Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
Ezekre a kérdésekre adott válaszoknak milyen jelentősége van abban, hogy
1. kinél helyezik el a gyereket
2. amit tett a ''nagyi'' plusz a haverjai (feltéve, hogy igaz a sztori, de miért ne lenne az), az súlyosan törvénysértő (és mint ilyen, minden ebben résztvevőnek járna 1-2 év hűvös normális országban az én olvasatomban) -
talmida
Közösségépítő
Hm.Lehet, hogy igazad van, legalábbis azokban az esetekben mindenképp, amikor tényleg ''pokol'' vkivel az együttélés..vagy ha házasságot tör az egyik fél.
Viszont a nagy okosok azt szokták mondani, hogy az tesz rosszat a gyereknek, ha elválnak a szülők. Valószínű sokan vannak olyanok is, akik kis egyet nem értést is válással orvosolnak (.. sportot űzve a válásból).IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
Egyes kivételektől eltekintve, --amikor vmi /vki miatt ''pokollá'' válik egy házasság-- ebben a dologban talán mégiscsak sokkal szerencsésebb Magyarország helyzete. Mert mégha kényszerből is, de a családok együttmaradása SZVSZ sokkal fontosabb ...a gyerekek szempontjából is, mint a bizonytalan kísérletezgetés, új házasság kötése.
( Mondom, most nem arról az ''egy két'' kivételről beszélek, amikor a válás a gyereknek is , felnőttnek is kifejezetten megváltás. ) Azt hallottam, hogy, akik válás után újraházasodnak, azok általában ugyanazokkal a problémákkal néznek szembe (ugyanazokat a hibákat követik el újból), tehát gyakorlatilag megismétlik a múltjukat.IN GOD WE TRUST!
-
EQMontoya
veterán
nah, akkor szépen sorjában:
sokat nem lehettek együtt, a gyerek még ovodás korú, a szülők sztem max 30 eleje... a többirfe nem tudok válasozlni.
#6: csak arra próbáltam ezzel a résszel rávilágitani, hogy ebben az országban hogyan érvényesülnek az emberek. látom, nem sikerült. én kérek elnézést.
#9: nyugi Lortech, ez rendbe lesz rakva, csak még in progress. de jó helyen van az ügy.
#10: jogász dolgozik az ügyön
#16: ezzel csak az a gond, hogy 2 gyerek tartása nem kerül 2x annyiba, mint egynek.. rezsit nem növeli, internet, tv, egyebek diját nem növeli, főzni se 2x olyan drága 2 gyerekre, mint egyre, stb.
[Szerkesztve]Same rules apply!
-
talmida
Közösségépítő
Ha az apa vagy anya nem ''közveszélyes'', akkor igen, azért jobb, ha együtt maradnak, mert a gyerekek általában mindegyikőjüket szeretik.
Nem arra gondoltam, hogy szinházasdit játszanak otthon, hanem arra, hogy tanulják meg szeretni, értékelni, becsülni és tisztelni egymást.
Senki sem tökéletes. A házasság különben is egy szövetségkötés is, --nemcsak szerelem,-- ami azt is jelenti, hogy az ember nem szegi meg a másiknak adott szavát (ígéretét).
Az esküvőn pedig --ha jól tudom,-- az emberek arra ''esküsznek'', hogy jóban, rosszben kitartanak egymás mellett.
Jóban természetesen nagyon könnyű kitartani. A lényeg azon van, hogy a ''rosszban'' is ....
Minden házasságban vannak konfliktusok, ami teljesen normális is. Az a lényeg, hogy hogyan kezelik a konfliktusokat. Erre sajnos a mai párválasztási ''intézmények'' is rátesznek egy lapáttal a hirdetéseikkel, mert, ha a házaspár később mégsem jól jön ki egymással, akkor nem összeillőnek vélik magukat, vagyis arra következtetnek, hogy rosszul választottak...s tovább göngyölítve a fonalat....keresnek újra..és újra..Na, ez az, ami ellen vagyok.
Ezek a notórius válók és házasulók, akik mindig az igazit keresik.
SZVSZ nincs olyan, hogy ''igazi'', ha ezt a szószoros értelemben vesszük.. Minden házaspárban (kivétel nélkül mindenkiben) vannak kisebb nagyobb hibák, hiányosságok. Aki idilli kapcsolatra vágyik, ... arra, hogy mindent megkapjon a társától, amit elképzelt, az álomban ringatja magát...és annak valószínű, h fogalma sincs a szövetség lényegéről, az önmegtagadásról, áldozathozatalról stb. ( Így alakulnak ki a jellem-defektes emberek, mert a szüleiktől is a megfutamodást tanulják, nem az ''elnézést'' vagy megbocsátást.
Bocs, hogy kicsit hosszú lettem.
[Szerkesztve]IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
Én azokról beszéltem, akik ''egy két'' összezörrenés után máris válni akarnak. Elhiszem, hogy van olyan eset is, amikor a válás a megoldás.
Azokat az embereket mondanám jellem-defekteseknek, akikben nincs gerinc, nincs tartás, nincs becsület csak felelőtlenség és önzés a ''köbön''. Rólad egyáltalán nem gondolom, hogy te is az lennél, --noha nem ismerlek-- mert, az egy nagyon erős kifejezés, amit én használtam. Ha föl is ismersz magadban ''rendellenes'' reakciókat, túlzott dühöt, túltengő keserűséget stb ezek mind ''gyógyítható nyavalyák'' Szerintem a jellembe akkor ültetődik át a ''dolog'', ha az ember nem is keresi a megoldást, vagy gyógyulást a defektes területein, sőt huzamos ideig még jónak és igaz(ságos)nak is tartja azokat
[Szerkesztve]IN GOD WE TRUST!
-
EQMontoya
veterán
nagyon ritka az olyan ember, aki tényleg boldog családban nő fel. sokan hajlamosak azt hinni, hogy attól, hogy valahol van pénz, még boldogok is. hát ez messze nem igaz. kevés olyan embert ismerek, akiről el tudom mondani, hogy tényleg boldog családban nő fel. max nem mindenki beszél az ilyen dolgokról...
Same rules apply!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- Büszke apukák és anyukák topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞