Nekem személy szerint egyáltalán semmi bajom nincs a parancssorral, sőt. GUI-t csak azért tartok, hogy ne nézzenek különcnek, általában az első dolgom felcsapni egy terminált, és ott kontárkodom egészen addig, amíg többet nem bootol be a rendszer.
Bevallom, a cikk írásával az volt a célom, mint általában mindig, hogy ledokumentáljam magamnak későbbre a tapasztalatokat, rendszerezzem picit őket, illetve az is közrejátszott, hogy kicsit kiábrándultam az Arch-ból és nem szeretek olyan rendszereket használni, amit nem érzek teljesen magaménak. Az Arch-csal kapcsolatban is felmerült bennem jó pár ellentmondás, amire nem igazán találtam választ, ezért megírtam, mint tapasztalat és hála az égnek, rendbe tettétek a legtöbb fogalmat a fejemben a komment szekcióban, amiért marha hálás vagyok!
A KDE kapcsán meg... Abszolút nem negatívként értettem. Korábban i3-mat használtam a laptopomon és volt egy ilyen történetem, hogy a vonaton linuxozva kipécézett magának a mellettem ülő úriember és megkérdezte:
Nincs pénze windowsra, vagy miért használ ilyen használhatatlan felületet?
És ez nem egyedüli eset volt, elég sokan megbélyegzik az embert, hogy vagy kocka, vagy <akármi más>, csak mert linuxot használ. Nem célom másoknak megfelelni, vagy behódolni, amikor tudom, hogy feleslegesen tenném. A lényeg, hogy nekem így kényelmes.
Amit viszont megfigyeltem, hogy egy KDE-t is tartva a rendszeremen egyre kevesebbszer kapom meg ezt a kommentet, van aki teljesen windowsnak nézi az alap GUI-t amit nem is csodálok, mert a Breeze erőteljesen hajaz a wines elképzeléshez. És nekem is nagyon tetszik, hogy a KDE ilyen szinten testreszabható és ilyen profik az alap témái.
A Fedorán is meglepődök mostanság, hogy még azt is elérték, hogy a SecureBoot simán menjen, mert szereztek aláírást. Hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!