Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fairplays
aktív tag
válasz tohopeti89 #176 üzenetére
Sajnos elég sok készülékkel ez volt a gond, nem tudom hogy konkrétan született-e rá megoldás... Rengeteg modem csere, bűvészkedés volt.....
-
tohopeti89
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kb 3 hete vettem egy p780-ast. Mindennel meg voltam elégedve viszont a hálózatom (20-as vagyok) borzalmas. Néha van néha nincs. Iszonyatosan problémás. Ház egyik sarkában fullos hálózat, 10méterrel odébb csak segélyhvás.
Egy pár infó:
-Mobilhálózat tipusa: EDGE vagy HSPA+
-Andriod 4.4.2
-Bulidszám: VIBEUI_V_2.0_1447_7.48.1_ST_P780_baralajbi (érkezett egy ujabb frissités:VIBEUI_V2.0_1512_7.149.1_ST_P780 bár még nem raktam fel)
Alapsáv verziója: P780.V102, 2014/11/11A két sim közül a 3g-t használom csak, a kettessel próbálkoztam de inkább maradtam a 3g-nél.
Telefonáltam már lenovo szervizbe, de semmi válasz. Remélem valamiyen úton módon javitható a dolog, mert néha kicsit tele van vele a tököm.Aki esetleg tudna valamilyen használható választ adni, nagyon hálás lennék ért! ELőre i köszi
I hate mondays!
-
-
outsiders
aktív tag
Sziasztok, az én P780-am már elmúlt egy éves, és az elmúlt 1 hónapban előjött néhány furcsaság:
az akksi kijelzőidőben olyan 9-10 óra körül bírta, most ez inkább már 6 lett. Emellett időnként nem akar felébredni a mobil, resetelnem kell. S125-ös gyári rom van rajta, amit még a minidealnél rátettek anno, azóta hiba nélkül működött. Új alkalmazást nem tettem fel, felhasználási szokásaim nem változtak a telóval. Mit tehetnék annak érdekében, hogy visszaalakuljon a számomra tökéletes mobillá a kicsike? hard reset, új szoftver?Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
Blue Eagle
őstag
válasz osssian25 #172 üzenetére
Szia!
Tavasz óta van meg nekem ez a készülék. nagyon szeretem, s ez nem véletlen. Tényleg nagyon jó!
A GPS jele mennyi időn bellül talál jelet?
11 mp, öt fix műhold a szoba közepén.a gyári rom mennyire álja meg a helyét átlagos felhasználás mellett?
Nagyon megállja, de nem mindegy melyik. Kettő fő fajra oszthatóak: CN (Kína részére) és ROW (Rest of World - azaz a világ más részére). Az utóbbit javaslom használatra. Van JB és KK is.Egyébiránt javaslom ezt a fórumot .
-
osssian25
csendes tag
Sziasztok!
Most gondolkodok azon, hogy ilyen készüléket kellene vennem magamnak.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható? A GPS jele mennyi időn bellül talál jelet? Illetve a gyári rom mennyire álja meg a helyét átlagos felhasználás mellett? (nem igazán értek a rom telepítéshez)
Válaszokat előre is köszönöm!
Kellemes Ünnepeket!
-
-
hkriszf
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem egy ilyen teló beszerzését a napokban. Igazándiból nagyon jó volt a teszt, meg is győzött, már csak egy kérdésem maradt megválaszolatlanul, vagy lehet csak figyelmetlen vagyok. Van a készüléken állapot jelző LED? A válaszokat előre is köszönömÜdv.: Krisztián
-
sandort
csendes tag
Sziasztok!
Közel 1 éve birtokosa vagyok egy Lenovo P780-nak, azonban nagyjáblól a T-mobile nagy 4G-s bekapcsolása után jelenteztek a problémáim térerő problémák, megszakadó hívások formájában.
Kollégám nálam később vett ugyanilyen készüléket, hasonló problémákkal szembesült.
A probléma rendszerfrissítéssel és modem driver cserével sokadik próbálkozás után a mai napon úgy tűnik megoldódott.Gondoltam, akkor itt az ideje, hogy én is frissítsem a rendszeremet. Az én készülékemen azonban eleve régebbi rendszer van.
Sajnos a Lenovo Smart Assistant-on keresztüli frissítés hibával leáll.
Lenovo P780_ROW
Android: 4.2.1
Alapsáv: P780.V20, 2013/07/31 10:51
Build: P780_ROW_S116_130828erről akar frissíteni erre:
P780_ROW_S119_130930
Azt írja a telefonkészülék, hogy:
Installing update...
Verifying current system...
assert_failed: apply_patch_check("/system/....
Update.zip is not correct.
Installation aborted.try to update /sdcard/update.zip
try to update /sdcard2/zpdate.zipVan valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszönettel, Sándor Tibor.
-
-
gabe8719
senior tag
Sziasztok!
Nagy dilemma előtt állok, két héten belül hűséghosszabbítás, új készülék... A telekom középkategóriás kínálata ár-értékarányban a vicckategóriát súrolja, úgyhogy ismét napirendre került az ára miatt egy éve elnapolt P780 beszerzési terve.
Durván lepottyant az ára, ha jól néztem, a kötelező terhekkel együtt is megállna 40-nél a végösszeg.
Méretben kisebbet szerettem volna, de majd megszokom, üzemidőben viszont még mindig nincs párja.. Mennyire érdemes így 2015-höz közeledve beszerezni egy ilyet? Ez a jóöreg CPU-GPU páros boldogul még a mostani kihívásokkal? (akár játékokkal?) Két évre tervezek, nem mondom hogy a legdurvább 3D-s csodákat is el fogom várni tőle a futamidő végéig, de az fontos lenne, hogy tartalomfogyasztásra, netezésre, stb., kompromisszummentes legyen még ennyi ideig.
Kábel nélkül, OTG pendrive-al működik egyéblént? Illetve jól látom, hogy nincs DLNA támogatás? Vagy szoftveresen megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz tuxihome #161 üzenetére
Ha fizikai gondja van, akkor azt is lehet talán orvosolni. Valakinek volt hasonló gondja a fórumon. Ha szoftveres, akkor meg több modem drivert ki kell próbálni vele. Így olyan, mintha mondjuk valamelyik sávon nem tudna kommunikálni.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Mclood
csendes tag
Érdeklődnék hogy erről a frissítésről mit tudtok
p780_s933_VIBEUL_V2.0_1443_7.25.1_ST_P780
--->>> BLACK SHARK 5 PRO <<<---
-
-
tuxihome
csendes tag
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni.
Lenovo P780 andoid frissítés 4.4.2 eddig minden ok, ugye bár vissazáll kinaira minden. Segítséget kaptam gyári ROM felkerült:
1. P780_ROW_S226 ( ezzel térerő ohne, csakl belváros, a másidik kártya még ott sem mindig )
2. P780_ROW_220_140722 ( visszakerült egy régebbi ezzel jobb a helyzet de csak egy hajszállal )Van-e esetleg valakinek ötlete hogy a a needrom.com -on található 27 ROM közül melyik az amelyikkel visszaállna a térerő dolog az általam eddig megszokottra.
Segítséget előre is köszönöm:
[ Szerkesztve ]
-
válasz NorbertoEco #154 üzenetére
Nekem soká jött meg, talán 3 és fél hét volt, mert közben volt valamilyen kínai ünnep. De szerencsésen ideért. Szerintem ha az ember egy évben csak 1-2 dolgot rendel, az nem feltűnő.
-
NorbertoEco
tag
-
kovacszk
senior tag
válasz NorbertoEco #152 üzenetére
Én pandawill-ről rendeltem már több telefont is. A legrosszabb talán huszon pár nap volt, a legjobb két hét. Eddig lekopogom vámon mindig átcsusszant, mindig ráírták a csomagra hogy 20 dolcsi az értéke és ajándék, ha kifogják ez nem jelent semmit, de talán nagyobb sanszal csúszik át. Ezt szerintem minden kínai shop megteszi külön kérés nélkül is.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
válasz NorbertoEco #149 üzenetére
Én a Tmallbox -tól vettem ezt is, sima reg sg postaval. Eddig minden vásárlás rendben ment. Cikket gondolom olvastad, eu töltővel jött.
[ Szerkesztve ]
-
Axekiller
csendes tag
válasz NorbertoEco #149 üzenetére
Szia!
Én az etotalk.com-ról rendeltem meg eu töltővel rootolva,szilikon tokkal fóliázva+ajándék fólia DHL-el 1 hét alatt a kezemben volt.
Nem haldoklom....így élek!
-
NorbertoEco
tag
válasz Victoryus #148 üzenetére
Tmallbox-nál a DHL duplája lett :/ szóval most 51$ annyit azért nem ér szerintem... viszont nem tudom, hogy mennyire megbízható a másik csomagküldési mód (Reg SG Post(recommend))
1-2 kiegészítővel még mindig olcsóbb mint a minideal.net, de ugye nem mindig az olcsó a jó...
Nem tudod tmallbox is ad hozzá EU töltőt?
Te miért a tmallbox-ot ajánlottad?Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
válasz NorbertoEco #147 üzenetére
Tmallbox szerintem. .
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Az alábbi 2 oldal közül melyik oldalról rendeljem meg a telefont?
1 minideal [link] ---> (ár: 170$) ennek az oldalnak azaz előnye (szerintem) hogy meg tudom kérni a céget, hogy törölje a kínai appokat, EU adaptert küldjenek, kis értéket írjanak a csomagra, illetve root-olják. Mit jelent a google play(pre-install)?
2 tmallbox [link] ---> itt olcsóbb (156$), sőt 7%-os kedvezmény kupon kód is van, de lehetőségem a kérésekre.A két oldal közül melyikről érdemesebb megrendelni? DHL-el szeretném rendelni (minideal+19$, tmallbox+25$), hogy minél előbb megkaphassam és gondolom az némileg biztonságosabb is.
Nem tudom, hogy melyik lenne a célszerűbb a rendelésre és garancia szempont is fontos lenne, de remélem nem lesz rá szükségem.
Előre is köszönöm a segítséget.
Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
Boogerman
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo P780-at, illetve már a másodikat fogyasztom, az elsőt pofára dobtam, így kijelző kukás lett, azt eladtam alkatrésznek, majd vettem egy újat. DE! Ezen az újon, (1.5 hónapos) nem ROW-s rom van, hanem a P780_S136 _140306 van fenn alapból, amivel nincs bajom, csak nem bír ki két napot sem egy töléseel, és nincs gyári androidos internet böngésző, csak a fos chrome van fent. A böngésző gondot orvosoltam Dolphinnal, de az üzemidővel nem tudok megbarátkozni, hogy a 4000-es aksival normál használattal annyit tud mint ha csak 2000-es, vagy 2500-as lenne benne. A régi amit eldobtam, az a P780_ROW_S116_130828 rommal futott, és tudott 3 és fél napot normál használat mellett. Valaki tud nekem segíteni a mostani telefonomra feldobni ezt a romot? A normál használat nálam állandó netkapcsolatot jelent Wi-fin, vagy mobilneten, napi 5-10 hívás átlag 5 percesek. Netezés, cikkolvasás., mélek stb, mint egy normál mai okostelefonnal. Játszani nem szoktam. Én itthon nem merek hozzálátni, tehát ha valaki tudna segíteni a rom cserében megköszönném, pár sörrel, vagy pár ezressel kinek kinek igénye szerint.
Booger
-
ath
senior tag
hogyhogy mi támasztja alá?? az ő hozzászólása!
"A muszakibazar.hu oldal 1 év magyar garanciát, magyar számlát ad"
ezt állította, majd pedig hogy lehet Kínából rendelni, de akkor nincs magyar garancia, célozva ezzel a fent bemásolt mondatára, hogy rajtuk keresztül van.én egyszer sem állítottam, hogy Magyarországon lenne Lenovo okostelefonra garanciát vállaló cég. ő ezt állította, amit én megkérdőjeleztem, mivel pontosan tisztában vagyok vele, hogy sem a muszakibazar.hu, sem más oldal/cég nem vállal garanciális javítást/szervizelést ezekre a telefonokra.
teszel egy megjegyzést, hogy "benéztem" ami írt, majd úgy tűnik Te még továbbra sem látod a fától az erdőt..
-
csibe1
addikt
"ezt pedig én úgy értelmezem, hogy magánemberként Kínából rendelve nincs, ellenben a muszakibazar.hu-n rendelve van magyar garancia."
Ezt mi is támasztja alá?
Az oldalon kiírt blabla duma?
Azonkívül van valami amivel meg tudod erősíteni a gasranciális dolgokat?
Amennyiben nincs, akkor jó lesz ha keresel valamit; mielőtt valaki a fogyasztóvédőknél; vagy más hatóságoknál kezd el érdeklődni.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Axekiller
csendes tag
válasz o_pegazus_o #135 üzenetére
Lenovo hivatalos oldal....
Okostelefonok
Köszönjük, hogy a Lenovo termékei iránt érdeklődik. A Lenovo még nem értékesít okostelefonokat Magyarországon. Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a Lenovo okostelefonok még nem rendelkeznek minőségbiztosítási tanúsítvánnyal Magyarországon. A Lenovo nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az okostelefonok használatáért. Probléma esetén a Lenovo nem tud technikai segítséget nyújtani, kérjük forduljon viszonteladójához.
Nem haldoklom....így élek!
-
ath
senior tag
nem az oldal képviselője? "Mindenki döntse el, hogy vajon mennyivel kerül rajtunk keresztül többe a telefon?"
akkor vajon az a rajtunk keresztül mire vonatkozna?
"Természetesen közvetlenül Kínából rendelni olcsóbb, de:
- Nincs 1 év valós MAGYAR GARANCIA"ezt pedig én úgy értelmezem, hogy magánemberként Kínából rendelve nincs, ellenben a muszakibazar.hu-n rendelve van magyar garancia.
hm? -
tonyrulez
őstag
Műszaki bazárt eddig nem ismertem, ahogy látom most 57760HUF a fekete P780, Minideal-en pedig 42000HUF áfa és vám nélkül. Azzal együtt pedig kb. 55000HUF (ha jól számolok). Szóval sem így sem úgy nem éri meg onnan rendelni. Van 1 év garancia, de feltételezem hogy ők is csak visszaküldik Kínába így még tovább tart elküldeni nekik+Kínába+Kínából vissza+onnan vissza hozzád. Egyébként visszapostázást a kínaiak vissza szokták téríteni?
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Én nem látom előnyét egy közvetítőnek. A PayPal megvéd így is. Ha elromlik akkor meg visszaküldi az ember Kínába.
[ Szerkesztve ]
-
ath
senior tag
érdekelne a magyar garancia mibenléte. ezek szerint tartotok raktáron p780-hoz alkatrészeket, és 1 éven belül ingyenesen javítjátok a meghibásodást?
-
o_pegazus_o
tag
válasz Victoryus #126 üzenetére
A muszakibazar.hu oldal 1 év magyar garanciát, magyar számlát ad és el/utolérhető. Természetesen közvetlenül Kínából rendelni olcsóbb, de:
- Nincs 1 év valós MAGYAR GARANCIA
- Nincs magyar számla
- Nincs egyszerű igényérvényesítési lehetőség (paypal dispute időn kívül)
- Áfát valószínűleg a magának rendelő is fizetMindenki döntse el, hogy vajon mennyivel kerül rajtunk keresztül többe a telefon? Persze mindig vannak olyanok mint te...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
szimisi
tag
Hali!
Nem tudjátok, hogy várható-e ráncfelvarrás (új modell) a telefonból? Nem tudom eldönteni, hogy várjak-e még vele, vagy vegyem meg most. Köszi a válaszokat!
-
Tattix
tag
Sziasztok P780-ra létezik a PC Suite angol nyelven?Ha valaki tud róla valamit kérem írjon! köszi!
-
cool13
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz TurpiUrfi2 #125 üzenetére
Tulajdon keppen az a legnagyobb gaz, hogy a linkeden azt irja alul:
Nem elerheto - Hagyjon uzenetetEz sem hangzik jol:
lőszó:A web áruházunkban többnyire olyan termékeket talál amelyeket azonnali raktárról nem tudunk biztosítani! Az akciós termékek vásárlása előtt mindig egyeztessen a vevőszolgálatunkkal! Mivel a termékeinket nem csak a web áruházban áruljuk, hanem aukciós oldalakon is, így lehetetlen napi szinten ellenőrizni mindenakciós és nem akciós raktárkészletet! A nem raktári termékeket csak egyedi megrendelésre szerezzük be! Ezen termékek csak előreutalással rendezhetők, utánvéttel nem!
A kiválasztott és megrendelt termékeket lehetőség szerint 10-20 munkanapon belül eljuttatjuk a megadott szállítási címre, amennyiben az importőrünknél elérhető. Termék hiány esetén felvesszük Önnel a kapcsolatot és közöljük, hogy mikorra várható termék beérkezése és kiszállítása![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
válasz TurpiUrfi2 #125 üzenetére
Ezek csak plusz pénzzel lehúznnak. Te címedre rendelik, akkor még ugyanott vagy, mintha magadnak rendelnéd.
-
tvamos
nagyúr
válasz TurpiUrfi2 #123 üzenetére
Elolvastad mar az ASZF-et?
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
Nagyon tetszene nekem ez a teló de 5-ös kijelzővel sajnos átlépi a 4,5 - 4,7 -es lélektani határomat. Nekem már nagy. Tudnátok bármi kisebbet hasonló ár/értékarányban ajánlani? Fontos lenne az aksi üzemidő, amit nála külön kiemelnek.
Mindenképpen fontos lenne a magyar számlás vásárlási lehetőség, ami most itt kedvezőnek tűnik. Nem elszálltak az áraik:
http://www.muszakibazar.hu/LENOVO-P780-5-MTK6589-Android-4-2-Dual-SIM-3G-okostelefon-Magyar-Nyelv-d553.htm
Olvasgattam a topic-ot, meg az előző hozzászólásokat de a 2 másik Lenovo vagy gyengébb vagy olyan ár amit már nem adnék telefonért...
Köszönöm szépen! Peti
-
tvamos
nagyúr
válasz davidson10 #120 üzenetére
De jo esetben eleg egy launcher, az meg a play-bol telepitheto, 1-2 perc az egesz.
-
válasz davidson10 #120 üzenetére
Rövidebben: megveszed, használod Sok nyűg nincs vele. Ha nem tetszik a gyári rom, vagy van valami gubanc, akkor telepítesz rá egy másik romot.
-
davidson10
csendes tag
elolvastam a telefonról szóló cikket
egy kukkot sem értek belőle, jól elhaladt a fejem felett a technika -
Tomaak
csendes tag
Esetleg ha valakit érdekel ,van egy eladó Lenovo P780 kemény műanyag hátlap. Fekete színben.
Érd .priviben. -
Den Hadnagy
senior tag
Egy factory reset megoldotta a problémát - 60 perc alatt minden ugyanolyan a telón, mint volt.
BTW az én esetemben nem működött amúgy a visszadátumozás sem.Viszont az SLX-ről sok jót olvastam, lehet, hogy egyszer felkerül.
[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz Victoryus #116 üzenetére
Igen, próbáltam másik kamera app-el, az sem ment.
Megmondom őszintén, még nem csináltam romcserét, kicsit tartok tőle, hogy téglázom a telefont
Ugyan két apró gond ez, de két elég idegesítő apróság, hiszen gyakran használva vannak.
Köszönöm, megnézem a fórumot!
[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
válasz Den Hadnagy #115 üzenetére
igen, a fórumban írtam róla. S125-ös rommal csinálta. Másik romot tettem rá, azóta nem jött elő ez a hiba. Nekem úgy tűnt, mintha lejárt volna a lenovo camera... ha visszadátumoztam a telefont akkor ment újra. De aztán inkább slx rom.
Még annyi, hogy amikor ezt a kamerás dolgot elkezdte, utána már bármilyen kamera app-pal csinálta.[ Szerkesztve ]
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Eddig nem tapasztalt hiba ütötte fel a fejét nálam
A gyári kamera app és a gyári elemlámpa app nem működik, csak egy cache wipeos reboot után. Akkor egy alkalom erejéig rendbejönnek, de a következő alkalommal (mármint amikor valamelyiket is el akarom indítani), akkor azt produkálják, hogy ugyan az app elindul, de a fotónál csak tökfekete kép van, az elemlámpánál meg nem kapcsolja fel a LED-et.
Valaki tapasztalt hasonlót?
Köszönöm:
DH
-
sacro
tag
Sziasztok !
Szeretnék egy ilyet telót veni. Melyik oldalon érdemes most megrendelni. Illetve segítséget kérek abban, hogy mennyi lesz a végső ára a telefononnak, ha bejön az országba. Érdemes inkább futárszolgálattal, vagy vállaljan be a légi postát?
-
geeneo
újonc
Köszönöm a hozzászólásokat, a probléma megoldódott.
west76 fel vette velem a kapcsolatot privátban és skype-on leirányított mindent, úgyhogy most minden úgy működik ahogy kell, óriási köszönet értei west76-nak.
(A probléma az volt, hogy a flash tool-ban a "DA DL All With Checksum" nem volt bepipálva)
-
Tehát a flashtoollal feltetted a life romot. Végigment rendesen a telepítés?
Szerintem meg kéne próbálni még egyszer ugyanazt feltenni. Ha nem megy, akkor esetleg próbáld meg a needrom.com-ról az s125-öt. Azt is a flashtoollal.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
geeneo
újonc
Először is köszönöm a válaszokat
Másodszor a cikkben szereplő utasításokat pontosan követtem, tehát a life v3 rom flash-elése után kapom a bootloop problémát, az SLX rom-re nem is volt esélyem tovább lépni.
-
Még nem ment tönkre. Custom recovery azért nem indul, mert nem települt fel az sem. Flashtools segítségével tedd fel a life romot, utána az slx romot. Fórumot többen nézik, mint ezt a bejegyzést, hamarabb segítenek.
-
ZoleeWolf
tag
Az S125-re nem lehet közvetlenül felrakni az SLX romot, előtte flashtoolsal fel kell rakni a Life v03 romot!
Ez azért kell mert eltérőek a partíció kiosztás a két romnál.
Nekem is S125-ös volt a telón, és a leírás alapján simán feltoltam az SLX romot, nem bántam meg, jól működik![ Szerkesztve ]
-
geeneo
újonc
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, ugyanis úgy tűnik balul sült el a rom csere a telómon...
Az előttem hozzászóló szerencsés fórumozókkal ellentétben nekem korántsem volt tökéletes a gyári rom, de mivel kínából rendeltem a minideal-ről előre rootolva, és egy csomó dolog kínai maradt a nyelvválasztás után, gondoltam a rom-mal van a baj, jobb lesz lecserélni.
Az előretelepített rom bugjai közül néhány:
- a wifi hotspot sose működött, eleve ha a beállításokban rányomtam, azonnal összeomlott.
- a gps-nek kb 5-7 perc kellet, hogy bemelegedjen.
- a flaslight-ot a Powre toggle-el, vagy Tesla light app-al használtam, azért 2 különbözővel, mert néhány perc után megszűnt reagálni az adott programra.
- ha megnyitottam egy "A" kontaktot a telefonkönyvben, majd visszamentem a kontaktlistába és rányomtam egy "B" kontaktra, nem a B-t nyitotta meg, hanem megin az A. Megismételve a lépést jutottam el B-hez, talán valami cache-elési probléma.A következő cikkből:
[[Re:] Készül a Lenovo P780]
az SLX romot akartam telepíteni, egyrészt mert a gyári helyett ezt írtátok legjobbnak, másrészt mert ki volt emelve, hogy az "S125 helyett" is jó, ami nekem eleve fenn volt.Csakhogy minden utasítást pontosan követve, csak a cikkben linkelt segédeszközöket használva mégse sikerült a dolog.
El kezd boot-olni, megjelenik a Lenovo felirat, de a képernyő alján ez a kiírás látható:
=> TOOL DL image Fail!
=> uboot is blocking by dl info
(és lenovo forums.ru, bár ez a kép részének tűnik, nem rendszerüzenetnek)Ez látható kb 20 másodpercig, majd kikapcs, bekacs, és újra ugyanaz a screen (ha minden igaz akkor ez a bootloop).
A custom recovery-t nem tudom indítani. Az indító bill kombinációra (hang le + fel + power) ugyan a bootloop megáll, de ha újra megpróbálom, akkor újra elindul.
Mi ilyenkor a teendő, hogy lehetne ezt megjavítani? Remélem nem ment tönkre az egész.
A segítő hozzászólásokat előre köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
han_lev
senior tag
Eddig 4 hónapja használom, az eredeti romjával, és király! Rengeteg telefonom volt már, a legutóbb a HTC Desirevel voltam ennyire megelégedve, csakhogy azért - meg előtte a Diamond2 ért - kétszerannyit fizettem, mint a P780ért.
Mindenkinek tudom ajánlani.Poco F5/pro
-
addikt
Jó kis teszt lett. Ezen az áron ilyen telót nem nagyon kap az ember.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
-
zolka78
senior tag
válasz Victoryus #101 üzenetére
Kicsit késői a válasz, de kösz a segitséget. Ezekkel a driverekkel ment csak a dolog. Igaz a vcom drivert nehezen fogadta el a win8, de sikerült. És csak az s125 romot tudtam feltenni, az s110 nem ment fel.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Olvasd el a téma összefoglalót! [link]
Amikor a FlashTools dolgozik, az más üzemmódban használja a telefont mint a droidtools. Ezért használnak eltérő drivert!
- Kell a Lenovo driver meg kell neki még usb driver.[usb driver] ez is
- FlashToolshoz [link]
Az S110-re szerintem nem megy fel az S125. Próbálj meg egy S110-es romot visszatenni Flashtools-szal.[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Bonyolódik a dolog. Eddig mtkdroid tools látta de csak akkor ha beléptem a factory módba(bekapcsgomb+hangerő fel) ami itt csak kínai, onnan mentettem scater fájlt, és ki tudtam olvasni, hogy ROW_S110_130629 rom van fönt, viszont sp flash toolssal semmi nem ment. Az s125 találtam ami használhatónak tűnik, viszont sp flash tools nem reagál a telefonra. Leszedtem egy lenovo drivert, így már látszik is a telefon az eszközkezelőben ha be van kapcsolva a factory mód(jelenleg csak ez működik és jelzi, hogy még "életképes"), viszont az mtk droid meg már sehogyan sem reagál rá. SPflash tools sem reagál a telefonra. Ha be akarom kapcsolni, továbbra is csak a lenovo feliratig jut, majd újra indul és így tovább.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
-
-
zolka78
senior tag
válasz Victoryus #90 üzenetére
Igen de nem is bootol be a telefon, és mindig csak boot képernyőig jut el. Csak a bekapcs és hangerő fel gombra jön elő a factory menü ami viszont kínai. Semmi másra nem reagál. Mobileuncle toolsal lett a cappa72 cwm felrakva, és az újra indítás óta csinálja ezt.
-
-
zolka78
senior tag
Hello! Van egy kis gond egy ilyen telóval. Mobileuncle toolsal felrakták rá a cappa72 cwm-t ami ehhez való, viszont újra indulásnál csak a lenovo boot képernyőig jut el a teló. Majd mindig újra indul. A bekepcs gombal meg a hang fel gombal betudok lépni a factory menübe, de ott meg minden kínai hieroglifás. Egy kis segitséget tud valaki?
-
-
Baggins86
aktív tag
Szia, egy furcsa kérés, de annyit meg tudnál nézni, hogy az MTK procis gépeken mondjuk a tiéden letölthető e a PVZ2? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Gondolom lehet egy-két ember.
Páran már anno ezt, mint hatalmas lehetőséget harangozták be, azt hittem megint ilyesmi akar lenni.
Amúgy volt pár gond az ilyen akciókkal, pl. aki megcsípte nem a feltüntetett árat kapta volna a végén." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
ath
senior tag
csak csöndben szólok: pénteken igencsak érdemes lesz rendelni pandawillről.
arról nem is beszélve, hogy jelenleg ha csak rákeresel, akkor 239.9$-ért látod, ellenben ha beteszed a kosárba, akkor viszont már olcsóbb, 228.9$, sőt, egy optikai egeret is adnak mellé. ebből pedig ha még a 10%ot is levonjuk..#80 cool13: jogos, az nincs a képen, javítva
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
WP8 se, mar azt is tesztel(t)em.
Eddig a Nexus bevalt. Az megy patentul. Erdekes, hogy mennyivel faszabb, mint barmi, amit eddig a kezemben fogtam! Pedig volt mar vagy 6 droidom.
Az iOS meg a felterkepezetlen fekete folt szamomra.(#75) CATTER válasza tvamos (#74) üzenetére
pedig a lényeg benne van. itthon kell venni valamit....
Sajnos ez sem garancia arra, hogy az ember elegedett legyen. De tuti kell az Europara kitesztelet ROM, meg a rendes hardware. Ami mondjuk ennel a keszuleknel szerintem adott lehet. De a firmware-t biztos nem tesztelte a Lenovo arra, hogy faszan mukodjon az europai viszonyok mellett. Es szerintem itt van a kutya elasva. (Meg ott, hogy egy kinainak mas a fontos. Van, akinek a kinaisag megfelel, nekem masok az igenyeim. Es dolgozok par kinaival egyutt, tudom, hogy ok masok, mashogy gondolkodnak, mas a kulturajuk!)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Victoryus #69 üzenetére
Ertheto amit irsz, ertem is, csak nem ertek vele egyet. En ezt a gyari ROM-mal nem tudnam hasznalni. Biztos van, aki tudja. (En meg nem talalkoztam olyannal, ami nekem jo lett volna a gyarival, kiveve a Nexus 7-et. Csak mar herotom van a kavarastol, a fozott romok probalgatasatol... es sajat szamitogepem sincs.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Szerintem érthetően írtam, hogy nem muszáj romolni, használható a gyárilag rajta levő romokkal is. Aki a kákán is csomót keres meg is érdemli ha megtalálja. Akinek meg nem tetszik, vegyen itthon valamit, van elég bolt. Aki meg nem tud szöveget értelmezni, sose késő magyartanárhoz menni. Ennyi, ne húzzatok fel mert elszabadul az alföldi troll.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
Nekem 125-ös ROM-mal jött és tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
CATTER
csendes tag
plusz az érzés hogy nem egy samsungot veszel elő
-
kovacszk
senior tag
Két féle rom van, az egyik a kínai belpiacos, a másik a ROW (rest of the world) rom.
És csak ismételni tudom magam és a többieket, azzal a rommal amivel érkezik tökéletesen használható. Volt samsungom, sonym, meg minden egyéb, most nekem p780 barátnőmnek a660, mindkettő patent, eddig lenovoval kevesebb bajom volt mint a "nagy" gyártók telóival.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
"Azért az ne legyen már akkora kín hogy a builprop-ban át kell írni egy sort, rootolva érkezik 2 perc."
Nem mindenkinek egyertelmu a build.prop-ot atirni! Es nem is akarok vacakolni vele, meg ha at tudom irni sem. Sot, nekem nincs is olyan szamitogepem, amire fel tudok installalni mondjuk egy MTK Droid Toolst. (Per pillanat.) De ez csak egy pelda, a megannyi dolog kozul, ami elojohet egy telefonnal.
Annyira azert mar nem olcso, ha megrendelem DHL-lel, es kifizetem a vamot, az AFA-t...."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
kovacszk
senior tag
Nem én írtam a tesztet. Az enyém nem a legfrissebb gyárival jött, azóta is az van rajta, az ég világon semmi baja, a gps is megy rendesen. Azért az ne legyen már akkora kín hogy a builprop-ban át kell írni egy sort, rootolva érkezik 2 perc.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
tvamos
nagyúr
Szerintem nem ertelek felre! Nekem ez jott le abbol, amit irsz rola. Pl. a GPS-rol... szoval... Ugyan ez volt az A789-cel, csak az a RAM miatt meg gyotrelem lassu is volt. (Marmint procibol nem volt lassu, csak a keves RAM miatt mindent bezarogatott, meg ujratoltogetett...) Nem kell ez nekem! Szerinem a masik kolleganak sem!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Koszi, jo a cikk! (Nekem tetszett.)
Mar gondolkodni kezdtem rajta, hogy veszek egy ilyen telefont. Szerencsere a cikked (A sajat A789 tapasztalataimmal egybe veve) meggyozott arrol, hogy ilyen telefonra nincs szuksegem. Tetszik a nagy aksi, meg SoC is eleg lenne nekem, de nem akarom hekkelgetni. (Az altalad leirt egyik ROM-mal sem tudnam en ezt hasznalni, tehat tok mindegy hany fele van, ha egyik sem jo.)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz blade zte #49 üzenetére
Kár várni... elszalad melletted a technológia, és ki se próbáltad..
Én most kipróbálok pár kisebb Lenovo-t is, mivel olcsók, aztán pedig kivárom a P780 utódot, remélhetőleg már az Octa-core-ral...
Ha T-s verzió lenne a P780, nem gondolkoznék, cserélnék, de így nem látom értelmét.
-
szpali
addikt
válasz patrik2991 #42 üzenetére
ezt mondjuk be is linkelhetnéd...
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
CATTER
csendes tag
milyen anyagot használsz???
-
Graphics
Jómunkásember
Humbuk...
P770-est esetleg
-
csibe1
addikt
Hol vesztegetik annyiért?
-
patrik2991
csendes tag
Akkor biztos szívrohamot kapsz, ha közlöm, hogy most akciósan 150$ DHl-el.
Magyarításaim lelőhelye: http://elitemagyaritasok.info
-
burriebonz
tag
Ejj picit lenne kisebb már rendelném!
De a teszt tetszett, remélem neked sokáig fog szolgálni!
-
-
Zoli0726
aktív tag
Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy egyből romolni kell, ezeknek a kotyvasztott romoknak mindig lesz valami gondja-baja.
-
blade zte
őstag
Én is elgondolkodtam, hogy mondjuk az előző generációs chipjük sgx-éből lett volna jó olyan 4. Annyira azért én sem látom erősnek ezt. Amúgy az én elgondolásom szerint jó lett volna 2 a15 mag, és mellé 6 a7-es. Játékoknál azzal jól elmenne, közben maradék időben azzal a 6 a7-el egész jól kijönne.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
devast
addikt
válasz blade zte #30 üzenetére
Nem lesz rossz a mali450mp4, de csak akkor ha az előző generációs mtk-hoz hasonlítjuk. Az adreno320-at nem fogja beérni, a 330-ról nem is beszélve, és már ittvan a 420 is. Nyilván "szemétség" egy low-cost mtk chip-et hasonlítani a legjobb qualcomm-hoz, de azért azt elvárnám, hogy az előző generációs "csúcs"-ot üsse a saját új "csúcs" soc-uk gpu-ja. Már nem ott vagyunk, hogy csak 1-2 féle csipet gyárt az mtk. Teljes terméke portfoliója van mt6572-től, a 6582,6588-on át a 6592-ig. A 6592-től én többet várnék.
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Nagyon szimpatikus,karácsonyig szerintem még lejjebb megy az ára (pl. etotalk-on 230-ért adják),akkor valószínűleg beruházok egyre.
-
bagkri01
őstag
válasz blade zte #30 üzenetére
Jogos, összekevertem a 6572-vel
Már lehet kapni 8 magosokat, gyorsan utána is nézek.[ Szerkesztve ]
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
-
simihun
aktív tag
Köszi a beszámolót.
-
Graphics
Jómunkásember
Hátrányok között ezt nem igazán értem..:
"Aksicsere lehetősége. A fórumban már linkeltek hozzá gyárit 35$-os áron. Tehát megoldható lesz a csere, de 1 év alatt nyilván nem megy tönkre még. Főleg, hogy nem kell naponta tölteni."
" -
Elkezdtem írni egy összefoglalót a fórumhoz. Ha van javaslatotok, mit kéne beletenni szóljatok!
-
-
west76
aktív tag
Jó lett ez a teszt, de azért ne vigyük el a P780 fő topikjától az olvasókat Ott már elég sok info megtalálható. Gratulálok a teszthez
-
Úgy értem mikor otg-re rádugtam egy usb-s billentyűzetet, akkor angol kiosztást kapott. Majd megnézem másik billentyűzet appal is.
Adamsky, cool13, outsiders, CATTER : köszönöm szépen!
Duliee: így van, Megint én fórumtárs is írt róla.
Rover623: pontosítok, hívni nem nagyon hívok. Arra ott a vezetékes. De ha keresnek akkor jól jön.
djkakukk: gyakorlatilag most is a gyári s125-ös rom van rajta, csak a kamera alkalmazás van benne lecserélve. Teljesen használható a gyárival is. Azért a kínai vackokat nem árt kigyomlálni. Nekem ez a nagy aksi volt a fő szempontom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem, nem a 80-100k -s telefonokkal van egy súlycsoportban.
Hanem egy Sony Xperia S -sel:
Amúgy egészen jó írás, csak kár, hogy rögtön szoftvercsere kell.
-
CATTER
csendes tag
köszi a munkádat egy márkatárs.
-
Graphics
Jómunkásember
Lenovo tulajként elmondhatom, roppant jol épitették fel a mobilos ágat.
Van egy Lenovo A390-esem, meg egy A830-as. Mindkettö jol muzsikál, a kicsi az itthoni árakat megszégyenitö árban kaphato, még ÁFÁt számolva is.
A nagy meg teszi a dolgát.
Kár, hogx nem T proci került a P780-ba, igy váltani nem érné meg nekem..
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
"Telefonálás:most, így belegondolva nem nagyon szoktam mobilon beszélni, mert vezetékesen lényegesen olcsóbb."
Én itt dobtam le a láncot...minek neked mobil teló, vazze?
Miért nem veszel inkább tabletet?primus inter pares
-
outsiders
aktív tag
Hogy visszataláljak... Nagyon jó lett a teszt, gratula !
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
ath
senior tag
jó teszt, már tűkön ülök mikor ér ide az enyém..
-
csibe1
addikt
"A billentyűzetnél a kiosztást nem tudtam átállítani magyarra, de nagyon nem is mélyültem el ebben a témában."
Tegyél fel egy másikat, és add meg azt alapértelmezettnek. (AnySoftKeyboard stb.)
-
Graphics
Jómunkásember
Deja vum volt, P780 volt már logouton
-
cool13
őstag
Grat jó lett!
-
blade zte
őstag
Én mtk-s telóknál a 2 végletet szeretem amúgy, vagy rohadt olcsó, de kap azért HD-t, és elég ramot (xiaomi hongmi), vagy kerül olyan 300-ba, de akkor a procin kívül mindenben a csúcsot hozza.
Én m3-at tervezek,tehát nem is s800, hanem az AB változata. És ha a egy m2s, és mtks-teló között kéne választanom (legyen az az mtk-s olyan 300 dolcsi), akkor én hezitálás nélkül m2s mellett voksolnék. Terveztem venni m2-őt, m2s-t, most meg m3-at, de mostmár tényleg, mert végleg elromlott a bladem.
Bár várjál csak: [link]
ha a zopo hivatalosan szállít már telókat külföldre, nemrég megnyílt a boltjuk. Legújabb telefonjuk mtk6592-vel 300 dolcsi 32GB-al, fullhd-val, 14mp-es kamerával, 2GB rammal. Lehet, azért többet hezitálnék eközött, és egy m2s között. Egy ilyen lenovohoz képest extra 10ezer forintért megkapsz mindent amire egy csúcsteló képes.[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
<Adamsky>
nagyúr
Egyik kollégának volt egy ideig ilyen. Volt alkalmam kicsit nyomkodni. Borzasztó mód rendbe van ez a telefon. Bennem teljesen prémium benyomást keltett. Nekem a legnagyobb gondom (és ez most szó szerint értendő) a méret volt vele. Ha lenne (lett volna) 60-62mm (szélesség) ill. 4-4,3" kijelző méret környékén hasonló minőségű MTK-s telefon, akkor nem vettem volna végül egy Xiaomi Mi2s-t. Nem mondom, nagyon meg vagyok elégedve ezzel is, de szerintem aki nem "gameboy"-nak használja a telefonját, annak egy ilyen MTK-s cucc tök elég. Az S800 meg ugye az előbb említett Xiaomi-ban lévő S600-nál is erősebb ... de minek, mire?
Victoryus
Egyébként grat a készülékhez!devast
Hát, ez 90%, hogy átállítható. Mármint, mintha más módon is ébreszthető lenne. Kikapcsoláshoz pedig szintén nem kell gomb. Ha gondolod, akkor a kollégánál rákérdezhetek erre.[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Hátrányai:
- Felül van van a bekapcsoló gomb, ami egy 5"-os telefonnál szerintem botrány.Nálam ezen csúszott el...
-
blade zte
őstag
Oppá, ez ilyen piss in my pants kinézet, most hirtelen ránézésre jobban tetszett, mint a k900
Jó telefon. 4000mah üt mint állat. 1GB ram biztos arra sarkallt, hogy ne nézzek nagyon utánna. Néha elgondolkodom, nem lenne-e elég egy szimpla mtk-s teló az s800 helyett, főleg, hogy most jönnek a 8 magosok. Hamár végén szenzorok, ajánlom inkább a magyar elixirt, na az minden létező adatot kiír a telefonról, amit csak tudni akarsz.
Oppo find 7 astro black
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó teszt lett, külön örülök, hogy kitértél a betekintési szögekre Az akkumulátor meg brutális, akár mini power banknak is elmenne.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest