Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsi99

addikt

válasz tcp #60 üzenetére

Léteznek fém biztositoval ellátott sata kábelek..., egy ilyennel 1 szer simán kitéptem egy wincsiböl a csatit mert megfeledkeztem róla s lendületböl ki akartam húzni a kábelt

• Raymond

titán

válasz tcp #43 üzenetére

Most meg persze megy az FC, de nekem ugy tunik 2009 lesz az utolso nagy eve. A halozati szeparacio meg erdekesen alakulhat. Foleg most hogy a Cisco elhatarozta minden halozatokhoz vagy virtualizaciohoz kapcsolodo levesbe beledugjak az ujjukat. Ki tudja milyen tokos router-el jonnek ki az ev folyaman.

A storage-al valo ismerkedes nagy problemaja a csillagaszati ar. Kis penzbol vagy ingyen meglehetosen limitaltak a lehetosegek. Persze egy csomo dolog megoldhato barkacs szinten (hogy legalabb az alapelvek es lehetosegek/limitaciok vilagosak legyenek) vagy a hasznalhato virtual appliance-okon keresztul. Csak az valahogy megse az igazi :)

• LGLuke

őstag

válasz tcp #38 üzenetére

Ezzel is teljesen egyetértek: konkrétabban nagyvállalati környezetben 1 szervert, vagy szervercsoportot 1 speciális feladat elvégzésére használunk. Legyen az FTP, vagy webszerver, vagy bármi. Az otthoni gépek esetében viszont a saját desktop gépednek minden feladatot el kell látnia. Office munka, multimédia, játék, sok esetben fejlesztés... ahány felhasználó annyi féle. Nyílván így ehhez nehéz optimalizálni az otthoni gépet.

Az autós példa szintén tökéletes.
    A Raid kártyát is azért mondtam, mert abszolute nem mindegy, hogy a SAS/SCSI HDD-ket alaplapi szutyokra, olcsó 20-40k-s vezérlőle, vagy 100+k-s vezérlőre kötöm rá.
    A másik, hogy tényleg fölösleges összehasonlítani az SCSI-t és SATA-t olyan szempontból, ha stand alone drive-ként teszteljük, hiszen az SCSI/SAS drive-ok úgyis RAID-ben fognak működni. Akkor értelmetlen az egyedüli sebességet nézni.

A vezérlő sebességére jó példa az is, hogy a SAS 3 Gbit/s sávszélt nyújt, mint a SATA, ez hasznosan kb. 300MB/s, mígy az UW320-as SCSI ugye 320MB/s, mégis a SAS terjed jobban, és kiszorítja a régebbi SCSI-t.

Az alaplapokról tett kijelentéseddel szintén egyetértek, bár ez egyértelmű. Általában komplet márkás szervert szoktak venni, amibe a gyártó (HP, IBM...) gyárilag szerver alaplapot tesz. Benchmarkokat a kutya nem néz, hogy azok milyenek.

• frescho

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz tcp #33 üzenetére

Jogos, FC lemezek ritkak, mint a feher hollo en is rogton az FC csatoloju tombokre gondoltam.

LGLuke: Nehez lenne tesztelni. Ha tudnek szerezni 10k fordulatu 2.5-os SATA meghajtot, akkor ki tudnam probalni. De sajnos csak SAS-bol van ilyenem.

Sajat tapasztalatom az, hogy erosen meg kell kulonboztetni az otthoni es a kiszolgalo oldali felhasznalast.

Otthon jellemzoen egy lemez kozel azonos teruleterol olvasunk par konkurrens szalon. Vallalatoknal fokent adatbazisnal a lemez feluleterol sokkal veletlenszerubben es jellemzoen egymassal verszenyezve irunk/olvasunk tobb szalon. Az elsonel lehet elerni a vegsebesseget, amit most mertel. A masodiknal nagyon szamit, hogy a vezerlo, atviteli szabvany, merevlemez mennyire kepes optimalizalni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés