- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
,hogy eljutottunk a 90-65nm től ideáig Repül az idő

-
Tomassy00
senior tag
-
carl18
addikt
Lehetséges hogy a 10 nanométer kimaradt és egyből 7 nanora ugranak?

-
tibaimp
nagyúr
-
madd dogg
senior tag
Lépj vissza hármat a hétköznapokba, gondold át milyen sikereknek szoktál örülni. 5-tel több fekvőtámasz, egy jó vizsgajegy vagy egy jól sikerült randi. Na az Intelnél ugyanilyen hétköznapi emberek ülnek, és a saját kicsi ámde jelentős lépéseikkel haladnak afelé, amit sokan már holnap szeretnének.
-
törölt tag
Olcsóbb lenne az i7, azon meg már fut.

Egyébként szerintem sem kell félteni a fejlődést, mert az sok-sok területen folyamatosan zajlik. A processzorok éppen megtorpantak az utóbbi években, egyszer csak ezek is újra megindulnak, abban biztos vagyok. De akkor meg az lesz a téma, hogy ki mennyit "bukott" az X ideje megvett cuccain.

-
orbano
félisten
-
MK VII
veterán
-
törölt tag
Hogy bevették az emberek anno hogy a pc piac meghal.Akkor is jo vicc volt.Lassan ujra beindul szekér.
-
tibaimp
nagyúr
Valahol igazad van. Ez már nem "harc" régóta, mivel a cpu piac kb. 90% az Intelé, szerintem ez már eldőlt...
Ez az egyik.
A másik dolog meg, csak itt azoknak írom, akik a "parázást" emlegetik, ne feledjük, hogy az Intelnek van egy ÓRIÁSI előnye, akkor felezi meg az árait, amikor akarja, és vége is az amd-nek akkor, mert olyan tartalékokkal rendelkezik, hogy ezt simán megteheti. -
tibaimp
nagyúr
Látod ennyi eszem nem volt, köszi!

-
MK VII
veterán
Szerintem tök felesleges ilyenekről beszélni, hogy ki parázik kitől.. Senki nem parázik senkitől.. Ez egy óriási üzletág amit két illetékes jelenleg visz a hátán.
Tudják, hogy kinek hol a helye.. Nincs itt semmiféle parázgatás..
Ha annyira be lenne kakkantva az Intel az AMD-től, akkor miért van terítéken, hogy tőlük vesz GPU-t a majdani processzoraiba? Nincs itt semmiféle harc meg erőlködés..
Nem értem a sok ilyen jellegű hozzászólást.. Nincs itt semmiféle harc a két processzorgyártó közt, max itt a ph-n a fejekben... -
tserrof77
őstag
-
bandras0226
támogató
-
Formaster
addikt
-
Felhőtakaró
tag
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Reggie0
titán
-
tibaimp
nagyúr
Ez már hányadik gyára az Intelnek? Tudja esetleg valaki?
Talán van egy Írországban (vagy volt, mert a régi Klamath-omra made in Ireland volt írva) van egy vagy kettő Kínában, meg az USA-ban is van vagy kettő szerintem.
A 7nm-et valamikor 2021 környékére prognosztizálták.
-
Tommmysun
aktív tag
-
MK VII
veterán
Azzzééé', mert az ember ilyen.. Tele a feje kérdőjelekkel.. Kérdőjelek nélkül még mindig gyűjtögetnénk a szemes gyümölcsöt és struccra vadásznánk.
Nem a konkrét dolgokat kell nézni, és, hogy jelen pillanatban mit lehet vele elérni, hanem a jövőben lehet, hogy ez lesz egy olyan dolognak az alapja amit ma még elképzelni sem tudsz, de majd 10 év múlva mosolyt csal az arcodra... -
Peter13
senior tag
Én igazából azt nem értem, hogy miért? Milyen hatalmas előnye van a 7nm-en folytatott gyártásnak? Már két node-al ezelőtt is azt modnták, hogy fogyasztás csökkenés csak a méretcsökkenés miatt nincs, magasabb órajel csak a méretcsökkenés miatt szintén nincs, és a node mérete már régen nem akadály abból a szempontból sem hogy annyi magot zsúfoljanak egy lapkára amennyit nem szégyellnek.Akkor meg mire jó ez?

(azt most szándékosan kihagytam hogy mennyi buktatót és kihívást kell ehhez megoldani, az egy más tészta, bár költséghatékonyság szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható)
-
Formaster
addikt
Hova ez a nagy sietség... van még pár év a 7nm-ig.
-
flashpointer
őstag
-
XuChi
addikt
-
TaS1kaaa
tag
Ujj gyár

-
core i7
addikt
-
Tomassy00
senior tag
-
Felhőtakaró
tag
Ez a " 7 " -es szám már nemnagyon fog csökkeni. (én 32-est használok)
Szakszerűen akkor építenek egy ujj gyárat amikor annak itt az ideje 
-
Tigerclaw
nagyúr
Aztán ha Trump kikerül a képből, majd újra félreteszik a projektet. Pár évet úgyis "eldolgozgatnak" még rajta, mire feltűnne neki, meg a választóinak, hogy csak "paperlaunch" volt.
-
törölt tag
-
Lacok
őstag
-
Picco
addikt
-
Magnat
veterán
-
Reggie0
titán
-
Lacc
aktív tag
Én személy szerint sajnálom. Inkább öljék a pénzt a fejlesztésekbe, mint a kvantum processzorok. Jobban örülnék egy ilyen innovatívabb fejlesztésnek mint a node-ok méretének a csökkenése.
-
martonx
veterán
Ennyire jó lesz az új AMD proci vonal? Végre ismét beindul némi x86-os processzor fejlesztési verseny

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szakszerűen akkor építenek egy ujj gyárat amikor annak itt az ideje