Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7001) drzsoo1 válasza addamka (#7000) üzenetére


drzsoo1
aktív tag

A 2.2 is az app2sd miatt lett volna fontos, de ez csak a M1 et érinti, M2 nél szinte tilos mert lassítja a programok indulását.

Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone

(#7002) Rickazoid válasza addamka (#7000) üzenetére


Rickazoid
addikt

Szerintem a Milestone 2 jó váltás lehet, ha valaki nem akar túl sokat szánni egy másik telefonra és kellenek neki a Milestone előnyei. +256 MB RAM pont elég lesz még egy ideig, 127 MB helyett 8 GB ROM.. hát igen, alacsonyabb csíkszélesség a processzorban kevesebb fogyasztást jelent... ha el tudnám adni az enyémet mondjuk 50E-ért (képtelenség ennyiért) és lenne most még 20.900 Ft-om erre (70.900 egy 0 perces Milestone 2), én váltanék.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7003) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Poénból raktam fel hardverapróra a milestone-t, hátha valaki ilyen áron is megveszi. Mert igazából nem is akartam megválni tőle. De az itt olvasottak alapján most én is elgondolkodtam egy M2-n. 8GB ROM... nem is tudtam, csak a memória+CPU többletről.
Tudtok mutatni olcsó webshopot, ahol lehet venni M2-t (legyen megbízható is azért), illetve szerintetek mi az az ár, ami alapján már simán elvinnék a mostani M1-em? (hardveraprón infók).
Szóval kíváncsi lennék mennyibe fájna a váltás.

(#7004) Rickazoid válasza Shrike7973 (#7003) üzenetére


Rickazoid
addikt

Én egyszer megpróbáltam. Vaterán fent volt a telefon 6 hétig, lementem az árával 42.000 Ft-ig. Senkinek nem kellett. Volt egy-két érdeklődő, de nem vitték el.

Más:
Az akkufedél alatt a SIM mellett az az aranyszínű csatlakozó egy külső antenna csatlakozója lenne? A szüleimnél beltérben állandóan eldobja a 3G-t a telefon, pedig csak mobilnet van, de egy plusz antennával ez a probléma pont megoldható lenne, de Google-ben képtelenség bármi ilyen nyomára bukkanni, antennákat találtam, átalakítókat is, de fogalmam sincs, hogy a Milestone hátán tényleg ilyen antennacsatlakozó van-e és ha igen, az milyen típusú.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7005) eami válasza drzsoo1 (#6998) üzenetére


eami
addikt

részemről azért nem mert 0 támogatása van az M2nek és ahogy olvastam bőven akad abban is gyári bug. Nem marad más mint várni az M3ra :(

[ Szerkesztve ]

(#7006) nuke7 válasza addamka (#7000) üzenetére


nuke7
veterán

elvileg a sar ugyanakkora a két telonál (milestone 1, 2) a motorola oldala szerint, sőt, a milestone 2 jobban bírja akksival, 100perccel többet lehet vele beszélgetni elvileg... :U

de vajon ugyanannyi fém van benne..? :U a súlyuk elvileg kb. ugyanaz, szóval elv. ugyanolyan strapabírónak kéne lennie.
Jah és a kettesen elvileg van valami tükröződés gátló bevonat a képernyőn. jól hangzik, az biztos :K

https://youtube.com/user/nuke7

(#7007) addamka válasza Rickazoid (#7002) üzenetére


addamka
őstag

Nyilván használhatóbb a M2, de nem érzem azt a technikai fejlődést, ami miatt 25-30ezret áldoznék rá (használtat nem veszek). Ráadásul a supportja ugyan úgy 0 itthon. A 2.2 nekem nem opció, a 2.3-ból meg erre is csak gányolt van ha jól láttam.

Ha lesz Milestone3 és nyílt lesz a bootloadere, akkor talán fél év múlta csere, talán. Bár úgy gondoltam, hogy a következő telefonomon alapban ice cream sandwich legyen, erős a gyanúm hogy a Milestone3(Droid3) nem fogja megkapni :)

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7008) Rickazoid válasza addamka (#7007) üzenetére


Rickazoid
addikt

Biztos nem kapja meg a Milestone 3, vagy legalábbis valamikor 2013-ban, a Motorola eddigi teljesítményét alapul véve. Az Atrix utódja lesz a csúcsmodell, ha valami megkapja, akkor az lesz az.
Nekem egy Dell Opus One vagy Samsung Galaxy Q lenne a vágyam.. ha valaha elkészülnek és nem agyonspórolt hardverük lesz.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7009) addamka válasza Rickazoid (#7008) üzenetére


addamka
őstag

A Samsung az anyaghasználata miatt nem igen jött be, nekem már nagyon plasztik amiket eddig fogtam (S2-t még nem láttam). Dell meg a céges laptopon bizonyította be, hogy tud olyan szemetet gyártani amit már az Acer is elfelejtett 3 éve, ezért a termékeiket tuti mellőzöm :)

Motonál lehetne valami szemléletváltás, mert nem jó ez így (EU piac, bootloader, felesleges készülékek ala Defy+ rókabőr, support az annyi hogy új android új készülék). Azt meg sajnálom, hogy a qwerty-s modelt nem tekintik már a csúcsnak, kezdik elfelejteni, hogy a Droid1 eléggé kihúzta őket a szószból.

Nálam még SE jöhet szóba, Milestone előtt P szériás telefonjaim voltak, lehet visszatérek hozzájuk jövőre, rajtuk látom, hogy már akarnak valamit legalább, eléggé változott a hozzáállásuk a droidhoz.

Mondjuk Motorolát sem akartam venni, csak valamiért megfogott anno képeken (+ tudásban). Tuti nem ez a logikus választás, de ez rám nem jellemző, kocsiból is megvettem az első szemetet amit mutatott a nepper :)

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7010) nuke7 válasza addamka (#7009) üzenetére


nuke7
veterán

moto-nak nincs rá kapacitása - egyelőre - hogy szemléletet váltson...
igaz, hogy kihúzta őket a szószból a milestone, de az csak a csődtől mentette meg őket, nem lettek hirtelen nagy gyártók.
és mivel ugye a legtöbb telefon az szolgáltatón keresztül fogy, és nekik az amerikai szolgáltatókkal van megállapodásuk valsz, ezért valsz. nincs kapacitásuk hogy jobban koncentráljanak a tengeren túlra. :U
nyilván tudják, hogy mekkora lehetőség, meg piac, de ahhoz nagyobb méret/infrastruktúra/tőke/befektetés/kapacitás kell, hogy itt is erősek lehessenek, és még nincsenek ezen a szinten.
és ezért marad az amerikai rész, ahol jól állnak, ezért nyilván oda koncentrálnak, és azokat a telokat nyomják, amik ott fogynak jól.
szvsz.

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7011) Rickazoid válasza nuke7 (#7010) üzenetére


Rickazoid
addikt

Ez az elégtelen kapacitás duma erős bullshit, mintha egy Motorola szóvivő írta volna. Eladják a telefonokat Európában? Igen. Elvégzik a szoftverek frissítését Európában? Nem. Miért nem? Mert itt GSM/WCDMA hálózat van, míg USA-ban és Kínában (már ahol kapható Motorola) CDMA/EV-DO. Ennyi a bajuk, emiatt csúsznak fél évet minimum egy európai telefon frissítésével. Fél év nekik, mire kicserélnek a szoftverben egy modult, ami nem az USA/kínai, hanem az európai hálózatokkal működik. De eleve beleforgathatnák a rendszerbe mindkettőt, hogy kompatibilis legyen, amivel rengeteg időt és erőforrást lehetne megspórolni. A szolgáltatók meg saját maguknak tesztelik és írják át a szoftvert, ettől függetlenül ugyanúgy eladják őket, kapható Motorola androidos telefon mindegyik hazai szolgáltatónál is, nem beszélve Európa többi részéről.
Tehát nem, nincs problémájuk a kapacitással, nekik mindössze egyetlen módosítást kell elvégezni a szoftveren, amit egyébként nem is lenne szükséges, ha előre gondolkodnának, de azt az egy módosítást nem végzik el. Arra viszont van kapacitásuk, hogy fél év "tesztelés" után szándékosan hibás kernelt írjanak a Milestone-hoz, sőt még egy különösen erős titkosítást is sikerült írniuk a bootloaderhez, amivel az USA verzió nem rendelkezik.
Nem mellesleg az EU sokkal nagyobb piac, mint az USA, ahol eleve az eladások nagy részét az Apple termékek teszik ki, Kína meg hiába nagy, ott is elég elterjedt a GSM, plusz ami fontosabb, hogy nagyon kevés ember teheti meg arrafelé, hogy külföldi telefont vegyen magának, egyáltalán hogy telefont vegyen.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7012) addamka válasza nuke7 (#7010) üzenetére


addamka
őstag

Én simán úgy érzem csak, hogy sz@rnak a fejemre. Ha nem tudják támogatni az EU piacra készült készülékeiket, akkor ne áruljanak itt egyet sem. Ha nem tudnak időben szoftvert írni, legalább ne zárják a bootloadert, hogy az a pár % aki kipróbálna frissebb rendszert, ne szívjon vele. Nyilván a többség letojja, hogy milyen android van, de neten általában azoknak nagyobb a visszhangja, akik buherálnának, emiatt ez nem jó marketing. No meg a bugos kernel sem, érdekes, az amcsi verzióba javították.

A motorola meg lehet lejjebb csúszott az évek folyamán, de kétlem hogy olyan kicsi gyártó lenne, akiknek nincs kapacitása a nyamvadt EU-ra. Még tavaly nyilatkozták nagy mellénnyel, hogy nekik milyen fontos az itteni piac.

Ennek ellenére szeretem ezt a telefont minden hibájával együtt, csak azt sajnálom, hogy qwertybe más nem gyárt a szájízemnek megfelelő készüléket :)

Viszont most jött el a Cronos ideje, CM7 szétvágja az agyam, most pl. a kijelző 3-4 másodperces késéssel éled fel ha hívnak, grátisz addig nem is csöng, grátisz random csengőhanggal ;)

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7013) solanthugor válasza addamka (#7012) üzenetére


solanthugor
aktív tag

Nekem egyelőre megfelel a milestone, egyedül a memóriagondok zavarnak néha, egy-két fagyás stb... a váltás oka is ez lesz majd idővel az biztos, amúgy használható, jó/szép cucc ez...
A milestone 2-is tetszik, de ha marad ez a zárt bootloader a jövőben is, meg a szoftveres támogatottság hiánya(bár a milestone egész szép utat futott be 1.5-től-2.2.1-ig) akkor lehet visszapártolok a htc-hez, csak csinálnának valami szögletesebb cuccot! :D

Apropó, majd ha felnyomtad a CronosX-et, írnál róla egy rövidebb kis bemutatót, hogy érdemes e felrakni, gondolok itt mindennapos használat, memóriagondok.. mennyire jönnek elő rajta, a cm7 nekem nem nagyon lett best... Ezt előre is megköszönném.. :)

3330>k700i>k800i>k810i>t700>g900>Touch>Touch Cruise>Tattoo>Desire>Milestone(hiànyzol)>Desire>Jiayu g3>Droid4>BBZ10

(#7014) addamka válasza solanthugor (#7013) üzenetére


addamka
őstag

Ha lesz időm felrakom a Cronost. Most CM7-hez tettem fel a DSIFix 2.2-t, a képernyő lassú éledése tán megszűnt. Elvileg holnap lesz új CM7 2.3.5-ös androiddal.

Milestone amúgy 2.1-gyel kezdett ha jól rémlik, a Droid is 2.0-val jött alapban elsőként talán.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7015) nuke7 válasza addamka (#7014) üzenetére


nuke7
veterán

:Y segítség! :Y

Nem tudok belépni recovery-be miután megcsinálták a power gombot...
szerintem az lehet a gond, hogy nem az az sd kártya van benne, amivel a cm7-et felrakták rá.

és most van egy root-olt telóm, cm7-el, recovery nélkül!!! :W
mit csináljak?! fel akarom rakni a cm6/cronos/froyomod romok valamelyikét, dehát így nem tudom... :(

nem a memória gondokkal van bajom - az sem éppen jó - hanem nem tudok factory reset-et tolni, és addig nem szeretném a google acc-omat rászinkronizálni a telóra, mert ugye egyértelmű, hogy miért nem... :((

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7016) pappgaba válasza nuke7 (#7015) üzenetére


pappgaba
tag

Csak tedd fel a recovery-it innen a memkártyára, elvileg utánna jó lesz.

(#7017) addamka válasza nuke7 (#7015) üzenetére


addamka
őstag

Valami hibaüzenet? Vagy mi történik ha recovery módba akarsz lépni? Valószínűleg a openrecovery bemásolása a memkártyára megoldja, link előző kommentben :)

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7018) nuke7 válasza pappgaba (#7016) üzenetére


nuke7
veterán

:( így nem jó...
rámegyek hogy reboot into recovery, ujraindul, felvillan két piktogramm a képernyőn - valami egy telefonnal előtte, meg egy telefon és egy ilyen háromszög tábla - és megint ujraindul, de ekkor már a rendszerbe lép be...

segítség..?! :F

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7019) pappgaba válasza nuke7 (#7018) üzenetére


pappgaba
tag

Akkor próbáld a régi modszerrel bekapcsgomb + X és aztán apply update zip

(#7020) nuke7 válasza pappgaba (#7019) üzenetére


nuke7
veterán

de nem érted... amikor x-et tartom nyomva, és kijön az a kép ahol a hangerő felt meg a camera gombot kell megnyomni, akkor az a kép egy pillanatig van csak, és utána magától újraindul a telo... :F :((

Valami ötlet?! - a dext-en ez sokkal egyszerűbb volt :((( :O

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7021) pappgaba válasza nuke7 (#7020) üzenetére


pappgaba
tag

Akkor az első hozzászólasban leírtak alapján flasheld föl rá a 2.2 gyárit és Vulnerable Recovery-t. Utánna megint normálisan rakhatod rá a különböző modokat.

(#7022) addamka válasza nuke7 (#7020) üzenetére


addamka
őstag

update.zip is a memkártya gyökerében van?

Amúgy a /system/etc/inid.d/60autoboot_or felelős az automata openrecovery indításért. Ha áthelyezed valahova esélyesen menni fog az x+poergombos módszer. Ha így is rebootol, akkor tényleg húzd újra inkább.

[ Szerkesztve ]

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7023) nuke7 válasza addamka (#7022) üzenetére


nuke7
veterán

nem értem.
egy open recovery mappa meg egy update zip van az sd kártya root-on....

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7024) nuke7 válasza addamka (#7022) üzenetére


nuke7
veterán

mostmár bejön a recovery! köszi! :R

(#7021) pappgaba: köszi! :R

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7025) nuke7 válasza nuke7 (#7024) üzenetére


nuke7
veterán

szeretném jelezni, hogy a cm6 legújabb eresztése bizony jóval több rammal kecsegtet mint a cm7...
3oldalas home screen és egy-két widget-el 68+26mb szabad helyem van bekapcsolt JIT mellett...
DE! sokkal fapadosabb mint a cm7 - overclock-hoz bizony külön progi kell, plusz ugye a google apps-hoz is, meghát a launcher ami rom-al jön kicsit fapados, meg az alap téma se olyan szép... de kb. ennyi tényleg a downside, elég jól használhatónak tűnik. :U
most 1-2 napig ezt tesztelem, aztán meglátjuk. szerintem akksival is egy kicsit jobban bírhatja, kiderül :)

https://youtube.com/user/nuke7

(#7026) nuke7 válasza nuke7 (#7025) üzenetére


nuke7
veterán

ha valaki esetleg sok zenét hallgat a milestone-on - mert miért ne tenné hamár jó hangja van :D
annak érdemes tudni, hogy a cm6 nem tudja a lock screen-en kiírni az épp játszott számot + borítót. léptetni meg pause-olni lehet, csak nem látod az említett infokat pluszban.

https://youtube.com/user/nuke7

(#7027) addamka válasza nuke7 (#7026) üzenetére


addamka
őstag

CM6 is húzva van alapban, csak nincs overclock beállítás.

Mp3-ra ott a poweramp, ugyan egy ezres, de minden forintot megért.
Van lockscreen widgetje, 3 is. Ha lenne PC-re, tuti megvenném oda is :)

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7028) nuke7 válasza addamka (#7027) üzenetére


nuke7
veterán

aham...

most akartam overclock-ot kicsit finomhangolni cm6-on.
a performance-nál ugye nincs rá lehetőség, ezért leszedtem a milestone overclock-ot
és sokmindent írtak róla, hogy alacsonyabb feszültségen megy nagyobb órajelen a proci.. :U

igenám, de én csak a gui-t látom amikor elindítom az app-ot, és nem tudok saját feszt beállítani, pedig láttam neten hozzá jó sok script-et. azt hova kell írni és hogy :F

https://youtube.com/user/nuke7

(#7029) addamka válasza nuke7 (#7028) üzenetére


addamka
őstag

Passz, nem nyúltam külön sose hozzá.
Alapban smartass módban megy CM6, az kikapcsolt képernyőnél a minimumon járatja a CPU-t, bekapcsoltnál meg interactive-ban talán. Gondom nem volt vele.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#7030) nuke7 válasza addamka (#7029) üzenetére


nuke7
veterán

hát csak alapból a cm6 1ghz-re húzza a procit, nekem az sok, plusz le is szeretnék venni a feszkóból... :U

(ugy olvastam, hogy 800-850 körül megy alapfesszel, de talán még kicsit alatta is, ami bőven jó lenne :K )

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7031) Rickazoid válasza nuke7 (#7030) üzenetére


Rickazoid
addikt

A /etc/init.d/10overclock fájlban tudsz beállítani minden szükséges értéket.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7032) Djuree


Djuree
félisten

lool...sajna szerdán karamboloztam, a teló az övemen volt, a biztonsági öv pont a telótartómon keresztül volt átcsatolva rajtam. most látom hogy meg is hajlott a telóm, olyan húzott az öv rajtam. ha nem fémből van ketté is törik. a fenti része, a kijelzős része hajlott meg, az egyik vége egy 2mm-t felfelé kunkorodik :DDD de semmi baja, még jó is, nem csúszik szét olyan könnyen :C

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#7033) solanthugor válasza addamka (#7014) üzenetére


solanthugor
aktív tag

Èn mèg emlèkkszem egy videora is amiben azt mutattàk meg hogy hogy lehet a droidot frissiteni 2.0-ra... ha a milestone nem is de mintha a droid 1.6-al indult volna. De ennek azèrt jobban utànanèzek dèlutàn... ha esetleg felraknàd ezr a 2.3.5-ös cm7-et.. emlitenèl pàr sort ròla... vagy esetleg màsvalaki... màsik... nèztem ezt a motobluros modot, de nemtalàltam letöltöfület megint... nektek esetleg nincs meg.? Üdv!

3330>k700i>k800i>k810i>t700>g900>Touch>Touch Cruise>Tattoo>Desire>Milestone(hiànyzol)>Desire>Jiayu g3>Droid4>BBZ10

(#7034) Djuree válasza Djuree (#7032) üzenetére


Djuree
félisten

ha nem nagyon nézik, akkor nem is látszik...

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#7035) Rickazoid válasza solanthugor (#7033) üzenetére


Rickazoid
addikt

A Milestone biztosan 2.0-val jött, majd lett rá 2.0.1 frissítés, végül 2.1-es. A Droid specifikációit viszont sehol nem találom a Motorola US oldalán, de mindenhol máshol (még angol Wikipédián is) úgy írják, hogy az is 2.0-val került forgalomba.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7036) Phami válasza Djuree (#7032) üzenetére


Phami
tag

Jézusom:P

Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/

(#7037) nuke7 válasza Djuree (#7032) üzenetére


nuke7
veterán

a "miért érdemes óvatosan vezetni" rovatot olvashattuk...? :U

(#7031) lordfreyr : köszi, nézem! :R gondolom hogy ez a fájl egyáltalán létezzen, ahhoz kell a milestone overclock.. :U

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7038) Rickazoid válasza nuke7 (#7037) üzenetére


Rickazoid
addikt

Nem, ez programtól független, a CM6-ban alapban bent van.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7039) nuke7 válasza Rickazoid (#7038) üzenetére


nuke7
veterán

aha... akkor minek van a "mileston overclock" nevű app..? :F

Te milyen beállítással használod? :U

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#7040) Rickazoid válasza nuke7 (#7039) üzenetére


Rickazoid
addikt

A Milestone overclock olyan ROM-okhoz és MOD-okhoz van, amikben nem áll rendelkezésre natív overclock lehetőség. Persze elvileg működik, csak felesleges. Jobb egyszer megtalálni a megfelelő beállításokat és a MOD-ban beállítani őket.
Én a Cronos alapot használom, ami ilyen:
echo "5 1000000000 64" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 800000000 59" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 600000000 52" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 400000000 40" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "1 250000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps

Ettől eltérőeknél beállítom magamnak 1000 MHz-re a maxot és 250 MHz-re a minimumot. Utóbbinál ez alámenni nem is érdemes.
De ez az alap 10overclock egy része a CM6-ban:
echo 62 > /proc/overclock/max_vsel
echo 900000 > /proc/overclock/max_rate

#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 700000000 54" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 500000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps

#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 700000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 500000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_table

Ebből ha kisebb órajeleket akarsz, akkor valami ilyesmit lehet beírni:
echo 54 > /proc/overclock/max_vsel #62-ből lett 54
echo 700000 > /proc/overclock/max_rate #900000-ből lett 700000

#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 550000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps #700000000 54-ből lett 550000000 47
echo "3 400000000 42" > /proc/overclock/mpu_opps #500000000 47-ből lett 400000000 42
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps

#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 550000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_table

Értelem szerűen az első táblázatban az hosszú érték a frekvencia, utána pedig a vsel.
És van még ez a része:
echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
Itt tudod az interactive governort átállítani mondjuk conservative-re vagy smartass-re, előbbi gazdaságosabb, utóbbi hatékonyabb.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7041) solanthugor válasza Rickazoid (#7035) üzenetére


solanthugor
aktív tag

Hát lehet nem nekem van igazam... az idő vasfoga megette a memóriámat is :)
Ez az overclock cucc engem is érdekelne... froyomodban is benne van ez a fájl?
Bár hülyeséget beszélek... ott a sok oc kieg hozzá... Kérdés törölve! :)

3330>k700i>k800i>k810i>t700>g900>Touch>Touch Cruise>Tattoo>Desire>Milestone(hiànyzol)>Desire>Jiayu g3>Droid4>BBZ10

(#7042) nuke7 válasza Rickazoid (#7040) üzenetére


nuke7
veterán

ezt a fájlt mivel lehet szerkeszteni..? :B

https://youtube.com/user/nuke7

(#7043) gothic20


gothic20
aktív tag

Sziasztok

Próbálta már valaki Cronos 1.6.0-ás romot ? Menyire stabil?

Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."

(#7044) Rickazoid válasza gothic20 (#7043) üzenetére


Rickazoid
addikt

Épp most használom. Az alap ROM néha újraindult, de Feeyo készített egy frissebb kernelt DSI fixszel, nos azzal épp most indult újra, hogy megnéztem valamit, miközben ezt írtam. A programok futnak, egy-kettőt újra kellett telepítenem és beállítanom, mert összeomlott, valamiért nem tudtam őket Titanium Backupból visszaállítani. Sajnos egy játék is volt köztük, így az eredményeim is elvesztek.
A CPU frekvenciákat nem módosítottam, néha kicsit mintha lomhának tűnne, de például 62 MB szabad RAM-ot jelez ebben a pillanatban a szokásos háttérben futó programjaim mellett, bekapcsolt JIT-tel és Surface ditheringgel.
WLAN kapcsolat van, a hálózat is működik rendesen... de a Widgetsoid néha nem tudja bekapcsolni a WiFi-t.
Emellett nem tudok programokat mozgatni a microSD-re, azt írja nincs elég hely rajta. Szóval még bugos, de ez jelen pillanatban nem meglepő. Feeyo-t ismerve hamar javítja, persze az is lehet, hogy az Android 2.3.5-ben vannak a gondok.. akkor az tovább fog tartani, addig is az 1.5.1 legalább stabil.

(#7042) nuke7: OpenRecovery-ben belépsz a Console-ba, beírod ezt:
cp /etc/init.d/10overclock /sdcard/
exit

Majd elindítod a Mass Storage módot és számítógépen tetszőleges szövegszerkesztővel átírod a kívánt részeket. Elmented, majd kilépsz a Mass Storage módból, újra Consol és:
cp /sdcard/10overclock /etc/init.d/
reboot

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7045) solanthugor


solanthugor
aktív tag

Sziasztok... Nemrég néztem kijött a 2.9.2-es froyomod, elméletileg javították a wifi problémát... és még 1-2 újdonságot is hoz, valaki próbálta már esetleg?

3330>k700i>k800i>k810i>t700>g900>Touch>Touch Cruise>Tattoo>Desire>Milestone(hiànyzol)>Desire>Jiayu g3>Droid4>BBZ10

(#7046) Rickazoid válasza Rickazoid (#7044) üzenetére


Rickazoid
addikt

Úgy tűnik mégis tud microSD-re mozgatni programokat.. nem tudom mi lehetett a baja először.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7047) P-SZ-S


P-SZ-S
aktív tag

Sziasztok!
Valaki használja masszív overclockal a telefonját? 800mhz-1Ghz-ra gondoltam. Akkumulátor üzemidő terén mennyi romlást tapasztaltatok?

(#7048) nuke7 válasza P-SZ-S (#7047) üzenetére


nuke7
veterán

elvileg nem sokat. ha a fentebb írt beállítást használod - mondjuk a 7/800 mhz-s kevesebb voltage-es verziót - szerintem még többet is mehet, mint oc nélkül :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#7049) P-SZ-S válasza nuke7 (#7048) üzenetére


P-SZ-S
aktív tag

Elvileg a chip gyárilag 1Ghz-s, csak a Moto-nál lehúzták, nem tudom mi lehetett az oka ha nem az aksi idő. Valószínűleg átvertek :) Most olvasom hogy 600 a recommended.

[ Szerkesztve ]

(#7050) nuke7 válasza P-SZ-S (#7049) üzenetére


nuke7
veterán

srácok, az lehet, hogy egy független milestone visszazárta magát..?! :F
tegnap előtt még tudtam djuice-os kártyával mindent csinálni, aztán egyszercsak elment a térerő és nem jött vissza :(
azóta kiprobáltam barátnőm t-s kártyájával, azzal meg tökéletes... egy vodafone-os kártyával is probáltam, de azzal sem ment... :F mi fene?
aztán utána cseréltem egy romot (cm7 -> cm6) de ez se oldotta meg a dolgot...

https://youtube.com/user/nuke7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.