- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xervo
csendes tag
Sziasztok!Én a mai napon lettem linux user,felraktam a 7.4-et frissítettem,majd hajnalban frissítettem 7.10-re.A Frissítés zökkenőmentesen zajlott,minden szépen ment.Kezdő linuxos vagyok de nagyon tetszik a 7.10szerintem maradok ennél

-
Briganti
tag
Hello, en uj Ubuntu hasznalo vagyok, tehat edig hasznaltam linuxot de nagyon kevesset es most gondoltam kiprobalom ezt is ...
a problemam az lenne hogy nagy kinlodassal beallitottam az apach, php, mysql serverem, es szamomra egy erdekes jelenseggel talalkoztam ... a /var/www/ -be csinaltam egy php konyvtarat, es ebbe van egy index.php ami annyit tartalmaz hogy phpinfo(); ez mukodik is rendesen, de felinstalaltam a phpmyadmin -t es amikor beakarok lepni a loclahost/phpmyadmin/ -ba akkor a mozillam le akarja tolteni a php filet ... midha nem lenne a php jol felinstalalva ... mi lehet a gond?
nemtudom mennyire ertheto, mert mivel uj linuxos vagyok meg a kerdest se tudom rendesen feltenni

-
Brutforsz
senior tag
Azt javaslom Neked is, és mindenkinek, aki telepítené szeretné az Ubuntut, hogy mindenekelőtt
-bootoljon be Live CD módban, és ha a grafikus felület rendben üzemel, a próbaképpen elindított programok normálisan működnek stb., akkor
- állítsa be az internetkapcsolatát,
- csatlakozzon az internethez,
- kattintson az Install ikonra.Szerintem ezzel az eljárással rengeteg felesleges szenvedést meg lehet spórolni.
-
Xmodule
őstag
hy.en is feltettem a 7.10 et.nekem is a telepitesnel egy fekete kepernyo aztan annyi.rajöttem hogy nyomni kell egy ALT+F2 vagy F3 mindegy melyiket és beirni, hogy startx. vagy ha ez nem megy akkor install vagy setup.már nem emlékszem melyik de szerintem a startx.amugy miutan feltette nekem sem tölött be az X csak egy üres képernyő.sajnos mindig igy kell nyomnom egy ALT+F2 majd beloginolok és startx parancsal bejön az X.amugy ez azért van mert a vga -t vagy nem ismerte fel ami szerintem inkább valószinű és ezért a GLX nem indul el.a Xorg.0.log ban is ezt a hibát jelzi. Nem tudom még én sem a megoldást.
Nekem még másik nagy gond az is, hogy 7.10 setup után a grubban nem látni a XP -t.nem tudtam eddig sem megoldani ezt a gondot..
-
Szólista
senior tag
Feltelepítettem az Ubuntut.Egyenlöre tetszik,van 1-2 dolog amit még be kell állitanom majd eljátszom vele.

-
Imy
veterán
Sikerült megoldanom a nyomtatás problémáját
Már csak a scanelést kellene valahogy megoldanom, valakinek valami ötlete? Ha ez menne, akkor maradok Ubuntunál, asszem.... -
Mr.Andrew
csendes tag
Hogy legyenek még pozitívumok is: leszedtem a desktop CD-t frissen felraktam és megy, ahogy kell, pedig a vasam nem éppen túl erős.
Szerintem nagyon jó ez az oprendszer, még zöld vagyok a linuxhoz, de ha mondjuk megtanulok rajta scannelni és torrentezni, akkor már nem nagyon fogom hiányolni "Bill bátyó oprendszerét" többé.
Most készülök notbookot venni (MSI), remélem, hogy azon is megy majd gondok nélkül! Vkinek valami tapasztalata e téren?
Meg még 1 nagyon tuti apróság, szerintem állat a bőr kinézetű háttérkép, nagyon el lett találva!
-
Brutforsz
senior tag
Úgy néz ki, nem a Firefox hazudott, hanem az információs weboldalak nem voltak naprakészek, és nem tudták beazonosítani a szoftvereket, ezért nyilván a tapasztalataik szerint legvalószínűbb felállást írták ki.
Ugyanaz a weboldal, amely a korábban idézettet mutatta, most (minden egyéb változatlansága mellett) már ezt mondja:
Your User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu; rv:1.8.1.7) Gecko/20070914 Firefox/2.0.0.7
Your Browser: Firefox v2.0.0.7 (uses Gecko Engine [date=20070914])
Your Operating System: (from TCP/IP headers) Windows
Your Operating System: (from browser string) X Window System, Linux -
operator10
senior tag
Üdv.
7.04-ben volt az a kis alkalmazás, amit panelhez hozzá adva, számmal kiírta a le-feltöltéseket. gutsy-ban nincs) Mert én csak azt a kis ikon-ost találm ami azért mégsem ugyan az
-
Nus
tag
Wubival működik?
-
doc
nagyúr
sajnos a canon nyomtatók Linux-támogatottsága nem a legjobb

a hp-k nagyon jól mennek, csak azért a hp mégsem canon... -
doc
nagyúr
válasz
operator10
üzenetére
a firestarter tényleg ügyes, de azért azt illik tudni hogy nem ő maga a tűzfal, hanem a Linux saját, iptables nevű tűzfalát használja
persze felhasználó szemszögből hótt mindegy
esetleg annyiból nem, hogy van még néhány másik gui is az iptables-hez, gugli biztos kidob jópárat -
bejmuller
aktív tag
Tegnap frissitettem. A beryl ment rendesen. A TV-OUT-ot nem tudtam beloni, sajnos, pedig probalgattam, oszt hagytam a francba
Ami nagyon fura: frissites utan a WINE-os uTorrentem nem kezeli az ekezeteket. Nagyon ronda lett... -
Imy
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Lehet én voltam béna hozzá, így megy a netem, frankó!Ubuntu alól írok most.
Alapból megy ezen valami tűzfal?Ha nem akkor mit érdemes használni? Nekem valami grafikus kellene, de ha mást ajánlatok, és megmondjátok hogyan kell, akkor használom.
A többi részét, meg most tesztelem. -
achon
aktív tag
Mint régi Winfos használó kipróbáltam az Ubuntu 7.10 verziót. Egyik kollegám sok jót mesélt a mostani Linux disztrbúciókról, így tettem egy próbát.
A következőket tapasztaltam:
- Nagyon kényelmes, hogy már a telepítés alatt használhatom a rendszert a LiveCD-nek hála.
- Furcsa volt hogy a Lve CD betöltése alatt egyből bekapcsolt valami képernyővédőszerűség, amiatt fekete képernyő fogadott, de egy-két egér mozdulat, és elém tárult a munkaasztal
- A particíonálásnál kis segítséget kellett kérnem, mert sehogy se akarta a külön neki szánt 40 Gb particíót meglátni, ezért Kézi megadást választottam. (az volt a hiba, hogy nem adtam neki SWAP partit) Végül is egy kis 2 perces telefinbeszélgetés a kollegámmal megoldotta.)Működés:
- a Winfoshoz képest, az előretelepített alkalmazások nagyon kényelmesnek tűnnek, de persze inkább az alternatívákat választottam. Pl.: Mplayer, XMMS, VLC PLayer. Itt megjegyezném, hogy az Unicodos feliratkezelést, még nem sikerült használhatóvá tennem, és elég hülyén néznek ki a feliratok ű,ő stb, nélkül.
- Az alkatrészeket gond nélkül felismerte. Csak a 3D engedélyezése miatt kellett 1x újrainítani. (PC-m lásd lent)
-Féltem, hogy az Audigy2 kártyámmal gondok leszenk. Hát nem! Az 5.1 simán szól, csak fel kellett csavarnom a surround, BAss és Center sávokat a Hangerőszabályzónál, mert le voltak véve. (Ja, és nem is látszódtak, így előtte hozzá kellett adnom)
- a Synaptic csomagszűrőben nekem külön kellett telepítenem a Compiz Managert, és utána már használhattam is a különböző 3D-s efekteket.
Itt megállnék egy szóra. Komolyan mondom, hogy leesett az állam a különbőző effekteken, amik egy cseppet sem lassították a rendszeret. Mostantól őszinte tiszteletem a Linux fejlesztőknek.Egyelőre sok helyen találkoztam az angol-magyar feliratokkal, de ez annyira nem zavart.
A rendszer nagyon jól, működik, és jelenleg nekem is sok tanulni valóm van a Linuxról. Aki egy kicsit ért a programok használatához, és nem rest keresgélni a neten, annak bátran tudom ajánlani az Ubuntu Linuxot. A neten nagyon sok magyar forum, és oldal foglalkozik vele. Sokat lehet tanulni, akár kérdezés nélkül is.
Netezéhez, filmnézéshez, videózáshoz ideális. A játékot még nem próbáltam.
Szerintem hagyom a francba a Vistát
Bár kell egy kis idő az átálláshoz.PC-m:
Abit KN9 Ultra + AMD3200 + 1024MB DDR2 + Geforce7300 + Audigy2 -
Terminus_
aktív tag
A több monitoros mód megy valakinél? Ha megy, akkor Compiz-zel is sikerült összehozni? Nekem egyenlőre nem sikerült belőni sehogy.
-
Major Major
senior tag
Hát nálam elég rendesen beütött a crach frissítésnél. A rsz gyakorlatilag használhatazlanná vált, újra kellett húznom az egészet. (Mondjuk azt hozzá kell tenni hogy a megboldogult volt az első linux rendszerem, xubuntuként tettem fel de aztán migráltam gnomera, csak a jóég tudja miket keféltem el benne
)Ami viszont fura, hogy a csh nem hajlandó működni, fel kellett tennem egy régebbi verziót. (Segmentation fault-al elköszön)
-
operator10
senior tag
Nálam (Ubuntu) szintén indult driver után ahogy kell. Nem is ezzel volt , van gondom, hanem egyszerűen hiába állítok be bizonyos funkciokat, látszólag minden rendben, de mégse
és picit viccesnek találom ezt a félig Magyar-Angol szövegkörnyezetet is
De ha más nem lesz, megpróbálom újratelepíten a dvd-s változatról, hátha 
-
thaler2
senior tag
válasz
operator10
üzenetére
Ubuntu: automatán elindult, nem állítottam semmit sem, nem is kerestem ezt az opciót.
Kubunut: itt nem indul el semmi sem, és nem is találom.
-
thaler2
senior tag
Kubuntu 7.10 alatt hogy indul el a compiz? Ubuntu 7.10nél miután felraktam az nvidia drivert elindult egyből. K-nál ez hogy működik?
-
sghc_toma
senior tag
az ott a jobb felső sarokban az nm-applet lesz..
ha rákattintok bal egérrel, akkor van egy olyan, hogy Kézi beállítás...
itt kiválaszthatom, hogy melyik kapcsolatot akarom állítgatni, illetve felül van egy pár tab, ott van egy olyan, hogy DNS.. oda hozzá kell még adni a Windows alatt használt DNS1-et, illetve 2-t..vagy esetleg az /etc/resolv.conf-ba beírhatod hogy
nameserver DNS1 IP címe
nameserver DNS2 IP címe -
Terminus_
aktív tag
Igen, ezt én is tudom, de épp az egyikről a másikra való upgrade érdekelt volna, hogy mennyire zökkenőmentes. Egyébként semennyire, mint hajnalban megtudtam.

Még jó hogy ghostoltam, mert ez a z upgrade-elősdi nem jött be, szerintem inkább újrahúzom valamikor. Iszonyat belassult az első belépés után a dolog, mintha Windowsba lennék. Cak az a baj, hogy nekem ez a primary os, ugyhogy most szívhatok egy sort. A másik meg a több monitoros üzemmód. Hát... még jó hogy az xorg.conf-ról is volt backup-om, mert nemhogy nem működött, de a próbálkozás után már a compiz sem akart menni. Visszamásolva a régi fájlt, most az megint megy, de ez így nem bulis.

-
Imy
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
A jobb felső sarokban van egy hálózati ikon, és ott a beállításokban tudok megadni 3 paramétert, azt használom. Akkor az nem elég? A DNS beálítások miatt nem mehet?
És ha igen, hol találom az általad említetet?
Bocs, nem igazán vagyok jártas a linuxban.
Segítséget köszönöm!
-
Imy
veterán
Hölgyek, Úrak egy kis segítségre lenne szükségem!
Letöltöttem, és feltettem, de van egy kis problémám!
Win alatt könnyen tudom konfigurálni a hálózatot TCP/IP alatt.
Ott megadom az IP címet, az alhálózati maszkot, alapértelmezett átjárót, és a DNS1, DNS2-t.
Ubuntú alatt csak IP cím, alhálózati maszk, és még valami van.
Hiába írom be, de a net nem megy. Valakinek valami ötlete? Az IP cím, és az alhálózati masz egyértelmű.
Olyan netem van, hogy egy Wireles AP-m van, azért kell a TCP/IP protokolt használnom. Esetleg a bömngészőben kellene valamit állítgatnom? Amugy ha megnézem a státuszát a hálókártya küld/fogad.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sghc_toma
senior tag
válasz
operator10
üzenetére
nekem 32 bites rendszerem van.. 64-eshez meg ott van a .tar.gz, annak is működnie kell...
-
thaler2
senior tag
Érdekes hibák: Elindítom az ubuntu 7.10es alatt a Pidgint, tölt tölt aztán egyszercsak eltűnik. 5x elindítottam akkor se indult el. Amsnt felraktam, klikkelek a bejelentkezésre, és semmi sem történik. Fura. Ja a Compiz miatt, néha nem lesz barna az aktuális ablak teteje, ezeket a gyerekbetegségeit még orvosolni kéne.
-
törölt tag
gondoltam, kipróbálom.
elkezd bootolni a cd-ről, megjelenik az ubuntu felirat, ezután a következő hibaüzenettel leáll a gép: "permission denied"konfig:
- asrock am2nf4g lap
- sempron proci
- 1950pro vga
- stb... (semmi extra cucc)
-
törölt tag
Opera van alá? Ha igen még egy érv egyközeljövőbeli áttérésre.
-
thaler2
senior tag
Jaj de jó végre nem kell "szenvedni" az automatixal vagy az envyvel, hogy felrakja az nvidia drivert, 2 klikk és fent is volt
és megy. A compiz ezután automatikusan elindult. 
-
Terminus_
aktív tag
Konkrétan ezzel küzdök:

Már a 3. szervert próbálom...
Miért érzem azt, hogy holnap karikás szemekkel megyek dolgozni?
-
Terminus_
aktív tag
Most csak engem szivat vagy más is beszívta a 'A következő csomagok hitelesítése nem sikerült' dumát? (Szoftverforrások frissítése résznél) Itt felsorol egy rakás (kb 30-40) csomagot aztán aszonja jöjjek vissza később. Máskor meg még ezelőtt hálózati hibára hivatkozva befejezi a dolgot.
A fene egye meg, hogy mindenki most frissít!

-
operator10
senior tag
Minden t leírtak már előttem. Ami viszont nálam problémás hogy Compiz manager, és úgy általában minden, félig Angol, félig Magyar
De majd frissítgetünk bőszen, hátha.... -
Brutforsz
senior tag
„tessék szépen az igazat mondani, a linuxot az teszi azzá, ami, hogy eddig vállalta, hogy nem windows. ezt most miért rúgja fel?”
Csak feltételezem, hogy nem a Linuxot kell alapvetően letagadni, hanem a Firefoxot, annak érdekében, hogy minden weboldalt meg tudjon jeleníteni, csak nyilván hülyén mutatna egy IE verzió Linux alól.
-
Terminus_
aktív tag
Hmm. A magyar szerveren még nem lenne fent az 7.10? Vártam, hogy frissítsen, de csak miután átállítottam a forrást a main serverre, azután kezdett csomagokat töltögetni. Viszont így max 30k-val jön...

szerk: sőt csak csomaginfókat töltötte le. Az apt-get dist-upgrade meg aszondja nincs semmi újdonság...
Még a végén kénytelen leszek elolvasni az upgrade notes-ot.

-
Protezis
őstag
mindjart fent van...

-
blackmoto
senior tag
válasz
blackmoto
üzenetére
Még egy hiba. Ez nagyobb. De utánaolvasva úgy tűnik, hogy az fglrx-driver a hiba oka. Szóval a felfüggesztés nem működik a laptoppal. "kilép" ahogy kell, de a kikapcsolás helyett a fekete képernyővel megfagy, mielőtt lelőné a vasat.

Kell a csilli-villi desktop? ... Nesze nekem

-
finest
addikt
Megrendeltem a CD-t az Ubuntu honlapjáról postán, háta küldenek a CD-én kívül még más okosságot is. valakinek van hasonló tapasztalata?
-
blackmoto
senior tag
Eddig minden működik gyönyörűen, leszámítva azt az egyetlen hibát, hogy se boot-splash, se gnome-splash betöltéskor. Az első ami megjelenik az a login-manager. Addig fekete a képernyő. Erre kéne csak vmi megoldás.
A gép egy Dell Inspiron 1501-es laptop.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
én meg úgy vagyok vele (talán kiderült az előző kirohanásomból
), hogy a linux felhasználóbarát, de megválogatja a barátait. erregyenlőegy pistike meg pakolássza a dokumentumait szépen a home kt-ába, abban úgyis csak az ő cuccai lesznek. ha meg rendszerezni akarja, a dukumentomok könyvtárba is csinálna alkönyvtárakat (hogy utálom én a mappa szót... az akkor is könyvtár!
ma ilyen kötözködő vagyok.) -
ngabor2
nagyúr
A felhasználói könyvtárban hipp-hopp megjelentek a valahonnan ismerős Dokumentumok, Zene, Képek, Videók, Nyilvános és Sablonok mappák.
(Az érdekes az, hogy most több információs weboldal is IE6-ként azonosítja Win XP SP2 alól.
Pl.: Your User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MEGAUPLOAD 1.0)
Your Browser: Internet Explorer 6.0
Your Operating System: (from browser string) Windows XP, Service Pack 2))ezt a 2 csokrot kiemelném. no ez az, ami miatt el fogom hagyni a frissítést. utálom, ha egy rendszer:
- okosabb akar lenni a rendszergazdánál, és megmondja, hogy mit hova akarok tenni a saját kt-mban. a rendszerkt-k az más kategória, ott rend van. én pl. a fontos dolgokat egy ~/incoming kt-ba pakolom már nagyon régóta. nekem ne csináljon képek, meg dokumentumok és beállítások mappát! nem vindóz ez, hogy számba rágja a saját akaratát! és nem, nem hat meg, hogy törölhetem őket. NE CSINÁLJA!
- hazudik magáról, hogy néhány weboldalon csókos legyen. ne hazudja a ff, hogy ő ie. mondja csak meg szépen, hogy ff. ne hazudja, hogy xp sp2 alatt fut. emiatt van, hogy a statisztikák kihozzák, hogy a pc-használók 1205-a vindózt használ, mert elrejti mindenféle "okosság". tessék szépen az igazat mondani, a linuxot az teszi azzá, ami, hogy eddig vállalta, hogy nem windows. ezt most miért rúgja fel?lehet, hogy ezzel megfog néhány új áttérőt... de a "régiek" közül elveszít jópárat. a marketing nem minden.
-
Conqueror08
csendes tag
Sziasztok!
Live üzemmódban szeretném kipróbálni a desktop 7.10 amd64 változatot.
De a CD indítása után, majd a kernel betöltése után fekete a képernyő és nem csinál semmit sem.
A kofig a következő : Gigabyte GA-M59SLI-S4, AMD X2 5600, 2G RAM, NV 8600GTS 256MBMit tudtok tanácsolni?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
doc
nagyúr
lassan én is upgradelek, csak kicsit féltem a melós gépemet, ciki lenne ha most nem működne rajta valami...
-
benczeb
aktív tag
sziasztok,
én folyamatosan upgrade-eltem az elmúlt 3 hónapban. ma reggel letöltöttem az utolsó csomagokat is, és azt tapasztaltam, hogy a hálózati kártya nem megy. nem kap IP-t, pedig mennie kellene. tök fura. mik a restricted driver-ek?
üdv.,
b -
Vladi
nagyúr
Ha van 5 gigád félretéve, annak elég kell lennie.
swap külön partíció, de van sok ramod (~1G) akkor elvileg mellőzheted. De teheted fájlba is.
/ jah
/home Részben igen. A felhasználók cuccai és program beállításai oda kerülnek. De nem az az összeomlós fajta.ntfs-3g nem bugos. Teljesen jó. Törölgeni nem fog, max te.

Jah, és ne goldolkodj winben. /home-ra "górhatod" a cuccot, ésszel.
(ha mindneképpen hasonlítgatni akarsz: /documnts and settings vagy mi a nyűg, persze jóval átláthatóbb és részletesebb módon.) -
peba0706
csendes tag
Hm, köszi
Már csak azoktól a rootban lévő fura nevű alkönyvtáraktól rettegek 
Tehát a home-ba lehet górni úgy all-inclusive mindent? Úgy értem home = az a partíció amin nincs win? (már ha windowsban gondolkodunk)
Nah, holnap lesz egy rakás időm, felhakkolom valahogy az Ubuntut is
-
Imy
veterán
Magyarítás már van hozzá?
Mert ha igen, lehet kipróbálnám.
-
peba0706
csendes tag
Hmm.. nekem is nagyon tetszik a CD-ket is megrendeltem mindig.
De lenne pár kérdésem, a hozzáértőkhöz (mivel MS-en felnőtt csúf kölyke vagyok
)Egy 80-as vinyóm van, 10 és 70 giga partíciókkal, mindkettő NTFS. Értelemszerűen, kisebben XP, másikon adatok, amik ha megsemmisülnek, akkor kitépem az összes hajam. Eddig úgy csináltam, hogy félretettem az Ubuntunak kb. 5 gigát (ne menjünk bele, hogy neki több kell, stb, ezen el kell férnie).
Addig értem a dolgot, hogy alapesetben kell neki
/
/home
/swap1. A swapnak mindenképp külön partíció kell?
2. A root partícióra kerül a rendszer?
3. a /home arra szolgál, hogy ha összedőlne a linux, akkor a beállításaim megmaradjanak? Tehát ezt is érdemes külön partícióra tenni?Továbbá, jártam már úgy, hogy a GRUB felkerülte után az XP-m nem volt hajlandó elindulni, valamiféle ntdlr hibára hivatkozva (erre emlékszem legalábbis). Ilyenkor mi volt a baja?
Szóval, mi az ésszerű partícionálás, esetleges rendszerhalál esetén? NTFS partícióimat még egyelőre meghagynám. Bízom benne, hogy az ntfs3g nem bugos, nem törölget random a HDD-n.
Kissé kusza lett, de ha valakinek van kedve és ideje, szívesen várnám a válaszokat. Köszönöm.
-
Brutforsz
senior tag
Nagyon röviden:
Ma reggel fél hétkor már lehetett upgrade-elni a 7.10-es verzióra, meg is tettem - jött az anyag a teljes sávszélességet kihasználó sebességgel.
Néhány érdekesebb változás / jelenség:
Mivel az ntfs-3g bekerült a kernelbe, így az NTFS-partíciókat simán felcsatolva lehet írni is, nem csak olvasni.
Ennek engem negatívan érintő hatása az, hogy az ntfs-configgal belőtt bootoláskori automount nem működik, tehát itt még szerelnem kell majd.A felhasználói könyvtárban hipp-hopp megjelentek a valahonnan ismerős Dokumentumok, Zene, Képek, Videók, Nyilvános és Sablonok mappák.
A Berylt az utóbbi időben már nem használtam, el is távolítottam, így nem tudok beszámolni arról, hogy a konverzió milyen hatással jár.
A Firestarter időnként gondol egyet, aztán átmegy zombi üzemmódba.
Firefoxból a 2.0.0.6-os verzió ubuntus változata van a csomagban, nálam meglehetősen furcsa tüneteket produkált - pl. a program elemeinek megjelenítéséhez használt betűtípus nem az volt, mint amit a megfelelő helyen beállítottam, a weboldalak, hiába módosítottam fontot globálisan, program-, vagy domainszinten, valami hihetetlenül rusnyán jelentek meg. Kb. 1 órát szórakoztam azzal, hogy megpróbáljam valahogyan visszaállítani az upgrade előtti megjelenést (ami egyébként szintén a 2.0.0.6-os egy változatában volt), aztán felraktam az általános Linuxra való 2.0.0.7-est, és kapásból minden olyan lett, mint a változások előtt. (Az érdekes az, hogy most több információs weboldal is IE6-ként azonosítja Win XP SP2 alól.
Pl.: Your User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MEGAUPLOAD 1.0)
Your Browser: Internet Explorer 6.0
Your Operating System: (from browser string) Windows XP, Service Pack 2))Apróság, de nekem jól jön, hogy a képernyő-billentyűzetet megszerelték, immár magyar kiosztású.
Végezetül: ez a verzió szerintem érezhetően gyorsabb, mint a 7.04-est.
-
ngabor2
nagyúr
én 7.04-et használok, kb. megjelenése óta. nézzük csak a frissítéseket:
- Az új verzióval települ a CompizFusion. Ha a számítógép rendelkezik megfelelő videókártyával, akkor alapértelmezés szerint be lesz állítva (tehát a 3D-s effektusok alapból, külön telepítés nélkül elérhetőek a desktopon)
nálam csak azért van 3d-képes vidkártya, mert nem-3d-set nem tudtam venni pcie-be. a grafika az a felületien kimerül, kész.
- Gnome 2.20: sok apró érdekességgel pl: desktop search engine integráció a fájlkezelőbe, lockolt gépnél kis üzenő tábla, ha esetleg valakinek fontos mondanivalója lenne, gnome-os programok egy része frissítve (pl.: evince, TommyBoy, Evolution, képnézegető stb.) (részletek itt)
KDE-t használok

- Könnyebb user switch
1 user... esetleg néhány terminálon rootként vagyok benn.
- Firefox pluginek most már csomagkezelőből telepíthetőek (pl. flash player)
az előző verzióban az első flash után automatice leszedte.
- Több monitoros módot nem kell többé xorg.conf-ban nyakig turkálva megoldani, hanem csináltak ehhez egy frankó kis GUI-t, valamint simán lehet a képet forgatni, átméretezni.
1 monitor

- Teljesen autómata nyomtató telepítés (rádugod és kész)
a samsung lézeresemmel nekem is ennyi volt...
- Alapból használja az ntfs-3g-t, így NTFS partíciókat írni is tud kapásból
csak ext3 partícióim vannak...
- AppArmor security framework
tűzfal a routeren, egyéb sec meg linuxra minek?
- Tovább javították a nem free driverek támogatását
ilyenem meg a legjobb tudomásom szerint nincs.
- Az új kernelnek köszönhetően modernebb energiagazdálkodás
c2q, mindig 4x100%-on, itt energiagazdálkodásnak helye nem sok van...
félreértés ne essék, ezek mind hasznos újítások, csak azt akartam bemutatni, hogy nem feltétlenül érdemes mindig a legújabbra lecserélni egy jól működő, beállt rendszert. a linuxnak nem szokása magától összepiszkítania magát.
-
Terminus_
aktív tag
Jól hangzik!
Ezekről mik a tapasztalatok:
- dual monitoros mód
- beryl -> compiz fusion upgradeszerk: ez utóbbinál érdekelne az is, hogy a beállításaim elvesznek e (pl hot-key mapping, effekt beállítások).
-
Terminus_
aktív tag
Ha esetleg valaki ráér és próbálna tolni egy upgrade-et 7.04-ről, az írhatna a tapasztalatairól.

Szívesen írnék én is, de most munkába vagyok és gyanítom, hogy estig páran kipróbáljátok már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár kell egy kis idő az átálláshoz.
De ha más nem lesz, megpróbálom újratelepíten a dvd-s változatról, hátha 

Alapból támogatja a magyart.