Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6551) rena224 válasza mrbig25 (#6550) üzenetére


rena224
tag

nagyon szépen köszöntem a választ :R most igaz nincs időm rá, de sztem pár nap múlva feldobom a kavicsra akkor a FroyoMod-ot :D ha meg nem jönne be, a többit is bepróbáljuk :DD még 1x kössz ;)

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6552) Rickazoid válasza rena224 (#6551) üzenetére


Rickazoid
addikt

A FroyoMOD-dal nem jársz rosszul. :) Persze kíváncsiságból a többit is megpróbálhatod. Viszont mivel a FroyoMOD az alap Android témával rendelkezik csak, ajánlok hozzá egy Gingerbread témát. A telepítés menete le van írva, annyi még, hogy frissítések után mindig újra fel kell telepíteni, de ez nem nagy dolog.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6553) Rickazoid


Rickazoid
addikt

Észrevettétek, hogy bekapcsolt 3G Hotspot mellett nem működik a BT? Gyári ROM-nál és más MOD-nál is így van vagy csak a FroyoMOD alatt?

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6554) optikus válasza r4pid (#6547) üzenetére


optikus
senior tag

ok utananezek.
alternativa lehet meg az accespointos wifi stick. van egy olyanom csak itt a proxy gond. de talan a 2.2-vel es rootolva az is megoldhato valahogy (azt olvastam).

Buy books not gear.

(#6555) optikus válasza optikus (#6554) üzenetére


optikus
senior tag

palmnal a softick ppp volt egy jo dolog, igaz az BT-n at. baromi egyszeruen ment a net. egyszer probaltam ezzel is, de semmire nem mentem...

Buy books not gear.

(#6556) addamka válasza optikus (#6555) üzenetére


addamka
őstag

Próbálkoztam anno telefonnak USB-n netet osztani, de nem jött össze semmilyen appal sem (PDA-net sem). Mondjuk azóta lett 2giga céges mobilnet, emiatt egy ideje nem kerestem ilyesmit, de nagyon nem akart ezzel senki sem foglalkozni...
Mondjuk 2.1 és 2.2 alatt az USB-s wifi sticket is beszívod, ha Win XP-d van, mert ad-hoc wifit alapban emlékeim szerint nem támogatja a froyo sem, ha windows 7-ed van, arra van program, ami wireless AP-t csinál a wifi kártyádból (g szabványú kell legyen legalább), ezt látja a telefon, használtam jó ideig így otthon. Ez a program az, ha kell majdan.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6557) manoarc


manoarc
senior tag

Elnézést az OFF-ért de a saját topicja kb. halott.
Ha esetleg érdekel vkit, dobjon privit nyugodtan. :B
Eladó backflip

{。^◕‿◕^。}

(#6558) guni


guni
tag

Feltettem a superchargert (balanced 3) de ugyanúgy fagy, szóval elvileg nem itt van a probléma. Aztán kipróbáltam még valamit, ami már gyanús volt egy ideje: visszaraktam a régi memóriakártyám, mert mintha azóta produkálna ilyen fura dolgokat mióta az megvan és eddig még nem is sikerült lefagyasztanom, pedig elindítottam mindent egyszerre, ami sok memóriát használ. Kérdés hogy ti mekkora kártyát használtok? A kérdéses kártya egy noname 16GB-os class 10 (bár ez utóbbi valóságára, azért nem tennék vagyonokat) . Vajon a 16GB kártya úgy általában sok neki (Talán a kártya méretével együtt növekszik a kezeléshez szükséges ram és 16GB-nál ez már a kritikus szint fölé nőne?), vagy egyszerűen ez a konkrét kártya gagyi és meghülyíti a telefont? A régi kártya amivel egyelőre úgy tűnik hogy működik, egy pqi 8GB class 6.

Guni

[ Szerkesztve ]

(#6559) addamka válasza guni (#6558) üzenetére


addamka
őstag

Nekem is 16 gigás van, class4-es, semmi baja. Rakd fel az SD tools nevű programot, azzal megmérheted a sebességét, az SD speed increase-vel meg lehet állítani a read ahead-t, ami lényegesen tudja gyorsítani a kártyát, de instabillá is teheti. CM7-ben 0-ra van véve alapban talán.
A supercharger nekem multitasking beállításban jött be leginkább, itt nem lép ki egyik appom sem indítás után (vm heap 44mb).

[ Szerkesztve ]

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6560) guni válasza addamka (#6559) üzenetére


guni
tag

A kártya sebességével nincs baj, csak azt nem tudom hogy akkor mivel, mert ezek látszólag teljesen össze nem függő dolgok. Kártyát nem használó, nem kártyára telepített programoknál mint pl youtube, maps, opera mini is szokott összeomlani. A kisebbik kártyával meg max kilépeget, ha nem tud mit kezdeni, de az meg rendben is van. Szóval teljesen rejtély számomra, hogy hol lehet az összefüggés.

Guni

[ Szerkesztve ]

(#6561) addamka válasza guni (#6560) üzenetére


addamka
őstag

A maps pl. kártyára teszi a cache-t jó ideje, szív is vele nadlablak a CM7-tel.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6562) eami válasza addamka (#6559) üzenetére


eami
addikt

nekem a class4es kártyamra 7,1MB/s write és 8.2MB/s read speedet ír. ennek ellenére video felvételnék nem ritkán akad, UMS módban pedig alig megy 1MB/s közelébe az írás :(

(#6563) rena224 válasza Rickazoid (#6552) üzenetére


rena224
tag

Tényleg nem rossz ez a froyomod :D már 2 napja használom, a gingerbread témát is felpattintottam, milestone overlock-kal 1000Mhz, 64vs-sel, és nem akarok hinni a szememnek, úgy hasít a kavics, h azt korábban nem is hittem volna :C ez valami nagyon komoly, csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek baja van a sebességgel... a 2.1 gyári egy kalap sz.r volt nekem, lassú, rebootolgat stb, 2.2 gyári szintén, az már jobb - nem indulgat újra - ,de tetű lassú, 2.3as főzött szériák jók, szépek, viszonylag gyorsak is, tudnak mindent, de nagy memóriaigényű appoknál fagynak, reboot, mert minimum 400 MB ram kéne neki, ami ugye a kavicsnál hiányzik... viszont ez a FroyoMod 2.2es főzött rom vmi eszméletlen,Gingerbread témával szép is, visz mindent, nem akad, nem rebootolgat, és ráadásként embertelen gyors, fel sem fogom, h miért nem raktam rá ezt korábban :DD köszönöm a segítséget és felvilágosítást mindenkinek aki ajánlotta :R

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6564) guni válasza rena224 (#6563) üzenetére


guni
tag

Na és az üzemidő hogy alakul?

Guni

(#6565) guni


guni
tag

A másik kérdés meg hogy van az Audio Effects vagy valami hasonló hangzásbeállítás van benne?

(#6566) mrbig25 válasza guni (#6564) üzenetére


mrbig25
őstag

Moderált használat mellett 2-3napig is elmegy, viszont ha kihasználod a telefon adta lehetőségeket, akkor -legyen akármilyen ROM rajta- naponta tölteni kell...

Van benne AudioEffect és DSPManager is.
(bár ha nem lenne, ezeket akkor is le lehet utólag tölteni)

...

(#6567) guni válasza mrbig25 (#6566) üzenetére


guni
tag

Ok, akkor kipróbálom én is. Csináltam nandroid full backupot. Evvel egyedül később vissza tudom állítani teljesen olyan állapotra, mint amilyen a mentés pillanatában volt? (beleértve a programokat, adatokat stb)

A telepítés előtt vagy után kell wipe-olni, illetve csak sima vagy dalvik is? Meg egyébként ezek mik is?

Guni

(#6568) rena224 válasza mrbig25 (#6566) üzenetére


rena224
tag

nekem 2 napja döcög a vas, sosem volt bajom az akkuidővel eddig még, tök mind1 volt a rom... alapjaiban véve 2-3 napot mindig elkaristol a vas nálam, ha nyúzom, folyamatos wifi, szinkronizáció, zene, videó, játék, tehá kb mindent kihasználok amit tud, akkor persze 1 nap... :) ven benne audioeffects, és dspmanager ahogy már vki írta ;) azt viszont tudni kell, h én a wm heapet feltoltam 40re, és 3. kategóriájú agresszív beállításon van a szupercsárdzser progi is, tehát nem alap rommal ilyen jó, így viszont embertelen gyors, legalábbis nekem, nem tudtam h a milestone tud ilyen is lenni :DD

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6569) Rickazoid válasza Rickazoid (#6553) üzenetére


Rickazoid
addikt

Na, Wireless Tether for root lett a megoldás erre a gondra. Csak a Wicd eldobálja a kapcsolatot, de ez nem a telefon hibája.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6570) mrbig25 válasza guni (#6567) üzenetére


mrbig25
őstag

Igen, a nandroid backup-al teljesen ugyanazt az állapotot fogod visszakapni, mint amikor csináltad.

Wipe-olni telepítés előtt kell és ha először telepítesz főzött romot, akkor mind a három wipe funkciót érdemes használni, hogy később nehogy instabilitáshoz vezessen ennek kihagyása. (wipe dalvik-cache / wipe data-factory reset / wipe cache)
Későbbi telepítésnél elég lehet az első és a harmadik, de ha instabil a rendszer, akkor érdemes teljes wipe után újratelepíteni a romot.

[ Szerkesztve ]

...

(#6571) guni


guni
tag

Na felraktam. Hát Quadrant szerint valóban elég gyors lett. A cpu frekvenciát hol tudom állítani? (A Milestone overclock legalább is nem működik)

Volt egy olyan beállítás, a gyári romban hány perc után lockolódjon a gép, de nem találom, ezt kivették volna?

Guni

(#6572) mrbig25 válasza guni (#6571) üzenetére


mrbig25
őstag

FroyoMOD -ot raktál fel?
Ha igen, akkor az alapból 1000MHz-re skálázza a procit. Ha ezt sokallod vagy éppen keveselled, akkor innen tölthetsz le különböző órajel "csomagokat". (ezeket ugyanúgy
telepítheted, mint a romot, az openrecovery -> update menüpontból)
Az aktuális órajel-profilokat pedig legegyszerűbben a CPUstats nevű programmal ellenőrizheted.

"Lockolódás" alatt nem a Display -> Screen Timeout-ot érted?!

...

(#6573) vasn


vasn
tag

Felraktam a CM 7.1 RC6-ot és azt tapasztaltam, hogy telepítés után az összes korábbi programom megmaradt pedig végigcsináltam mind a három wipe-ot. Tudja vki, hogy ennek mi a magyarázata?

(#6574) vasn


vasn
tag

A FroyoMOD-hoz van magyar nyelv?

(#6575) r4pid válasza optikus (#6554) üzenetére


r4pid
tag

Miui-ban és azt hiszem CM7-ben is van proxy support

(#6576) r4pid


r4pid
tag

Tegnap előtt felraktam legújabb MIUI-t, végre megy a sygic aura legújabb verziója (habár még nem teszteltem élesben) Nekem kicsit gyorsabbnak tűnik.

Megoldódott a hívás közbeni problémám is, hogy nem írja ki a contact-ok neveit, csak a telefonszámokat, gyári beállításokat kellett visszaállítani, habár így minden programot újra kellett telepíteni ;\ Valószínűleg ezt valamelyik előző miui romban cseszték el :D

Illetve most találtam egy új programot marketben (Motomizer [Motorola optimizer]) ami sajna kínai, és még nem volt időm tesztelni de egész jókat írtak róla. Valakinek valami tapasztalat?

(#6577) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Android apps témában egyelőre nem igazán érkezett épkézláb hozzászólás, és mivel itt láttam a programról bejegyzést, hátha tudtok segíteni: [link]

(#6578) petipetya válasza Shrike7973 (#6577) üzenetére


petipetya
nagyúr

Ugyanígy használtam én is a qwerty-t a telón. Ezeket mindenképpen csináld meg:
- gyári android bill. ne legyen bepipálva
- anysoft / billentyűzetek / magyar qwerty vagy qwertz legyen csak bepipálva, az angol ne
- openrecovery / keyboard layout-ban nyomj rá az euro qwerty vagy euro qwertz-re

Mindezekkel elméletileg a restart(ok) után sem szabad elveszítenie ezt a funkciót a qwerty-nek, a gyakorlatban mégis megtörtént párszor (az okára sosem jöttem rá).

"nincs rá lezsóidő"

(#6579) Shrike7973 válasza petipetya (#6578) üzenetére


Shrike7973
senior tag

Felejtős.
SmartKeyBoard nemsokára támogatni fogja ezt a feature-t, és akkor már tényleg nem lesz értelme az AnySoft-ot használni.

(#6580) petipetya válasza Shrike7973 (#6579) üzenetére


petipetya
nagyúr

Úgy legyen. :K

"nincs rá lezsóidő"

(#6581) guni válasza vasn (#6574) üzenetére


guni
tag

Be lehet állítani, itt-ott magyar is lesz tőle, de alapvetően nem.

Amúgy visszavettem az órajelet 800-ra, így azért sokkal stabilabb benyomást kelt, szerintem ez a legoptimálisabb oc a droidhoz.

Guni

(#6582) guni


guni
tag

Eddig két fura dolgot tapasztaltam a froyomoddal kapcsolatban (2.8). Az egyik hogy otthon gyenge a wifi térerő (illetve néha meg nem) a melóhelymen meg nem is tud kapcsolódni, pedig mindkét helyen gyakorlatilag a router mellett ülök. A másik hogy néha valamiért ledobja magát a 3g hálózatról, majd visszaáll. A harmadik, hogy rockplayer néha egy pillanatra megtorpan. Ilyesmik nektek is vannak?

Guni

(#6583) addamka válasza guni (#6582) üzenetére


addamka
őstag

Rockplayer helyett MoboPlayert használok egy ideje, eddig jobbnak tűnik, bár csak sima xvidet nézek néha, semmi HD izék.

3G-re nekem nehezen megy fel, de el nem szokta dobni (CM7), wifi szintén gondolkodós 1 percig. De már újra kéne raknom, az sokat segít rajta, csak 0 kedv.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6584) guni válasza guni (#6582) üzenetére


guni
tag

Illetve helyesbítek, a wifi jelerősség úgy tűnik hogy akkufüggő, szóval ez inkább feature mint bug, de a többit továbbra is gáznak érzem.

(#6585) guni válasza addamka (#6583) üzenetére


guni
tag

És az tud feliratokat, netán be is lehet állítani iso 8859-2-re?

(#6586) addamka válasza guni (#6585) üzenetére


addamka
őstag

Aha, és ingyenes app. Mondjuk az első pár szöveg kínai, de aztán angol lesz :)
Link hozzá.

[ Szerkesztve ]

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6587) guni válasza guni (#6584) üzenetére


guni
tag

Na elvileg úgy néz ki, hogy a wifi problémát megoldotta, hogy kitöröltem a /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf fájlt. (kopp-kopp)

Guni

[ Szerkesztve ]

(#6588) guni válasza mrbig25 (#6572) üzenetére


guni
tag

"Lockolódás" alatt nem a Display -> Screen Timeout-ot érted?!

Nem, a gyári rom tudott olyant, hogy be tudjam állítani azt, hogy a kijelző kapcsoljon le 2 perc után vagy ha megnyomom a gombot, de utána kinyitni csak akkor kellett ha 10 percig nem nyúltam hozzá.

Guni

(#6589) guni válasza addamka (#6586) üzenetére


guni
tag

Leszedtem, tényleg jónak tűnik, köszi!

(#6590) viktorhmv


viktorhmv
senior tag

Sziasztok!

Vitamaxos vagyok a Vodánál és küldtek egy SMS-t h ha visszaküldöm az adott szót akkor 30 napig ingyenes a mobilnet. El küldtem, meg is jött a válasz h jó böngészést satöbbi, de nem tudok mobilhálózatról felmenni a netre hiába állítgatom be a mobilhálózatok menüpont alatt a dolgokat. 2.3-as CM7 van a Milestoneomon. Mi lehet a baj és hogyan kell beállítani h működjön?

Előre is kössz!

:R

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#6591) petipetya válasza viktorhmv (#6590) üzenetére


petipetya
nagyúr

- settings / wireless and network settings / mobile networks / data enabled - pipa be
- settings / wireless and network settings / mobile networks / acces point names / opciók / new apn:
name = vitamax internet
apn = vitamax.internet.vodafone.net
apn type = default
- opciók / save
- a vitamax internet melletti kis karikába tedd be a jelölést

"nincs rá lezsóidő"

(#6592) viktorhmv válasza petipetya (#6591) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Sajnos nem jó valami:S Nem tudom mi lehet a probléma. Pontosan úgy állítottam be mindent ahogy írtad. :F

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#6593) Mályki


Mályki
aktív tag

Szevassztok!!!Hála istennek rég voltam itt mert most elég pöpec a vasam!Tegnbap viszont azt vettem észre hogy ha az autós töltőre rakom a telót leállítja a töltést!Levettem és ujra töltött!Megfigyeltem ha a tartó közelében van a teló(gondolom érzékeli a mágnest) egyből leállítjaja töltést!Találkozott már valaki ilyennel?Mit tegyek?Próbáltam kivenni a mágnest de mielött nekiálltam volna kiderölt hogy nem is a tartószerkezetben van a mágnes hanem a tartókarnak a végén...

K.M.

(#6594) Djuree


Djuree
félisten

legújabb cm-et érdemes feltenni? update-cm-7.0.3-Droid-signed.zip ?
mert most a legújabb miui van fent, ritka szar, tele van bugokkal, használhatatlan a teló majdnem.

vagy milyen jó mod van még ezen a kettőn kívül?

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#6595) Djuree válasza rena224 (#6563) üzenetére


Djuree
félisten

honnan szedted le a froyomod 2.2-őt?

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#6596) petipetya válasza Djuree (#6595) üzenetére


petipetya
nagyúr

Djuree:
Froyomod 2.2

viktorhmv:
Nekem is van egy v.i.t.a.m.a.x kártya elfekvőben, melyre direkt aktiváltam ezt, betettem a Milestone-ba, beállítottam és egyből ment a mobilnet.
Talán még megpróbálhatod azt, hogy sim nélkül elindítod a telót, majd kikapcs után sim-el, illetve manuálisan állítsd rá a piros szolgáltató hálózatára. Ha ezek sem használnak, akkor marad a gyári beállítások visszaállítása úgy, hogy a sim benne van, mert akkor az első setup során magától beállítja a mobilnetet.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#6597) rena224 válasza Djuree (#6595) üzenetére


rena224
tag

onnan szedtem le, amit petipetya belinkelt ;) próbáld ki, sőt ha kicsit visszaolvasgatsz találsz hozzá gingerbread témát is, meg mindenféle kütyüt(prociállítással kapcsolatos, progikkal kapcsolatos linkeket is) sztem éremes kipróbálni :D ja meg pattintsd fel mellé a supercharger progit a memóriakezelés miatt, és akkor no problémo :DD

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6598) rena224 válasza Mályki (#6593) üzenetére


rena224
tag

Mályki!
jól muzsikál azóta a jack, nincs vele semmi gondod?

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6599) mrbig25 válasza Djuree (#6594) üzenetére


mrbig25
őstag

Az általad írt legújabb CM a Motorola Droid-hoz van...
update-cm-7.0.3-Droid-signed.zip - Milestone-hoz nem jó, a Bootloader-nél megáll hibával. (legalábbis nálam ez történt)

...

(#6600) addamka válasza mrbig25 (#6599) üzenetére


addamka
őstag

Mivel a CM hivatalosan nem támogatott Milestone-ra, a weboldalán nem is kell keresni a letöltést.
A portolt verzió itt érhető el: http://android.doshaska.net/cm7
Letölteni meg innen lehet a legfrissebbet mindig: https://github.com/nadlabak/android/downloads

Az RC8 elég jól megy, az 1%-os aksikijelzés nálam működik, de ismerek olyat, akinél még bugos. Kamera 4mpixelen stabil nálam, meg a custom csengőhangok nem mennek, de erre már van hibabejegyzés felvéve.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.