Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz janaman01 #1190 üzenetére

Megnéztem a videót, és nálam is előjönnek a kocsibéli párbeszédnél azok a színes zajcsíkok. Viszont különös, hogy csak ennél a filmnél, és ennél a jelenetnél mindig (MX Player-rel, VLC-vel, BS Player-rel, saját videó lejátszóval lejátszva egyaránt), míg más filmnél egyáltalán nem. És most figyelj! Mindez HW dekódert használva. Ha átkapcsolom SW dekóderre (MX Player), akkor sokkal intenzívebben látható. :) Szerintem ez egyértelműen annak tudható be, hogy sz@rul (hanyagul) van kódolva a film és a lejátszónak mind a hardveres, mind a szoftveres dekódere túlérzékeny, nincs olyan kifinomult hibajavító eljárása, mint pl. a VLC-nek Windows alatt. Én úgy gondolom, hogy a telefonnak nincsen semmi baja, de a képernyő sarkában felvillanó fehér pixelek ügyében továbbra is tanácstalan vagyok.

A színes csíkok kapcsán viszont azt javaslom, hogy kerítsünk valakit, akinek van egy ugyanilyen (vagy ugyanígy Cortex-A53-as MTK) SoC-val ellátott gépe és azon megnézni, hogy ezekkel a videólejátszókkal (és ezzel a filmmel) produkálja-e a jelenséget. Ha igen, akkor lehet, hogy csak a videólejátszó programok ezen SoC-ra optimalizált dekóder-változatai bug-osak, ez viszont már nem a Meizu hibája. Ha viszont nem (tehát más ugyanilyen SoC-vel hajtott gépen ez nem jelentkezik), akkor a Flyme vagy az MTK SoC-ra portolt Android API-k kavarhatnak be, de akkor az továbbra sem kizárólag a Meizu hibája. Persze ennyire azért nem értek a dologhoz.

Egy szó mint száz, a jelenség több tényezős, és nem egyedül a Meizu okolható érte... szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés