Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#97) Rive válasza Rive (#96) üzenetére


Rive
veterán

Bevezető arról az oldalról, ahonnan a képek vannak:

Zöldségek, gyümölcsök teremnek ugyan, de többé-kevésbé még zölden szüretelik le. Lefagyasztott állapotban jobban elviselik a hosszú szállításokat, majd a felolvasztás után, a kereslet meghatározását figyelembe véve gázzal érlelik meg őket, és így jut el az asztalunkra. Ezek között számtalan a génkezelt termények száma, ami köztudomású, hogy nem jó a szervezetnek. Itt meg sem említjük azt a viasz réteget, pl., ami oly csillogóvá és kívánatossá teszi őket a szupermarketekben. Ezt a réteget el sem tudjuk távolítani hámozás nélkül.

Nomost. A növények vitamintartalmára az, hogy mikor szüretelik le, jóval kisebb hatással van, mint a többi fent emlitett tényező. Lefagyasztani csak a mirelitet tudják, azaz azt, amit fagyasztva is árusitanak - a többit 2-7 fok között hűtve tárolják és szállitják, ahogy régen is szokták volt pincében, jégverem előterében, estébé. A gázos érlelés speciel néhány esetben igaz: ugyanazt a növényi hormont használják, ami a növényekben természetes módon összehangolja az érést. A génkezeltség kamu, alig néhány faj dicsekedhet a 'génkezelt' jelzővel, és ezek között is ritka a zöldség/gyümölcs. A viasz pedig természetes bevonata egy rakás gyümölcsnek: vastagsága néhány kivételes esettől eltekintve a szállithatóságra (is) nemesitett fajtáknál fajtatulajdonság. Amúgy meg régen a viaszolás természetes tartósitási módszer volt.

Bocs, de ilyen az egész oldal :DDD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.