- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- SzDavid99: Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victorio
aktív tag
SPDIF kimenetem maximum CD minőségű 2.0 hangot tudsz áttolni, vagy AC3/DTS minőségű 5.1-et.
De egy DVD-A nagyfelbontású 2.0, vagy DTS-ES MA hanghoz már szűk a keresztmetszet.
Ezért jobb a HDMI.De nekem is van kérdésem:
A 48xx sorozatú kártyákkal semmiképp nem megy a dolog?Szerk: Most látom, már megelőztek
-
janos666
nagyúr
Szerintem meg pont NEM erről szól a cikk, sőt, NAGYON NEM.
Itt arról van szó, hogy a VGA tömörített jelet küld ki az erősítőnek, és az dekódolja. Ez azért érdekes, mert a bluray filmek másolásvédelmei nem engedik, hogy a CPU-d dekódolja a teljes anyagot.Én is beraktam nemrég egy Terminator Salvation Blurayt, és láttam a PowerDVD infó fülén, hogy a 24 bitre és 96Khz-re állított hangkártya, amit analóg kimenettel használok, már eleve csak 16 bites, 48khz-es hangot kap a kodektől, ami még felismerte a 24 bites 96Khz-es DTS-HD sávot, csak épp software-es dekódoláskor ennyi maradt belőle.
Ha teljes valójában ki akarod juttatni a hangot PC-n, akkor jelenleg (és várhatóan később is) csak úgy teheted meg, hogy sem lejátszó, sem software-es kodek nem nyúl hozzá az adathoz, csak továbblöki a következő játékosnak, egész addig, míg eljut egy másolásvédelmi szabványokkal jó viszonyt ápoló, hardware-es dekóderig, ami utána képes kitömöríteni a teljes 24/96-os anyagot, és analóg jellé alakítani, amit a hangszórók kapnak.
Ennek legszebb módja, ha egy DTS-HD képes erősítőre küldöd ki HDMI-n (erre eddig csak ez a VGA család, és pár méregdrága Auzentech/ASUS kártyája képes), de legalább is a hangkártya dekóderchipjéig eljuttatod, és onnan analóg jelként viszed tovább (ami a zajszennyezés miatt nem olyan üdvös, és ez esetben kell a még méregdrága hangkártya, ami akár üti egy ilyen VGA árát, ami képet is ad...)
DTS-HD-hez az SPDIF-et teljesen el kell felejteni, vagy HDMI-n bitstreamelsz egy DTS-HD dekóderes erősítőnek, vagy ha analóg jel is megfelel a gépháztól kezdődően, akkor olyan hangkártya kell, ami szintén képes harware-esen dekódolni ezt a tömörítést, illetve kompatibilis mindenféle PAP és hasonló szabvánnyal.
Ezek közül a VGA tűnik a leginkább költséghatékonynak, miközben a lehető legszebb módok közé sorolható, mert így a legkevesebb a kábeldarab (és alkatrész a gépben, drivercsomag a rendszerben...), és digitális a jel, egész az erősítő dobozáig.A softwares dekódolás csak a DTS-coret botja ki, vagy az egészet olvassa ugyan, de le is vágja 16/48-ra. Ha már ennyit kínlódtak vele, úgy sejtem ezt nem fogják eltörölni, hiába törték már fel a bluray másolásvédelmét réges rég, ha otthon készített biztonsági másolatot (vagy akár warezt, csak nem erre akarok kijukadni...) játszol le, akkor kell a PAP képes hardware, ami a másolásvédelem része. - Vicces, mi?
-
jambiyya
őstag
Na de a hdmi képet is küld!
Egy hdmi kábellel átküldöd az erősítőbe a hangot+képet, a képet utána tovább a TV-be.
Nekem most is így megy, bár csak 3870-em van, és valamiért csak stereo jelet küld. Nagyon nem zavar, mert nem filmezünk annyit (egyébként pont a stereo limit miatt a hdmi-t inkább a TV-be dugtam, és a TV-ből optikain megy át a hang az erősítőbe, de ez most mindegy is).Egyébként jó kis írás lett ez is, köszi Stevve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 16/512 QUADRO P620 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 32/512 QUADRO P520 2GB FHD
- Zalman ZF9225ATH AMD CPU hűtő
- MSI NX8600GT-E (MS-V091) PCI-E videokártya
- Asus P5QE Retro alaplap, + Xeon X5450 CPU, + hűtő
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3520, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest