Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz #16820480 #41 üzenetére

(erős sarkítás következik: akkor mondhatnám azt, hogy én nem fogok adót fizetni, nem ezekre szavaztam. de élőbb példa: nem hagyom jóvá, hogy bekössék a csatornát, mert én inkább a kútba engedem a szennyvizet

Az a gond, hogy félreértesz. Én nem azt mondtam, hogy legyen anarchia: azt mondtam, hogy egy ilyen projekt esetén a végső döntés egy nacionális vagy szupranacionális kézben összpontosuljon. Tehát pl. mondja az állam, hogy "szabad", és akkor onnantól fogva a dolog legitim, és nem a Google-t, hanem az államot fogom ekézni, ha nem értek egyet, de az már nem a Google gondja.

Mellesleg igen, az önkormányzatoknak igen nagy beleszólásuk van bizonyos kivitelezésekbe sőt: a lakóknak is, akik néha simán döntenek úgy, hogy egy-egy útszakasz vagy beruházás nem vagy nem úgy készül el, ahogy eltervezték.

ez a szolgáltatás is egy szélesebb (országokon átívelő) közösséget szolgál ki. lehet, hogy neked nem kell, de mondjuk másik pár millió embernek meg igen

Igen, ez korrekt. Viszont te nem kötelezhetsz engem arra (és a Google sem), hogy a véleményemtől függetlenül aktív vagy passzív részvételt vállaljak benne csak azért, mert szerinted ez hasznos. Szerintem meg a Facebook meg a mobilinternet hasznos, mégsem mondhatom azt, hogy holnaptól mindenkinek lesz, kuss a neved.
    A problémám továbbra is az, hogy az ilyen feladatokat szupranacionális szervezeteknek kell ellátnia, ellenőriznie, nem pedig egy multicégnek, akinek a hosszútávú stratégiáiból már rég látszik, hogy az "ingyen adunk a közösségnek" marhaság még gyenge PR-dumának is szánalmas.

• moonman

titán

válasz #16820480 #41 üzenetére

"gyanítom akkor is ilyen felháborodás lenne, ha mondjuk a földhivatal fotózná körbe az utcákat"

szerintem ne akarjuk már "mi lenne, ha" elméletekkel megmagyarázni. :U

Új hozzászólás Aktív témák