- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjon
csendes tag
Nekem egy közeli ismerősöm említette a dolgot. Ő abszolút laikus az informatika témában, de belevágott. Jelenleg 10 gépe van és nagyon jól hoz neki a konyhára. Kíváncsi voltam a részletekre, így összehozott egy üzletkötővel. Mivel ő (is) teljesen laikus volt, sok kérdésre nem kaptam választ, úgyhogy utánanéztem egy kicsit a dolognak.
A cég - ahogy fentebb is írták - angliában van bejegyezve, az Egyesült Királyság cégnyilvántartásában szerepel, bár az aktivitása nem teljesen világos [link]. A cég Gilikter Ákos nevére van bejegyezve, akiről a közösségi oldalakon (LinkedIn, Facebook) nem található szinte semmi információ.
Ahogy előttem netscaler is írta, valaki kitalált/tervezett egy speciális szervert, amivel felhő technológián alapuló grafikai számításokat lehet végezni. Ahogy utánakerestem a dolognak, ez a cég a Softeq Consulting Kft., ami magyarországon van bejegyezve.[link] Az ő közvetítésevel lehet a gépeket megvásárolni, a Money Map Calculate Cloud (MOMACC) üzemelteti és adja el a számítási kapacitást egy amerikai befektetőnek, aki aztán valamit csinál vele. Az üzletkötő nem tudta, hogy ki ez a befektető. A MOMACC célja egyébként egy 5000 gépből álló "flotta" létrehozása, jelenleg kb. 1300-nál tartanak. A szerverek egyébként Szlovákiában vannak, ha jól emlékszem Tárkányban. A számítási kapacitás értékesítéséből származó bevételt 2 hetente utalják a gép tulajdonosának, az általa megadott számlaszámra. Arra a kérdésemre, hogy pl. OTP-s devizaszámlára is utalnak-e, és ez külföldről származó jövedelemnek minősül-e a válasz igen volt, de(!), ahogy az üzletkötő mondta: a MOMACC szerződésben áll egy ciprusi bankkal, aki nagyon kedvezően biztosít számlát és egy CashCard-ot, és ez nagyon jó, mert nem jelenik meg a hazai számlámon, nem kell adót fizetni stb. Hogy ki a menedzsment, és esetleg náluk is lehet-e tájékozódni kitérő választ kaptam. Szerintem az üzletkötő sem tudta.
Kaptam hozzáférését a MOMACC oldalához, amin a gépek által termelt hozamokat lehet látni. Ez alapján jelenleg nagyon vonzó a dolog, de a struktúra szövevényes, és ami rosszabb, hogy titokzatos is. És az a ciprusi bankos szál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Wuthering Waves
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- !AKCIÓ! Garanciás Klipsch R-120SW 30cm aktív mélysugárzó SubWoofer - 200W RMS / 400W Peak
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Asus RT-AC68U router eladó (3 darab - egyben vagy külön is)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest