- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor90!
csendes tag
Ha azt vesszük, hogy ez SO-DIMM tesztpéldány, asztaliban meg a DDR3-ak kb. itt járnak, az asztali DDR4-ek simán meg fogják ütni a 3000MHz-et. Csakhogy a Kaveri-re azt pedzegetik, hogy eléri a HD7750 teljesítményét, oda meg még így is kevés lesz.
-
-
Z10N
veterán
Az APU-k melle a DDR4-n kivul szerintem kene majd meg eDRAM, mint a Xenos-nal. Bar ez megdobna a meretet es az arat. Viszont igy X7XX alatt mar tenyleg nem kellene tobbe dGPU.
-
Findzs
addikt
válasz
bitblueduck #24 üzenetére
ezek szerint ha egy ilyen ramot rakok egy apu mellé akkor jelentősen gyorsulni fog ?
[link] -
LordX
veterán
Ebben ne legyél biztos. Az APU-k teljesítménye fejlődni fog, előbb utóbb el fogják érni a jelenlegi diszkrét kártyák teljesítményét. Már ma elegendőek kisebb igényű játékok futtatására, és ez a helyzet csak jobb lesz.
Valamint a játékfejlesztők már rég elsődlegesen a konzolokat célozzák meg.
-
Mr.Peter
aktív tag
1200-as DDR2-vel ki húzom még egy ideig!
-
pakriksz
őstag
válasz
dennisjunior #34 üzenetére
1 chip sávszélessége... egy modulon több chip van.
-
datatomm
tag
Te jó ég! Hurrá ... hurrá! Csak meg ne vegye a Rambus!
-
dennisjunior
tag
Nem értem ezt a 2400 megabit/másodperces sebességet, az csak 300megabyte/s. Az miért gyors? Vagy ha mégis helyes akkor mit értenek ezen a sebességen?
-
-
plekk
tag
Ilyenkor kezdek el gondolkodni hogy jó-e hogy épp most újítottam be egy vadi új gépet:S
Bár mire ez elterjed illetve kiforrottá válik biztosan eltelik legalább 3 vagy 4 év sztem.
Őszintén szólva semmi kedvem nincs az APU-ra váltáshoz és szerintem nem is lesz
nagyon nem okés ez az integráció.
De majd meglátjuk mi lesz. -
pakriksz
őstag
akkor remélhetőleg addig még kihúzom ddr2-vel. Procit, és így alaplapot sem szeretnék cserélni.
-
Apika
addikt
Majd lassan a többi hardverelem is felveszi vele a tempót...
-
Destructo
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #22 üzenetére
Igen
itt csak 2062 ben
-
bitblueduck
senior tag
Érdekes lesz nézni hova halad a DDR4 + APU páros. Hiába integrál erős GPU-t az AMD a proci mellé, ha egymással versenyeznek a CPU magok és shader tömbök a sávszélességért meg cache-ért.
Ha ezt nézem, van tartalék bőven a sávszélességben, de itt már látszik, hogy egy 4 magos llano 400 shaderrel szépen skálázódik DDR3-1600-ig. Egy HD5800/6900 kategóriás GPU-t meg DDR3-al lehetetlen lenne ellátni ma, 150GB/s kellene pár év múlva minimum. -
ViZion
félisten
Hááát, most váltottam DDR 3-ra, korábban nem éreztem szükségét... Majd 4 év múlva a következő gépcserénél lehet má' DDR 4-et veszek... ...lehet.
APU-hoz rakjanak marhanagy L4-L5-L6L akárhány cache-t, kész
Sőt, lehetne már a prociban is pár giga ram... -
Destructo
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #20 üzenetére
Ha USA-ban megjelenik akkor 50 évre rá talán megérkezik ide is
-
Destructo
senior tag
Íjjj még jó sok idő mire eljön hazánkba...
-
Mackósajt
senior tag
"A DDR4-es memóriák forgalmazása 2013-ban kezdődik meg, míg komolyabb terjedésre az elemzők 2014 közepétől számítanak."
Vagyis arra számítanak, hogy a Broadwell-ben lesz először DDR4-et kezelő memória vezérlő?
-
.mf
veterán
Szerintem a DDR3 egész gyorsan elterjedt, és az árak is a kezdeti magas szintről sokkal gyorsabban zuhantak alacsonyabb szintekre, mint DDR2 és DDR esetén. Ha a DDR4 ezt a trendet folytatja, akkor az első ezt használó mainstream termékek megjelenése után akár 1-1,5 évvel már -- a megfelelő sebességű DDR3-hoz viszonyítva -- elfogadható szintre süllyedhet az áruk. A gondom itt az, hogy nem látok ezt használó terméket a következő egy évben... pedig igény lenne rá, az AMD IGP-k már most is ki vannak éheztetve, a memória-sávszélesség fogja vissza a teljesítményt.
-
FRENK1988
veterán
és a késleltetés? Mert még a működési freki nem minden...
-
Lacika001
aktív tag
Jó lesz az megabitnek is...
-
atti_2010
nagyúr
A gond csak az hogy az APU-knak jóval gyorsabb memória kellene, még a DDR4-nél is, és szerintem nem is a DDR -el lesz megoldva a dolog.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem vártak túl sokáig.
-
powergoku
tag
Miért van már most szükség 2400 gigabit/másodperces modulokra?
Jó talán 2015-re igen.
-
Fücsök007
őstag
Ez a 2014 inkább 2015 lesz, ismerve a ddr2 és a ddr3 ramok terjedési sebességét.
.mf: Jelenleg még csak az APU-nak lehetne rá szüksége valóban, cpu(k)-nak még nem, de az ára miatt tolódni fog az elterjedése. -
.mf
veterán
Mi lesz az első, ami használja? Úgy rémlik, hogy a következő egy éves ütemtervben egyik gyártónál sincsenek DDR4-es memóriavezérlők.
Az APU-k terjedéséhez már bőven ideje volt, hogy megjelenjenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Revolut
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Eredeti játékok OFF topik
- Death Stranding (PC)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest