Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCBASSTION
aktív tag
hat most arra jarok
az egy dolog h mar tudok programozni, de sztem eleg alaposan megtanitjak. Lehet h a gyakorlati fogasokat nem nagyon (a hogyan reszet), de sztem eleg jo alapot adnak, es ebbol egy kis gyakorlassal siman meg lehet tanulni. A gyakorlas reszet amugy sem lehet nagyon tanitani, azt csinalni kell. -
proci985
MODERÁTOR
a BMEs programozásoktatás nem erősebb az itteninél. játékprogramozóknál (sima prognál kicsit más a sorrend) első félév végére már design patternekről van szó érintve a unit testinget és az asszertációt, valamint egy saját kisebb libraryt kell tudni írni.
meg azért a 10 hetes programozás scrum/agile típusú projektek 8-12 fővel és kb 400óra/fő időigénnyel eléggé sokat nyomnak a latban (azaz 10 hétig csak ezt csinálják a diákok, szóval be lehet szépen állni 40 órás munkahétre és tesztelni a produktivitást). vö bmes 4fős, 3kredites (80 óra/fő) lab4 heavy waterfall modellel úgy, hogy közben egy csomó más tárgy is van.
51re: van ennél durvább is, avagy shaderprogramozás hálózatos szakirányon lévőknek is.
-
WonderCSabo
félisten
Viszont továbbra is tartom, hogy heti 1 órában aki megtanul programozni, az valami szuperember.
Igen, ez így van. Elég hülye lehetett aki azt a tantervet kitalálta. De attól még, hogy nálatok el van cseszve, ne írd azt, hogy "mérnökinfón" nem lehet programozni megtanulni.

-
WonderCSabo
félisten
Azért ez erősen túlzás. Egy junior programozóhoz szükséges tudást simán átadják a mérnökinfó BSc-n, természetesen akkor, ha a hallgató is rendesen tanul és nyomja a dolgot (prog szakirányon). Matek is rengeteg van, pl. első évben a kreditek fele matekos tárgy. Legalábbis PPKEn így van.
-
proci985
MODERÁTOR
anno BMEn is első két félévben volt 10 kredit C/C++, ami igazából sok mindenre nem elég. vö játékprogramozók itt 15 kredit c++t tolnak az első félévben (oo elejétől, második felében design patternekkel), aztán második félévben mégegyszer 15kredit a nagy játékprojekt (még c++). de más IT/programozókon is megvan a 30 kredit, bár kevesebb C++ és több webprogramozással.
első év végére erre programozók olyan 800 órát tolnak bele tanterv szerint a témakörbe, az úgy már szerintem elég használható eredményt ad.
Razuel: szerintem a bizonyítások jórészének ITn sincs értelme. ember megtanulja vizsgára, aztán pár év múlva szépen elfelejti. ha meg le akarja programozni, akkor úgyis ki kell nyitni a könyvet és átnézni mégegyszer. futásidő fontos, algoritmusok ismerete fontos, de egy programozó hiába tudja a tétel-lemma-bizonyítás hármasokat, ha nem tudja effektíven lekódolni. arról nem is beszélve, hogy egy programnak elég gyorsnak kell lennie. aztán ha nem elég gyors, akkor lehet belemenni mélyen a témába, és előszedni a jobb algoritmusokat, már ha léteznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Mobil flották
- Akvarisztika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 26
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- Asus P5a-b Ss7 dobozos alaplap / K6-2+ 500mhz / Voodoo 3 /Awe 64 / Big Box Game
- Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- PC bontás - be quiet Silent Base 600, be Quiet 550W, B760M DDR5, i5-12400F, 32Gb, RTX 3080, 1Tb SSD
- Canon EOS 5D Mark III DSLR sok tartozékkal
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
az egy dolog h mar tudok programozni, de sztem eleg alaposan megtanitjak. Lehet h a gyakorlati fogasokat nem nagyon (a hogyan reszet), de sztem eleg jo alapot adnak, es ebbol egy kis gyakorlassal siman meg lehet tanulni. A gyakorlas reszet amugy sem lehet nagyon tanitani, azt csinalni kell.