Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
scarabeus86 #49 üzenetére
A hd 5770-en nálam ilyen 60-100 fps volt mediumon 1080p
Ha gt 1030-nál ha csak leveszed highra szerintem meglennne az avg 100fps
-
scarabeus86
tag
Gratula a cikkhez!
Nekem is ilyen kártyám van, Dota 2 1080p maxon 40-60 fps, nekem megfelel. Jól jártál hogy nem passzívot vettél, mert enyém nyáron 80 fokig is felment a jól szellőző házamban. Az adatlapomon szereplő 775-ös retro gépben használom. Én is gondolkodom hasonló cikk írásán már ha lehetséges, csak más játékokkal. Nemrég szereztem egy HD 5770-et, azzal össze is tudnám hasonlítani. -
Geller72
veterán
válasz
D-LAN|FuRioN #47 üzenetére
"Viszont mivel régi dual 1366os rendszerem van, valamiért kb egy szinten teljesít a 1030-al."
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Pont ilyen kártyám volt.
Nekem nagyon tetszett! 20 környékén vettem újonnan, teljesen megérte. Végül eladtam és vettem egy sima 2Gb-os 1050-et. Igazából sok különbséget nem tapasztaltam, jó ami itt a cikkben is feltűnt újabb játékban picit jobb a 1050. Viszont mivel régi dual 1366os rendszerem van, valamiért kb egy szinten teljesít a 1030-al. Érzésre viszont jobb nála. Érdekes. Sors iróniája, hogy mióta lecseréltem az 1030-at, azóta nem játszottam semmit.
Néha sima Starcraft, wc3, sc2, ezen kívül film meg net. Igazából nem érte meg, de kitudja, egyszer még jól jöhet. 1050 -ben sem csalódtam igazából. Cikk pedig szuper, köszönjük!
-
Shokkolo
addikt
barátnőmnek kellett egy "olcsó" VGA, 2 havonta esetleg leül játszani, de IGP-vel azt se lehetett.
a 750ti és a 1030 között vaciláltam.
Nem bántam meg a az utóbbit.
Meglepően jól muzsikál Assasin's Creed alatt isGratulálok a cikkhez
-
djsiegfried
tag
Nekem az Xbox classic Steam Machine-emben van egy i3 3220 és egy GT 1030 valamint 4GB ddr3. Néha komolyan meglepődök, hogy mi minden elfut rajta, medium/high grafikán játszható FPS-sel....
A PSU pedig egy 250W-os FSP tápegység... -
Fred23
nagyúr
Köszi az írást, tetszett! Tavaly volt igazán jó vétel ez a kari 21-22-ért, ahogy felettem írva volt; már úgy felment az ára, hogy inkább egy GTX 1050, annak jobb az ár-érték aránya.
Speciel nekem elég is lenne ez a kártya, ha nem lenne 2 játék, amikhez kevés (az egyik szerepelt is a tesztedben). Mostanában mondjuk szinte csak Splinter Cell: Blacklist és ACIV: Black Flag megy, az is ritkán, heti 3-4 óra csak. Azokat meg szerintem simán vinné közepes-magas beállításokkal 1080p-n a GT 1030, hiszen mindegyik 2013-as játék.
-
tomba
tag
Most állítottunk össze itthon egy kis multimedia PC-t. Gondolkoztam Pentium és GT 1030 kombináción de végül egy R5 2400G lett belőle. 1600x900-as felbontáson kis kompromisszumokkal remekül fut rajta minden. Érdemes ezt megfontolni azoknak, akik ritkán ülnek le játék elé.
-
Geller72
veterán
Ha a fogyasztás nem érdekelne, sokkal előbb vennék egy 3gb-os 280x-et 20k-ért..
Mint egy ilyet 30-ért...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Köszi a tesztet. Nekem is 1030-cam van, de konkrétan van ami játszhatatlan. A legnagyobb bánatomra a Far Cry 5 is ilyen, Full HD-n átlag 26 FPS ha megvan, a legalacsonyabb grafikán. RotTR alatt se remekel, ippen 30 FPS átlag körül. Én személy szerint bánom hogy a nagy VGA hiányban megvettem 27 ezerért.
HD felbontás mellé ajánlanám, de Full HD-ra már semmiképp. Akkor inkább vegyen az ember 750 Ti-t, az is ronggyá veri sajna. 30W TDP ide oda, inkább egye a dupláját, de ez harmatos.
-
korion
senior tag
szia!
felhasználtam az írásod a hirdetésemhez!(belinkeltem)
utólag is köszönöm!
-
Silenzio
addikt
Apróság, de borítja a felosztást. A GTA V nem 2013-as, hanem 2015-ös. Nem azt kell nézni, PS3-ra mikor jött ki.
-
GreatL
őstag
Kösz, jó cikk lett. Olyan kellemesen-udvariasan trollkodós az információtartalom mellett.
-
Solten
őstag
Jo kartya, volt egy MSI passziv verziom anno. 60 fok korul mozgott terhelve, nagyon jo teljesitmenyt nyujt mindossze 30W-bol.
-
snecy20
nagyúr
Ja, hasznos info amúgy hogy idén év elején a GT 1030 is megkapta a G-Sync támogatást driveresen.
-
törölt tag
SyMbioTe, gratulálok a cikkedhez, jól összeraktad.
snecy20, persze, ki kell fizetni az új dobozt.
-
Noukoum
veterán
Kocagémerek kártyája. Jó lenne ha lenne belőle új verzió, nem ez lenne a legbelépőbb kártya a piacon még vagy 3 évig
-
elfelejtette
veterán
Egy ilyen kártyát én is bevállalnék a GT640 utódjaként.
-
Köszi a tesztet, jó lett!
(#5) Malák
Nem is tudtam, hogy mobil fronton ez az MX150... egy notiba tökéletes lehet. -
válasz
Krugszvele #3 üzenetére
Kártya weboldala: [link]
- Ezen speciel egy DVI-D és egy HDMI2.0
- Teszten kívül rá van/volt kötve egy 1280*1024-es 19"-os monitor is, semmi probléma nem volt, egyből felismerte.
- "Maximum Digital Resolution 4096x2160@60Hz"
- Fogalmam sincs mennyivel fogyasztott többet. 30W TDP-je van, szóval nem fogja felhasználni Paks II-t.
- Játék alatt néha-néha felpörgött rendesen, akkor vban jó kis tümmögő hangja, de alapvetően csendben van, ritkán kapcsolta fel nagyon magas fordulatra. -
Köszönöm a dícsérő szavakat, és örülök ha valakinek a kedve is megjött 1030-hoz.
-
paprobert
őstag
Simán lehet elég valakinek, ezt nem vitatom, de abszolút túlárazott. Főleg úgy, hogy a következő generációs IGP-k már a nyakán lesznek ennek a teljesítményszintnek.
A cikket pedig köszönjük, szép munka.
-
snecy20
nagyúr
Tulajdonképp azon gondolkodtam, hogyha a multimédiás képességei az 1030-nak megegyeznek a GDDR4 és GDDR5-ös változatnál, és a játék csak nagyon-nagyon marginális tényező, vagy egyáltalán nem tényező, akkor akár még a GDDR4-es is jó lehet ~22-23 körül, más kérdés maga a tudat, hogy az ember egy butítottat vesz valamiből.
-
Lord Myn
senior tag
Ilyet vettem én is a fiam számítógépébe, Haswell I3-as és 8GB RAM mellé, 1280x1024-es 19"-es monitorhoz. Meglepő a teljesítménye, a 2-3 éves játékoknál sokszor még magas grafikai szintet is be lehet állítani.
-
Nálam járt még kb. 1éve teljesen új 8.gen i5-ös (4magos, 8 szálon) FullHD, 15"-os acer laptop mx 150-nel. Annak az ára 160-180 környékén volt, de azóta nyilván lehet jobbat is venni (vagy olcsóbban).
Teljesítményre szerintem abszolút korrekt, ilyen szempontból csodás időket élünk, amikor már komoly grafikával lehet 30W-ból játszani -
snecy20
nagyúr
Ez a GDDR5-ös verzió meglepően jó képességű és sokoldalú kártya, kár hogy megdrágultak, tavaly ilyenkor 21-22.000ft körül egész jó vételnek számítottak. A jelenlegi 27-34.000ft(!)-os ársáv már nem annyira áll jól a kártyának, akkor már inkább egy legolcsóbb 1050-et 40-42.000ft körül.
-
Kiváló cikk! Köszönöm szépen! Azthiszem a kövi notimban MX150 lesz.
-
A tesztet köszönjük!
Igazából tök jó kis kártya ez, 30W TDP mellett pedig szinte bármibe bele lehet rakni. Korrekt.
-
Mindig mindenki meglepődik, amikor 95% böngészés/filmezés/office 5% játék felhasználásra valakinek 1030-at ajánlok, ha új alkatrészt szeretne.
Pedig ahogy a tesztben is látszik, némi kompromisszummal, de a legtöbb dolgot vígan viszi.Egyébként notikban MX 150 néven fut (ha valakinek esetleg ez nem lett volna fejben összekötve) és ott is relatív olcsón mérik.
Szerencsére a 740m-840m-940m szintet már nagyon elhagyták, így a belépő gpu még notebookban is egészen jól muzsikál -
Krugszvele
senior tag
Engem az érdekelne, hogy milyen kimenetek vannak rajta?
Hány monitort támogat egyszerre?
Milyen a max felbontás, amit még kezel automatikusan? Windows hajlamos betojni full hd fölött.Mennyivel nőtt a gép fogyasztása az integrált vga-hoz üresjáratban, meg max terheltségnél?
Mennyire hangos a kis légkeverő rajta?
Köszönöm
-
Grenki
csendes tag
Hm akkor nem is olyan gyenge kártya ez az 1030...most elgondolkoztam egynek a vásárlásán úgy is vidkari csere előtt állok
-
Zicokuka
senior tag
Gratula, jó ės hiánypótló cikk. Alkalmi játékra tökéletes, bár ėn se játszok már sokst, de akkor ne kelljen semmit állítgatni, így nálam a koca vga egy 1070
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kíváncsi voltam, hogy mire is elég mai, illetve régebbi játékoknál egy GT 1030-as kis kártya teljesítménye.
- Xbox Series X|S
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest