Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Huma

addikt

válasz lapa #51 üzenetére

Nem tudom mire vélni ezt a kioktatást. Képzeld tisztában vagyok az élet biológiai alapjaival. Elég sokat tanultam róla anno az egyetemen is.
    Viszont mindannak amit írsz semmi köze sincs az élet keletkezéséhez és értelméhez. Csak a nyilvánvalót írtad le amit kb mindenki tud aki nem bukott meg középsuliban bioszból.

Azt tudom, hogy a fiatal univerzumban nem létezett vas és később jött csak létre az idősebb csillagok pusztulásával. De kb ennyi amit a témáról tudok.

"ugyanez van az élettel molekuláris szinten. az oxigénmolekula nem dönt, hogy összeköltözzön a szénatommal. a szabály miatt kénytelen. ezek alapján működik az élet is."

Két külön dolog. Az egyik megmagyarázható puszta fizikával és kémiával, a másik pedig nem.

(#52) Crystalheart:
    "Egy növény nyilvánvalóan nem gondolkodik el rajta, mi logikus és mi nem. És egyáltalán nem küzd semmiért. Csak nő, fejlődik, ahogy a genetikai kódja előírja.”

De a kérdés az, hogy ezt miért teszi? Miért írja elő a genetikai kódja?

(#53) Viszlát:
    Nem vagyok vallásos, ezért kerülöm az ilyen könyveket.

(#54) fordfairlane:
    "Az oka szerintem ugyanaz a rendszerszervező viselkedés, ami érvényes az anyag kisebb építőkockáinál is, amikről írtam."

Nem hinném, hogy csak ennyi lenne az egész. Szerintem semmi törvényszerű nincs abban, hogy különféle élőlények jöjjenek létre és küzdjenek a túlélésért.

(#55) PazsitZ:
    Még nem láttam. Nem is hallottam róla.

Új hozzászólás Aktív témák