Hirdetés
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: 1992-1993, a játék folytatódik
- bambano: Bambanő háza tája
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- bitpork: Szezonnyitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
A meteor létra előtt szétválik, egyik ág megy fent, a másik lent. A fenti ágon van még talán egy barlang, valamilyen látnivaló. A létra után egy kicsivel ismét találkozik a kettő, majd következik a katlan és ott néhány kanyar után valahol jobbra felfelé kellene haladni. Én ehelyett követtem végig az árkot, néhol elég sűrű növényzettel és egyszer csak hoppá...
Ezelőtt még sokkal kopárabb volt, akkor észrevettem a jelzést.
De térképről a mai napig nem tudtam még összerakni, hogy utána hogyan, milyen ösvényen keveredtem ki a Lom-hegy alatt a piros jelzésen. Pedig az ösvény egészen jól kijárt, jól követhető volt, éppen csak jelzés nem volt.
Ha megnézed a cikkbe belinkelt térképet, ott narancssárgával jelöltem, hogy nagyjából merre vághattam le az utat a Lom-hegyig és a többi változás (a piros az eredetileg tervezett útvonal).[ Szerkesztve ]
-
wetomi
aktív tag
válasz
szaszlaci #18 üzenetére
Igen, ezt mindig "megkapom" mert jellemzően szeretem meghagyni az eredeti állapothoz közeli látványt.
Az eredeti állapotot megörökítő öregedő Panasonic DMC LZ8-as kompakt révén már ingadozó a végeredmény, éppen ezért több utólagos törődésre lenne szükség.
Azért fejlődök, egyik kép sem érintetlen, hogy rontottam, vagy javítottam a helyzeten, az más kérdés(#17) turbulencia8
Igazán nincs mit, igyekszem részletesen írni, hátha jól jön még valakinek. Nekem visszaemlékezni biztosan.
Trackelést okostelefon hiányában nem csinálom, nem az appok miatt. A valós idejű navigálásra fölöslegesnek tartom, még ha néha kerülök is. A teljes megtett út és a szintmérésre viszont jól jönne. -
wetomi
aktív tag
Az openmaps.eu oldalon szerkesztettem az útvonalat és ott van lehetőség a magasságprofilt is megnézni a többi adat mellett.
A kettő közül a vectormapon van lehetőség az útvonaltervezésre. A java alapok miatt lehet, hogy nehézkesen fog indulni, a biztonsági beállításoknál engedélyezni kell az oldalt.Jelenleg még nincs semmilyen gps alapú trackelésre használható eszközöm, ezért csak így tudom összerakni a történet ezen részét. Az magyar felméréseken alapuló turistautak.hu adatait használja, az is megmond mindent, csak nincs olyan jó szoftveres alapja. A trackek folymatosan frissülnek, a hibákat is javítják folyamatosan, hasznos, praktikus.
(#5) nakos
Köszi. Igen, legalább néhány hétvégét nem a gép előtt ül az ember, ha már azon kívül mindig ott van.(#6) Ellia
A biztoság nekem is fontos. Egyrészt ha már nem a gép előtt töltöm el a hétvégét, szeretnék is egyben hazaérni, de másnak a hétvégéjét sem akarom eltolni azzal, hogy még engem mentsen. -
wetomi
aktív tag
A botokkal eddig érdeklődés hiányában nem foglalkoztam, de ez lassacskán változik. Már csak egy dolog tart vissza, hogy idegesít a zörgésük. Teleszkóposat minden praktikuma ellenére ezért nem akarok, de a hegye akkor is kocog a köveken, de muszáj lesz...
A felsőtestre rá is férne az erősítés, mert különösebben nem edzem, de az alváz rendben van.(#2) dfdfdf
Azért mert az embert sosem az érdekli, ami körülötte van és már megszokta? Alföldi gyerekként én most kiélem magam a hegyekben, a lapos és unalmas síkság pillanatnyilag a háttérbe szorult nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Húsvét vasárnap egy számomra komoly útvonalat jártam végig a gyönyörűen kizöldült Pilisben.
- Okos Otthon / Smart Home
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Trump meglépte: készül a stratégiai bitcoin-tartalék
- Milyen okostelefont vegyek?
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB // 98% akku // Telekom garancia 2027.04.18.
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- Új Lenovo Ideapad 5 Pro Ultrabook -35% 14" Bivaly RYZEN 7 6800HS 16/1TB 2,2K Radeon 680M 2GB
- DELL Latitude 7400 - Prémium üzleti / I7-8665U / 16GB / 256GB SSD / 14" FHD Szép állapot, jó akku
- Hp Elitebook 840 G6 - I7 - 8665U - 32GB RAM - 256GB NVME SSD - FHD - Prémium Üzleti laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest