- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem már száradt ki gyári és külön vásárolt olcsó és drága fajta paszta is.
Szerintem is fontos néha újraragacsozni a hűtőket. Évente egyszer szerintem elég. Ennél gyakrabban csak akkor kell, ha nagyon gagyi pasztát használ az ember, és magas hőfokon mennek az alkatrészek (pl.: kétmagos Prescott proci), és sokat megy így a gép.Az ezüstös paszta - mint elöttem is írták - szobahőmérsékleten sűrű, így nem lehet tudni, hogy mikor raktál belőle eleget, vagy már túl sokat.
Működés közben, ha magas a hőmérséklet, akkor lágyabb lesz, és felveszi a végleges formáját, de ha sokat rak az ember, akkor kifolyik és zárlatot csinálhat.
Ha működés közben nem elég magas a hőmérséklet, akkor nem olvad meg eléggé az ezüstös paszta és marad nagyjából úgy, ahogy beszorítja a hűtő hidegen. Ez azért rossz, mert hiába vezet jól az ezüstös paszta, a fém felületek nem érintkeznek elég nagy felületen egymással, így romlik a hűtés hatásfoka.
Mint tudjuk, a pasztának csak a csip fém teteje, és a hűtőborda fém felülete közti egyenetlenségeket kell kitöltenie, a két fém felületnek minél több pontban érintkeznie kell - ha tökéletesen egyenletesre lenne megmunkálva a borda, és a GPU/CPU/chip felülete, akkor nem kellene paszta.
Az ezüstös pasztának akkor van értelme, ha egy alkatrész nagyon melegedik, és nincs lehetőség jobban hűteni.
Ha normális hőfokon megy az adott alkatrész, akkor szerintem fölösleges az ezüstös paszta, mert akár még rosszabb is lehet a hőleadás.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mi is az a paszta? Hűtőpasztának, vagy hővezető pasztának hívják. Feladata, hogy a hűtendő alkatrész...
- Megújult a PROHARDVER!
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox One
- Last Epoch
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Logitech G915 Wireless mechanikus (tactile) billentyűzet (US)
- Thrustmaster T300 Alcantara Edition + Wheel Stand Pro állvány
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 NVMe SSD/ akciós áron eladó!
- OEM Playstation 4 Wireless Controller Berry Blue Packeta az Árban!
- Rollátor (járássegítő) eladó
- Nikon 50mm f/1.8G AF-S NIKKOR
- Huawei P20 ritka Twilight színben krom keret 128GB-os telefon szép állapotban + Samsung Galaxy A5
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest