Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-12 16:59:17

LOGOUT.hu

Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)

A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!

Google Pixel 7 Pro review | Finder

VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)

Specifikációk, tesztek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) sub71 válasza lovas93 (#5133) üzenetére


sub71
aktív tag

Galaxy S10, Note 20 ultra után jöttem át Pixel vonalra. Nekem egyedül az ott megszokott biztonsági megoldások hiányoznak a Pixelből, pl. a Knox ami elvileg hardveres megoldás a biztonság növelésére, de a szoftveres védelem is sokkal nagyobb. A Samsungnál semmit nem tudsz kezdeni a telefonnal, ha az zárolva van a képernyő. Itt kiiktathatom a wifit, átrakhatom repülő üzemmódba, lenémíthatom, sőt ki is kapcsolhatom a mobilt anélkül, hogy feloldanám a képernyőzárat.....Ez az egy dolog nem tetszik, amúgy az én szokásaim mellet a Pixel a jobb telefon

[ Szerkesztve ]

(#5152) gretzky77 válasza sub71 (#5151) üzenetére


gretzky77
veterán

Igen ez a biztonsági dolog rész valóban problémás és nem is értem, hogy gondolták ezt a Google háza táján

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5153) K82 válasza gretzky77 (#5152) üzenetére


K82
őstag

És szerintük ez így jó, nem is akarnak változtatni rajta. :(((
Régebben legalább GravityBox-szal meg lehetett oldalni de a 13-ra már nincs... :((

Pixel / OnePlus Pad

(#5154) peanar válasza jUUh (#5142) üzenetére


peanar
senior tag

Csigusznak eltűnt az üzenete amit írtam, így inkább neked írok 😁

Nem veszem kötekedésnek, jogos a kérdés.
Mint ahogy írtam, a mate 20 pro utódját keresem, ezért is kötöttem ki az op-nál. Ott okosabb voltam, ismerkedés gyanánt nem ugrottam egyből fejest a magasabb árfekvésű készülékeknek (bár igaz oneplus 9 prot akartam, de az elfogyott), így jött a nord2T.
Ár értek arányban egy nagyon jó, szinte hibamentes kis készülék, de volt két dolog, illetve egy frissítéssel +még egy, amivel mem tudtam megbarátkozni.
Bizonyos appoknál ránagyítva fényképekre (térfigyelő kamera appnál ránagyítva az élő képre) olykor olykor össze vissza ugrált a kép.
Második, a kijelző autómata fényerő beállítása nem volt az igazi, illetve egy frissítésnél benyaltak a guglinak és már nem lehetett eltüntetni a kezdőképernyőn balra lapozással valamelyik idegesítő gugli appot.

Amiken gondolkodtam, oneplus 11 (de itt nem volt pro), oppo find x5pro illetve p7p.
Samu, szifon nálam kizárva, így nem volt bőséges a paletta..
Mivel nemrég született a kislányom (ilyenkor ugye sok képet csinál az ember) így a 3 teló közül a legjobb fotos képességekkel rendelkezőt (legalább is ha hihetőek a tesztek) választottam.

Nem vagyok elfogult, megvan a saját véleményem, a saját elképzeléseim akár egy adott ár/érték arányú eszközzel (p7p😁 ) kapcsolatban is.

Sejtettem hogy majd a gugli fanok megszolnak, de igazából leszarom.

És a pontos válasz a minek-edre, mert "kütyübuzi" vagyok :D

Szeretek új eszközöket kipróbálni, bár már nem piszkálok bele egyikbe se, nincs rá időm, családos ember lettem😁

De pl első okos órám samsung volt, úgy hogy soha nem volt samu telóm (és szerintem nem is lesz). Nem volt más hátra, meg kellett okosítanom az appját hogy működjön másik telefonnal is.... aztán elkapott engem is a xiaomi őrület, több telefonjukhoz, tablethez is én csináltam a magyar romokat (voltunk páran lelkes fiatalok és egymás között felosztottuk hogy ki melyik telót bűvöli).
Aztán a pebble is megfertőzött, ahhoz a magyarul diktálás lehetőséget sikerült megoldanom és ezeket mind közzé is tettem, hogy más is örömét lelje benne :K

Szóval igen, szeretem a hasonló kütyüket, de már próbálom a problémamentesebb utat keresni, már kinöttem a nem baj, majd szét romolom mint anno a htc desire telefont :C

[ Szerkesztve ]

(#5155) jUUh válasza peanar (#5154) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Persze, értem abszolút :D :R

Samsung Galaxy S23+

(#5156) gretzky77 válasza peanar (#5154) üzenetére


gretzky77
veterán

Nem tartom magam Google fannak,és nem is állt szándékomban megszólni, korábban is ki szerettem volna már próbálni de ugye itt nem forgalmazzák és a Google hülye régiós bu..skodása, hogy nincs Volte meg 5g nem tette számomra elérhetővé! A Volte megoldódása viszont már képbe hozta, hogy ki kéne próbálni, 5g is jó lenne de anélkül megvagyok! Nekem bejött abszolút, szeretem! Pusztán csak arra irányult itt többek megjegyzése, hogy azért igenis vannak olyan előnyei a Pixelnek egy Nord 2T-hez képest amik indokolják az árkülönbözetet! De az is tény, hogy közel sem 400-érz vettem! :R

Illetve milyen villantásrs gondolsz a 14-el vagy mi az amit elvársz tőle? Én 14 bétán vagyok jelenleg, ez az első így elég bugos még de használható, viszont egetrengető változás villantàs nincs benne, úgyhogy sztem feleslegesen várod mint a messiást!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5157) lovas93 válasza peanar (#5139) üzenetére


lovas93
tag

Én ugyanígy vagyok a kis Mi8-asommal, hogy ez anno annyira ár-érték bajnok volt, meg kompromisszummentes, hogy nehéz megtalálnom az utódját. Persze a mai telefonok mellett már nem egy erőmű, de 2019-ben az volt és a mai napig szinte tökéletesen kiszolgál, egyedül a 3400-as akksi csirke, a csere ellenére is. Ha már váltok telefont, akkor ismét szeretnék egy hasonlóan ár-érték bajnokot vásárolni, ami kompromisszummentes és évekig elégedetten használom minden funkcióját. A p7p jelenleg még nekem magas árfekvésű, de nagyon bízom benne, hogy az új széria megjelenésével év vége felé már elérhető lesz számomra is. Máskülönben maradnom kell a Realme, Xiaomi, Poco vonalon és onnan választani majd az utódot.

(#5158) tomboy0013 válasza lovas93 (#5157) üzenetére


tomboy0013
veterán

Nagy áresésre nem számítanék, valószínűleg a 8-as széria alapból drágább lesz kicsit, idén mindenki drágít. Meg hát eléggé furcsa, hogy jelenleg alig kapható itthon, nagyon durván lecsökkent a boltok száma ahol elérhető. Tavaly figyeltem a 6-os szériát is kb márciustól, de ilyen nem volt. Az Alzánál pl. ha rámegyek a fehér 128-as Pro adatlapjára, azt írja hogy megszűnt a forgalmazás, nem azt hogy átmenetileg nem elérhető, előfordulhat hogy magas áron szerezhető csak be 1-2 üzletből itthon. Vagy marad az Amazon.

(#5159) lovas93 válasza tomboy0013 (#5158) üzenetére


lovas93
tag

Ez nagyon nem jó hír... Azért is számítottam erre, mert a p6p-t nézegetve még mindig elérhető és elég nyomott áron, szóval nem is érteném, ha a p7p meg nem lenne elérhető jövőre, ugyanekkor... Mondjuk a Xiaomi 12X sem kapható már itthon valamiért.

(#5160) tomboy0013 válasza lovas93 (#5159) üzenetére


tomboy0013
veterán

Ez csak az én gondolatmenetem, szóval nem kell biztosra venni. Ettől függetlenül furcsa hogy jelenleg mennyire kevesen árulják itthon. Illetve hogy az Alza is brutálisan megdobta megint az árát és a fehér meg is szűnt náluk.

(#5161) sniper112


sniper112
aktív tag

nemsokára jön a pixel 7a talán az sokaknak jó telefon lehet, de én is ahogy látom hogy fogynak a telefonok újonnan én is egyre jobban pártolok ettől a telefontól a oneplus 11 lett volna még de az is ki fog vonulni lassan, talán most a honor magic 5 pro az ami olyan huwei féle telefonnak néz ki, és eddig tetszik is, pedig én ios user vagyok iphone 11 el de én se dőltem hátra mostanság se az ios től se a telefonjaiktól, samsung alapból kizárva.

[ Szerkesztve ]

(#5162) szabi__memo válasza sniper112 (#5161) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Elvileg 500 dollár lesz. Ezt olvastam most több helyen. Szerintem annyit nem ér, bármilyen is lesz. Akkor már sima 7

(#5163) TaylorPro


TaylorPro
addikt

A 7-es sorozat azért fogy ki mert viszik mint a cukrot. A 6-os sorozat még azért van mert a modem problémák miatt nem vették annyira. Árzuhanásra a 7-nél nagyon ne számítson senki. Kifogy és vége. Főleg ha a 8 magasabb áron jön. A 7a meg majdnem felesleges. Persze ez az én véleményem. Én bevállalom hogy google fan vagyok. Pixel rom után nekem az összes gyártóé egy okádék. Tele felesleges dolgokkal. MIUI egy katyvasz, van a családban bőven. Menüben bedobja a reklámokat, frissítések kiszámíthatatlanok. Lehet itt köpködni a google telefonokat, a többi sem jobb. Tegnap a MI 11 Lite NE is foglaltat jelzett, közben nem is volt a telefon hívásban csak ment rá az SMS hogy nemfogadott hívás. iPhone céges Telekomos sim, itt is előfordul hogy jön az sms nem fogadott hívásról. Sokszor a szolgáltató is ludas, de egyszerűbb a készüléket szidni.

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 Hazel

(#5164) tomp válasza oroszLajos (#5140) üzenetére


tomp
félisten

A térerő nagyban függ a benne lévő antennától. Jó antenna jó helyre rakva. Ennyi. Én modem oldalról mondtam. Modemben még az MTK is jobb. ;)

(#5165) tomboy0013


tomboy0013
veterán

Nem bírtam ki, rendeltem egy fehér és egy fekete gyári tokot Amazonról, remélem minőségibb lesz a tapintása mint az átlátszó Spigen-nek. Meg kíváncsi leszek a "Like New" használt termék állapotára. 24 ezerért agyrém volt, de gondoltam ha már lúd, legyen kövér. :DDD

(#5166) jUUh válasza tomboy0013 (#5165) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Gyhá, szólhattál volna akkor kérek én is egy fehéret, olcsóbb posta ;]

Samsung Galaxy S23+

(#5167) peanar válasza gretzky77 (#5156) üzenetére


peanar
senior tag

Ez most nem neked szól, de megint leírnám hogy nem rossz telefon, ezt hangsúlyoztam is, viszont az árazása valamint a zászlós Titanic kinyilvánítása miatt sokkal többet vártam....ennyi!!
Ha egy állatszállító repcsire váltasz jegyet, nem foglalkozol azzal, valamint tudomásul veszed ha egy kecskeszarba lépsz, de ha első osztályon utazol, akkor már ne fosson vállon egy madár :U

És most neked :)
A Volte megoldásának én is nagyon örülök és köszönet az úriembernek akinek jóvoltából megvalósulhatott!!
Nyilván vannak olyan tulajdonságai is, amik kiemelik mondjuk az említett nord2t-hez képest (kamera, a felszín alatti vasparipa...bár ebből az átlag felhasználó nem sokat vesz észre), viszont pont emiatt is bosszantó, hogy bizonos dolgokat gugli bácsi miért nem tud/akar megoldani, holott az alapnak vélt dolgokat a konkurencia középkategóriás telefonja is kisujjból kirázza....

Azért csak egy telefonról beszélünk, nem hinném hogy nagy elvárás lenne a hibamentes telefonálás (több fórumtárs is panaszkodik erre). Nem azt mondom, hogy engem drasztikusan érint, de azért én is sokszor szembesülök (jobban mondva hallok, vagy nem hallok) "szakadozott" telefonbeszélgetésekkel és mint ahogy említettem, pl otthon az összes régebbi telefonnak ugyanazon a helyen ugyanannál a szolgáltatónál lényegesen jobb a térereje.
Nem tudom, hogy ezt szoftveresen mennyire tudják orvosolni, de ha igen, jó lenne...

Ami szintén jó lenne, vagy orvosolni kellene:
Én úgy gondolom, hogy aki android telefont vesz (nem szifont), azért is teszi, mert szereti a szabadságot = testreszabhatóságot és a "korlátlan" lehetőségeket.
Értem én hogy gugli telefon és gugli alkalmazások, pakolja tele, mit bánom én de én fizettem a telefonért és nem a gugli fizetett nekem, hogy az ő telefonjukat használjam, így hadd szabjam már úgy testre ahogy azt én szeretném.
Itt megjegyezném, tisztába voltam vele, hogy alul a keresősáv nem eltűntethető, de azt nem tudtam, hogy bal felül a dátum nap szintén állandó. Még ezzel is kibékültem volna, ha a mellé/alá berakható időjárás megjelenítése nem olyan lenne mint a mesékben...hol volt, hol nem volt.
Sok hasonló beállítás hiánya (apróság) lenne még, de most nem sorolom fel mind.
Egy valamit azért kiemelnék, ami szintén kiverte a biztosítékot...de ezt majd lejebb, képet is linkelek.

Biztonságérzet.
Pár fórumtárs remekül kifejtette eme hiányosságát a telefonnak, így nem írom le még egyszer, de ezek hiányossága is bosszantó a számomra.

Melegedés, aksi fogyasztás
Egyikkel sem ütköztem hatalmas problémába, viszont észleltem mindkét jelenség jelenlétét.
Ez csak egy tipp azon fórumtársaknak, akik ilyen cipőben járnak, én azt vettem észre hogy a gyári Pixel indítóval jobban merült a telefon, illetve indokolatlan melegedést is produkált, mint pl a Hyperion használatával.
Hogy ezt pontosan kiszűrjem, most (tegnap óta) a nova launchert használom, de azóta most lesz először teljesen feltöltve a telefon.
Tünetek: Hyperionnal semmi (ugyanazok az appok, kb azonos felhasználás stb.), minimum 1n10 óra töltéstől töltésig, Pixel indítóval (tegnap előtt visszaállítottam alapértelmezettnek) még egy nap se, valamint visszaállítás után hazafele szokásos sptify rálök kocsi rádió, zene pam pam, erre melegszik a telefon. Még mielőtt bárki is, nem, nem volt bekapcsolva a kijelző, nem, nem nyomogattam a telefont, hisz vezettem :) , nem is navigáltam közbe és még az ülésfűtés se volt bekapcsolva a telefon alatti "széken"...tuti nem volt bekapcsolva, mert nincs is seggfűtés a kocsiban :D
Ablak leteker, menetszéllel visszahűt a telefon (pulzus fent hogy nehogy kiessen), de ahogy vissza tettem a mellettem lévő ülésre, megint melegedni kezdett.
Nem volt forró, csak indokolatlanul meleg és az aksi is jobban merült..
Többszöri újraindítás kellett a hiba megszűnéséhez.

Akik hasonlókat tapasztalnak, megpróbálhatják másik launcherrel (ha még nem tették) 1-2 nap után én is referálok hogy mi a helyzet a novával.

És akkor jöjjön az a biztosíték:
Gyerkőcök képe a kezdőképernyőn (nem újdonság, mindegyik telómon ez volt, viszont itt pluszba elvesz ugye a gugli keresgélő, felül bele lóg a dátum megjelenítés) így a gyakrabban használt appokat mappákba rendezem. Most is így tettem, és nem is volt gond amíg az appok száma nem gyarapodott a pappában.
A mappa egyszer csak kifolyt a telefon jobb oldalán, a jobb oldali alkalmazásokat igazából már csak a tok fogta meg hogy ne csússzanak ki a kijelzőn :D ....ja nem, bocsánat, vadászcsiga fórumtárs felhívta a figyelmemet a telefon vízállóságára, így úgy fogalmaznék, ha nem lenne vízálló, kifolytak volna a szélső app ikonok :DDD

Gyorsan fel is b@sztam a telefon a vezeték nélküli töltőre, mert ugye ezt is tudja, de issza meg jehova és krisna nem oldotta meg a problémát :W

Lejjebb vettem a megjelenítés valamint a betű méretéből, ez hozott némi javulást és így kerültek beljebb az ikonok a lekerekített kijelzőrészről.
Más launcher jól kezeli a mappákat (is).
Kép

[ Szerkesztve ]

(#5168) ghiottone válasza tomboy0013 (#5165) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Az rettenet gagyi. 7 Pro-ra kellett anno 1 és nem igazán volt jó minőségű. Csúszik, nincs jó tapadása. Spigen jobb annál.

Eladó OnePlus 12 Nillkin fólia & tok: https://shorturl.at/qvFIU

(#5169) jUUh válasza ghiottone (#5168) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Akkor nem bánom, hogy nem verek el rá tizenX ezer forintot. Írtam még régebben, de a Pixel 5-ön az eredeti szövettok nagyon jó volt, kár, hogy elmentem a szilikontok vonalra.

Samsung Galaxy S23+

(#5170) ghiottone válasza jUUh (#5169) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Azok tényleg jók voltak. A 6-ostól voltak gondok. 7-esnél most ránéztem egy yt videóra, de ott azt mondták, hogy jó a fogása a gyári sima toknak, így lehet nem lesz vele gond.
Amúgy én is pislogok, hogy mostanában a Spigen 6000-es Rugged Armor tokok is már 8000 fölött vannak a nem annyira népszerű modelleknél. Gyári tokok meg még húzósabbak.

Eladó OnePlus 12 Nillkin fólia & tok: https://shorturl.at/qvFIU

(#5171) jUUh válasza ghiottone (#5170) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Mindennek IS elszállt az ára :N

Samsung Galaxy S23+

(#5172) tomboy0013 válasza ghiottone (#5168) üzenetére


tomboy0013
veterán

Kiderül, bár jókat olvasni meg látni róla videókba, bár az olvastam én is hogy csúszós. Annyira ez nem érdekel mert a telefont is csúszósnak tutulálják, nekem nincs gondom a fogásával mert az előző üveg külsejű telóm is tok nélkül használtam. Fórumtárs se panaszkodott rá akinek van. Plusz az egyetlen tok amivel tetszik a telefon. :D

Peaner:
Én mikor először használatba vettem a telót feltűnt hogy erősebb térerőt mutat mint az F2 Pro-m aminek elég jó antennája van. Azóta használom sokat autóban is menet közben, meg itthon sem túl acélos a térerő de szerencsére nincs vele gondom. Ettől pedig tartottam.

A melegedéssel és fogyasztással kapcsolatban van egy érdekes dolog ami a launcher-es írásod miatt jutott eszembe:
Az F2 Pro-mat Android 13-as PE ROM-mal használtam és január környékén elkezdett csak úgy random melegedni és merülni a telefon. A fórumokat bújva rájöttem, hogy a Pixel launcher okozza a gondot. (Itt is írta egy srác az F2 topikban aki szintén PE ROM-ot használt). Lecseréltem MS launcher-re és megoldódott, aztán pár nap múlva vissza Pixel-re és megint pár óra használat után kezdte a merülés melegedés kombót. Aztán pár hétre rá már nem csinálta és megoldódott magától. Biztosan lehet kapcsolat a két dolog között. Pixel launcher-rel lehet néha valami gixer.

[ Szerkesztve ]

(#5173) vadászcsiga válasza peanar (#5167) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Tegnap még nem zavart a biztonság, kolléga beírta, azóta igen? :D
Használj másik launchert, ebben nem korlátoz a Google, de inkább másik telefont ;)

(#5174) jUUh válasza vadászcsiga (#5173) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Well, ha gesztusokat használsz akkor korlátoz ;]

Samsung Galaxy S23+

(#5176) gretzky77 válasza jUUh (#5174) üzenetére


gretzky77
veterán

Mire gondolsz?

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5177) jUUh válasza gretzky77 (#5176) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Animációk hiánya / nem teljessége / bugossága. Android 11 óta ez van, csak Magisk modullal megy 100%-san.

Samsung Galaxy S23+

(#5178) peanar válasza vadászcsiga (#5173) üzenetére


peanar
senior tag

Tegnap még nem zavart a piszkálódásod, -többek között azt is szóvá tettem, hogy még applock-ot sem tud, a rendszergazda jogosultság kikapcsolása valamint a telefon kikapcsolása bármilyen azonosítás nélkül véghez vihető - de most már zavar!
Csak hogy boldogabb legyél, igen, eddig nem tudtam róla, de most hogy tudok, zavar :C

(#5179) Trolee válasza tomboy0013 (#5147) üzenetére


Trolee
aktív tag

Szia!
Az első dolog volt ami feltűnt. Nem is tudtam hirtelen hogy bug vagy feature. :D
Aztán kicsit utána néztem, mivel ezt a teló előről szerelhető, gondolom a kamerasziget miatt, a kijelzőt csak körbe ragasztották, nem telibe mint szokták, hogy ne legyen azonnal kuka az is pl. egy akku cserélnél így van némi légrés tuti.
Nagyon ritka manapság az előről szerelhető droid teló, iPhone ebben a példamutató, ott hasonló a kivitelezés, mégsem kopog.
És tényleg látható még a kijelző "benyomódása" is.
Saját vélemény, de szerintem így hogy kevésbé merev a kijelző, talán jobban bírja az esést.
Szerintem is méltatlan, de ez legyen a legnagyobb bajom. :))

(#5180) vadászcsiga válasza Trolee (#5179) üzenetére


vadászcsiga
félisten

talán jobban bírja az esést
Ma le is teszteltem, zsebem helyett a betonra esett. Ugyanolyan hangja volt a koppanásnak mint más telefonoknál.

(#5181) Trolee válasza vadászcsiga (#5180) üzenetére


Trolee
aktív tag

Azt nem mondtam hogy az más lesz. :D
Ha nem tört az már jó jel.
Ugye a telibe ragasztás miatt ridegebb a felület, így az esés közben fellépő feszültséget nem azonnal a kijelző részei kapják hanem jobban eloszlik.
Teoretikusan. :)

[ Szerkesztve ]

(#5182) vadászcsiga válasza Trolee (#5181) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Ja ja ez világos. Régi butatelefonok épp emiatt hullottak szét amikor leestek. Telefon itt, akksi ott, hátlap megint máshol.
Pixelnél remélem tudatosan a koncepció.

(#5183) lovas93 válasza peanar (#5178) üzenetére


lovas93
tag

Mondjuk ez nem egy jó hír, hogy applockot nem tud, mert ez a miuin is alap funkció, amit használok is több alkalmazáshoz. A stock android ezek szerint azt is jelenti, hogy sok hasznos funkció hiányozni fog, amik más rendszereknél alap lenne? :F

(#5184) jUUh válasza lovas93 (#5183) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Azt.

MIUI-n meg nincs "Now Playing". Ez ilyen. Y rendszer X-et tudja, meg fordítva.

Samsung Galaxy S23+

(#5185) Trolee válasza vadászcsiga (#5182) üzenetére


Trolee
aktív tag

Jó de akkoriban még csavart se nagyon használtak nemhogy ragasztót. :DD
Kétlem hogy tudatos lenne, egyszerűen csak érdektelen volt számukra ezzel foglalkozni.

(#5186) Tewe013 válasza Trolee (#5181) üzenetére


Tewe013
őstag

Pixel 4-nél ragasztva volt a kijelző telibe az nem kopogott, ahhoz képest a i13Pro-m is kopogós, de úgy még nem sokszor anyáztam, mint amikor a Pixel 4-ben kellett kijelzőt cserélnem, szóval inkább kopogjon kicsit.

(#5187) tomp válasza jUUh (#5184) üzenetére


tomp
félisten

OnePlus-on van Now Playing, van app lock és kikapcsolni/vagy újraindítani a telefont az ujjlenyomat/PIN nélkül nem lehet. :D

(#5188) szkorhetz válasza tomp (#5187) üzenetére


szkorhetz
őstag

Van now playing?
Bár vezeték nélküli töltés nincs.

(#5189) K82 válasza lovas93 (#5183) üzenetére


K82
őstag

A stock/AOSP gyk. igen, az a csupasz android. Aki Huawei/Xiaomi/Samsung telefonokkal kezdte azoknak full fapad egy Motorola vagy Sony, az én szemszögemből meg az EMUI/MIUI/Touchwiz az idegesítő kategória (OneUI-al már elvagyok tableten, telefonra még mindig nem kéne - a szokás nagy úr). Nekem pl. soha nem hiányzott az app lock mert egy-két kivételtől eltekintve olyan telefonjaim voltak amik alig módosított androidot futtattak, egyikben sem volt ilyen. Más téma h én nem is látom értelmét. Ha már egyszer valamilyen módom védem a telefont, ha fel van oldva miért kell plusz egy lockon átjutni bizonyos alkalmazásokhoz? A banki appoknál egyértelmű, ott nem is kérdés de pl. a fotókat megnézni vagy FB-ot indítani? Ha fel van oldva nem adom oda sem idegennek, sem gyereknek, magam elől meg minek lezárni?
Volt MI8-am nekem is, miután legyalultam róla a MIUI-t egész jó telefon lett belőle. Anno az őrületbe kergetett a fordított működési logikájával, Waze-nél meg is bosszulta magát: sokat megy nálam a navi forgalomfigyelés miatt, ha háttérbe került a Waze addig nem talált újra GPS-jelet amíg újra nem indítottam. Felkerült egy custom rom, utána nem voltak ilyen gondjaim...
Pixelnél tényleg csak a lock screen QS elérés zavar és nem is találtam még olyan megoldást amivel ezt meg tudnám akadályozni.

szkorhetz: megoldható szinte bármin a Now Playing, és ez emlékeim szerint csak az egyik megoldás.

[ Szerkesztve ]

Pixel / OnePlus Pad

(#5190) lovas93 válasza K82 (#5189) üzenetére


lovas93
tag

Akkor jól értelmezem, hogy Te is elégedetten használod és ajánlanád is a telefont, akár ez MIUI-hoz szokott embernek is? :)

(#5191) peanar válasza lovas93 (#5183) üzenetére


peanar
senior tag

Sajnos igen, sok (számomra is) hasznos alap funkció hiányzik.

tomp 5187
Még az alapkészülékek is :K

(#5192) vadászcsiga válasza Trolee (#5185) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Csavar azért volt :D

Lovas93
Jesszusom, nem kell így félni a stock androdtól. Én is miuit használtam előtte 3 évig. Az olyan volt, ez meg ilyen. Majd megszokod.

Néhányan úgy izgultok az applock miatt mintha nemzetbiztonsági adatokat őrizgetnétek a telefonjaitokon.

[ Szerkesztve ]

(#5193) gabro0 válasza tomboy0013 (#5147) üzenetére


gabro0
őstag

Nem vagy ezzel egyedül, de nem foglalkozok vele. A P2XL is hasonló, bár annál kevésbé éreztem ezt.

[ Szerkesztve ]

(#5194) jUUh válasza tomp (#5187) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Akkor venni kell egy OnePlus-t, iPhone-t Samsung-ot, vagy ami fekszik az illetőnek :K

Samsung Galaxy S23+

(#5195) K82 válasza lovas93 (#5190) üzenetére


K82
őstag

A kérdés mennyire tudsz elszakadni a MIUI-tól. Pont itt a topikban írtam miért nem szerettem soha a MIUI-féle módosított androidokat (#5095) és hiába tetszik egy Xiaomi telefon nem fogom megvenni a szoftver miatt ha az első pár perc után az ablakon dobnám ki mert nem rezeg a karkötőm vagy nem jönnek az értesítések (kicsit olyan mint a régebbi Peugeot: vezetni jó volt ugyan csak az indexen kívül ne kelljen bármi máshoz hozzányúlni mert akkor már keresem a benzineskannát). Ez az 5. Pixelem és egyik sem volt hibátlan, a Google vmit mindig elbaltázott (kevés memória, kicsi akku, gyenge SoC) viszont mindig tűréshatáron belül volt. Hozzáteszem a hardveres és szoftveres hibák szerencsére elkerültek, nem volt durva merülés, elváló kijelző. A P5-öt kihagytam a középszerű SoC és a kihangosítás gyengesége, a P6-ot az első generációs Tensor miatt: a G2 már sokkal jobban sikerült, ezért is mertem belevágni a P7-be. Üzemidőben még pont határeset, viszont csak Pixelnél kapom meg azt a fotós megbízhatóságot ami kell. Nincs időm babrálni záridővel, fókusszal (most h van már gyerek még inkább lehetetlen bármit is állítani), a jó fotó meg fontos.
Szóval én személy szerint ajánlom, az viszont Tőled függ mi fér bele. A lock screen QS persze zavar, azzal vigasztalom magam h nem sűrűn fordul elő telefonlopás a környezetemben. Ha meg ellopták kb. úgyis mindegy...

[ Szerkesztve ]

Pixel / OnePlus Pad

(#5196) tomp válasza szkorhetz (#5188) üzenetére


tomp
félisten

100W mellé minek drót nélküli? :DD
25perc alatt tele van.

(#5197) tomboy0013 válasza tomp (#5196) üzenetére


tomboy0013
veterán

Ezek a vezetéknélküli töltők csak feleslegesen melegítik órákon keresztül a telefont. Vettem a Pixelhez egy ikeasat de inkább használom a gyorstöltőt, kb ugyanolyan meleg lesz csak nem 2-3 órán keresztül, hanem fél órától sokkal tovább nem töltöm.

(#5198) lovas93 válasza K82 (#5195) üzenetére


lovas93
tag

A fotós képességek miatt vonzó számomra is, meg az időtállóság miatt, iPhonet meg nem akarok venni fél millióért, meg már elvből sem. A rendszer tekintetében a MIUI lenne nekem továbbra is a nyerő, de ott meg a kamerás képességeket nem kapom meg ilyen minőségben, szóval azt kell mérlegelnem majd a végső döntésnél, hogy melyik a fontosabb számomra, valamint persze az ár.

(#5199) szabi__memo válasza tomboy0013 (#5197) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szerintem is hülyeség, én sem használom

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.