Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
FB például meglehetősen passzívan kezeli a dolgot.
Arról hogy meghalt valaki egy újság cikk linket kér ha nincs akkor nem csinálnak vele semmit.
Linkelhetsz mindent nem érdekli őket. Persze felvenni velük a kapcsolatot nem lehetséges, visszaírni nem fognak...
Szóval nézheted az élő profilját hiába halt meg évekkel ezelőtt... -
Kisgépkezelő
senior tag
Már jelenleg sem csak én használhatom a játékaimat, hiszen létezik a steamen a family sharing funkció. Ebből persze nem következik az, hogy rögtön örökölhető is lenne. Az EULA általad idézett részei is inkább az accountokkal való kereskedést, accountok eladását korlátozza, öröklés pedig szerintem nem számít eladásnak, vagy kereskedésnek. Szerintem bíróságon nehezen állna meg az, hogy nem örökölhető egy több tíz-száz ezer forint értékű account csak mert kipipálta az ember, hogy "olvastam és megértettem az EULA-t".
-
kmzs
csendes tag
válasz
Kisgépkezelő #14 üzenetére
Amit most írok, az laikus véleményem, nem tények.
Milyen "jogi csűrés-csavarásra" gondolsz? Egyszerűen kötöttél egy szerződést, amiben vállalod, hogy nem adod át senkinek. Ezzel szemben az is igaz, hogy az általános szerződések egyfajta kényszernek minősülnek, tehát (indokkal) támadhatók.
Hiába van pénze benne az embernek, csak személyes használati jogot kapsz érte. Mint ahogy egy tömegközlekedési bérletet sem egy egész családnak árazták be. Kiemeltem neked pár részletet a Steam szerződésből:
"right to use the Content and Services for your personal, non-commercial use"
"The Content and Services are licensed, not sold"
Azaz használhatod a játékot ameddig akarod. Csak te használhatod, nem pedig az örökösöd.Amúgy aki vásárol "Steam fiókomat eladom 1000 játékkal ócsóért", az ugye egy percig sem lesz meglepve, ha véletlenül a Valve ezt egy idő után felismeri, és törli az egész fiókot a francba.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Egy steam accountban például elég sok pénze lehet az embernek és szerintem ott nem nagyon van olyan jogi csűrés csavarás, ami akadályozná az embert abban, hogy átruházza másra.
A fizetős vagy free to play MMO játékok esetében rendszerint van valami olyan kikötés az EULA-ban, hogy te csak egy fizetős vendég vagy a szervereiken. -
Mr. Elliot
senior tag
válasz
PeeterssoN #7 üzenetére
Törölni is lehet. Tessék
-
kmzs
csendes tag
Örökléskor a közjegyző összeírja az elhunyt összes vagyonát és tartozását. Ezek ismeretében az örökös dönti el, hogy kéri-e az örökséget vagy visszadobja az egészet.
Csodálkoznék, ha egy játék account vagyonnak számítana. Az valamikor régen az örökhagyónak költséget jelentett, akármikor játszhatott vele, de nem átruházható. Ha meghalt, elúsztak az accounthoz köthető jogok. A licenc szerződésekben is általában személyhez kötött játszási jogot írnak, véletlenül sem tulajdonjogot.
-
petipetya
nagyúr
válasz
PeeterssoN #7 üzenetére
Azért biztosan van olyan elmentett beszélgetés vagy fotó, aminek xy örülne, mivel érzelmileg érinti. Ilyenkor jó egy barát aki képben van, és az illető halála után felveszi a kapcsolatot az érintett személlyel.
-
Kékes525
félisten
válasz
flashpointer #2 üzenetére
Mi van akkor, ha nem csak ezeket örökli a jogutódod, hanem a büntetésedet, tartozásaidat is?
-
PeeterssoN
őstag
Azt sehol nem irja a cikk hogy lehet törölni az elhunyt adatait a világhálóról. Ugyanugy kering majd több adatbázisban az emailcime lakcíme telefonszáma, amivel majd mint életében is frankón lehet statisztikákat kreálni. Azt sem értem (vagyis értem, ezért forduljanak fel) hogy pl most töröltetném az adataim a facebookról, nem tehetem meg csak hibernáltathatom. Azzal ugyanugy kereskedhet illetve kiadhatja (ki is adja harmadik félnek).
-
BlackPriest
őstag
ez se rossz, de simán meg is szűnhetnének végleg az inaktív fiókok. mindegy miért, de ha valaki évekig nem lép be valahova, akkor valószínűleg nem is akar, akár él, akár nem. freemail kikapcsolja a fiókot, de ismét újra lehet éleszteni, ha mégis meg akarom tartani. én nem akarnám feltétlenül, hogy a magánlevelezésem akár rokonom kezébe kerüljön, az nem véletlen magánügy
-
petipetya
nagyúr
Szerintem a Google megoldása a legszimpatikusabb ilyen téren: be lehet állítani, hogy ha sokáig inaktív egy fiók, akkor utána az xy@gmail.com kapja meg a jogosultságot az adott fiókhoz. Magyarul XY ezt beállította, így a párja vagy a cimborája kezeli a halála után a fiókot, küldi ki a rossz hírt, válaszol még az üzenetekre, kezeli és szétosztja a fotókat, és aztán egyszer csak megszünteti.
A lényeg, hogy mindez ne szálljon automatikusan egy vérrokonra.
-
truebaba8
tag
válasz
flashpointer #2 üzenetére
"vagy oylan játékaccountom van hogy irigylésre méltó és azt akarom hogy valaki továbbvigye"
Es ha pont emiatt hal meg hamarabb, ahelyett, hogy kirandulna, sportolna, vagy csak akar aludna?
Ha meg nem orokolne meg, sok evvel tovabb elne? -
nemkufar
tag
Szegény "gazdagok".
-
flashpointer
őstag
És ha meghalok a profiljaimat tovább lehet adni a legközelebbi rokonoknak?
Pl ha már tök sok kedvezményt összeszedtem egy webshopban a rendelések miatt, vagy olyan jó az arányom valami torrentoldalon, vagy oylan játékaccountom van hogy irigylésre méltó és azt akarom hogy valaki továbbvigye!
Mostmár nem ékszerek meg ruhák hanem profilok öröklődhetnek generációkon át : )
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest