Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7351) Rickazoid válasza Shrike7973 (#7350) üzenetére


Rickazoid
addikt

TheFroyoMOD-on nem szükséges. A többit belátásod szerint, de szerintem az alapértékek a legjobbak.
A memóriagond egyébként nem csak annyiból áll, hogy fut-e a program a háttérben, hanem hogy megtölti-e a RAM-ot futás közben és emiatt válik először nagyon lassúvá, majd összeomlik, esetenként magával rántva az Androidot. Én Cronos alatt mint írtam nem tapasztaltam semmilyen lassulást attól, hogy kikapcsoltam a JIT-et, de több program futott normálisan a több RAM miatt és ki se léptek.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7352) Zavo válasza Rickazoid (#7349) üzenetére


Zavo
tag

Köszönöm, nekifutok egy Cronos 1.6.1-nek, ha nem jó, akkor lépkedek visszafelé, ha meg megy, marad a legfrissebb....

Látom, hogy ezeket az OpenRecovery Apply Update menüpontjában kell telepíteni, előtte egy Wipe-et ajánl.
A Wipe Dalvik Cache és a Wipe Cache partition ugye nem törli a saját beállításaimat, telószámok, google account stb.? Ugyanezt kérdezném Cronos update törli-e ezeket?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#7353) Rickazoid válasza Zavo (#7352) üzenetére


Rickazoid
addikt

A két cache törlése csak azokat törli, a /data partícióhoz, amin a beállításaid és a programjaid vannak, nem nyúl. Ahogy az update sem. Bár arra nem emlékszem pontosan, hogy a Cronos X Settings plusz beállítások (mint a bootsound vagy camera sound kikapcsolás, JIT, stb.,) hol tárolódnak és elvesznek-e egy update futtatásával. Viszont egy első Cronos telepítés előtt kell egy Factory Reset, különben hibák fognak jelentkezni, lehet rendszerfolyamatok fognak összeomlani, talán el se indul a telefon.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7354) Zavo válasza Rickazoid (#7353) üzenetére


Zavo
tag

Hú de jó.. :-( ezt akartam elkerülni...

(#7355) DJGABI


DJGABI
addikt

Üdv hölgyek-urak!

Én is vettem a napokban egy ilyen telefont. Commtiva Z71-ről váltottam, ég és föld a különbség. Egyedül a RAM ami maradt ugyan az, meg ahogy olvasom valóban kevéske is itt is a 256MB... Most épp "SHOLS_U2_05.26.3"-os gyári FroYo van rajt, annyira nem nyert meg, illletve nincs benn magyar nyelv se. Valami ROM-ot próbálok rá, lehet ez a FroyoMod lesz az.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#7356) Zavo válasza DJGABI (#7355) üzenetére


Zavo
tag

Pár hozzászólással fentebb a Cronos Gnger-t ajánlották, az tud magyarul. Hétvégén lehet kipróbálom. Remélem nem fogom a végén azt mondani, hogy "Son of a bitch..." ;)

(#7357) DJGABI válasza Zavo (#7356) üzenetére


DJGABI
addikt

HO!NO! mod CM7 lett belőle, így már végre ismerősebb a rendszer :) Eddig nem tűnik rossznak, RAM persze kevés meg akkuba is beleharap azért, de gyors(nak tűnik)

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#7358) nyirir


nyirir
csendes tag

hello leszedtem a MotoFroyoSense (HTC DesireZ SenseUI 2.0) nevű ramot elkezdi felrakni és utánna megszakítja. Nem értem miért full le lett wipeolva és ugyse rakja fel.. Innen szedtem le: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=786316 a segitséget előre is köszönöm! :R

(#7359) nyirir


nyirir
csendes tag

Még annyi h valami afrikai kernert kéne felrakni azzal működne itt rendesen a telo?

(#7360) Rickazoid válasza nyirir (#7358) üzenetére


Rickazoid
addikt

Nem egy mai példány, de ha tényleg ezt akarod, akkor töltsd le még egyszer, valószínűleg hibás a fájl. Természetesen a készítő nem írt md5 ellenőrzőösszeget, így ezt nem tudod ellenőrizni, le kell tölteni még egyszer. És mivel ajánlja az afrikai kernelt is hozzá, azt is telepítsd (nem lesz gondod vele Európában sem), de az nem fogja megoldani a DSI hibákat. Azokat TheFroyoMOD-dal, Cronos Gingerrel és CyanogenMOD7-tel tudod elkerülni, mivel csak nemrég született meg a javítás, áprilisban, amikor a MotoFroyoSense utolsó példánya készült, még nem létezett rá megoldás.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7361) nyirir


nyirir
csendes tag

Köszönöm a segitsegedet! A DSI hibak azok mit fednek mitol lesz rosszabb?

(#7362) Rickazoid válasza nyirir (#7361) üzenetére


Rickazoid
addikt

DSI hibától random újraindul a telefon.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7363) nyirir


nyirir
csendes tag

jah ertem koszi. most amugy meg miui 1.8.x van rajta de vannak 1.9.x-es beta verziok azokat szeronted erdemes kiprobalni?

(#7364) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Van, amiben a FroyoMOD kifejezetten jobb, mint a CM 6.3.4?
A white-noise buggal mind a kettő rendelkezik, azon túl a CM-hez folyamatosan érkeznek frissítések, ahogy látom két hetente, ami elég csábító.
Azt nem tudom, hogy mennyire gáz lecserélni a CM ADW launcherét, mert a settings menüben ott van az ADW Settings (esetleg eltűnik a menüpont és minden rendben?).

(#7365) nuke7 válasza Shrike7973 (#7364) üzenetére


nuke7
veterán

én adw ex-et használtam, sztem az a legjobb.

https://youtube.com/user/nuke7

(#7366) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Már hogy lenne a legjobb, ha maga a launcher drawer része szenvedősen nyöszörgős? A GO launcherrel csak a túlhízottsága a bajom (10+ MB process), a launcher pro meg egy kicsit sokáig rajzolja ki az ikonokat, de mind a kettő szépen folyamatosan görget.

(#7367) nuke7 válasza Shrike7973 (#7366) üzenetére


nuke7
veterán

nekem az adw-ex volt a leg-reszponzívabb, a go messze nem volt olyan gyors, és optimus-on sincs semmi baj a görgetéssel, ha lett volna, szerintem milestone-on sem azt használtam volna... (de lehet, hogy oldalra lapozosra tettem a drawer-t, és úgy már vér folyamatos :D )

https://youtube.com/user/nuke7

(#7368) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Az EX fizetős, a free van alapból a CM-ben, ugye?

(#7369) nuke7 válasza Shrike7973 (#7368) üzenetére


nuke7
veterán

:K

https://youtube.com/user/nuke7

(#7370) DJGABI


DJGABI
addikt

Feldobtam a miui.hu-féle Milestone ROM-ot: [link] Eleinte ódzkodtam az egész MIUI-tól, de amúgy nem rossz kis felület. Bár ezen a telón azért messze nem az igazi, landscape mód igen kevés helyen (almenükben, meg ofkóz alkalmazásokban) van csak. Meg mondjuk Force Close-ok is bőven vannak, RAM-ot se sokat hagy. Akkumulátort viszont alig fogyaszt HO!NO!-hoz képest.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#7371) nuke7 válasza DJGABI (#7370) üzenetére


nuke7
veterán

sztem a legujabb cm6 a legjobb ezen a telon, feature, teljesitmeny es szabad ram szempontjabol...

https://youtube.com/user/nuke7

(#7372) optikus


optikus
senior tag

egyszer irtam vala hogy olyan beallitast keresek amivel a gyari froyot ugy lehet lockolni hogy slider ne legyen csak pattern-el. a 2.1-nel ez siman ment alapbol a 2.2-nel meg csak ugy ha mind a ketto van. aminek baromira semmi ertelme, ki az aki ket lockot akar egymas ala? nem is ertem ki volt az a baromarc aki ezt igy kiotlotte. tutter egyszer nem hasznalta :W

na talaltam egy progit marketben ingyen letoltheto, AntiLock neven megy. ez eltunteti a slidert. nem teljesen 100%-os, olyan mintha helyetted huzna el a slidert ezert az bevillan, meg neha megzavarodik, de ugy nagy atlagban jo. egy keves procit eszik mert allandoan fut, de nekem ennyit meger.

Buy books not gear.

(#7373) domedee


domedee
senior tag

Sziasztok,

úgy néz ki, hogy behalt a kijelző... Legalábbis az érintésérzékelés az LCD bal oldalán egy olyan 75 pixel széles sávban + a "vissza" gomb is. Mintha valakinek már lett volna ilyen baja itt. Mennyire macerás, ha saját magam csinálom, az ebay-en rendelt alkatrészből illetve hol van most hivatalos Motorola szervíz? Sajna a gari már lejárt.

thx

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#7374) eami válasza domedee (#7373) üzenetére


eami
addikt

vmi olyasmit olvastam, hogy ez szalagkábel szakadás lehet a sok bill. használat következtében (persze azt nem definiálták hogy mi a "sok"), + az érintőképernyő hajlamos megfeküdni. Előbbi fillérek utóbbi olyan 5-10k ebayről. (pl ez)

Azért várd még meg mit mondanak a többiek is... elég rég olvastam már ilyenről :/ remélem hamar sikerül megjavítanod ;)

(#7375) Zavo válasza Rickazoid (#7349) üzenetére


Zavo
tag

Nnna, feltelttem a Cronos Ginger 1.6.1-et, felment simán, eddig semmi gond vele, nem fagy, magyar, tetszik.... Kösz mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#7376) Zavo válasza Zavo (#7375) üzenetére


Zavo
tag

Elsőre nem találom a task managert, amit eddig a kisházikó hosszú megnyomásával értem el. Hová lett?

(#7377) postajoska


postajoska
tag

Hello!

A készülék 1,2-re húzott procival, CyanogenModdal (Froyo), többféle Launcherrel is laggol az app drawerben és a home-nál. Mindenhol tökéletesen gyors, és akadásmentes, csak ott nem. ADW próbálva, LP próbálva, GO Luancher próbálva. Tud valaki segíteni?

Ja és még valami.Működik 32GB-os memóriakártyával?

[ Szerkesztve ]

(#7378) Zavo válasza Zavo (#7376) üzenetére


Zavo
tag

Sziasztok! Olan kérdésem lenne, hogy fizikai billentyūzettel hogyan lehet hosszú ū és ō betūt írni? Virtuális billentyűt nyomva tartva feljön az ő meg az ű, de a széttolható billentyû gombjait nyomva több karakter közül lehet választani, de ezek között nincs ű és ő. Mit lehet tenni? OpenRecoveryben a billentyûzet kiosztással semmi sem változik. Köszi!

(#7379) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Külső billentyűzetkezelő szoftverrel:
AnySoftKeyboard - ingyenes, puritán
SmartkeyboardPro - fizetős, szép, "feature-full"

Mostanra mind a kettő rendelkezik multitap írásmóddal, tehát nem hosszan kell lenyomni a gombot és választani karaktert, hanem a következőképpen:
AnySoftKeyboard: mint a régebbi gombos telefonokon nyomogatva váltogatsz a karakterek között
SmartKeyboardPro: kifinomultabb, ha a sima karakter kell, azt nyomod, ha a változata, pl.:ő, akkor hosszan nyomsz o-t, ekkor multitap módba lépsz, és akkor ugyanúgy tudsz gyors nyomogatással váltogatni.

Utóbbi azért szerencsésebb, mint a ASK-é, mert ha pl.: oo-t akarsz írni, akkor az ó lesz, amit mindig el fog rontani kb. az ember.

SKP-ből van trial verzió, szerintem próbáld meg.

(#7380) Rickazoid válasza Zavo (#7378) üzenetére


Rickazoid
addikt

Ezen az AnySoft Keyboard tud segíteni (magyar kiegészítővel), annál be tudod állítani, hogy ne hosszú nyomásra, hanem többszöri nyomásra írja be az ékezetes karaktereket és ott már lesz ő és ű is. Ha jól emlékszem akkor Shift+Alt+R vált beviteli módot. Nem tudom egyébként miért marad ki folyton az ő és az ű, gondolom a hivatalos Gingerbread támogatás hiányából fakad, a MOD-ok készítői meg nem magyarok így ebbe a részbe nem nyúlnak bele.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7381) Zavo válasza Shrike7973 (#7379) üzenetére


Zavo
tag

A SmartkeyboardPro-t jobbnak mondtad, találtam is egy Smart Keyboard Pro v4.2.2.apk-t, felraktam, marhasok a beállítás. Viszont amit írtál, hogy hosszan nyomsz o-t, ekkor multitap módba lépek az nem működik. Ha nyomva tartom, elkezdi ész nélkül írni az o betűket. Mit kell bekapcsolni???? Köszi!

(#7382) Zavo válasza Zavo (#7381) üzenetére


Zavo
tag

Az AnySoft Keyboard működik, de a Smart keyboarddal nem boldogulok...

(#7383) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Settings->General Settings->Physical Keyboard-> Pipa

Javaslom, hogy a general settings-ben a skineket is nézd meg, a HTC például nagyon igényes lett.

(#7384) Shrike7973 válasza Zavo (#7381) üzenetére


Shrike7973
senior tag

2.5.xx felett van meg csak ez a funkció!!!
Javaslom marketről a trial kipróbálást, az úgyis a legfrissebb, és ha megér neked annyit, akkor a megvenni marketről, mert rendszeren frissül, és mindig értelmes dolgokat javítanak. (nem csak annyi, hogy minor bugfixes, hanem plusz feature-k).

(#7385) Zavo válasza Shrike7973 (#7384) üzenetére


Zavo
tag

A legfrissebbnél, a 4.5-ös verzinál már működik, mondjuk még a marketről letöltöttem hozzá a Hungarian for Smart Keyboardot is, bár lehet hogy ez csak szótár... kösz mindenkinek...

(#7386) stamas2


stamas2
csendes tag

Sziasztok,
a www.getjar.com -ot erdemes megnezni, van par ingyenes, egyebkent fizetos program teljesen legalisan. Koztuk swiftkey x is amit en hasznalok gepeleshez.

(#7387) loona88


loona88
csendes tag

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet e frissíteni magyar nyelvűre?
ez lenne az

(#7388) DJGABI válasza Zavo (#7375) üzenetére


DJGABI
addikt

Feltettem, próbálgatom én is a Cronos Ginger 1.6.0-t, mert HO!NO! (meg sima CM7 is) olyanokat csinált, hogy néha se a menü, se a kereső gomb nem működött. Vagyis megnyomni lehetett, vissza is rezgett, csak épp nem csinált semmit... Viszont ebből a Cronos Gingerből ami hiányzik: beállítások menü nem magyar (elmegy), fizikai billentyűzetet nem tudom átlőni QWERTZ-re (beállítások menüben nem találtam ilyen lehetőséget, mert ugye CM menüt kiirtota úgy ahogy van, pedig abban lehetett állítani, recovery-ben próbáltam változtatni, nem történt semmi), a Power Control widget-ben a Flashlight nem a vakut kapcsolja hanem a kijelzőt (Widgetsoiddal, vagy valami Flashlight app-pal megoldható talán)... Néha random kilépeget alkalmazásokból (ezen talán most a V6 Supercharger script segít [link])

(#7387) loona88 2.3-as custom rommal biztosan magyar lesz (meg talán 2.1-ből volt még magyar változat, nem tudom, nem próbáltam új vagyok még Milestone témában :) )

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#7389) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Sziasztok!

Early Bird játékkal fordul elő az FroyoMod 2.9.3 alatt, hogy a játék 6 pályáig tökéletes frame/sec-el megy, aztán elkezd úgy szaggatni, hogy csak na. JIT-et próbáltam ki/bekapcsolni, mindkettő esetben produkálja. El lehet vele így is játszani (4-5 pálya kész, kilép belép játszik újra), csak idegesítő.
SuperCharger hack pontosan mit jelent, továbbá alapból benne van a FroyoMod-ban?

(#7390) DJGABI válasza Shrike7973 (#7389) üzenetére


DJGABI
addikt

Optimalizálgat a kernelben, valami OOM (out-of-memory) beállításokon változtat, hogy a rendszer ne zárjon be appokat (launcher, sms, etc...) Én mondjuk eddig nem sok mindent vettem ebből észre :D Alapból azt hiszem egyik ROM-ban sincs benn, AOR-rel a legegyszerűbb felrakni, link az első hsz végén [link]

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#7391) Necro_Ramone


Necro_Ramone
tag

Ha nem működik a power (ez még nyitott állapotban nagynehezen működik) és a 'hangerő fel' gomb (ez viszont egyáltalán nem), akkor pontosan mi sérült meg, a gomb, vagy amit megnyom? Lehet valahol cserealkatrészt venni, vagy csak teljes készülékházzal együtt?

(#7392) Zavo válasza DJGABI (#7388) üzenetére


Zavo
tag

A SmartKeyboardPro-val tényleg nem megy a QWERTZ, hiába állítom be QWERTZ-re, az Anysoft KEyboard viszont tudja. Mondjuk én nem tíz ujjal gépelek ezen a kis billentyűzeten, úgyhogy nem zavar a QWERTY. Ha magyar ő és ű kell, úgyis fel kell tenned valamelyiket, lásd pár hozzászólással fentebb...
A Flashlight nálam a zseblámpát kapcsolja ki-be (Torch).

Kilépegetni nálam csak a skype-ból szokott, mondjuk nincs mobilnetem csak wiFi van, ha éppen arra járok, lehet hogy a sűrű offline-t nem bírja....

Ez a V6 Supercharger micsoda is???

Amit viszont nem értek, az Applications/Quick Launch-ban definiált gyorsbillentyűk (Search+betű) a fizikai billentyűn a SEARCH nélkül is aktívak, azaz nem lehet gépelni, mert az adott billentyű nyomásra indítja az alkalmazást...

(#7393) Zavo válasza loona88 (#7387) üzenetére


Zavo
tag

Gyári magyar nyelvű ROM nincs hozzá, magyar nyelvet tudó "főzött" ROM van, kérdés a gari... utána kell kérdezni...

(#7394) rena224 válasza Necro_Ramone (#7391) üzenetére


rena224
tag

egyszerűen szét kell kapni a telót és bele kell pillantani h mi is a probléma a gombokkal... én már rengetegszer szedtem szét, jackcsatlakozó hibája miatt, kijelzőcsere végett, csatlakozások és általános tisztítás miatt is! lehet h csak tól koszos az érintkezője, és azért hülye a gomb, viszont előfordulhat az is, h "szétesett", ami most előfordult velem a hétvégén, nem is tudtam bekapcsolni, ezért mihelyst hazaértem szétkaptam és orvosoltam a bajt. minden gomb motoroláéknál úgy van megoldva, h van egy kis kupola alakú alulemezke(ha benyomod a power gombot, azért ad olyan kis pattanós hangot az elengedés után, mert úgy ugrik vissza), ami hozzáér az alaplapi integrált jeladóhoz, és úgy továbítja a jelet, ezek kicsik, 2-3mm átmérőjűek, és néha elengedi őket a ragasztás, ha csak az mászott el, és megtalálja az ember a házban, pikkpak meg lehet oldani a dolgot, ha elkeveredett,netán kiesett, akkor már inkább kérdéses a buli...

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#7395) rena224


rena224
tag

épp most gondolkozom FroyoMod elhagyásán, mivel most éppen 2.8.0 van fent, gondolkoztam váltáson cm6, cronos, meg egy frissítés 2.9.xes FroyoModra, most ezek vannak terítéken aki használja huzamosabb ideje vmelyiket, írna tapasztalatot?akku,szabad memória,rendszerösszeomlásra való hajlam, kitehető widgetek, amik még nem akasztják ki a gépet, estleg navi, játék stb szempontjából azt megköszönném, de nagyon :R

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#7396) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

CM6-on random embereknél használhatatlan a Market (nincs megoldás rá fórumon, nekem speciel nem megy, de az emberek 90%-ának nem FC-zik), FroyoMOD 2.9.3 amit tud, azt stabilan, bugok: white noise zaj media playback esetén (cm6-nál is), továbbá Enterprise wifi-re nem tud csatlakozni (cm6 sem). CM6 előnye a legfrissebb DSI fix, továbbá hogy a Maps killable memória igény esetén.
Cronosról nincs véleményem, nem próbáltam.

(#7397) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Esetleg előny lehet az is a FroyoMOD esetén, hogy az újabb dizájnos, friss marketet tartalmazza. FroyoMOD egyetlen zipben tartalmaz mindent, CM6-nál külön kell flash-elni a gapps-t.

(#7398) rena224 válasza Shrike7973 (#7397) üzenetére


rena224
tag

Koszonet :R lehet bejatszom akkor a FryoMod frissiteset,es megy fel a legujabb... :)
De ha vki meg tud gyozni a Cronosrol,es hallok vmi szepet arrol is,akkor az is eselyes meg ;)

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#7399) Necro_Ramone válasza rena224 (#7394) üzenetére


Necro_Ramone
tag

Meg tudnád mondani hogy mi kell a szétszdéséhez (milyenfejű hanyas csavarhúzó meg ilyesmi) mert az első lépés hogy azt nekem venni kell :)

(#7400) postajoska


postajoska
tag

Üdv! Megkérdezhetem, hogy ma melyik a legmegbízhatóbb Froyo vagy Gingerbread ROM, ami akksival is jól bánik, meg gyors is?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.