Hirdetés
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
faevike29 #22 üzenetére
Sajnálom, hogy szomorúvá tettelek, de bizony ilyen is megtörténik. Csupán az elmúlt pár napban többen is megfagytak.
Ha nem váltanának ki érzelmeket írásaim, ha nem lenne bennük értelem, érdemtelenek lennének arra, hogy akár egy sort is elolvassatok belőle.
Véleményed köszönöm.
-
faevike29
tag
Vakegérke, mindig nagyon értelmes és érzelmes témákat hozol fel.
Most egy kicsit azért sikerült elszontyolódnom... -
-
Vakegérke
félisten
Ha belegondolunk, Te a szerencsések közé tartozol.
Mindened megvan, csak asszonyod nincs. Úgy vélem, ez 26 évesen orvosolható.Biztos fáj párod elvesztése, de gondolkodjunk.
Inkább most, mint mondjuk 10-20 évvel később. Gyerek nincs, miatta nem kell ölre menni.
Ha nem titok, a lakás kié, ahonnan el kellett jönnöd? -
Oly
őstag
Engem is most rúgtak ki! Igaz nem meló, csak az asszony!
9 év után rájött, hogy nem szeret. Nah meg, hogy van egy 5 évvel fiatalabb!Meg próbálok talpra állni... egyelőre nagyon nehéz! Hál'istennek nem volt még gyerek.
Munkám, kocsim van. Fateromnál helyem van.
26 évesen kezdhetek új életet!
Előttem a lehetőség!Mindent lehet, csak akarni kell!
-
Játékos
addikt
Tiszteletem!
Sajnálom a (remélem elmúlt) helyzetét! Az irományomban benne volt, hogy kivétel szinte minden alól van. Biztos vagyok benne, hogy mindig nagyon nehéz helyzetek ezek, már csak onnantól kezdve, hogy ha azt hitte az ember addig, hogy ő valaki, akkor megtudhatja rögvest, hogy ez nem is igaz. Ezt leginkább képletesen kell értelmezni.
Amikor nem "csak" a családját veszíti el az ember, hanem még a munkáját is, pláne 40-50 év felett, na az méginkább szívás. Senki sem állította, hogy örömteli, vágyott, boldog dolgok, de akkor is szarban-hugyban... akkor már inkább ne éljek!Az ha műtött gerincsérves öreggel taligát tologattatunk, az inkább szadizmus mintsem segítség.
Fater keresett munkát, hogy legyen valamije, nem a munka kereste őt! Ezt arra írtam akkor, hogy az illető is elmehetett volna hajléktalanszállóra, meg segélyre, és alhatott volna híd alatt, de inkább dolgozott, és nem lakott szállón...
Senkit sem akartam ezzel megbántani...
Béke! -
Gnómi
csendes tag
Nagy nagy tisztelettel de megjegyezném hogy maga nem a megfelelő munkakörben ténykedik, ha ilyen következtetést von le, és ez alapján folytatja munkás tevékenységét.
Én egyszer kerültem hasonló szituba. Megkönnyeztem a történetet. Asszonykám talált egy hosszabbat és vastagabbat, én meg utca. Piszok nehéz kimászni belőle. Megedzett? A francokat. Elvett 10 évet az életemből? Valszeg többet is. Jobb ember lettem? Szinte kizárt. Az ellentettje jobban igaz. Könyörtelen lettem bizonyos embertípusokkal.
Szerény véleményem szerint nem azon kell filozofálgatni hogy hol cseszte el szerencsétlen az életét, hanem megoldás után kell nézni. Mindíg van megoldás. De akiknek nincs jövője /de sz@r érzés/ azokból nagyon sokat rá kell vezetni...
Ha velük foglalkozol, és így teszel akkor nagyon sok barátod lesz.
Bár az az igazság hogy soxor nehéz megtalálni a kivezető utat. Az ha műtött gerincsérves öreggel taligát tologattatunk, az inkább szadizmus mintsem segítség. Véleményem szerint.
A tévedés jogát fenn tartom! -
Kareszovics
addikt
Szerintem ez egy nagyon-nagyon szomorú történet.
Be kellett jönnöm két ünnep között... sikerült jól lehangolódnom.
-
-
Vakegérke
félisten
Csak annyit tudok sorsodról, amennyi írásaidból kiolvasható.
Hozzád hasonlóan sokan átélték a kiszolgáltatottak helyzetét. Van, aki talpra tud állni, és van, aki csúszik lefelé, képtelen megkapaszkodni.
'97-ben engem is kirúgtak 18 és fél év után, pedig Miniszteri Dícséretet is kaptam munkám elismeréseként pár évvel azelőtt. Kerestem munkát, de 46 évesen nem kellettem senkinek. Az mindegy volt, hogy dolgos vagyok, eszem is van. Aztán a véletlen közbeszólt, és lett munkám. Ha nem így történt volna, akkor nem tudom hol tartanék. Talán előbb lettem volna gumigyári melós.
Egyébként bejelentett lakcím nélkül elég nehéz elhelyezkedni. -
Tzombi
tag
Szia Vakegérke!
A történeted első részében azt hittem, hogy rólam írod a történetet. De szerencsére nem akkor voltam fedél nélkül.
Nem kívánom senkinek azt az érzést - és nem csak karácsonykor -, hogy ne láthassa meg a gyerekét.
Nagyon eldurvult már a világ, és bizony nem sok kell ahhoz, hogy egyszer csak arra eszméljünk, hogy nincs fedél a fejünk fölött. De nincs olyan élethelyzet, amiből ne lehetne újra talpra állni. Bár ez nem olyan könnyű, és minél mélyebbre zuhan valaki, annál keservesebb, csak nem szabad az önsajnálatba süllyedni. Voltam fenn, voltam lent is, szinte minden régiót bejártam már. De a keserű emlékek egyfajta figyelmeztetőként állnak előttem. Nem sajnáltam sohasem magamat, hanem tettem azt, amit ott és akkor jónak láttam. Segíteni - még jó szóval sem – nem segített senki. Talán ezért edződtem meg annyira, hogy ma sem félek a jövőtől, hozzon az bármit. -
Játékos
addikt
Én a munkám folyamán sokszor érintkezek hajlékonyokkal. Sok alkalommal beszélgettünk róluk a kollégáimmal (korra, nemre, képzettségre való tekintet nélkül), és a beszélgetések tanulsága általában az volt, hogy kell hozzá az illető is, hogy oda jusson, ahol van. Sokmindenki lába alól kiszaladhat a talaj, de az 1-2 kivételtől eltekintve (meglátásom szerint kivétel szinte minden alól van) igenis megvan a lehetősége a szerencsétleneknek az életre. Lehet, hogy nem olyan szintűre, de azért hajléktalanszállón lakni, az nem élet...
Annyit még hozzátennék, hogy nekem volt 60 éves segédmunkás barátom, akinek a keze, és a gerince is operálva volt, majdnem sírt, amikot a furikot megfogta.
Menjenmá', aki nem talál munkát... -
philoxenia
MODERÁTOR
Szomorú, de megtörténhetett így is. Próbáljátok ki egy kicsit, kimenni, az ablakon benézni a családra és elképzelni mi lenne, ha....
-
Szaszati
tag
Kemény történet.. én mindenesetre beleborzongtam. S azt hiszem azért nem is olyan ritka.
-
Vakegérke
félisten
Mindenkinek köszönöm véleményét.
Csak egy tény valós a történetben. Pár éve megfagyott egy csöves a lakótelepen. A történetet én szőttem az esemény köré.
Ha logikusan gondolkodunk, negyvenes éveit taposhatta történetem szereplője. Ebben a korban nem könnyű munkát találni. Vagy alul-, vagy túlképzett. Mindkettő indok lehet az elutasításnál. Cirka harmadik kérdés általában az a munkaadó részéről, hogy hány évesnek tetszik lenni. Ó, drága uram, negyven fölött nagyon sajnáljuk, de nem kérünk magából. Ezt megtapasztaltam én is.
Aki talpra állíthatta volna ezt az embert, az a felesége volt. Nem tette. A könnyebb megoldást választotta, de nem rovom fel neki. Egy éhes szájjal kevesebb. Aztán ki tudja, jelenlegi párja lehet, hogy már ott volt a háttérben.Csak elmélkedem olyan dolgokon, amelyeket át sem gondoltam, amikor megírtam ennek a szerencsétlennek képzelt történetét.
Szerintem szép halált halt. Állítólag nem okoz szenvedést a fagyhalál, és szívében szeretettel távozott az élők sorából.
-
Játékos
addikt
Egyébként kereshetett volna másik állást is... -
Viszlát
addikt
Nagyon jól meg tudod fogni ezeket az életérzéseket, pillanatokat.
-
7
addikt
Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi van olyankor azokkal, akik valamiben hiányt szenvednek, mikor mi ünneplünk és örülünk. Nem tudom, hogy ez mennyire helyes. Fogalmam sincs. De tény, hogy nem mindnyájunknak jelenti ugyanazt a fehér karácsony. Hogy én ilyenkor mégis mit teszek?
Nos, ez egy különleges nap, mert azt akarom, hogy az legyen. Ha másnak nem is, nekem az. Mert akarom. És ennek érdekében teszek is valamit tőlem telhetően, ha esetleg látok valakit, akin könnyíthetek... bárhogy is van rá szüksége (akár egy bók, akár a meghallgatás, akár némi pénz). Bár ezzel megmenteni nem fogom őket, mi több, talán hosszabb távon rosszat is okozok nekik (az események fondorlatos előreláthatatlanságából adódóan), azért egy-egy pillanatra mégiscsak felcsillan a legtöbb szem, elcsíphető egy mosoly, s egy pöttyet talán meg a hangulat is jobb lesz. Sajnos én csak ennyit tudok segíteni, de szeretném remélni, hogy mégiscsak adok valami olyat ezekkel, amiket mástól nem kapnak meg, és értékelni fognak.
Nem, nem akarom ezzel olyan álmokba ringatni magam, hogy ezzel minden rosszat jóvá teszek. Én csak mások számára is adni akarok valamit abból, amit nekem ez a nap jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szenteste volt, mindenki átszellemült arccal járt az utcán. Még az ismeretlenek is mosolyogtak...
- Viccrovat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- E-book olvasók
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Fotók, videók mobillal
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P72 - i7-8750H I 40GB I 256SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest