Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
A Parfümös #28 üzenetére
akkor épp san marinoba, egy 4 napos technical training-re
hát mókás volt néha...
de belekezdtem akkor, és a következőn már nem volt gond.
azóta meg főleg...
lassan minden európai országban jártam hasonlókon. vagy ők jártak itt előadáson... -
biker
nagyúr
válasz
A Parfümös #26 üzenetére
nem neked szégyen, hanem az oktatás minőségének
10 év tanulás után már bátor voltam nekiindulni egy külföldi útnak egyedül, és akkor hallottam először nem TV bemondó minőségű angolt.
hát érdekes volt.
de erőt adott fejlődni, és ezért nem bánom ezt a régi emléket -
A Parfümös
csendes tag
Akkor én viszont szégyellem bevallani hogy mi óta tanulom az angolt és mégse tudok semmit. (16 vagyok és közel 10 éve tanulom). Na ehez szóljatok hozzá valamit, a nyelvsulis tanév nem a papír miatt ér sokat, jó értitek azé egy nemzetközi nyelvvizsga se jön éppen rosszul az embernek, de sokkal fontosabb az hogy nagyon magas szintre eljuttatják az ember nyelvtudását az adott nyelvben (ha hinni lehet nekik mondjuk ennyi pénzért nem is csoda...) .
[Szerkesztve] -
vottokar
senior tag
Sajnos nagyon sokunknak, nem csak ez elérhetetlen anyagilag, hanem még a korrekt itthoni nyelvtanulás is.
Amikor az emberfia havi 220 óra felett melózik, akkor elég nehéz értelmes nyelvsulis tanfolyamot találni, a jó magántanárok óradíjai meg itthoni fizetésből...
Nekem még az oroszt próbálták meg okítani 8 éven keresztül, ezért az alapoktól kellett kezdeni az angolt..
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
háát, hogy mit ér egy nyelvvizsga...
- én csak azért tettem le, hogy legyen papír, mert sok gyöpagyú ember ezt nézi. vannak ismerőseim, 4-es angolból középiskolában, és egy használati útmutató megfekszi a gyomrát
- mikor jönnek hozzánk felvételizni, és követelmény a nyelvtudás, és azt mondják: ''igeen, van egy nyelvvizsgám'' és hirtelen átváltunk angolra, sokan néznek hülyén előre rendesen...
És akkor is néha néztek rám, mikor azt kérdezték tőlem: nyelvvizsgája van? és azt mondtam, az szerencsére nincs, de nyelvtudás az van
ezzel arra próbálok rámutatni, hogy ma a nyelvvizsga megléte-nemléte már csak ilyen kérdés, ha van jó, de senkit nem tudsz vele meghatni. -
Ja no
aktív tag
úgy tűnik, hogy az üldözési mánia egy bizonyos szintig nem probléma mai világunkban, hanem egyfajta túlélési reflex.
Attól tartok, hogy a helyzet csak fokozódni fog, mintsem alábbhagyna.
de vissza a témára: tud vki olyan módot, hogy kint keres az ember olyan nyelvsulit, ami kb 9 hónapig tart, és a turístavízumát ''átkonvertáltatja'' ott kint ehhez?
//nem, nem olyanra gondoltam, ami kötött útvonalon engedélyezi a mozgást a követség és a reptér közt. Csak oda...
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
A Parfümös #19 üzenetére
Igen, azt írtam. De annál a cégnél, amit linkeltem, ha jól néztem minden olcsóbb, mint a cikkíró által linkelt cégnél.
(#15) Ja no
Jó vicc...itthon se kapja meg senki
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
válasz
A Parfümös #19 üzenetére
huuh, az már egy kicsit sokk
-
Ja no
aktív tag
válasz
A Parfümös #17 üzenetére
mi a két miller?
Az előbb csak kb 4,5kUSD-t írt tkazmer
[Szerkesztve] -
A Parfümös
csendes tag
Most néztem meg itt is ugyanúgy 2 milla felett van mint amit én írtam.
Állandóan emiatt a rohadt lóvé miatt szív az ember.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
raszputyin #9 üzenetére
[link] 4700$ az usa-ba. Jó, egy kicsit drágább, mint mondtam, de benne van a szállás és az étkezés is.
-
raszputyin
senior tag
Nézd meg, adnak-e szállást, ellátást. Tipikusan lakni drágább egy helyen, mint tanulni. Felmerült, hogy Cambridge-be menjek egyetemre, ott is az volt a nagyobb tétel, pedig a tandíjat is izomból beszedik...
Egy hét, esetleg egy hónap persze jó buli, segíti a beszédkészséget, meg javítja a kiejtést (ha Anglia, rontja, ha Málta vagy akármi) A nyavalygásom a tanév-jellegű ajánlatra vonatkozik.
-
raszputyin
senior tag
Szvsz csak ''fölsőfok'' fölött éri meg csak a nyelvért kimenni. Ha amúgy ott van az ember, akkor persze hülyeség nem kihasználni a lehetősége, és nem csak a nagy nyelveknél. Minden egyes új nyelv kicsit megnöveli az ember intelligenciáját [citation needed]
De nemcsak a tanulás kerül pénzbe, hanem az ember eltöltött ideje is. Sok év alatt heti néhány órát tanulva-használva a nyelvet többre megy az ember, és kisebb a megcsömörlés kockázata.
És ha már, Dél-Afrikában vagy az USA-ban zulu vagy apacs nyelven érdemes lehet tanulni, de pont angolul miért? Nálunk olcsóbban van angolosabban és szebben beszélő ember.
Nemcsak a C-típusú közép Rigó nyelvvizsga nem ér semmit a XXI. században, hanem semmilyen nyelvvizsga. A nyelvtudás viszont igenis számít középfokon is, ha az ember elég rugalmas és talpraesett, hogy tudja használni. Nagyon jó dolog, csak ettől lényegesen értékesebb lehetsz a munkaerőpiacon, úgy, hogy maga a munka egy szemernyivel se nehezebb. -
tkazmer
addikt
Talán tavasszal(hehe, mindjárt itt van) sikerült kijutnom iskolai szervezéssel 1 hónapra angliába, nagyon örülnék, ha a suli nem baltázná el a szervezést(ha elbaltázza, valszeg máltára megyek helyi kapcsolat segítségével)
Amúgy ennek a cégnek igen magasak az árai, valahol láttam(ha megtalálom, belinkelem) USA beli tanévet 800e HUFért.. na jó, ahhoz még hozzájön kb 200e HUF repülőjegy + zsebpénz(ajánlott: 150$/ho), de akkor is olcsóbb. Csak én nem akarok az USA ba menni, ameddig ujjlenyomat kell hozzá
-
Aki megakar angolul tanulni, az itthon is megtud. Én sem angol nyelvterületen tanultam az angolt.
Csak elhatározás kérdése. -
D4rkm4n
őstag
Tudod mi a baj? Az, hogy manapság egy angol középfokú 'C' típusú nyelvvizsgával nem sokra megy az ember. De tényleg. Jó, hogy van, nagy előny, de manapság már tényleg nem nagy dolog. Én emellett franciát tanulok (ill tanítják) és önszorgalomból elkezdtem itthon az oroszt.
Egyébként az íráshoz még annyit, hogy tényleg könnyebb megtanulni egy nyelvet az adott országban. Csak ugye először a pénz beszél, csak utána veszik tudomásul, hogy tanulni szeretnél. -
DarkByte
addikt
Üdv! Nos, szép kis árakon működnek ezek a dolgok.
Egy biztos, nyelvet tanulni gyakorlatilag muszály manapság. Jómagam is ott állok, hogy lassan el kellene kezdenem tanulni az angol-t, mert szép meg jó hogy szakmai szinten megy valamennyire és külföldi fórumokon meg-megértik amit írok, de nem ártana ha mindez nyelvtanilag helyesen menne. (nameg egy nyelvvizsga is kell majd a diplomához mire odaérek) Keresgéltem is nemrégiben olyan magyar fórumok után ahol lehet angolul társalogni és ha az ember vét akkor kijavítják (és meg is érti mit rontott
). Egyenlőre nem sok sikerrel..
-
A Parfümös
csendes tag
Senki nem szól hozzá az íráshoz??
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan vagyunk úgy, hogy nem megy az angol, nem felel meg az iskolai oktatás, mivel így...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Milyen légtisztítót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Microsoft Excel topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest