- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem már száradt ki gyári és külön vásárolt olcsó és drága fajta paszta is.
Szerintem is fontos néha újraragacsozni a hűtőket. Évente egyszer szerintem elég. Ennél gyakrabban csak akkor kell, ha nagyon gagyi pasztát használ az ember, és magas hőfokon mennek az alkatrészek (pl.: kétmagos Prescott proci), és sokat megy így a gép.Az ezüstös paszta - mint elöttem is írták - szobahőmérsékleten sűrű, így nem lehet tudni, hogy mikor raktál belőle eleget, vagy már túl sokat.
Működés közben, ha magas a hőmérséklet, akkor lágyabb lesz, és felveszi a végleges formáját, de ha sokat rak az ember, akkor kifolyik és zárlatot csinálhat.
Ha működés közben nem elég magas a hőmérséklet, akkor nem olvad meg eléggé az ezüstös paszta és marad nagyjából úgy, ahogy beszorítja a hűtő hidegen. Ez azért rossz, mert hiába vezet jól az ezüstös paszta, a fém felületek nem érintkeznek elég nagy felületen egymással, így romlik a hűtés hatásfoka.
Mint tudjuk, a pasztának csak a csip fém teteje, és a hűtőborda fém felülete közti egyenetlenségeket kell kitöltenie, a két fém felületnek minél több pontban érintkeznie kell - ha tökéletesen egyenletesre lenne megmunkálva a borda, és a GPU/CPU/chip felülete, akkor nem kellene paszta.
Az ezüstös pasztának akkor van értelme, ha egy alkatrész nagyon melegedik, és nincs lehetőség jobban hűteni.
Ha normális hőfokon megy az adott alkatrész, akkor szerintem fölösleges az ezüstös paszta, mert akár még rosszabb is lehet a hőleadás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mobil flották
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged