Hirdetés
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Csak úgy én is had osszam meg a gondolataimat.
RHEL vonalnak van jó pár előnye amivel máshol nagyon nem találkoztam. (SUSE-t meg Arch-ot csak érintőlegesen ismerem azokról nem tudok nyilatkozni)
- kickstart file: rengeteg fizikai és virtuális szervert kellett üzemeltetnem . Egy jó kis ks file bármilyen hw döglött ki vagy ha 20 egyforma vasat kellett összerakni baromi jó volt, hogy szinte 100%-os rendszert tudott az ember összerakni csak annyi volt, hogy hálóról kellett bootoltatni (pxe) a gépet és tette a maga dolgát (ubuntu, debian vonalban ez nem létezik)
- local repo, mirror repo: szintén pikk-pakk lehetett megcsinálni csak tárhely kellett. Azért volt jó, mert fontos volt a konzisztencia, hogy a csomag verziók kontrol alatt legyenek. (Rpi vonalon akartunk hasonlót, de szerencsére elég hamar elhalt a dolog és nem kellett küzdeni a saját repokkal)
- hálózati interface-k konfigurálása nmcli-vel nagyon kezes. Ubuntu-t fel tudnám rugni, mikor vlan-t meg bridge-t kell létrehozni... pont múlt héten ubuntu desktop-on 20.04-en megszokásból nmcli-vel konfigoltam egy sima interface-re fix IP-t. Hát nem kellett volna. Nem tudom, hogy mi történt, de network manager belehülyült. (előtte már grafikusan vki állitott be IP-t, de én meg ssh-n léptem be és úgy állitottam)
- komolyabb raid vezérlők, high speed 25G és feletti kártyák támogatása szintén csak RHEL vonalon van meg rendesenOtthonra meg csak Mint-et használok és azért nem váltok mert jó sok embert rászoktattam már és így könnyebb supportálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Vector GP78HX 17" QHD+ IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Apple iPad 10,2 -8 gen. - 32GB, Wifi+Cellular - silver, szép állapotú készülék, garanciával (169)
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3060 , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- be quiet! Pure Rock 2 INGYEN FOXPOST
- iPhone 15 Plus 128GB Black 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Prémium dizájn, AI-élmény a zsebedben 12/512 GB
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest