Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Skyhigh

aktív tag

válasz villamos #6 üzenetére

Ami hidegfényű, vakító az a legalja kategória!
    Minőségi kompakt fénycsőre tényleg több ezer forintot is költhetünk és ez melegfényű, nem vakító aki nem hiszi járjon utána, én sem hittem, aztán egyszer rászántam 1,4K Forintot és le voltam döbbenve az eredménytől. (Philips, Tunsram Eco)
    Van alternatíva 400-500 Ft környékén is, de ezt már jobban meg kell válogatni, rengeteg a hidegfényű, de kis keresgélkésel és a dobozok tanulmányozásával meg lehet találni a megfelelő darabokat. (Tunsram Start)
    Tény hogy ez utóbbi fénye nem hasonlítható össze a drágább kategóriáéval, de nem mondanám szörnyűnek sem, a melegfényű olcsóbb kompakt fénycsöveket!

Van harmadik kategória is, a hidegfényű drága vagy akár olcsó kompaktfénycső, nos aki nem jár utána a témában azt könnyen rászedheteik, akár 1000-1600 Ft-al darabonként...

A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

• bazsade

tag

én is utálom a fényüket, pedig egy időben ezek a világítótestek nagyon hasonló karakterű fényt bocsájtottak ki, mint az izzók. elvileg most is rá vagyon írva a dobozra a 3200 K, amit elhiszek, de a sepkturmból vagy hiányzik egy jó adag, ami az izzónál megvan, vagy mégsem 3200 körül van az a pont...

szerk.: persze egy 200 watt, vagy alatti izzó még kevesebb, mint 3200 kelvin, de megelégednék egy ilyennek megfelelő csővel is, de már évek óta nem találok. ha tud valaki ilyet, szóljon, mert nekem elengedhetetlen, átvilágítólámpának használom, ami nem melegedhet annyira fel, mint egy "körte"

[ Szerkesztve ]

• Magnat

veterán

"az a legnagyobb baj, hogy míg egy sima villanykörte 100-200 Ft ba kerül, addig egy energiatakarékos izzó akár ennek a tízszerese is lehet. Így nyilvánvaló, hogy ezeket jobban megéri árusítani." - persze kerülhet, de nem muszáj az 1000-2000 forintosat venni ... 3-500 forintért is kapsz energiatakarékos izzót. Mellesleg ha szükséged van 100 wattnyi hagyományos izzó fényére, ami mondjuk 100 forintba fáj és veszel egy rendes, pl Philips 22 wattos takarékos izzót 1000 ft-ért (Auchanban ennyiért vettem ilyeneket), akkor 40 ft/kwh ár mellett (asszem ennél többe is kerül az áram) a hagyományos 1000 órás névleges élettartama alatt 4000 forintnyi áramot fog megenni, míg az új ennek kb negyedét (sem) ... ergo ha az élettartam tekintetében úgy át lennénk b@szva (de nem vagyunk), h egy takarékos izzó csak 500 órát bírna ki, még mindig 1000 forinttal jobban jársz, ha új izzót használsz (2 izzó ára+ az áram, amit megesznek=3000 ft) ... és akkor még alulkalkuláltam az áramdíjat, felül az új izzó fogyiját (25 wattot feleltettem meg a 100-as réginek) és nem számoltam a régi izzó árát ...
    "Ezek valóban jóval kevesebb árammal beérik, hiszen 15 wattosak mindössze. Viszont a hagyományos izzók között is vannak 15-20 wattosak." - vannak persze, és mekkora a fényerejük? Kb 4-5 20 watos izzóval ki is válhatsz egy takarékos ugyanilyen fogyasztásút ...
    "Én akárhogy is próbálok megbarátkozni ezekkel az izzókkal, egyszerűen utálom a fényüket, kellemetlen, hideg, vakító." - meg kellene nézni a jelölést a fényhőmérsékletre vonatkozóan vásárlás előtt (többnyire a doboz tetején)... Kelvinben és kis színes pöttyökkel is feltüntetik legtöbbször, melyik milyen színű ... én is a sárgát veszem, nem a crystal white-ot.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés