- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
concret_hp #28 üzenetére
A sztráda m3 azóta tönkremenés felé tendál, legalábbis erre utal, hogy eladták azt a bizonyos márkaszervízt, erről pár hete postán értesítették az ügyfeleiket.
Fogott az átok
-
bambano
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #53 üzenetére
Bő két hónappal az események után egy új hírt szeretnék megosztani veletek, gondolom nagy meglepetés lesz: nincs hír. Nem történt semmi
Reakció zéró.
Más kérdés, hogy azóta találtam másik tisztességes opeles társaságot, akik faragták az autómat, az Opel Gaált, ők Gödöllőn és Dunakeszin vannak. -
bambano
titán
Az volt a gond, hogy a klímavezérlés a can buszon keresztül beszólt a ventillátorok vezérlő paneljének, hogy kapcsoljanak le, de azok egy elektromos hiba miatt ezt a parancsot nem tudták végrehajtani. Gondolom valami olyasmi baja lehet, mint régen a ttl áramköröknek, a szabad bemenetet logikai 1-nek veszik, ha nem húzod le ellenállással valamelyik tápfeszre. Ha jól értettem a szakértőket, ez a lehúzó ellenállás ment tönkre, szakadt meg a vezérlésben, ettől a digitális rész meg az analóg rész közötti illesztés állt fejre.
66 amperórás akksi szokott ilyen autókban lenni, 30 amperes biztosítékot kellett kivenni ahhoz, hogy megálljon. Az nem sanszos, hogy nem volt feltöltve az akksi, szinte csak autópályán járok vele, hosszú utakon, városban alig.
Szerintem a szerelő bácsik is tudták ezt, csak megkondult a munkaidő végét jelző kong és ez nekik fontosabb volt. Nekem ez fáj. Mert mindenki hibázhat, aki dolgozik, de hogy úgy hibázzon valaki, hogy nem is dolgozik, az nem tetszik. -
bambano
titán
Azért is volt meglepetés nekem ez a dolog, mert a lakóhelyem szerinti két opel márkakereskedéssel is volt sok dolgom és nem volt bajom (Opel Olympia, Klassz autóház), meg itt Pesten a Kövesdánnal se volt gondom... Szóval nekem eddig 4-ből egy nem jött be, de az nagyon nem.
Lehet, elő kellene már vennem a régi jó mondást: a fejétől bűzlik a hal... -
bambano
titán
Túl sok biztosítékot kellett volna kicibálni, meg nem is akarok én autóval foglalkozni, ha nem muszáj. De úgy látszik, hogy muszáj. Mindegy, egy kis doksiolvasásból megvolt.
A cserével kapcsolatban a fő problémám az, hogy a figura elszólta magát: azzal nyitott, hogy ellenálláscsere. Van egy ellenállás a ventillátorok vezérlőmoduljában, ami el szokott égni, ezt ismerik, mint típushiba. Utána tért át arra a verzióra, hogy az egész vezérlőmodult kell cserélni. Namost ha át akar vágni, hazudjon sokkal ügyesebben. Ha nem szólja el magát, lehet, hogy benyelem a modulcserét. De előtte elszólta magát, utána pedig csúnya lenézés azt hinni, hogy nem vettem észre. -
bambano
titán
Múlt héten a Kövesdánban futómű javításon volt az autó. Amit kiszedtek, az már nagyon halálos állapotban volt, nem hinném, hogy bárkinek be merik rakni (egyébként is velük eddig nem volt problémám). Tegnap voltam gumicserén, megemelték, leszedték a felniket, ott nagyon látszott, hogy amiről azt állították, cserélve volt, azt valóban kicserélték.
Egyébként erre jó az áfás számla, mindig elrakom. Ha gond van, van mire hivatkozni. -
bambano
titán
Tudtak róla, el is szólta magát a főnök, ezért jártam utána. Csak nekik sokkal egyszerűbb megrendelni egy új részegységet és egyben cserélni, mint kiszedni a régit, emberi munkaerővel elszöszmötölni rajta a javítással és visszarakni a jót. Nem mellesleg marad egy alkatrésze, amit megjavíthat és este maszekban berakhatja a haver autójába.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra