Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
A szakképzés kétség kívül szar. Ez vitán felül áll. Viszont! Ha nem veszed félvállról akkor egy stabil elméleti alapot már megad amire lehet építkezni. "tapasztalat nélkül nem fog senki alkalmazni" Ez már nagyon régen nem így van. Olyan szintű a szakemberhiány, hogy a legelbaszottabb fél-analfabéta hülyét aki fejénél fogja meg a kalapácsot azonnal felveszik ahogy kiesik az iskolapadból/tanfolyamról. Ha megvan a papírja jöjjön majd menet közben kitanulja a szakmát. Én 2017-ben végeztem a hegesztő sulit hozzánk már a minősítő vizsga előtt bejött két vállalkozó nézelődni, hogy van-e olyan ember a díszes társaságban aki nem teljesen reménytelen eset. Hármónkat kiválasztották, fel is vettek a tanfolyam végeztével azonnal mindhármunkat. "nem itthon lennék akkor már burkoló ha fizikai munkára adnám a fejem." Ez is egy opció, Én ha mennék nem a pénz miatt hanem a lelket mérgező hazai viszonyok miatt mennék. A mindent átszövő politika és korrupció na meg az urambátyám rendszer miatt. Ez a két táborra szakadt a másik vérére szomjazó ország soha a büdös életben nem fog egyről a kettőre lépni. Teljesen mindegy ki vezeti éppen. Én ezért mennék ha mennék, hogy a gyerekem ne ebben a miliőben nőjön fel. Na szépen elkanyarodtam. Szóval, amit Ausztriában vagy Németországban alkalmazottként szakmunkával megkeresel azt itthon is megkeresed egyéni vállalkozóként teljesen legálisan. Az a szabadság, hogy a magad ura vagy, hogy nem ugat bele senki a dolgodba, hogy nem áll mögötted senki amikor dolgozol, hogy azt a munkát vállalod el amelyiket el akarod nem pedig azt amit rád lőcsölnek, na az megfizethetetlen. "Hegesztgessél csak a haveroddal, ha te ezt szereted csinálni akkor jó neked." Fizikai munka, igen. Nekem ez nem derogál ahogy más fizikai munka sem. Nem érdekel, hogy nap végére koszos és fáradt leszek. Egy néha nem kevés kreativitást igénylő változatos munka, mindig más és más, nem unalmas nem egyhangú megvan a szépsége. Szeretem csinálni, jól keresek nincsenek anyagi problémáim és nem kellett ezért emigrálnom mint rengeteg magyarnak. Jelen pillanatban azt érzem, hogy a helyemen vagyok és a halálomig tudnám ezt csinálni. Nem is munkaként tekintek erre inkább afféle alkotó tevékenységként pláne ha egy olyan egyedi konstrukciót kell legyártani amit nekünk kell kitalálni engedélyeztetni kivitelezni. Sajnos kevés magyar mondhatja el magáról itthon, hogy szereti amit csinál és meg is él belőle. Bár többen lennénk de ez van sajnos.
(#31) Graphics: Ahogy Hofi Géza mondta. Korrupció az amiből kihagynak. ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest