Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2519) K82 válasza volandy (#2515) üzenetére


K82
őstag

A panaszokat külön lehet választani a Qualcomm (P5a-ig) és a Tensor (P6-tól) SoC-os Pixelekre.
Akitől idéztél, nem sok köze lehet a technikai háttérhez. Röviden a lényeg h elkezdték (és talán már be is fejeződött) a 3G (HSDPA) hálózat lekapcsolását és 3G és VoLTE nélkül a Tensor-os Pixelekkel kínszenvedés volt a telefonálás. Volt egy időszak főleg a Vodafone-nál h a 3G-t már lekapcsolták és a Pixelekre még nem jött ki a hivatalos VoLTE-támogatás: ebben az esetben vagy rootolni kellett vagy szidni a szolgáltatót/telefont mint a bokrot. És ez a mai napig előjön h mekkora fos a Vodafone mert olvasta valahol, holott csak szerencsétlenül futottak össze a dolgok.
A telefonálós dolgot Te is észrevehetted abból a szempontból h most jóval tovább tart mire felépül egy hívás és a hangminőséggel is ugrottunk vissza pár évet. P5a-ig nincs 4G hívás, a 3G kiesett, maradt a 2G (Edge) hálózat ami ugyan használható (és a Qualcomm-os Pixelek meg is oldják ellenben a Tensor-osokkal) de időutazás.
Asszony 4a 5G-jét is rootolni kellett mert hiába aktív a VoLTE a szolgáltatónál, a telefon maga gyárilag nem használja ki (szoftveresen tiltott egészen pontosan) és neki is feltűnt ha hívni akart valakit akkor kellett pár mp mire egyáltalán kiment a hívás.

Pixel / OnePlus Pad

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.