Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz
jazzkifli
üzenetére
Az MX Ergo Plus kiszerelésben van egy 10 fokos döntöttségű platform, amibe belehelyezheted az egeret.
Az alap MX Ergo 0 fokos és 20 fokos döntést enged, a Plus pedig a platform miatt 0, 10, 20, 30 fokos döntést tud adni. Mondjuk már nem is látom a Logi honlapján, valószínűleg nem jött be nekik a buli.

-
jazzkifli
tag
Na igen, ez igaz.
Tegnap volt alkalmam megtapogatni az MX Ergo-t a helyi Mediamarktban.
Talaltam mellette egy Speedlink vertikalis egeret is, es barmennyire is minosegibb es szamomra szebb is a Logi, a Speedlink ezerszer kenyelmesebb volt.Ugyhogy szerintem benevezek egy ilyen vertikalis verziora es bizom benne hogy csokkennek a fajdalmaim

A kiegesziteskent vasarolhato plusz ferde platformot hogy erted?
Amit en probaltam ahhoz hozza jart a femlap aminek koszonhetoen allithato a dolesszog. -
7
addikt
válasz
jazzkifli
üzenetére
Az MX Ergo maximum a kiegészítésként vásárolható plusz ferde platformmal lehet neked érdekes, de az sem helyezi függőleges helyzetbe a kezedet. Ha kézfogós egér kell, akkor nem feltétlenül ez a neked való.
Érdekes darab egyébként, van nálunk itthon egy, de inkább tekinthető az M570 továbbfejlesztésének.

-
jazzkifli
tag
Sziasztok!
Informatikusként gyakorlatilag folyamatosan gép előtt ülök és az utóbbi hetekben elkezdett fájni a jobb csuklóm (amivel az egeret használom).
Arra jutottam, hogy beszerzek egy ergonómikus egeret magamnak, de elbizonytalanodtam.
Ugyanis van a hanyattegér és a közel függőleges helyzetbe mozgatott egér a klasszikus mozgatási megoldással.
Mit gondoltok, melyik verzió lenne számmra jobb?
Amit tapasztalok, hogy ha közel függőlegesbe helyezem a jobb kézfejemet, akkor nem feszül annyira a csuklóm, érzem, hogy ez a pozíció lenne az ideális.A Logitech márka nekem is nagy kedvencem és most van nekik egy újdonságuk: MX Ergo
Vajon az a dönthetőség amit tud elég lenne számomra?
-
-
jodován
tag
Évekkel ezelőtt kinéztem magamnak a néhány hsz-sal ezelőtt is emlegetett Cordless Optical TrackMan®, azaz T-RB22-t
Nem volt akkoriban olcsó, de találtam egy emberkét, akinek kettő lett valahogy, és megszereztem tőle jólárasítva a felesleges példányát.
Életem legjobb vétele volt.
Előtte már használtam hanyattegeret, de a vezetéke, valamint régi, nem optikai érzékelője miatt egy idő múlva igencsak patkánnyá vált.
A gyártó aztán az M570-nel újított, de a T-RB22-höz képest ez egy nagy kalap trutymó. Ugyanis annak a lényege a golyó elhelyezése. Ugyanis hüvely ujjal, sokkal nehézkesebb pozicionálni, mint a három középsővel egyszerre. Valamint valahogy a gombok is jobban kézre esnek, hiába a hüvelykujjas bal klikk. (nyilván bal kezesek itt is majdhogynem ki vannak zárva a jóból)
Nemrég azonban nem sikerült működésre bírnom a kis mütyürt. Szétszedéstől sem lettem okosabb. Pedig volt már, hogy meg kellett bütykölgetni.
Rákerestem hát. Nem gyártják. Az eBay-en $120-$1000 közötti árak vannak
A hardcore felhasználók fórumban próbálnak valamit tenni, az újra gyártásért, fejlesztésért.Nálam ennél oszolódás nem igazán okozott problémát, pedig a mocsok igencsak állandó lakója a szobámnak.
A vezetéknélküliség meg a legnagyobb tutiság. Fotel karfájára, combomra, vagy akárhová tehetem.Ha ezt a nano adóvevőt megoldanák a T-RB22-nél, hajlandó lennék érte adni 10k körül. Annakidején 6-7 ezresért vettem szállítással.

-
7
addikt
Az M570-nek lézeres érzékelője van, azaz technikailag egyenrangú a modern egerekkel. Innentől kezdve pedig jobbára megszokás kérdése az egész. Pontosság terén amiben a trackballok jobbak a hagyományos egereknél, az a kattintás+mozgatás. Hagyományos egereknél sűrű kattintásoknál ellent kell tartanod, hogy ne mozduljon el az eszköz, vagy ha nyomva tartod az egérgombot mozgatás közben, akkor is jobban rá kell fognod az egérre (főleg, ha hosszú utat akarsz bejárni, mert akkor még fel is kell emelni). Trackballnál ez nem jelentkezik, illetve emelgetéssel kell számolni.

Most nézem, hogy pár hozzászólással ezelőtt kérdezted a középső gomb nyomáskomfortját: a gomb rövid úton jár, és "kemény", emellé határozott hangot ad lenyomáskor. Nekem ez nem jelentett semmilyen problémát, ízlés kérdése. A többi gomb egy kicsit könnyebben lenyomható: a bal- és jobbklikk olyan érzetű, mint egy bármilyen másik egéré, a két extra gomb pedig a kettő keveréke -- rövid úton járnak, de nem érződnek keménynek.
-
7
addikt
A legtöbb trackballon, amin van legalább 3 gomb, meg tudod oldani a middle clicket. Vagy szoftveresen, vagy alapértelmezetten előcsalható.

Amiket veszek, azokat sok nézelődés után választom ki, aztán keresek egy akciót valami számomra elérhető helyen, és ha olyan árat látok, amit elfogadhatónak találok, akkor megveszem. A Slimblade-em Németországból jött, a CST L-Trac a britektől érkezik.
-
HalasKYO
aktív tag
Valóban egy kissé megkavartad a levest, de a délután folyamán én is keresgéltem a neten, a Kensington-t én is megtaláltam, ránézésre, egy nagyon minőségi cuccnak tűnik, de ami engem zavar, hogy a 4 gomb, ha jól láttam akkor 2 a golyó előtt az emberhez közel van jobbra és ballra , ha jól sejtem ezeket könnyű elérni, a 2 hátsó meg ami programozható, nem esik az ember kezére.
Nekem eléggé fontos a MMB-középső egérgomb, szóval olyant keresek amin van. Ez egy kizáró ok.
A kensington csúcsa pl egész jól néz ki a görgő is ötletes, hogy a golyó körül.
Sajnos eddig sopronban még nem találtam olyan helyet ahol ki lehetne próbálni. :S
Az egyébként megkérdezhetem, hogy hol veszed ezeket ? (Jöhet privátban is)
Azon gondolkodok, hogy kezdésnek vennék majd egy logi m570 et és meglátjuk azzal hogy boldogulok.Ami a kensingtontól eddig tetszik , az a Expert Mouse. Nem tudom hogy miért drágább nála a SlimBlade, nem értem. az experten van görgőgyűrű. Ötleted van esteleg ?
-
7
addikt
Üdv!
Bár precízebb a hagyományos egérnél, az elmúlt években megtapasztaltam, hogy a hüvelykujjas trackballoknak vannak hátulütői a nagygolyós példányokhoz képest, amiket többnyire mutató, középső és/vagy gyűrűs ujjal vezérelnek.
A hüvelykujjasak igazi előnye abban rejlik, hogy könnyebb az átszokás a hagyományos egerekről, és bizonyos gyors mozgást és sok egérgombot igénylő helyzetekkor (pl. játék) kevesebb kompromisszumot kell kötni a nagygolyósokhoz képest. Ezért cserébe feláldozza az ember a nagy golyó előnyeit (minél nagyobb a golyó, annál precízebben az irányítás, és annál kevésbé érzékeny a koszra), valamint bevállalja, hogy bár csuklófájdalmakra és RSI-re kisebb az esély, azért túlhasználat esetén itt is jelentkezhet némi fájdalom a hüvelykujj tövében (ez nálam napi 10-16 óránál tűnt fel körülbelül 3 év után).
Így, tapasztaltabb fejjel (és a szamárlétrát járva) azt mondom, hogy ha az ember tényleg váltani akar egérről hanyattegérre, akkor hüvelykujjas példányokat csak átmeneti készüléknek nézzen, vagy egyáltalán ne. Félreértés ne essék, remek darabok a hüvelykujjasok, de inkább kísérletező, vagy a hanyattegerek kérdéskörében bátortalanabb embereknek javasolnám.

Az utóbbi több mint fél évben egyébként egy Kensington Slimblade-et használtam, többnyire pozitív tapasztalataim születtek vele kapcsolatban (egyedül a driver az, amivel nem vagyok kibékülve, anélkül pedig Windows alatt csak 2 gombot lehet használni a 4-ből), de hamarosan átveszem a második nagygolyósomat is egy CST L-Trac személyében. A Slimblade és az L-Trac sajnos igencsak húzós árcédulával rendelkezik, úgyhogy a legtöbben szerintem inkább valami olcsóbb alternatívát keresnének.
Erre javaslom a Kensington Expert Optical Trackballt, amit eBayről vagy valamelyik európai Amazonról azért már értékelhető áron lehet, vagy ha az sem elérhető, akkor a Logitech Marble számít még népszerű darabnak, bár itt már görgetésre csak szoftveresen van lehetőség, és kis golyóval kell számolni (nem sokkal nagyobb, mint a Logitech hüvelykujjas trackballjaié). Ami még versenyben van a Marble-lel, az a Kensington Orbit, de a mindössze két gomb és a görgetés hiánya erős hátrányt jelenthet.
Na, most aztán jól összezavartalak...

Azt mondanám, hogy ha valamelyik trackballal szimpatizálsz, akkor igyekezz kipróbálni vásárlás előtt, es tartsd észben az itt leírtakat, aztán dönts. Sajnos magasabb az árfekvésük a hagyományos egerekhez képest, és a választék is kisebb, így érthető, ha sok ember inkább hagyja a francba az egészet.

-
HalasKYO
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a középső egérgombnak milyen a nyomáskomfortja ?
Olyan egereket preferálok amiben nincs oldalra billentés (több logi egéren is próbáltam illetve van is pl mX Revoultionom illetve volt G5 öm kb 3 évig, de szerintem katasztrofális)
Azért szükséges mert sok 3d modellező, animáló programot használok ahol kulcsszerepe van ezen billentyűknek és sok gyártó elköveti azt a problémát, hogy egy keményebb rövid nyomáspontú kapcsolót tesz ide. Fatális Hiba!
Mostanában a Razer termékeit preferálom , sokat próbáltam, jelenleg van egy 2012 es mambám és egy Lachesys-em. A mambán sajnos viszonylag kemény az MMB, de a lachesys ebből a szempontból nagyon jó.Az egyetlen gondom ezekkel az egyébként normál használat esetén tökéletes rágcsálókkal, hogy hosszú idő után megfájdítják az ember csuklóját.
Nálam az általános beállítás, hogy kb 4-5cm a monitorszélesség egérfüggő 1600-3200dpi.És a gondom az hogyha precízen akarok vele dolgozni, akkor mindig hozzá kell nyúlnom az egér érzékenységhez. Tudom hogy kb 1-2 pixelt akarok mozdítani , de az egér itt "ugrik" és túlhúzom, utána korrigálni, közben feszülnek az alkarizmok, mert közben nyomsz 1-2 gombot stb... macerás.
Írtad a cikk elején, hogy ez precízebb, emiatt kezdek érdeklődni eme egérmutációk iránt
.
Tudnád e javasolni nekem ?
Köszönöm! -
Thusor
őstag
Én is büszke tulajdonosa lettem egy ilyen hanyattegérnek. Eddig nagyon tetszik, bár néha elszabadul a golyó...még szoknom kell az irányítást.
-
fattyu
veterán
szintén zenész. holnap menek érte...
vicces lesz. Két hetet adok neki addigra kiderül aminek ki kell -
boba6
senior tag
a cikk hatására beruháztam egy ilyen jószágra mert a hagyományos egértől elég gyakran megfájdul a kezem, így gondoltam teszek egy próbát
az MX1000BT úgyis pontatlan mostmár akárhogy takarítom
most jött meg, egyelőre küzdök mint disznó a jégen de nem adom fel
-
KennyONE
aktív tag
Eleinte nekem is szokatlan volt,főleg az hogy "húzogatni" akartam az asztalon,de kb. 2 hét után már tudtam vele dolgozni is.
-
7
addikt
Közben szeretném megköszönni minden olvasónak, körülbelül 8000 lekérést ért el eddig az írásom, ezzel a legtöbbet lehívott szerzeményem.

-
KennyONE
aktív tag
Bocsánat,akkor én értelmeztem félre a hozzászólásod.
Szerintem egész gyorsan lehet vele célozni,és mivel hogy kattintás közben nem a golyót kell benyomni hanem rendesen van rajta gomb mint a hagyományos egereken,így szerintem a kattintás is elég gyors.Én onnan tudom hogy van vezetékes is mert az osztálytársamnak is ugyanilyen logitech egere van és az vezetékes.De ő már szerintem 3-4 éve vette.
-
7
addikt
Értem, köszönöm.
Egyébként a hozzászólásodból úgy tűnik, hogy rosszul fogalmaztam, úgyhogy helyesbítek: abban nem kételkedtem, hogy pontos eszközről van szó, azt pedzegettem, hogy gyorsan célozni és egyből kattintani, vagy mozgatás közben kattintgatni mennyire kivitelezhető.
De mivel nemigen játszol, igy a kérdés tárgytalan.
Én az Optical Trackmanből nem láttam drótosat (ahogy az M570-ből sem), pedig kerestem. Persze lehet, hogy én voltam figyelmetlen.
-
KennyONE
aktív tag
Igen,én is írtam a Logout blogomban egy pici bemutatót róla. Nekem nagyon bejött és én szeretem hogy vezeték nélküli,bár nem ilyen kis USB-s vevőegysége van,hanem a régebbi nagyobb Logiteches. Én grafikai munkákat szoktam vele végezni( PS,Flash,Aperture,stb...) és azt kell hogy mondjam hogy szerintem elég pontos mozgást tesz lehetővé.Én nagyon szeretem használni,és huzamosabb ideig sem fárad el tőle a kéz.Játékra nem nagyon használtam(mert nem nagyon szoktam játszani a gépen),de szerintem arra is jó lenne. Egy hibája van hogy nagyon kényes a koszra,és nagyon könnyen koszosak lesznek az érzékelői és akkor nem lehet vele annyira jól dolgozni,de egy tisztítás után minden rendben megy tovább.
de ha jól tudom van a hanyattegerekből is vezetékes változat. -
7
addikt
Erről van szó, ugye? Kacérkodtam vele még a maga idejében, de végül elvetettem (részben a vezetékmentessége miatt). Játékra meg gyors mozgásokra mennyire használható? Elég nehezen tudom elképzelni a használatát huzamosabb ideig gyors és egyúttal viszonylag precíz irányítást igénylő feladatokhoz.
-
KennyONE
aktív tag
Átfogó és jó cikk lett!

Nekem is hasonló egerem van,pontosan a cordless optical trackman.Már megvan 2 éve és hibátlanul működik.Nagyon szeretem használni és nekem kényelmesebb mint a sima egér. Aki ilyesmit tervez venni,az ne habozzon,mert ezek a hanyattegerek szerintem nagyon jók!

-
neduddki
nagyúr
HI!
kedvenc tszcse vezeto nenikek vettem ijjet tavajj ev vegen, mert mar fojjamtosan jajjgatott a csuklojara es allandoan rendeb kelelt raknon, szoval megyutt 1hetig amit hallgattam, hogy ezhasznalhatalkan nem birja mexokni, majd egyik pillanatrol a masikra raerzett, na azota csak ezzel haznal barmit, es a csuklobalheji is mexoktek:- )
en ai ne vagyok egy doglottegerfan szintne tokjol elvagyok vele, minosegi db az bisztosudv
neduddki
-
keopsz
HÁZIGAZDA
fú, ha így van, én kérek elnézést..

..nagybetűs bemutató, ami azt jelenti, h tök rendben van, pedig simán ideírnám, ha találtam volna benne helyesírási hibát, amivel tele vannak az arénás anyagaink, dehátnemvolt.

nyilván egy fless-féle anyag ellenében bemutató, bár a mai rencer szerint azok már asszem elemzés, minden más meg teszt, ugye?

..az pedig, h még 2011ben sem a mark "I'm trying to make the world a more open place by helping people connect and share." zuckerberg oldalán születnek meg az ehhez hasonlók, reménykeltő.

-
7
addikt
Megint csak köszönöm az elismeréseket

@F_Gergely: Igen, a golyónál en is néztem, hogy van némi különbség (kíváncsiságbó kicseréltem a golyókat), de elképzelni sem tudom, hogy mi lehet más. Tapintásra, hangra, súlyra nagyjából megegyeznek.
-
Saccco
nagyúr
Minden elismerésem a tiéd (és azoké akik elbírnak ezekkel ördögi eszközökkel)!

-
F_Gergely
őstag
Látom megelőztek, én is gondoltam arra hogy írok egy cikket az egérről, ezáltal is kicsit népszerűsítve a hanyattegeret. Szintén az elődjét használtam éveken át csak nekem a vezeték nélküli verzióm volt(van) meg. Sajnos a festése nekem is megkopott, de nagyon szerettem.Ami negatív volt számomra az egyrészt a görgő amikor néha tévedt, de ez csak a kisebbik dolog volt. Ami jobban zavart az az hogy nagyon gyűjtötte a koszt, és állandóan kellett takarítani különben a golyó nem volt képes finom mozgásokra. Ezt a M570-nél javították valami más anyagból van maga a golyó és nem tapad meg a felületén annyira a dzsuva. Szeretem és imádom, nagyon precíz és pontos a jó tulajdonságait meghagyták, és csak tökéletesítették azt ami már amúgy is jó volt. Logitech számomra egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. Maga a vevőegység alkalmazása pedig nagyon jó dolog mert így nem kell külön az egérnek külön a billentyűzetnek vevő.
Érdemes felrakni a Logitech SetPoint driver-t mert nagyon részletesen be lehet állítani az egeret, a gombokat be lehet programozni saját tetszésünk szerint, valamint lehet állítani az egér érzékenységén is.
Játszani is élmény rajta, mert pl: egy sniper puskával annyira hihetetlenül pontosan és finoman lehet célozni, hogy ezt egy rendes sima egéren nem tudnám megtenni.
Az hogy drága relatív, 15 ezer forint egy ilyen egérért, szerintem nem nagyobb összeg mint bármilyen más perifériánál.
Csak ajánlani tudom, annó tavaly behoztam munkahelyre egy női kollégámnak érdekesség képpen, napközben nála hagytam hogy tudja használni és annyira megtetszett neki hogy megkért vegyek neki egy ilyen egeret.A cikk jól sikerült, örülök hogy ilyen jól össze tudtad szedni a mondanivalódat, sajnos én ennyire tartalmas és részletes írást nem tudtam volna produkálni.

-
Egyik kollégám kapott egyet amcsiból a lányától logitech valami, hát elég durva megszokni, és nagyon lassú vele dolgozni.
Viszont van egy nagy előnye, hogy csak akkora helyet foglal el mint amekkora a fizikai mérete és nem kell neki egy 30x 30 centis ráadásul minél síkabb területet szabadon hagyni. Sőt akár az asztal lapja alá is felrögzithető

-
kovgab
tag
Jó írás, neked bejött.
A melóhelyen van egy Logitech Trackman Wheel, ma kipróbálom. -
7
addikt
Köszönöm.
Valóban elégedett vagyok a márkával, bár ez még csak a második Logitech egerem. Választás tekintetében biztosra mentem: mivel a cikkben ismertetett típusnak az elődjét már több mint három éve elégedetten használtam, nem volt igazán kétséges, hogy "bejön-e a csere"

Nagyon tetszik, hogy tartós és jól összerakott készülékekről van szó, és a legnagyobb problémám is tulajdonképpen csak legyintés érdemel. Kíváncsi leszek, hogy az M570 milyen állapotban lesz egy-két év után, bár van egy olyan megérzésem, hogy hasonlóan jól fogja érezni magát, mint a Trackman Wheel.

-
Zsolto
őstag
Remek, összeszedett, lényegre törő és kiegyensúlyozott írás, gratula!
A Logitech mutatóeszközök pedig komoly függőséget tudnak okozni, én egy MX610-est használok jó pár éve, és nemrég vettem egy használt példányt donornak, hogy legyen alkatrészem, ha elromlik.
Gondolom, te is így vagy a hanyattegereddel, ami bevált, attól nehezen válik meg az ember. Örülök, hogy bejött a csere, használd egészséggel!
-
7
addikt
Felőlem megbeszélhetjük, hogy időnként elküldözgettek nekem új trackballokat, én meg jól kipróbálom őket, aztán írok róluk bemutatót. Úgysem láttam még a PH!-n komolyabb trackballos írásokat.

@Rhino666: Sajnos kamerám nincs, de csekkold a #38-as hozzászólás első linkjét.

@Rossi: Mi azzal a gond, mit javítsak rajta?
-
Rossi
addikt
"nem az egeret magát mozgatjuk, hanem csupán a golyóját"

-
hoffman_
nagyúr
Alapvetően nem nagy rá az igényem. Ha játszani kell, akkor a Razernél sohatovább, mert a kedvenc sznobmárkám, ha pedig ágyból gépezek/filmezek, arra most vettem egy Logitech mk250es szettet, úgyogy maximum satisfaction van. Ezek az extrém ketyerék csak a kíváncsiságom keltik fel, használati cikk a lakásban egyik sem lesz egyhamar
Hozzáteszem, nem igazán tudnám kihasználni a egyiket sem, ha például munka során lenne előnyük. A PC itthon csak szórakoztató központ, illetve kapcsolattartási eszköz. Nem sok olyan program van, amit sulihoz használok hála az égnek(cad progi és compiler is elvan billentyűzettel és 2 kattintással). -
Cyrin
addikt
Nekem pont egy ilyen egér kell, és a vezetéknélküli kialakítás nekem nagyon fontos, mivel egy nappaliban lcdtv-re kötött laptophoz használnám, fotel karfáján, vagy a kanapén fekve. Komolyabb munkánál pedig leveszem a laptopot, és úgy is tudom használni.
-
7
addikt
Csinálni ugyan nem csináltam (még?), de leltem néhányat:
Logitech Trackman Wheel: Team Fortress 2
Logitech M570: Ultimate Doom
Logitech Trackman Marble: Quake Live (ez utóbbi kicsit más felépítésű, de szintén trackball, ráadásul bal kézzel egerészőknek is jó) -
7
addikt
Trackballt látni és tapasztalni két külön dolog. Ha valóban érdekel, és módod is van rá, érdemes próbálgatni őket, hátha találsz olyat, ami szimpatikus. Próbálgatás közben azt is érdemes figyelembe venni, hogy mire tervezed használni. Vannak olyan hanyattegerek, amik munkára tökéletesen megfelelnek, de játékra például véletlenül sem.
-
fireman3
tag
Nagyon szeretem a trackballokat, két hiányosság megszűnne nem sajnálnék ennél több pénz.
Bluetooth-ra sokszor szükség lenne, mert a gép távol van a full hd-s tévétől. A másik, hogy a golyót légpárnával kellene lebegtetni ami a port kifelé fújná. -
Z86
őstag
Jó lehet egy ilyet használni. Különösen a precíz mozgatás lehetősége tetszik.
Köszi a cikket!(#30) hoffman_:
Én sem tudom úgy kezelni mint egy egeret vagy akár a touchpadot.
-
-
Kipróbálnám összehasonlítani a trackpointtal, ez utóbbival nagyon jól tolható FPS is,
qrv@ramódfelett ritkán használok egeret. -
netpeti98
addikt
Jó cikk.Hanyatt egeret én még nem próbáltam.
Mondjuk az én egerem is logitech (vezetékes,optikai) és már vagy 3-4 éve bírja.
-
Boxi88
őstag
Sosem kezeltem még ilyen hanyattegeret, de nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet, úgyhogy gyorsan botolom ezt a hiányosságom!

-
Duree
veterán
Remek korrekt a cikk,bár igaz és sohasem tudtam rendesen használni a hanyatt egeret emiatt nem is szeretem.Viszont az írás remek gratulálok hozzá
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis rat és a cikk is jó lett, köszi!

-
Matthu
aktív tag
Korrekt kis írás és az egér is szuper. Könnyű megszokni a kezelését? Az üzemidő durván hangzik. Nekem a bluetoothos magic mouse 2db AA-s cerka akksival max egy hónap.
-
Rhino666
addikt
Igazából furcsán fog hangzani tőlem ezek után, de: rühellem a vezetékeket. Most is egy vezeték nélküli egeret használok, ahogy már lassan 6-8 éve, mert nem bírom elviselni a madzagokat. Mielőtt Gigabitre váltottam volna, másfél méteres közelségből is WiFivel toltam át a netet a gépre, annyira gubancellenes vagyok.
De azért vannak olyan dolgok amiben nincs értelme és szerintem ez is egy. Felsoroltál pozitívumokat, de még ha el is fogadom hogy másnak ez mérvadó (nekem egyik sem dob a lattba), akkor is kevésnek érzem a negatívumokhoz képest. Ha lenne vezetékes verzió az ár 75%-áért, nem ejtene gondolkodóba? Én biztos azt venném a kettő közül, ha már úgyis stacionárius dolog és garantáltan nem zavarna hogy felakad a kábel két rántás között... 
-
bacsis
Közösségépítő
Ehh, én aszittem, hogy ezek az egerek kihaltak, hát jónagyot tévedtem

Amúgy nekem is van egy A4Tech, még soros portos, imádom, annak ellenére hogy én viszont hatalmas fanatizmussal sem nagyon tanultam meg vele FPS-ezni, érdekes, hogy viszont Trackpoint-al úgy szórom a "hedsát"-okat mint Zámbó Árpy a fals hangokat

-
oxox
addikt
szerintem a taviranyitonak hasznalva jobb mint a sima eger...mondom annak ellenere, hogy sosem hasznaltam meg ilyet, de a vezetek nelkuli mx-emel (bluetooth), es a razeromnal is egyszerubbnek tunik...mert valami felulet igy is ugy is kell ha pozicionalni szeretnel pl feliratot, vagy beletekerni, stb....
(az mx raadasul meg mar nem is olyan jo tavolra mint regen volt)..
a cikk jo lett, koszonjuk

-
blueMerle
veterán
Érdekes cucc az biztos, megszokást követően viszont piszok pontosan lehet vele dolgozni.
Az teszt pedig jó lett -
7
addikt
A pontosságra egy szavam sem lehet, és a jelenlegi elhelyezkedésnél a jelzajjal sincs semmi gondom. Mint írtam, olvastam, hogy a wifi bezavarhat neki, illetve egy bizonyos távon túl már néha akadozik a mutató, ha nincs rendes rálátás a vevőre, de ez a távolság azért nagyobb egy átlagos vezeték hosszánál.
A merülést én is sajnálom, bár az üzemidő egész kellemesnek tűnik, és amúgy is vinnyog majd a cucc, ha merülőfélben van. Egy (már itt is az előbb említett) opcionálisan csatlakoztatható vezeték (mondjuk USB-miniUSB) lenne talán az igazán jó megoldás, mint mondjuk a vezetékmentes Xbox 360 controllerekhez beszerezhető play & charge kit.
A vezetékmentességnek eddig azokat az előnyeit láttam, hogy
- kötetlenebbül helyezhetem el a trackballt, ha épp nem asztalról, hanem mondjuk ölből szeretném használni
- esztétikai szempontból kellemesebb
- az hétszentség, hogy nem fog megtörni a vezeték
- könnyebb utaztatni, mert nem kell a vezetéket ide-oda tekercselni
- amikor ágyból nézek filmet, akkor jó 4-4,5 méterre vagyok a géptől, olyankor jól tud jönni távirányítóként, bár igaz, eddig is megvoltam nélküleDe igen, ott van, hogy
- figyelni kell a tartalék elemre
- ciki van, ha pótelem nélkül merülök le
- nem valami környezetkímélő dolog elemet/akkumulátort használni
- előfordulhatnak vételi problémák
- ha valaki szereti cipelni ide-oda a trackballt, akár el is vesztheti (értsd: elfelejti, hova tette, aztán nem találja meg), mert nincs a géphez kötve
Abban viszont (mint azt már korábban is jeleztem) egyetértek, hogy a számomra is egyik legfontosabb dolog, az irányítás esetén tökéletesen mindegy, hogy trackballnál van-e vezeték vagy nincs.
Az M570 egyébként vezeték ide vagy oda nagyon is tetszik, és úgyis csak madzagmentes kiszerelésben van.

-
Integra
titán
ha laptopozol és az ágyon ücsörögsz a tv előtt, akkor azért nem rossz ha a karfán ott a trakball is. kényelmes. vezetékessel nem lehet ezt megtenni. nekem egy microsoft trackball explorer-em van, az madzsagos, sajnos asztalhoz vagyok vele kötve. kár. de ez van, sok-sok éve nem gyártják már, ami számomra érthetetlen..
-
-
Rhino666
addikt
Nem találok értelmesnek tűnő magyarázatot, hogy miért jó hogy vezeték nélküli, ha már egyszer mozgatni sem kell.
Jelzaj, merülés, pontosság, elektroszmog.... 
-
Jó kis cikk, jó volt olvasni.

-
_Volkovy_
nagyúr
azon gondolkodom, hogy egy olyan cuccnál, ami amúgy se mozog, mi értelme van a zsinór nélküli megoldásnak..
egy normál egérnél se zavar a madzag, ennél meg.. hát ez divat fícsörnek tűnik
-
Angel1981
veterán
Jó kis teszt, köszönjük!

-
hoffman_
nagyúr
Jó írás, nagyon korrekt
Egy jobbfajta Razer vagy Logitech egér is ennyinél kezdődik majdnem, nem gondolom túlárazottnak, sőt.Itt viszont valami bibi lesz
- "A kék golyócskát könnyedén fordul, remekül lehet kezelni." -
Nekem tetszett az írás!

-
7
addikt
Jé, köszönöm a kiemelést!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Tesla topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tomato firmware
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bittorrent topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- További aktív témák...
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- 30000 forint értékű H&M utalvány
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A hardcore felhasználók

Szerintem egész gyorsan lehet vele célozni,és mivel hogy kattintás közben nem a golyót kell benyomni hanem rendesen van rajta gomb mint a hagyományos egereken,így szerintem a kattintás is elég gyors.

Jelzaj, merülés, pontosság, elektroszmog....