Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 7

addikt

válasz Rhino666 #9 üzenetére

A pontosságra egy szavam sem lehet, és a jelenlegi elhelyezkedésnél a jelzajjal sincs semmi gondom. Mint írtam, olvastam, hogy a wifi bezavarhat neki, illetve egy bizonyos távon túl már néha akadozik a mutató, ha nincs rendes rálátás a vevőre, de ez a távolság azért nagyobb egy átlagos vezeték hosszánál.

A merülést én is sajnálom, bár az üzemidő egész kellemesnek tűnik, és amúgy is vinnyog majd a cucc, ha merülőfélben van. Egy (már itt is az előbb említett) opcionálisan csatlakoztatható vezeték (mondjuk USB-miniUSB) lenne talán az igazán jó megoldás, mint mondjuk a vezetékmentes Xbox 360 controllerekhez beszerezhető play & charge kit.

A vezetékmentességnek eddig azokat az előnyeit láttam, hogy
    - kötetlenebbül helyezhetem el a trackballt, ha épp nem asztalról, hanem mondjuk ölből szeretném használni
    - esztétikai szempontból kellemesebb
    - az hétszentség, hogy nem fog megtörni a vezeték :DDD
    - könnyebb utaztatni, mert nem kell a vezetéket ide-oda tekercselni
    - amikor ágyból nézek filmet, akkor jó 4-4,5 méterre vagyok a géptől, olyankor jól tud jönni távirányítóként, bár igaz, eddig is megvoltam nélküle

De igen, ott van, hogy
    - figyelni kell a tartalék elemre
    - ciki van, ha pótelem nélkül merülök le
    - nem valami környezetkímélő dolog elemet/akkumulátort használni
    - előfordulhatnak vételi problémák
    - ha valaki szereti cipelni ide-oda a trackballt, akár el is vesztheti (értsd: elfelejti, hova tette, aztán nem találja meg), mert nincs a géphez kötve :D

Abban viszont (mint azt már korábban is jeleztem) egyetértek, hogy a számomra is egyik legfontosabb dolog, az irányítás esetén tökéletesen mindegy, hogy trackballnál van-e vezeték vagy nincs.

Az M570 egyébként vezeték ide vagy oda nagyon is tetszik, és úgyis csak madzagmentes kiszerelésben van. :)

[ Szerkesztve ]

• Integra

titán

ha laptopozol és az ágyon ücsörögsz a tv előtt, akkor azért nem rossz ha a karfán ott a trakball is. kényelmes. vezetékessel nem lehet ezt megtenni. nekem egy microsoft trackball explorer-em van, az madzsagos, sajnos asztalhoz vagyok vele kötve. kár. de ez van, sok-sok éve nem gyártják már, ami számomra érthetetlen..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

• hoffman_

nagyúr

Nálam kevés paranoiásabb van "elektroszomog" terén, mégis úgy vélem, hogy egyáltalán nem hülyeség, hogy wireless, még a kialakítását tekintve sem. Ha már ennyire bele akarunk kötni, a vezeték is bocsát ki neked, csak a szőrszálhasogatás végett :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák