Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

bacsis: Igen, megérte lecsapni rá, hangos, nehéz és fogyaszt is, de mégis az enyém. Írtam róla bejegyzést is, amikor megérkezett: [link]

Athlon64+: Debian telepítésekor is lehet pipálgatni a kockákat, hogy milyen célokra akarod használni és ettől függően telepíti a csomagokat. De jobban szeretem és hasznosabb is, ha saját magam válogathatom össze a programokat, amiket használok. Például anno Etch esetében, ha kipiáltam azt, hogy adatbázis szerverként szeretném használni, akkor felrakott nekem egy Postgresql-t, de személy szerint MySQL-re lett volna szükségem. A grafikus felületet én sem használom, de kezdőknek jól jöhet az elején. Később vagy terembe helyezés után viszont elveszti a jelentőségét és csak az erőforrásokat zabálja. Egyébként meg bármikor nyomhatsz egy /ec/init.d/gdm stop-ot :)

c41r0^: Teljesen jogos a felvetés, nem a legjobban fejeztem ki magam a dologgal kapcsolatban. Azt akartam sugallni, hogy nem az a lényeg, hogy minél nagyobb tápegységet pakoljunk a gépünkbe, nem lesz ettől sem stabilabb, sem jobb. Gondolok itt például a Hipro vagy LC Power féle "ezerwattos" csodákra. Logikus, hogy a fogyasztás mértékében kell tápot választanunk és érdemes egy jobb hatásfokúra beruházni. Azt hiszem kicsit át is fogalmazom ezt a részt, mert félreérthető.

pschio, .mf: Még nem mértem fogyasztást, de nem is működik egyfolytában 0-24-ig. Pár dolog még beállításra vár. Egyébként annyiért, amennyiért hozzá sikerült jutnom úgy gondolom ajándék volt és nem azért vettem, mert fel akartam vágni vele :) Volt már kisebb fogyasztású, kisebb hanggal rendelkező saját magam által összerakott home szerverem, de ez HP, ez gyári, ez redundáns, ez Xeon, ez SCSI, ez egy életérzés :) Az is lehet, hogy terembe kerül majd. Kicsit olyan mint a kettes golf gti...öreg, semmi extra nincs benne, a kormány elforgatásához izomerő kell, de ha egyszer beülsz és odalépsz a gázpedálra rögtön megszereted. Mondani se kell, hogy golfom van :D

MOD: Ejj, több reakció érkezik a magára a gépre, mint a cikk lényegi részére :D

Új hozzászólás Aktív témák