Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) headhunter


headhunter
addikt

Z-Box és Alzabox még jöhetne.
Easybox, GLS Automata, Foxpost automata már van.

(#2) cocka válasza headhunter (#1) üzenetére


cocka
veterán

Z-Box csak akkor jöjjön, ha képernyője is lesz és be lehet pötyögni a kódot. Mert a másik 4 ezt tudja.
GLS-ről meg annyit: Hiába szállíttat a webshopok 95%-a GLS-sel, ha azok kizárólag a házhoz szállítást preferálják és nem tudsz GLS automatára kérni semmit. Pedig azt gondolná az ember, hogy a cím megadásakor bármely ilyen eladónál lehetne GLS automatát is választani. Hát nem. :W

(#3) btprg


btprg
aktív tag

A csomagautomata tuti hogy a 21. század egyik legjobb dolga, csak így tovább!

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#4) sz.balazs.95


sz.balazs.95
veterán

Már csak az lenne a jó, ha garantálva lenne közöttük az átjárhatóság is, mert az rohadt nagy redundancia, hogy mindenhol kint van 3-4 ilyen bazi nagy szekrény, és természetesen mindegyik bolt csak a sajátjára hajlandó szállítani. :U Ez így elég vadnyugati most még.

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#5) ztoldy válasza sz.balazs.95 (#4) üzenetére


ztoldy
senior tag

Nekem is ez a véleményem, hogy jóval hatékonyabb és gazdaságosabb is lehetne, ha ezek a boxok átjárhatók vagy közös használatúak lennének. Itt a környéken is van helyszín, ahol gls-emag-foxpost egymás mellé van téve, nem tudom hogy van-e olyan pillanat, amikor tele lenne mindhárom, de ha nagyrészt kihasználatlanul állnak, akkor nem sok értelme van.

A másik, amit cocka is írt, hogy hiába van automata, ha nem lehet a webshopok többségében az automatába történő szállítást választani. Ez a kihasználatlanságot növeli.

[ Szerkesztve ]

cashback: https://www.bonusway.hu/?r=6141216 és https://www.refundo.hu/?ref=175161

(#6) cocka válasza ztoldy (#5) üzenetére


cocka
veterán

De érted nemcsak az a dühítő, hogy a webshopok nagyja nem kínál automatás szállítást, hanem hogy konkrétan a GLS a saját automatáiba sem szállít. Nem tudom persze ebben a történetben ki a nagyobb hunyó a webshop vagy a GLS vagy mindketten.

(#7) ztoldy válasza cocka (#6) üzenetére


ztoldy
senior tag

Lehet, hogy csak a webshopok nem teszik be a választható lehetőségek közé, de lenne rá lehetőségük. Elképzelhető, hogy külön díja van vagy több az adminisztrációs munka, ha valaki automatába kéri. Valóban furcsa.

[ Szerkesztve ]

cashback: https://www.bonusway.hu/?r=6141216 és https://www.refundo.hu/?ref=175161

(#8) tlac válasza ztoldy (#7) üzenetére


tlac
nagyúr

szerintem automatákba korlátozva van még, hogy mekkora értékű dolgot tehetsz be
az értékbiztosítás maximuma biztos kisebb

(#9) cocka válasza tlac (#8) üzenetére


cocka
veterán

Akkor azt a webshopnak kell lekezelnie, hogy a felület automatikusan érzékelje, hogy márpedig ez a cucc nem fér bele a mérethatárokba.

(#10) falikep válasza cocka (#6) üzenetére


falikep
csendes tag

Egy ruhás webshoptól direkt megkérdeztem ezt, az volt a válasz, hogy azért nem lehet a csomagautomatát választani (GLS), mert ők így szerződtek le velük, és kész. Szóval ez nem a GLS sara, a webshop dönti, hogy kéri-e ezt az opciót.

(#11) Hi!King válasza cocka (#9) üzenetére


Hi!King
senior tag

Én amúgy jártam már úgy, hogy rendeltem valamit automatába, aztán nem fért be, és nekiálltak házhoz szállítani, pedig épp azért rendeltem automatába, mert nem tudtam érte menni. Egyébként olyan termék volt, ami kisebb dobozba is befért volna, csak a webshop csomagolta aránytalanul nagyba.

Egyébként én mindhárom verzióval találkoztam GLS-es szállítás esetében webshopoknál: amikor csak házhozszállítás van, amikor emellett van nem automatás csomagpont is, meg amikor automatás is van.

(#12) cocka válasza Hi!King (#11) üzenetére


cocka
veterán

Ja az tipikus, de a gyártók sem fukarkodnak ezzel. Simán sokkal nagyobb dobozba tesznek pl. routereket, mint ami indokolt lenne. LOL

Boltoknál eddig a kedvencem volt az edigital-féle tasak ami kb. egy A3-as méretnek felelt meg és olyanba küldözgették azt is, ami egy gyufásdobozba is elfért volna. :D

És kinyitod és keresni kell benne a cuccot, mert a tasak méretéhez képest nagyon kicsi.

(#13) cocka


cocka
veterán

Észrevettem a környékünkön új ZBoxot, így közelebbről is láthattam, hogy nincs kijelzője.

Ennek kapcsán érdemes a kritikákat olvasgatni itt:

[link]

Az is fasza, hogy egy cseh céggel állsz kapcsolatban, akik még magyarul se tudnak, de hívogass egy cseh számot, ha problémád van és majd talán eljutsz egy angolul beszélő részig vagy ügyintézőig is.
Előtte majd megtanulok csehül. Kedvencem mikor az emberek beírnak magyarul és visszakérdeznek csehül. :C

(#14) Multibit válasza Hi!King (#11) üzenetére


Multibit
veterán

A méretproblémán kívül a kedvencem, mikor jön a GLS-től az emil, hogy az automata megtelt. Persze, erről nem a futárszolgálat tehet, hanem a lusta vásárlók, akik csomagmegőrzőnek használják az automatát.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.