Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Nekem már száradt ki gyári és külön vásárolt olcsó és drága fajta paszta is.
    Szerintem is fontos néha újraragacsozni a hűtőket. Évente egyszer szerintem elég. Ennél gyakrabban csak akkor kell, ha nagyon gagyi pasztát használ az ember, és magas hőfokon mennek az alkatrészek (pl.: kétmagos Prescott proci), és sokat megy így a gép.

Az ezüstös paszta - mint elöttem is írták - szobahőmérsékleten sűrű, így nem lehet tudni, hogy mikor raktál belőle eleget, vagy már túl sokat.
    Működés közben, ha magas a hőmérséklet, akkor lágyabb lesz, és felveszi a végleges formáját, de ha sokat rak az ember, akkor kifolyik és zárlatot csinálhat.
    Ha működés közben nem elég magas a hőmérséklet, akkor nem olvad meg eléggé az ezüstös paszta és marad nagyjából úgy, ahogy beszorítja a hűtő hidegen. Ez azért rossz, mert hiába vezet jól az ezüstös paszta, a fém felületek nem érintkeznek elég nagy felületen egymással, így romlik a hűtés hatásfoka.
    Mint tudjuk, a pasztának csak a csip fém teteje, és a hűtőborda fém felülete közti egyenetlenségeket kell kitöltenie, a két fém felületnek minél több pontban érintkeznie kell - ha tökéletesen egyenletesre lenne megmunkálva a borda, és a GPU/CPU/chip felülete, akkor nem kellene paszta.
    Az ezüstös pasztának akkor van értelme, ha egy alkatrész nagyon melegedik, és nincs lehetőség jobban hűteni.
    Ha normális hőfokon megy az adott alkatrész, akkor szerintem fölösleges az ezüstös paszta, mert akár még rosszabb is lehet a hőleadás.

Új hozzászólás Aktív témák