- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam770
csendes tag
Valaki segítsen ! Van 2db 4870esem mind2 sapphire, csak a doboza más, és nem megy Crossfireben, külön mind2 működik.
8.8 as beta driverrel próbáltam, és a crossire hidakat azonos irányba
(felirat teteje a kártya dvi csatlakozója felé néz) tettem rá mindkettőt.
Amikor bekapcsolom a cf-et lefagy.
valaki tapasztalt már hasonlót ? -
joshua7
veterán
válasz
Gábor vitéz #61 üzenetére
Elírás lehetett szvsz.
Nagyobb felbontás+szűrők mellett szvsz a gpu sokkal hamarabb meglengeti a zászlót, mintsem h a sávszél számítana. -
Vasinger!
nagyúr
Pont ilyen tápom van! Nem mondod, hogy 2 4850-et kihajt ez a táp? Én attól is féltem, hogy az egyet épp hogy elviszi
. Nagyon szép teszt! De néha azt vettem észre, hogy a 4850 CF kevesebb FPS-t eredményez mint a sima 4850!? Érdekes...
-
Gábor vitéz
tag
Pedig láttam, csak linket már nem tudok adni mert már nem emlékszem hol. (vmi angol webshop listáján volt. még 1gb ddr5 változat is volt - felárért persze)
A memória sávszélesség rengeteget számít nagyobb felbontásokban és szűrők használatakor (AA, AF és társai) Szóval nem mindegy hogy pl 2200Mhz ddr3 vagy 3600Mhz ddr5 (effektív érték)
Egy dolog állhat a 4850 nagyobb mértékű tuningja útjában: az eggyel kevesebb tápcsati. Így vszínű (gari vesztés nélkül nem lehet annyi naftát tolni neki mint 4870-eseknek)
-
Peter789
senior tag
grat a cikkhez, én is nagyon szemezek az 50-essel, és jól jön minden írás... csak én vagyok vak, vagy tényleg nem említetted sehol a kártyák gyártóját? érdekelne hogy melyiket lehet ennyire szerényen tuningolni, azért azt inkább elkerülném...
-
joshua7
veterán
válasz
Gábor vitéz #44 üzenetére
Olyan nem létezik.
Egyébként sem hiszem, h a ram túl sokat számítana.
-
tkesy
őstag
-
- = Zk = -
félisten
gratu
kedvet adtál egykis TDU-hoz -
feka007
veterán
Azért kíváncsi vagyok, mennyivel több kőolajat kell most majd elégetni, hogy most mindenki 500W-ot evő 4850 CF rendszert akar...
-
Zé_Mester
őstag
gratula a cikkhez.
nagyon korrekt lett, szépen összeszedett, jól kialakított.
a rengeteg táblázat különösen tetszik. én is akarok 2 ilyen 4850-es karit CF-be, úgyhogy sokat segítettélminden elismerésem
látszik hogy nem csak úgy nekiesve "írjunk valamit hogy legyen ilyenünk is" stílusban írtad.
-
Syl
nagyúr
Jó kis teszt!
De ki fizeti a villanyszámlát?
Prohardveres mintára a gép fogyasztását is jó lett volna megmérni. -
edipqe
senior tag
ritka szerény író jó kis cikkel.
A szerénység és alázat csak ugy árad a cikkből, sokaknak lenne mit tanulnia a cikk írójától. Neveket nem mondok inkább.......nem szidok puncsosokat
-
Pero
senior tag
hát a GTX 280 árát nyomhatja, de jópár játékban meg is veri, sőt néhol nem is kicsit, sőt van ahol az SLI-s 280as rendszert is megveri, de van ahol ki is kap.mindenesetre a fogyasztása azért számottevően alacsonyabb mint 2 GTX280-nak.
Gábor vitéz: nemsokára jönnek a nem ref hűtős 4850esek sőt 1 már kint is van de azt inkább még a ref-esek közé sorolnám. de több helyről i s lehetett hallani kósza hírként, hogy a 4850esek jobban húzhatóak, akár a 4870 órajelei föléis simán.
-
nap
addikt
Elvezet volt olvasni a tesztet. Kicsit sok volt benne a 3DMark, de szepek a grafikonok, a screenshotok. Egyre jobban elbizonytalanodok, hogy 50-es vagy 70-es.
-
Pero
senior tag
már van teszt 4870X2 ről ahogy látom egéssz jól sikerült.
HD4870X2 teszt by anandtech -
Rossi
addikt
Jó teszt gratula.
Én még várok pár hónapot, hogy kicsit csökkenjen a 4850 ára (bár a Sapphire most is csak 37k... no comment), nem sürgős a helyzet, a 3650 OC is jól muzsikál. Kisebb dilemmát okozott a most 55k-ért kapható 4870, de amint látom, bőven megteszi majd az 50-es is.
-
ttt
senior tag
Jó cikk grat!
A végefele azért még a tudnák tudnékra javítandó. Nem vagy Te hatökör
-
Hunter2
addikt
Cod4-nél a textura settingsben miért nem toltál mindent maxra?
-
feka007
veterán
Kár, hogy a Crysist kihagytad, kíváncsi lennék, hogy két ilyen leveri-e a GTX 280-at az alatt, szerintem igencsak alap teszt lenne a Crysis, mivel talán még mindig a legigényesebb program jelenleg.
Azt látni, hogy ezek a kártyák már jóval gyorsabbak a 8800 GTX-nél, de ezt a sebességet már a tavaly ősszel megjelent kártyáknak is kellett volna produkálnia.
Remek lett az RV770, de ha cserélni fogok ősszel, akkor valószínűleg GTX 280-ra fogok. -
ViSAS
senior tag
Grat a teszthez, számomra nagyon érdekes volt.
-
gergobaby
aktív tag
Jó cikk, grat, lehet én is benevezek majd egy ilyen tápra
-
craine12
tag
Én úgy olvastam, hogy 2* x8 módban megy, nem pedig x16 + x8-ban. A P45-ösök közt meg van olyan, ami még egy harmadik, fizikailag 16, de gyakorlatilag 4 sávot tartalmazó PCIe sínnel is rendelkezik. Ha azt is bekötnék az északiba - lévén, hogy az általad leírtak alapján a délibe nem férne el -, akkor a maradék 1-2 x1-es PCIe már működésképtelen lenne... Ettől függetlenül lehetek rosszul informálva.
BullZeye: azért a "gyári" fekete sem rossz
-
ez_meg_emaz
őstag
Grat.
Ezeket teszem is el könyvjelzökbe mindig. Most nemigen tudok velül foglakozni csak átfutom öket, de HD48xx vásárlás elött tuti átolvasom az összes hasonlo tesztet.
-
Andrew_31
Modder
Szép teszt.
Csak arra lennék kiváncs ,miért ilyen kevés 3dmark 06-ba a CPU score. -
BullZeye
veterán
-
LordDarkness
aktív tag
Grat! Tetszet a teszt!
-
Sonja
nagyúr
Pár elírási hibát találtam.
A GRID teszt végén ezt írtad: "A GRID után itt sem fordítottak nagy figyelmet a CF kiaknázására..." - Itt valószínűleg másik játék nevét akartad írni a GRID helyett.
Utolsó mondat a képeknél:
"Pár kép a gépről, pár sem s fényképezőgépünk, sem én nem álltam a helyzet magaslatán..." - ehelyett "bár sem a fényképezőgépünk" lenne inkább!A teszt pedig jó és legalább (számomra) elérhető procival lett tesztelve!
-
SzlobiG
félisten
"DX10-nél nem választható 1280*1024-nél magasabb felbontás. (bár ez lehet programozói döntés volt)"
Lehet nagyobb felbontást nálam megy 1680X1050-be, csak a HZ-el kell variálni asszem nekem 59Hz-en lehet állítani a felbontást korlátlanul. Kicsit "bugos", de lehet állítani.
Amúgy Grat a teszthez!
-
MaTTeS
senior tag
egy kis elírási hiba:
"A netem általában valami"
netem helyett neten-t akartál írni -
WiZARD
addikt
válasz
Axel(diid) #16 üzenetére
GRID meghálálja a 4 magot.
meg a 3dmarkok isDevil May Cry 4 értékeket tudok hasonlítani, ott viszont nem ér semmit a 4 mag.
-
Cyberbeni
addikt
kár, hogy seasonic beles a vx450. azért le a kalappal a corsair mérnökei előtt.
-
Axel(diid)
tag
Gratu!!
atom 1 teszt lett
Főleg a GRID es rész! -
ttower
aktív tag
A netem általában -> A neten általában
gondolom ez akart lenni.jó cikk. kár hogy nincs asztali gépem. hiányzik az állandó szerelés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a P45-ben egyszer van 20 sáv az északi hídban míg 8 sáv van a déli hídban. Az egyik kari x16-ban fut míg a másik x8-ban. De itt az a baj, hogy a CFX akkor működik tökéletesen, ha az alaplapon egy chipből van kiosztva a két kártyának a PCI-Express sáv. Ergo a P35, P45 nem igazi CF alaplap. Az X38, X48 az már igen.
-
poffsoft
veterán
Szép!
Sok idődet elvehette egy ilyen alapos teszt! -
kavicssli
addikt
Nagyon jó és érdekes írás!
Viszont a COD4 eredmények azok nagyon ütnek! -
craine12
tag
Sok időt fordíthattál rá, minden elismerésem (kár a CFX-ért). Két dolog, apróság: a P45-ösön max. a foglalatok x16-osak, CF-ben 2x8 PCIe sáv áll rendelkezésre. A VX450-es minőségét pedig másik cégnek kell köszönni
Ők kb. a matricát tervezték.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért a P45-tel vigyázni kell. A CF technológia főleg azt szereti ha a CF-be kötött PCI-E sávok közös hídban vannak. Ezt Intel fronton csak az X38 és az X48 tudja.
P35-P45 nem igazi CF alaplap, bármennyire is benne van a leírásában. -
joshua7
veterán
Újabb bizonyosság, h nem éri meg 4850-ről 4870-re váltani.
A teszthez gart., megérte végignyálazni. -
No-kia
addikt
nagyon jó teszt lett
megkérdezhetem mennyi időbe telik egy ilyen teszt elkészítése?
-
Quiksilver
aktív tag
Grat a teszthez
-
mokus1
addikt
Jó cikk.Érdekes lett volna ha mind a 3 karit egybetudtad volna kötni
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szerencsés véletlenek folytán az elmúlt napokban nálam keresztezte egymás útját két HD 4850-es vga...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest