Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
válasz
#19617792 #127 üzenetére
A band-pass ládákról beszélsz tulajdonképpen. Tényleg az a lényegük, hogy egy szűk sávban (100-120 Hz) óriási kiemeléssel dolgoznak, utána semmi. A Z5500 mélyládája is ilyen, a belseje is részekre van osztva. A z906 mélyládájában van valami szivacs?
A zárt mélyládák tényleg sokkal jobbak, de cserébe sokkal több kraftot igényelnek ugyanahhoz a hangerőhöz.
-
-
BBéci
legenda
válasz
#19617792 #37 üzenetére
Egyetértünk, különösen ez a megállapításod jogos: "amúgy egy ilyen Z906 árából pont, hogy jobbat is lehet építeni, használt cuccokból..."
Black Dragon
Érdemes lenne egy helyesírással, mondatszerkesztéssel tisztában lévő emberrel korrektúráztatni a cikket. Ugyanaz, subláda, - ami magyarul szubláda - egybeírandó, most hirtelen ezek jutottak eszembe. Egy mondatban nem kellene háromszor leírni ugyanazt a szót.(#52) tajcsi
Közel 2000 euróba kerülő Velodyne SPL1200 Ultra szubládám erősítőjén sincs hűtőborda, mégis bő másfél éve hibátlanul teszi a dolgát. -
tajcsi
őstag
válasz
#19617792 #48 üzenetére
Erről van szó...csak mert valaki írt egy "amatőr" összehasonlítást fül alapján még nem azt jelenti, hogy ért is hozzá, annak ellénére hogy kissé pofátlanul beszél a hozzáértőbbekkel...se egy grafikon egy torzulásteszt vagy zajszintsisergés stb mérés/namost kicsit noob voltam, de sry/ és a tényekkel jönni..mindegy...nem veszekedem hülyékkel, legyőznek a rutinjaikkal...
Nemkell fogdosnia woofert, persze hogy nem, csak elkéne gondolkodni miért nincs benne hűtőrács, nem vagdalózni a "nem tudsz mit mondani a tényeimre..." -
Patice
nagyúr
válasz
#19617792 #31 üzenetére
"96kHz-nek akkor van értelme, ha a hanganyag is 96kHz mintavételezésű, egyéb esetben fel kell konvertálni, ami minőségromlással jár. "
Ezt kifejtenéd bővebben, hogy okozhat minőségromlást?
A lefelé konvertálás jár csak minőségromlással szerintem. A "felfelé" konvertálással itt csak olyan hangminőséget fog elérni, amilyen a lejátszott anyagban van. A 24/96-os kimeneti jelnek talán azért van értelme, mert így a rendszer bármilyen kisebb mintavételezésű anyagot pontosabban tud visszaadni (elvileg) (lásd. oversampling DAC chipek CD lejátszókban, stb.) De rosszabb szerintem nem lesz minőségben ettől.
"általában a zenék, filmek, stb. 44kHz-et használnak, ritkább esetben 48kHz-et"
Ezzel is vitatkoznék kicsit. A CD minőségű anyagok, zenék 44,1 kHz-esek. A filmek esetében a Dolby Digital és a DTS is legalább 48 kHz-et használ, mert ez a szabvány.
-
saril
senior tag
válasz
#19617792 #48 üzenetére
oké!!! legyen így ahogy te írod, biztos nagyon ismered a fizikáját ezeknek
rajtam kívül itt még biztos sok elektronikai műszerész van ezek szerint, ami tök jó! mert én is tanulhatok legalább tőlükde még mindig azt tudom mondani azoknak akik már off hozzászólással irosgatnak hogy pc-s 5.1-ről szólt a cikk maradjunk a témánál ha lehet!!!
-
saril
senior tag
válasz
#19617792 #37 üzenetére
nemtudom hogy feltünt-e neked de:
itt a z-5500 és a z906-tól van szó legalábbis én erről a két szettről formáltam véleményt és okosok behozták a képbe a iszonyatszuper hifit meg a különálló félmilliós erősítő meg hangfalszetteket, innen látszik hogy tudatlanok mert nem arról volt szó hogy azoktól jobb a z906 hanem arról lett volna szó hogy a z5500tól jobb de ez a hajó már elúszott
mindentől van jobb ettől a rendszertől is de ha a tényeknél maradnánk és azzal vagdalóznátok hogy pc-s 5.1-ek közzül mi és miért jobb mint a z906 akkor lenne értelme is ennek a beszélgetésnek....
-
Black Dragon
addikt
válasz
#19617792 #31 üzenetére
Igen, azt akartam mondani, csak nem írtam hozzá a Hz-et és a bitet.
Amúgy nem hiába nem vettem ennél erősebb, nagyobb, külön erősítővel ellátott rendszert, és az oka elég egyszerű. A szobámban egyszerűen nincs értelme ennél nagyobbra váltani, hisz nem tudnám kihasználni ekkora térben. A hangkártya majd a későbbiekben megoldódhat, mert azt be tudom szerezni, ha majd még jobb hangzást szeretnék, bár erre kevés esélyt látok, mert a mostani nekem most is teljesen megfelel, a bőven elég kategória. Filmezéshez, játékra és zenéhez pontosan jó ahogy most van, bár nyilván emiatt majd sokan elítélnek, hogy akkor minek vettem ilyen rendszert.
saril: Kérlek próbáld meg egy hozzászólásba írni a válaszaidat több embernek, hogy ezzel feleslegesen ne szemeteljük a topicot.
-
Black Dragon
addikt
válasz
#19617792 #19 üzenetére
Természetesen optikán használom a cuccot, DTS 94/24-en.
Sub-Zero: Hát sajnos most erre volt csak keret, de nem vagyok benne biztos, hogy olyan sok különbséget fedeznék fel egy xonar-os optika és a mostani alaplapi optika között, ez az az alaplapi kategória, amibe már egy kicsivel jobb minőséget építenek, bár nyilván nem helyettesíti a külön kapható kártyákat.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A gigászok harca, avagy lássuk melyik éri meg jobban a pénzét!
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest