Hirdetés

2020. augusztus 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #78693120


#78693120
(törölt tag)

Várom a 3. részt. :)

(#2) muszurkefal


muszurkefal
(aktív tag)

Nagyon tetszenek ezek a képek és az élménybeszámoló. Én nem olvastam sem a könyveket és nem játszottam a játékkal sem, de meghoztad hozzá a kedvem.
Azt az egyet nem tudom elképzelni, hogy hogy vannak ezek a különböző frakciók, akik ellenségesek egymással.
Egyrészt két metrómegálló között relatíve kicsi a távolság, nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen összetett hálózatban ne cserélne egy állomás annyiszor gazdát naponta, mint anno Sztálingrád pályaudvara.
Másrészt az első megjegyzésből adódóan hogyan lehet úgy élni náciként egy néhány száz embert befogadni képes állomáson úgy, hogy tőled 800 méterre már kommunisták élnek?
Frakciónak nevezni ezeket a random összetorlódott embereket lehet egy kicsit túlzás, annyira kicsinek tűnik egy frakció territóriuma, vagy ha már nácizok, akkor élettere.

[ Szerkesztve ]

(#3) HussarF válasza muszurkefal (#2) üzenetére

Itt gyakorlatilag a Metrora zsugorodott le az egész világ. Ők az utolsó túlélők. Az állomások közötti távolság egyébként nem annyira kicsi. Budapesten a legnagyobb távolság két állomás között, talán a 2-es vonalon, a Keleti és a Stadionok között van. Ott azért megy egy darabig a szerelvény. Moszkvában az átlagos állomás távolság is nagyobb, mint ez a táv. Az állomások nagyrészt önellátásra vannak berendezkedve, esetleg a szomszédos állomásokkal kereskednek (kivéve egy-két nagyobbat, mint a vörösök vagy a Hanza). Az alagutak előtt géppuskák állnak és útlevéllel juthatsz csak át a többi állomásra. Metrókocsik már rég nem járnak, áram nincs. Tehát minden távolságot gyalog kell megtenni. Az állomások is csak gyengén vannak megvilágítva. Van persze néhány vonal, ahol üzemeltetnek még kis belsőégésű motorral rendelkező hajtányokat. De azok sem gyorsak. Ráadásul sok állomás élhetetlen különböző okokból (mutánsok, paranormális jelenségek, vízbetörés stb.). Az alagutak pedig kimondottan veszélyesek tudnak lenni. De a legjobb esetben is csak egy néhány kilométeres koromsötét cső, ahova nem szívesen merészkednek be az emberek.
Azért frakciók, mert ott van egy vezető, aki sikeresen elterjeszt egy ideológiát. És utána a szerint élnek. Ajánlom egyébként a regényeket olvasásra, ha megtetszett, szerintem sok mindent megválaszolna :)

[ Szerkesztve ]

(#4) #78693120 válasza muszurkefal (#2) üzenetére


#78693120
(törölt tag)

Még annyival kigészíteném a magyarázatot, hogy a regények egy kialakult világban játszódnak, nem a kezdetén. Amire te gondolsz (állomás elfoglalások), azok a történet szerint már régen lezajlottak.

(#5) HussarF válasza #78693120 (#4) üzenetére

Ja, igen. Tehát ez a civilizációs máz, hogy "mind emberek vagyunk, majd megoldjuk valahogy, fogjunk össze" már rég lehullott róluk. 20 éve szorultak a föld alá, szerintem már a lakosság harmada eleve a föld alatt született. Nem ismerve a civilizációt, az oktatást stb. Csak, amire a föld alatt futotta...

Szerintem azért is 20 évvel utána játszódik, mert 50 évvel utána már rég felzabálják majd egymást és semmi nem marad :)

[ Szerkesztve ]

(#6) #78693120 válasza HussarF (#5) üzenetére


#78693120
(törölt tag)

Ebben van valami. :)

(#7) muszurkefal válasza HussarF (#5) üzenetére


muszurkefal
(aktív tag)

Ja, amúgy azt szerettem volna is kérdezni, hogy mit esznek? Na meg a krumpli nem terem setétben, a vodkával mi a helyzet? :DDD

(#8) #78693120 válasza muszurkefal (#7) üzenetére


#78693120
(törölt tag)

Termelés van, pl.: disznót is tartanak. Persze ne egy mai bőséget képzelj el!
Valami alkoholos ital volt, de ahogy emlékszem, nem lehet túl finom. :)

Érdemes elolvasni legalább az első könyvet, mert akkor sok mindent megértesz.

[ Szerkesztve ]

(#9) HussarF válasza muszurkefal (#7) üzenetére

Gombát termesztenek leginkább, annak nem kell fény :)

(#10) Soybex


Soybex
(őstag)

Nagyon szép némelyik megálló. A csilláros kifejezetten tetszik. Egy élmény lehetett tuti :)

Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.

(#11) Victoryus


Victoryus
(addikt)
LOGOUT blog

Nagyon jó ez a blog, öröm megnézni a fotókat! A titkos részt se hagyd ki :) Nekem a 3. könyv tetszett legjobban, az sok mindent megmagyarázott.

(#12) HussarF válasza Victoryus (#11) üzenetére

A Metro 2-be nem jutottam be :D
A 3. rész nekem nem tetszett sok tekintetben.
Nincs spoiler gomb, de spoiler:
Nekem nem tetszett, hogy a vezetők ennyire buták voltak. Megvédik Moszkva maradékát a zavarótornyokkal? Lent tartják az embereket, hogy ne tudjanak róluk és ne tudják megtámadni őket? Hülyeség. Ott a föld alatt csak elaljasodnak és pár évtizeden belül nem marad belőlük semmi. Ha felvinnék őket felszínre és újrakezdenék a dolgokat, akkor újra felépíthetnék az országukat. De így? Ők ölik meg őket, nem a vélt ellenség. Nem tetszett, hogy ennyire szűklátókörűek és alkalmatlanok arra, hogy tényleg vezetők legyenek. Persze, az egész Metro univerzumot kérdőjelezné meg, ha nem így lenne, bár sztem logikusabban is lehetett volna kanyarítani a háttérsztorit.

(#13) vhw válasza HussarF (#12) üzenetére


vhw
(addikt)

Nem mintha teljesen idegen lenne a vezetőktől, hogy a hatalmon maradás lenne a lényeg, nem az egyetemes jólét, meg az ideák. - Hisz épp ez teszi őket eredményes vezetővé.
Már eleinte se a túlélésről volt szó, már korábban is egymás javaiért marakodtak. (Több mint 40 éve jártunk utoljára a Holdon, a Mars is még távoli álom, de azóta se telt el egy nap se puskalövés nélkül, és nem is fog).
Másrészt a legtöbb embert a legőszintébb jószándékkal se lehetett a felszínre csábítani - úgy nőttek fel, hogy folyton rettegtek a felszíntől.

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#14) kmisi99


kmisi99
(addikt)

Ugyan ezek a szerelvények amik itthon is vannak ott milyen állapotban vannak? Ott is csörög csattog és majd széthullik a rozsdától?

(#15) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(félisten)

némi kiegészítés a könyvek alapján: a Csisztije Prugyi vörös állomás a Turgenyevszkaja állomás felé valamitől megrémültek a vörösök, és befalazták az oszlopközöket, meg az átjárót.

Szuharjovszkaja: ez elhagyatott állomás, csak hajléktalanok lakják, a könyvben itt van egy érdekes találkozó :K

Alekszejavszkaján meg a VDNH üzleti partnerei vannak.

btw. a könyvekben is van egy logikai bukfenc, a térképen is látszódik, ki tudja mi az? :))

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#16) HussarF válasza vhw (#13) üzenetére

Saját érdekeik szerint cselekszenek, de azért az, hogy lent tartsák a népet, amikor rég fel is mehetnének, ez szerintem nem volt reális. Mert hog néhány őskövületnek már jólvan az úgy, úg sincs több hátra, neki mint 10 év, akkor jól van. De hogy Artyomon kívül ez senkinek sem jut eszébe? Melnyik is asszisztál az egészhez, holott az elején egy intelligens embernek festette le a szerző... Ez így magában, az önzéssel indokolva nem állta meg a helyét az én szememben.

(#15) Mr.Csizmás
Na mi? :D

(#17) Mr.Csizmás válasza HussarF (#16) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

33-34-et vesd össze :))

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#18) HussarF válasza Mr.Csizmás (#17) üzenetére

Arra gondolsz, hogy lakatlan állomásnak írja a Szerpuhovszkajától délre lévő állomásokat a 33-ban, de ugye a 34-ben a Szevasztopolszkáig leírja az összes állomást, hogy hol mi van? Ezt én is észrevettem, amikor térképeket keresgéltem ezekhez az írásokhoz. De gondoltam, hogy csak egy kisebb baki, utólag gondolta meg, hogy azokat az állomásokat is be kéne népesíteni :)

(#19) Mr.Csizmás válasza HussarF (#18) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

:K

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#20) HussarF válasza Mr.Csizmás (#19) üzenetére

Szerintem ennyi belefér, mert a 33-nak nem volt ott történése, szóval olyna területet ít át, ami eddig egyébként sem szerepelt. Mondjuk a jehovások a környéken voltak, de úgy tudom, hogy az nem egy állomás volt, inkább egy depó.

(#21) Mr.Csizmás válasza HussarF (#20) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

alagútban egy szerelvény. a 33-ban meg az illető csöves néptelen - még patkányok sincsenek - alagutakon jutott le.

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#22) HussarF válasza Mr.Csizmás (#21) üzenetére

Ennek majd utána kell, hogy nézzek. A wiki szerint nem ennyire meghatározott, hogy pontosan hol is van az Őrtorony, és a neten nézegetve sem botlottam bele olyan elemzésekbe, amik azt tárgyalják, hogy itt van egy nagy ellentmondás. Nem rémlik már annyira pontosan, de azt hiszem újra fogom olvasni :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.