- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
addikt
-
rainmen
aktív tag
-
Melack
veterán
-
rainmen
aktív tag
-
olbaidhun
őstag
-
Melack
veterán
Köszi a jelzést, javítva!
Nem csak neked lett ismét kedved vonatozni
Akár ezt is lehetne szervezett formában, ezen ne múljék. Esetleg itt összeszervezni? -
papa019
senior tag
Nagyon jó a cikk. Kedvet kaptam egy tavaszi vasutazásra.

A 4. oldalon a Városliget nem Városmajor akart lenni?

-
pcminden
csendes tag
Nektek is jó lesz, csak valami konkrét céllal meg időponttal keress meg ha összedudáltad a csapatot

-
raper
senior tag
Egyszer nyáron is megnézem ezt az utat, mert eddig mindig csak télen sikerült a mikulással utaznom rajta. Na meg a gyerekekkel.

-
pcminden
csendes tag
Én meg be tudlak Titeket vinni bárhova a MÁV területén, persze ha van érdeklődő rá.....
csőő -
Keeperv85
nagyúr
Én "nagy" vonaton "nőttem fel", a megboldogult 64-es vonalon. Szörnyű látni mivé lett a megszűnés után..
Mindezt azért írom le, mert maximálisan egyet tudok érteni és át tudom érezni, hogy milyen kötődés alakul ki az emberben. -
- = Zk = -
félisten
....erről mindíg Totya oszt társam jut eszembe. ált iskolás korunkban ő ide járt "dolgozni"... a vonatvezetés volt a mindene.... hát, vonatvezető lett belőle. asszem vác-nyugati vonalon van. legalábbis 1x ott találkoztam vele....
-
ze2
csendes tag
-
SAMYka
senior tag
Nyiregyhaza Balsa utvonal megy a kertunkbe
A balsai komp meg mukodik csak nem az ami a hidnal van hanem amit ugy hivtak hogy mezogazdasagi komp.
-
MaciG
addikt
-
domperke
MODERÁTOR
Köszi jó kis cikk.

-
ze2
csendes tag
Még egy dolog, egészen pontosan kettő
A Gyermekvasutasokért Alapítvány évente két teljesítménytúrát rendez; az egyiket március 15-én, a másikat augusztus 19-én éjjel.
A nappali túra Széchenyi-hegy - Hűvösvölgy irányban halad, az éjszakai meg visszafelé, és nagyon szépen végigjárja a vasút mentén, illetve közelében található szép és nevezetes helyeket. A nevezési díjban benne foglaltatik egy menetjegy a rajtba történő visszaútra is - ez főleg az éjszakai verzióban nagy élmény, hiszen máskor nincs lehetőség éjjel vonatozni.A márciusi túra kiírása már elérhető:
http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=3591
Az augusztusi még nem, de a tavalyihoz képest az évszámon kívül szerintem maximum a nevezési díj ami változhat:
http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=3178 -
ze2
csendes tag
-
ze2
csendes tag
A Tisza bal parti (borsodi) része. A jobb partról meg Kenézlő-Sárospatak-Sátoraljaújhely volt az útvonal, amire emlékszem. (A Tisza-híd a 2. világháborúban lett felrobbantva, és az nem is lett újjáépítve, csak egy komp került a helyére.) Aztán a borsodi oldalt felszámolták, egy ideig busz járt le a Tiszához, és kompon lehetett átkelni, mert a szabolcsi oldalon még járt a kisvonat - most talán már a komp sincs meg :-(
-
.mf
veterán
Itt lakok mellette, és nem is tudtam
bár annyira nem lep meg, tudom, hogy a Gellérthegy és Várhegy kész ementáli, háborús időkben volt ott mindenféle, a környék teli van alagutakkal.---
A cikk után vagy egy fél órát kattintgattam a google mapsben

Egészen véletlenül nem tudjátok, hogy a Jánoshegyi ill. Tündérhegyi útra be lehet-e hajtani? Valami rémlik, hogy valamilyen tiltó-tábla mintha lett volna kinn...
-
Mr.Csizmás
titán
-
SAMYka
senior tag
Egy ilyen vasut szalad a kertunk vegen igaz kb 2eve nem uzemel csak a sinek vannak mar ott vannak emlekek rola

-
Mr.Csizmás
titán
-
k_laci
tag
miskolci lévén nekem a lillafüredi kisvasút áll a szivemhez közel
újabban nagyon rákaptam ennek a történelmének olvasgatására
egyik barátommal végig is sétáltuk a régi útvonalait a bükkben 
de a szilvásváradi is jó kisvasút

-
Batman2
addikt
Gratulálok a cikkhez, csak így tovább !!!

Én is vasút rajongó vagyok, mid a kicsit, mind a nagy vasútat szeretem, no meg a modell vasútat !!
A modellvasút rajongásom onnan is van, hogy szüleimtől örököltem egy több méteres terepasztalt sok vagonnal és 6 mozdonnyal, azóta a mozdony parkot már 13-ra növeltem és pár új vagon is bezserzésre került az évek folyamán, no meg pályafejlesztések is voltak.Debreceni lévén, a Zsuzsi vasúttal utaztam sokat, de van miskolci kötődésem is, így sokat kirándultam a Lilafüredi kisvasúttal is.
Nagy vasúttal volt szerencsém Szlovák, Cseh és Román vonalakon is utazni, sőt, egyszer még a Horvát területen futó, még a magyarok álatl épített vonalon is utaztam gyerekkoromban, gyönyörű vonal, számos hoszabb, rövidebb alagút tarkitja, miközben völgyek peremén és hegygerinc közelében fut a vonal !!
És, ugyan nem utaztam vele, de élőben, testközelből láttam amerikai, és portugáliai, széles nyomtávú vasútat is !
Mindenütt nyitott szemmel járok, és figyelem a vasútat !
Üdv.: Batman2
-
Mr.Csizmás
titán
mondjuk ez a jobb időjárás esetén lesz aktuális, meg kérdés hogy hova, és milyen irányultságú.
de örülök hogy vannak érdeklődők

-
benedekco
addikt
Jó téma! Amint tudom megolvasom a dolgot.
Remélem sok folytatás lesz még!Aki nem ismeri annak meg tudom ajánlani a kisvasut.hu-t.
re: (#9) Mr.Csizmás
Jól hangzik! -
Mr.Csizmás
titán
-
Melack
veterán
-
Apika
addikt
Jó összefoglalót írtál! Egészen meghoztad az ember kedvét egy tavaszi kis vonatozásra...

-
Mr.Csizmás
titán
-
Melack
veterán
-
rainmen
aktív tag
Szeretem az ilyen jellegű vonatozást. Ausztriában a Mura völgyében kanyarog a Murtalbahn, azt a helyiek folyamatosan használják helyközi utazásra. Egyszer majd mi is ki akarjuk próbálni a családdal. Ami a legjobban tetszik benne, hogy egy nyomvonalon bonyolítják a kétirányú közlekedést. Jó lenne, a nálunk is lennének ilyenek. Számomra egy egyszerű és hatékony közlekedési mód.
És nem azt kellene hallani, hogy zárják be a vonalakat. -
Mr.Csizmás
titán
van mégegy kisvasút, ami nem annyira nyilvános, de a város közepén van. gellérthegyi fürdőben a kisvasút.
az Argo c. film fürdős jelenetében feltűnik (alagút)
-
palesz22
csendes tag
Gratulálok a cikkhez! Gyermekként én is szerettem "kisvasutazni", bár nekem lakhelyemből adódóan a gemenci kisvasút jutott. Ha komolyan gondolod a témát, azt is megemlíthetnéd később. Addig is várom a következő részt a mátrai kisvasúttal...

-
#Morcosmedve
veterán
nagyon jó kis cikk! én is többször utaztam már, kirándulásnak/kiruccanásnak is tökéletes!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Mesterséges intelligencia topik
- Analóg fényképezés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Witcher topik
- Star Wars rajongók
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akár ezt is lehetne szervezett formában, ezen ne múljék. Esetleg

....
bár annyira nem lep meg, tudom, hogy a Gellérthegy és Várhegy kész ementáli, háborús időkben volt ott mindenféle, a környék teli van alagutakkal.
újabban nagyon rákaptam ennek a történelmének olvasgatására