Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz Hieronymus #78 üzenetére
"Tessék szép egyenletesen minden sávot feltölteni és az útszűkület valódi kezdeténél össze fűzni a két sort."
Csak ha ezt úgy csinálod, hogy a belső üres/később megszűnő sávban felveszed a külső/haladó sáv ritmusát és csak a végén sorolsz be, ahol a helyed lenne, akkor a mögötted lévők kiakadnak/dudálnak, hogy akadályozod a forgalmat, közben meg pont ugyanannyian tudnak átjutni és a végére meg kialakul a várva várt zipzár elv. De a legtöbb embernek nem ezzel van a baja, hanem simán pofátlan és zavarja, hogy nem hagyják beelőzni a sort.
-
Ghoosty
őstag
válasz Hieronymus #91 üzenetére
Tudom, mit írtál. Én is azt írtam, hogy állj be a másik sorba nyugodtan, de ne menj gyorsabban, mint a másik sor, mert így szépen kialakul a zipzár elv anélkül, hogy beelőznéd a sort. Így mindenki boldog lehet, mert nincs bepofátlankodás, csak egyenletes haladás a zipzár elv miatt.
Aki szarik a zipzár elvre, csak ürügyként használja az előzésre, az természetesen nem lesz boldog, de az meg kevés embert érdekel.A másik amit írtál, az csak annyi, hogy te ismersz kerülőutat. Ez az előnyöd otthoni pályán mindig meg lesz. Ha mereven nézzük ebbe is bele lehet kötni, de nálam ez a 'már nincs vele baj' oldalon van.
-
Ghoosty
őstag
válasz Hieronymus #99 üzenetére
Nem értem, miért mondod, hogy értelmetlen, pont az az eredménye, amit szeretnél. Kialakul két sor és megy a zipzár elv. Csak rá kell vezetni az embereket, meg kell tanítani őket, hogy így is működhet.
Nem hiszem, hogy szabálytalan lenne, mivel autópályán kívül nincs minimum sebesség, és mivel a külső sáv tele van, ezért még a jobbra tartás alól is mentesülsz. De én is kíváncsi lennék vajon ütközik-e bármilyen szabályba.
Tényleg nincs baj a stressztűrésemmel, bár évek óta nem csináltam ilyet. Amerre járok, ott nem szokott dugó lenni. Amúgy tiszta esküvői feeling, dudál mindenki, meg villog, de volt olyan is, aki lement az útról és a földön ment végig, hogy csak azért is előzzön.[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Mitől lenne indokolatlan egy alacsony sebesség egy hamarosan véget érő sáv esetében?
Remélem akkor is leszólod az önkéntes rendőröket, ha éppen a motorod lopását akadályozzák, vagy szólnak, hogy ne parkoljon valaki megállni tilos tábla alá, de lehetne ezer dolgot felsorolni. Ha mindenki beleszarik minden szabálytalanságba, (még ha csak erkölcsi is) akkor annak nem lesz jó vége. Persze a másik véglet se jó, mindenki mindenbe beleszól. De jelen esetben az az érv, hogy zipzár elv a jó, annak kéne meghonosodnia. Ez irányú törekvést ezért nem tartanám mindenbe beleszólásnak. Maximum az eszköz sajátos.
A szándékosan balesetet okozó nem én vagyok, ellenzem is. Alapvetően elég előzékenyen vezetek, többször előfordult, hogy a saját sávomban álltam félre, mert a másikban valaki csak azért sem akarta elengedni a motorost és behúzta a felezővonalig a kocsit.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz Hieronymus #104 üzenetére
Abban az értelemben ahogy DigitXT használta, mindenhol a világon vannak és voltak is. Nem értem, mire szerettél volna kilyukadni ezzel?
-
Ghoosty
őstag
válasz Hieronymus #106 üzenetére
Ma is tanultam valamit. Köszönöm!
Amúgy ez lett volna a tippem, ahogy önkéntes tűzoltóság is van, de nem hallottam róluk.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz #51736960 #123 üzenetére
Az 1300 körül pont jó nagy szarban volt az ország, gyakorlatilag a helyi főnemesek uralkodtak, nem a király. Károly Róbert aztán rendet rakott és volt egy kb 20 éves nagyon szép időszak, de aztán meghalt, majd fia I Lajos nem követte ezeket a hagyományokat. Helyette háborúzgatott és szépen szétfolyt a gazdagság. Az a térkép valószínűleg néhány hódítását is belevette, ami nem volt igazán tartós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest