- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
8kati
csendes tag
válasz
ToniSoprano #794 üzenetére
-
szabosasito
aktív tag
válasz
SpeedHUNGARY #798 üzenetére
Hát igen, pont a kamera miatt gondolkodom a váltáson 1320 kamerája nagyon gyenge, amúgy imádom a telefont. Gondolom sebességben nem igazán lehet különbséget érezni, sem kijelzőben.
Köszönöm a segítséget.
-
SpeedHUNGARY
aktív tag
válasz
szabosasito #788 üzenetére
Akksiban kb. ugyanazt nyújtja (bár az XL-ben "csak" 3000 mAh), glance van, kamera téren viszont ég és föld a kettő. Természetesen az XL javára.
-
janeszgol
félisten
Én is hallottam, hogy az MS 1 évre váltott. De ez nem fix. Ami biztos:
Magyarországon új termékekre minimum 1 év garanciát kell adni. Ettől a boltok felfele eltérhetnek. Na és most mondok egy érdekeset, mely itt a fórumon is picit zavaros. Pont emiatt, hogy nem fix a gari, ezért kérik garanciában a számlát is. Megnézik hol vetted és ott megnézik, mennyi garit vállalt az üzlet.
Itt a fórumokon is hirdetik, hogy csak be kell cammogni a kiskönyvvel, imeivel és csókolom. Igen csókolom, gyere vissza a számlával. (A számlának nem kötelező a te nevedre szólnia, azon is van imei.)
Remélem tudtam segíteni.
Én a vodától vettem, az is kettő évet ad. Feltöltősen és előfizusan is.
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem rosszul tudja a csávó, nézd meg a gyári garancialapot és mit írnak a honlapon a termékről lent a garanciánál, azt hogy 24 hónap. A buta eladók, akik még saját honlapjukat is lusták megnézni ne higgyél:
[link]Egyébként korábban írtam, hogy a Nokia care-t felhívtam és telefon alapján megrendelték a kék akkufedelet 3000 rugóért. Nem tudom szállítással hogy állnak.
Itt is lehet kapni, korrekt üzlet, náluk vásároltam a fóliákat rá. Mondjuk még csak kék van raktáron, de előbb utóbb lesz több is:
[link]szerk: Érdekes hogy a 640-esre, a narancs, kék hátlap az üzletekben 500-600 Ft-tal drágább, mint a fekete vagy fehér, míg az XL-nél nincs különbség árban, nem tom mi az oka, lehet a nagy kereslet.
-
8kati
csendes tag
válasz
WindyJoe #774 üzenetére
Engem is felvilágosíthatna valaki! Én a Mediában vettem egy hete, a 640 ds telót, és ott 1 év garit mondtak, az ED-nél pedig 2 év van ?! Valami olyat hablatyolt a srác, hogy eddig 2 év volt, de ez változott és 1 lett a Microsoft nál. Ez érdekes, hogy is van ez ?
Másik fontos kérdésem, kettő is. Nekem egy nagyon egyszerű alkalmazásnál is melegszik a telefon, a jobb felső részén, inkább a kijelző felé. Más is tapasztalt ilyet?
Töltési ideje vajon mennyi a készüléknek??? Kicsit hosszú időnek tűnik amíg tölt.
-
chipesz
őstag
válasz
csucsu52 #787 üzenetére
Aliról nem vennék újra, 625-höz vettem "eredetit", két darabot, de egyik sem jó, nem passzol rendesen. A gombok rögzítőpecke túl "hosszú" volt, és így felrakás után szorult, automatikusan kikapcsolt, meg rés is volt a készülék és a hátlap között. Bár lereszeltem, de így sem lett jó.
Szóval legközelebb biztos, hogy csak valóban eredetit fogok venni (s lenyelem, hogy nem véletlenül drágább.) -
törölt tag
válasz
szabosasito #788 üzenetére
Minden 640 XL-ben van Glance. Kamerában biztos hogy előrelépés, más téren szerintem nem gurít annyival többet. Erősebb a SoC, de RAM-ban megegyezik a két telefon.
-
szabosasito
aktív tag
Sziasztok!
Lumia 1320 ról váltanék 640 XL LTE telefonra. Van aki 1320 ról váltott? Mik a tapasztalatok, van annyival jobb a 640 XL, hogy megéri váltani? Aksi idő milyen? 1320 brutális döbbenetes akuban. A 640 XL LTE típusban van glance - gyors pillantás?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
csucsu52
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már, de Alin feltűntek az első fecskék gyári hátlapokból:
ezek pl.5-6 USD körül van most, akár mehet majd lejjebb is idővel....
-
Slack87
újonc
Nektek az ébresztés mukodik rendesen? Nalam 2het alatt 2szer elfelejtett felébreszteni. Jol el is kestem ma...
Van ezzel valami tapasztalatotok?
-
janeszgol
félisten
válasz
WindyJoe #779 üzenetére
Igen, de fentebb írtam, miért érdemes (sőt, szeritnem KELL) beruházni rendes garanciára. Sajnos a Lumia készülékek elég nagy selejtaránnyal jönnek a világra.
Más: A Telekom szokott frankó gyári hátlapokat árulni. Ha beteszi majd a telefont, biztos lesznek hozzá hátlapok. Az a baj ,hogy a nokia Care-nek nincs egy rendes webshopja. Egy telefont viszont megér, hogy árulnak-e már hozzá hátlapot. De még a szokásos hátlapos/fóliás bltokban sincs még. Talán ebay, de az meg biztosan nem origi.
-
mcoszi
csendes tag
Köszi:d ez a hátlap engem is érdekelne
-
mcoszi
csendes tag
Megvolt az első baleset
2 méterről betonra esett szerencse hogy az oldalára érkezett igy csak a hátlap sérült, de egy percre megállt bennem az ütő
-
duo
addikt
Sziasztok! Beszereztem egz 640est a vodánál. 520ról váltottam. Minden remek, egyetlen kérdésem lenne van mûködô zseblámpa app? Bermelyiket próbáltam eddig, Induláskor hangot ad ki a kamera,de nem kapcsol be a led. Fotózáskor igen. túl új a cucc és nem kezelik még a progik, általános hiba vagy csak az enyém produkálja?
-
janeszgol
félisten
válasz
WindyJoe #774 üzenetére
Az annyit ér, amennyit az én 1 év garim. (Semmit.) Persze a boltban megbarkácsolják, csak éppen felhívom a figyelmet arra, hogy sosem gyári alkatrészekkel dolgoznak. Ugye a minél nagyobb nyereség miatt. (Ez inkább a beszerelt kijelző minőségén látszik meg. Alapból nagyon pontosan a Lumiák, de az utángyártottak vacakok. Még a redőnyt sem tudod normálisan lehúzni.)
-
-
scyllarus
veterán
válasz
Luck Dragon #765 üzenetére
Ott már egy hónapja azt írják, láttam
Nekem nem nagyon sürgős, de novemberben legkésőbb váltani akarok. De az a legkésőbbi időpont. -
Razzul
őstag
válasz
scyllarus #763 üzenetére
Én a több mint 4 éves ZTE Blademet cserélném le. Szerencsére custom romolás miatt nincs sok problémám a telefonnal, nagyon elégedett vagyok vele. Eddigi legjobb mobilom.
De sajna a 4-es fölötti droidokat már nem nagyon bírja és az üzemidő is elég gyér. Megérett a váltásra. -
Akkor látom nem vagyok ezzel egyedül. Telekom. Com azt írják hogy hamarosan érkezik hozzánk de hogy mikor azt talán jó ég tudja.
-
Razzul
őstag
válasz
Luck Dragon #759 üzenetére
Valaki kideríthetné, és megmondhatná.
-
-
BéHGT
senior tag
Én is szemezgetek a telefonnal. Telekomnál július elején jár le a hűségesm, és megyek hordozással a Vodához, Redes csomagban pedig nem rossz az a havi 2000... Meglátom, miket írtok még addig, bár nagyon "félek" a váltástól... S 5-ről váltanék, utolsó windowsos telefonom az Omnia II volt.
640 XL lesz vajon Vodánál? Mondjuk elég lenne az 5-ös kijelző, de a kamera miatt jobb lenne az... -
Rocky975
senior tag
válasz
n.andras74 #755 üzenetére
Én is, főleg a Jonathan-t meg a Golden-t.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
ToniSoprano #754 üzenetére
Pedig én szeretem az almát is:-) de a telefonjuk lehúztás:-)
-
ToniSoprano
addikt
válasz
n.andras74 #753 üzenetére
Ja ja valahogy be kell állítani hogy ne frissítse automatikusan a Win 10-et csak akkor ha már vannak tapasztalatok tesztek róla külföldön. Bár ahogy kivettem ez a 640-es széria kapja meg először a WIN 10 frissítést, úgyhogy ezen a készüléken fogják tesztelni, így talán jó lesz.
Ez a 8.1 is barom jó, gyors megbízható eddig, és egész jól állítgatható, pl. háttérfolyamatok egyesével tilthatók, rootolás nélkül és egész szép ez a rendszer, könnyen szokható. A kamera várakozáson felüli, gyorsan megszoktam a 640-nél az egykezes használatot, kb 80%-ban így használom. Az hittem ennyiért valamin nagyon sprólnak, de igazándiból nem érzek semmit ami hiányozna, zavarna eddig.
A Lumia 640 DS ár-értékben, a kamerát, akkut, kijelzőt, kinézetet és a rendszer stabilitását is figyelembe véve szerintem veri az andoidos telókat is. Nem tudom mennyivel tudnak többet a prémium telók, de használhatóságban ez is egész jó kütyü stabil mint az atom és ez a lényeg.
-
tyan
senior tag
Tegnap voltam mm-ben és végignyomkodtam néhány Lumiát. A legjobban a 640 jött be, főleg az ára miatt. Az IPS kijelző is kifejezetten tetszetős. A következő telcsim tuti a 640 lesz.
-
zombinyul
addikt
válasz
janeszgol #743 üzenetére
Megmondom oszinten, ezekrol nem is hallottam, tehat vagy nem volt ezeknek a hibaknak akkora visszhangja, vagy kevesbe égett a haz mint most.
Ismerettsegi körökben van tobb is az említett modellekbol, egyedul a 820-nal esett meg egy csatlakozó hiba (gariba javitottak kollegamnak), meg hogy gyorsan merul. De semmi mas.610-esem volt, vele mondjuk pont sok bajom volt.. Recsegett a beszedhangszoro, random eltompulva csorgott (azota se tudok rájönni azt miert csinálta), ugyhogy annyira allat nem volt az, bar ettol eltekintve imádtam. 710-esem nem volt, a 800-asom viszont két es fel eves, két évesen kezdett vacakolni,ennek ellenere a mai napig rendszeres használatban van (mondjuk az a telefon megélt vagy 20 csunya esést, van benne kozel ezer ora hivas, plusz mikor meg fatelepen dolgoztam, ott is velem volt, mindig tele ment fureszporral, meg homokkal
De birta).
pit stop: nalam nagyon pacekul birta a kiképzést a 800, es a mai napig egy atomstabil telefon, csak hardveresen van kikezdve (lasd fentebb).
-
zorzy4
addikt
Az enyém már vissza is ment a boltba a lilás kijelző, és töltés hiba miatt.
-
janeszgol
félisten
válasz
zombinyul #740 üzenetére
Ezt megcáfolom, ha nem haragszol. A nokia Lumia pár tagja igen nagy selejtaránnyal jött világra. Kijelző bajok: 520, 920, 925. Jack probléma: 930, 925. Ezek a legégetőbbek. Elengedő ragasztás: 925, 930.
Ugye mindenkinél ismerős az 535 touch baja. De ez gyárilag ilyen (olcsó érintő).
Túlmelegedés: 820.
Tehát sajnos a Lumia telefonokat csak és kizárólag megbízható helyről, garanciával szabad venni.(Komolyan mondom, még a WP 7-es időkben jobban össze voltak téve. 610, 710 atom biztos telefonok voltak. L800-ról olvastam egy-két negatív véleményt, de nem komoly.)
-
Pitu
aktív tag
válasz
DeerDawe #739 üzenetére
Sajnos ez előfordulhat. Huawei P6-omon is kb. pont ott van egy pixelhiba, pedig az más árkategória volt anno.
Maga a készülék (lumia 640) viszont nagyon bejött, pedig droid után azért erősen szoknom kell (fájlkezelő nincs alapból, csengőhang beállítás, csempék...stb.), ezek egy része kis utánaolvasással "orvosolható". A rendszer sebessége viszont kárpótol. Még az is lehet hogy ő lesz az elsődleges mobilom. -
-
zombinyul
addikt
válasz
fabiandaniel #738 üzenetére
Miota az MS átvette a mobilos reszleget a Nokiától, nagyon nincsenek a toppon kijelző teren...
-
DeerDawe
tag
válasz
fabiandaniel #738 üzenetére
Ez azért elég aggasztó.
-
n.andras74
aktív tag
telepitettem egy wind/mac pogit amit a sorból töltöttem le...de nem látja a telot így marad a bluetooth...
-
JamesFinn
senior tag
válasz
n.andras74 #734 üzenetére
Ez megvolt?
[link] -
n.andras74
aktív tag
Sehogy nem tudom rábírni hogy mac minimmel kommunikáljon pedig a Robotnak ez nem volt gond.:-(
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon #732 üzenetére
A szolgáltatóknál LTE verzió lesz kapható kb. annyiért mint függetlenül a DS 3G.
-
-
sebifater
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja van meg a 640ds-em. Tegnapi nap neteztem, leraktam a telefont, majd fél perc múlva mikor kézbe vettem "fekete halál" fogadott. Kijelző ment de nem reagált semmire...Csak az akkulevételre... Ha 1 havonta ezt megcsinálja nem zavar, remélem nem lesz szokása. Feleségem droidjának 2 napja kellett hard reset-et adni, napi 3x újraindult.
Ami kicsit zavar. Ha kocsiban ülésre lerakom akkor tuti nem érnek el nem hallom meg a csörgést. Zsebben kicsit kényelmetlen. Aztán a böngészés. Explorer alatt a céges webmailből nem tudom letölteni a napi szinten szükséges Excel táblázatot... kicsit nonszensz. Uc alatt megy, minden ok, de az meg sokszor kilép. Illetve ha használat után bekapcs gombbal elsötétítem a képernyőt, majd 10p múlva használom, akkor a főoldalt adja be.Olyan mintha nem tudna futni a háttérben. Kezdhetek előlről mindent.
Stabil rendszer a wp, nincs akadozás, egyenletes a teljesítménye a telefonnak, mindenkinek ajánlgatom a környezetemben. Jó kis telefon ez. Ami még fontos, hogy céges környezetben használom, sokat beszélek és netezek rajta wifi adatforgalom helymeghatározás folyamatosan megy így bírja 2 napot, úgy hogy 30% alatt sem omlik össze 1 óra alatt. Bármikor számíthatok a telefonra.
Én csak ajánlani tudom, összességében jó készülék. -
Pitu
aktív tag
Köszönöm az infókat, ma visszaviszem.
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem a Vodában egy Lumia 640-et. Itthon alaposabban megnézve azt vettem észre hogy a kijelző közepe felett van egy beégett pixelhiba, illetve a jobb oldalánál is van egy 1.5 mm-es vékony csíkocska (mintha több pixel is be lenne égve). Jól megnéztem, nem szösz v. szennyeződés. Ilyenkor élhetek a javítás/csere lehetőségével? Nokia care 2 percre van a munkahelyemtől.
-
buca84
őstag
Itt van Nillkin tok.
-
n.andras74
aktív tag
Pin kodot hogy tudom megváltoztatni? Melyik menű alatt
-
DeerDawe
tag
Ki milyen tokot és fóliát használ a készülékhez?
-
janeszgol
félisten
Vodánál 45k (+3k)*. Ha számot hordozol, akkor 40k (+3k)*. Veszel egy nem vodás simet a neten és hordozod. De! A regisztrálás után egy hónapnak el kell telnie, míg tudod hordozni. Vagy vehetsz már regisztráltat, hátha nem lesz gond, hogy nem a te neveden van. (200-500 forintig már kapsz simet.)
Vagy. Megvárod, míg a Telenor beteszi a kínálatába. Nála mindig olcsóak a készülékek. Ráadásul a függetlenítés itt a legolcsóbb, 7500ft (Vodánál <1 év 20k, 1<x<2 év 10k, >2év 2,5k. De nem tudom, hogy ezek a feltöltősre is érvényesek-e).
*= Max feltöltős egyhavi ára.
-
scyllarus
veterán
De jó, az utolsó 5-6 telekomos online rendelésemmel mindig volt valami baj, az új, átalakulóban lévő (két éve) rendszerük miatt..
És mikor lesz? Nekem nem annyira sürgős, novemberben jár le a hűségem a fő előfizetésemen, akkor tervezem. Persze, ha nagyon jó árat adnak, akkor valamelyik szabad előfizumra is bevállalom -
Razzul
őstag
Üdv ismét Lumiások!
Több egymásnak ellentmondásos információt is hallottam ezzel kapcsolatban szóval titeket is megkérdeznélek erről, itt a telefont topikjában.
Telekomnál lesz előfizetéssel 640, vagy ne is reménykedjek?
-
Rocky975
senior tag
válasz
ToniSoprano #704 üzenetére
Rendeltem én is olyan fóliát amit linkeltél.
Nagyon jó. -
-
zorzy4
addikt
Na mehetek is vissza vele. Nem tölti az akkut semmilyen töltővel. Csak úgy csinál. Felmegy 30%ig aztán visszazuhan 10re. Az éjszaka közepén felébresztet, hogy rezeg féll percenként, mer kikapcsolt és megpróbált bekapcsolni, miközben töltőn volt.
-
SpeedHUNGARY
aktív tag
válasz
ToniSoprano #700 üzenetére
Ha működik, akkor biztos mindegy. Majd kicsivel írom én is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco M7 Pro 5G 256GB/12GB RAM Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari