- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Steve_Brown #84 üzenetére
Majd a 10 ezer kilométer utáni videó lesz érdekes, ha majd elkészül.
-
válasz
Steve_Brown #68 üzenetére
Ez az, az etanol energiatartalma alacsonyabb, mint a benziné, ezzel szemben az oktánszáma 105-106, vagyis a két tulajdonság hatása ellentétes, akár mondhatjuk azt is, hogy kiegyenlíti egymást.
Nyilván nem egy öreg kopott központi befecskendezéses szívóbenzin motorban, de egy fejlett motorelektronikával rendelkező hengereknkénti injektoros turbós benzines motorban állítom, hogy nem tudsz különbséget tenni a kétféle üzemanyag használatakor mért fogyasztásban.
-
válasz
Steve_Brown #68 üzenetére
"A másik, hogy magasabb sűrítési végnyomással magasabb hatásfok érhető el, így 100-as benzinnel egy erre alkalmas modern motor tényleg hatékonyabban tud működni."
A mai modern autók teljesítmény korlátosak. Nem fog nagyobb teljesítményt leadni a motor, mint amit megenged a fedélzeti komputer. A fizikailag ugyan azt a motort, többféle teljesítménnyel árulják.
A mai motorok mérik a beáramló levegő hőmérsékletét, nyomását és oxigén tartalmát. A teljesítmény igényhez igazítva határozzák meg a szükséges levegő és üzemanyag mennyiségét.
A hagyományos szívó motorok esetében esély sincs a nyomás emelésére. A turbók esetében alapszabály, hogy a turbó nem nyújthat teljesítmény többletet. Nyomaték többletet adnak alacsonyabb fordulatszámokon. Jobban tud gyorsulni a jármű. -
válasz
Steve_Brown #49 üzenetére
Igen, ez egy jó ötlet, őszintén erre nem is gondoltam...
Pedig nem kell hozzá sok ész.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Steve_Brown #34 üzenetére
A mondanivaló lényege az volt, hogy az ETBE ethanol alapú, abból "alkotják".
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Steve_Brown #29 üzenetére
Azt nem is írtam, hogy tartalmaz, hanem hogy alkotó eleme.
A 100-as tartalmaz ETBE-t és az ethanol az alkotó eleme az ETBE-nek. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Steve_Brown #19 üzenetére
Orlen-nél az E5 100-ast most váltotta az E10 100-as. ETBE-t tartalmaz, de egyébként az ETBE egyik alkotó eleme az etanol. Nyilván nem olyan, mintha direktben az lenne benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Halihó!Beálltam a kúthoz, leakasztottam a pisztolyt, és miközben folyt a prémium nafta a tankba, azon gondolkodtam,...
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Acer nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest