- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
Szerintem te vagy keversz valakivel, vagy most már nem értelek. Én fűtőértéket hasonlítottam össze, nem fűtő rendszert.(Azonos hatásfokot feltételezve, pedig mindenhol azt olvasom, hogy a gázkazánnak egy kicsit jobb.) Ha már mindenképpen bele akarod magyarázni, akkor is egy mezei kandallót hasonlítottam egy mezei gázkazánhoz.(Ez utóbbit csak feltételezve, mert nem írta, milyen gázkazánja volt.) Nem tudom, miért vádolsz, hogy almát hasonlítok körtéhez.
-
Ghoosty
őstag
Értem, csak én abban a beszélgetésben nem vettem részt. Gyuribácsi állította, hogy fával harmad annyiból kijön a fűtése és nem említette, hogy olcsóbban szerez fát, mint ha bemegyek egy bármelyik tüzépre. Erre mondtam, hogy valami nem stimmel, mert fűtőérték alapján nem lehet ekkora különbség. Utána mondta b-max, hogy de kijön. Azonban, még úgy se stimmelt, hogy ő tud olcsóbban fát szerezni. A gáz drágább, mint a fa, de nem háromszorosa. Ráadásul attól, hogy valaki alternatív fűtést használ, a gáz fűtőértéke Forintonként nem változik, csak lesz egy kedvezőbb MJ/Ft-s fűtése is. Ezért objektíven összehasonlítható.
Ezért írtam, hogy én a MJ/Ft-ben hiszek, nem abban, hogy kinek mennyi a fűtés számlája. Ez utóbbi óriási ingadozást mutat az emberek szokásai függvényében.
Alternatív fűtésnél meg sokan nem számolják bele a karbantartási költséget. Pl a hőcserélős szellőztetést évente tisztíttatni kell. -
neduddki
nagyúr
HI!
akkor ne ird hogy kiegeszito futes:- )
300 liter az lofuty egy csaladihaznal m^3 foelerdemes gondokodni, raadsul az sem lesz olcso mire hasznlahatova valik a rendszer, falfutesrol meg ne is beszljunk, jo nkem full rehau lett
ja ha barmijjen fa/vegyes/szenfutesu rendszerben gondokocc erdemes gy hasznalt 1-2kVA-es ups-ben /uj akuval/ gondokodni par ismeros mar megszivtaudv
neduddki
-
-
-
Zeratul
addikt
[Erre gondoltál?] Szeméttel is működik, pl a miskolci szemételep is így termel hőt és biogázt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sok pénz helyett egy kis leleményesség: hődobbal jobb hatásfokú lesz a fűtés, kevés meleg fog kiáramolni.
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Ubuntu Linux
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest