Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Móci

addikt

Ejnye ejnye, megint ilyenen marni egymást. :D
    Mindenkinek megvan a kedvenc sorozata, műfaja. Sőt egyedi világnézet is társul minden személyhez.
    Itt nem az a lényeg, hogy leszóld a másikat, mert az x-t nézi, pedig az y lehet jobb, stb stb.
    A vélemény a lényeg. Nekem ez nem tetszik, neki az nem tetszik. Még nem kell lincselni, mert az az illető mást szeret.
    Én személy szerint nem szeretem a DB-t. De azt az embert nem tartom hülyének, vagy bármi másnak, aki pont erre van rákattanva.
    Ő ezt szereti, én azt. Ennyi. :D

Ha már a hosszú sorozatoknál tartunk, tudom javasolni az Urusei Yatsura című remek kis vígjáték/szerelem/sci-fi sorozatot.
    Hiába készült a 80-as évek elején, s végződött majdnem a végén,, sok mai új csilli villi csoda nem éri el ezt a színvonalat humorban.
    195 rész tömör humor. Legalábbis az első jópár epizód alapján, mert nekem is el fog tartani egy ideig, míg végigérek rajta... :U

Az újakról sem szeretnék elfeletkezni, úgyhogy pár cím, amik szerintem 2006 most futó sorozatai közül a legjobbak: Code Geass, Death Note, D. Gray Man, Inukami!.
    A misztikus dolgok kedvelőinek ajánlom még az xxxHolic-t. Clamp mű, úgyhogy a minőség garantált.

• Móci

addikt

Én is hozzászólok már, mint nagy fanatikus. :D
    Bizony manapság terjed az anime elég szépen, de látni kell, hogy nem mindegyik sorozat vagy film jut el a nézőkhöz.
    Sokan az Inuyasha, Naruto, esetleg Bleach bűvkörében élnek, s bizony mást nem nagyon láttak/vagy érdekli őket.
    Őszi conon is hányan kutatták a fent felsorolt animék relikviáit...
    Nincs bajom egyik sorozattal sem, de azért itt sem árt a széles látókör ( nem úgy mint Frei bácsi műsorában, mert az átverés... lásd manga riport).
    A másik dolog, amitől falra mászok, hogy sokan menőznek, mert látták pl. az Elfen Lied-et, vagy a Hellsinget. Elfen Liednél nem az a lényeg, hogy hány ember lett feldarabolva, vagy mennyi vér folyt ki. Az anime a barátságról, és talán egy picit a mindent megbocsájtó szerelemről szól szerintem. Persze lehet én is tévedek. :D

Én annyit tudok javasolni minden ismerkedő kedvű embernek, hogy nézzen el az AoiAnime és az AnimeAddicts weblapjára, s böngésszen kicsit az ismertetők között.
    Esetleg Anidb még (angolul tudók előnyben ).
    Sőt tovább buzdítom a népet, mivel mostanában egyre több magyar felirat lát napvilágot, s így már az is belevághat sok remek sorozatba, aki angolul nem igazán tud.

Divat?
    Nem hinném.
    Sok ember még így is hülyének tart, hogy ilyen 'ostoba, gyerekes' sorozatokat nézek.
    S ezekenél még a Tom és Jerry is mennyivel különb! Ezekkel nem érdemes foglalkozni...
    Egy példa: édesanyám is elég érdekesen állt hozzá a témához, míg egy nap leültettem a gép elé, s megnéztük a Chevalier első részét. Azóta film-nek hívja őket, és nem idióta rajzfilmnek.
    Ennyit hirtelen, ha van még kérdés vagy észrevétel írjatok.

Új hozzászólás Aktív témák