Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grande Ale
őstag
Tudnátok segíteni infóval, hogy honnan tudnék piros nexus 5-öt rendelni? Több boltot hívtam már, sehol nincs...
-
trance89
őstag
válasz eastsider #29850 üzenetére
perszehogy nem, inkább ezt ajánlanám: [link]
-10% promo kód: repeatbuyer
több mint fél évig spigen neo hybrid-et használtam de az hatalmas és túl szögletesek az élei, ez után felüdülés kézbevenni egy diztronic-al a N5-öt
egyedüli hátránya hogy elég nehezen nyomódnak vele a gombok de ez egyben nagy előny is -
Scooter74
őstag
Ezt Olvastátok már:bankkartyank-helyett-is-jo-az-okosmobil
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
slice14
veterán
Szerintetek a N5-el esélyünk lesz használni?
#29854 Scooter74: Pont most olvastam én is. Kérdés hogy AOSP rendszerrel használható lesz e?
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
deakferenc75
tag
Karácsonyra tervezek venni egy telót a feleségemnek,de csak az N5 és iTelefon 5s jöhet szóba (a 6 még drága). Tudom,hogy egyik alma,másik körte,de android fronton az N5-öt nézem a legtöbbe.Az a lényeg,hogy sok-sok hónap, évek után is stabil legyen.Az almától ezt megkapom,de kérdésem,hogy a Nexus is stabilan és megbízhatóan fog működni hosszú idő után is?Nem telepítgetnénk rá felesleges dolgokat,nem mókolnánk.Ezt azért kérdezem,mert - mint tudjuk - az android egy bizonyos idő után hajlamos belassulni.Tehát N5 vs 5s
-
slice14
veterán
-
BeastMode
őstag
válasz deakferenc75 #29858 üzenetére
Stock Androidon nincs ilyen "egy idő után belassul" dolog, mivel semmilyen felesleges bloatware nincs rajta. A Nexus 5 véleményem szerint még 3-4 év múlva is egy teljesen használható telefon lesz, hála a rendszernek és az erős hardvernek.
De amúgy, ha ezt a kérdést az 5s topikban teszed fel, ott az lesz a válasz, hogy azt vedd
Nem utolsósorban, ha a pénz is számít, akkor mindenképp N5. -
thesound
addikt
Erről a hirdetésről mi a véleményetek? Felvettem vele a kapcsolatot privátban, korrektenk tűnik. Ha van vélemény osszátok meg.
Köszi előre is.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
gurl
tag
válasz deakferenc75 #29858 üzenetére
Az igények alakítják... okostelefonok óta iOS és iphone párti voltam, több megfordult a kezembe,de egyre több negatívum miatt váltottam. Mik voltak ezek?
Elsődleges ok az apple termékpolitikája volt. Számomra nonszensz, hogy egy telefon (ami hardveresen rendben van), egy új rendszerfrissítést követően messze nem produkálja azt a teljesítményt,amit egészen odáig adott. Ehhez még hozzátartozik az is,hogy nem térhetsz vissza az előző rendszerre (nem, tényleg nem, bárki bármit mond,nem lehet az ios7 és iphone 4 óta). Nem akarom megmagyarázni,hogy miért oldják meg így a dolgokat, hisz ez nyílt titok.
Másodsorban pedig nevetséges az a féle zártság, amit az apple a "biztonságnak" mutat be. Ezek mellett számos hátránnyal rendelkezik mind a telefon, mind a rendszer, ami egyéni igények, melyeket nem akarok részletezni,ez mindenkinél más. (és tudjuk,hogy minden nem lehet jó mindenkinek egyszerre). De, ha van apple tv-d, órád, ipaded,akkor legalább közösen tudod rajtuk megosztani a képeket ahelyett,hogy USB-s megoldást használnál..ja! hogy nincs USB-s megoldás, csak itunes...
Az meg már csak hab a tortán, hogy az i6 egy csúnya és igénytelen készülék, amit ugyanúgy lenyomnak a vevők torkán, mint az eddigi készülékeket és a fent említett "update-rendszert". Ennek elkerülése érdekében szabadultam meg az 5s-től.. a 6 nem jön be, viszont a "belassítást" nem akartam megvárni.Ja! És félreértés ne essék, nem én vagyok a google és nexus 5 reklámarca (bár az lehetnék, sok nővel és pénzzel ) de, az "applafanboyságom" ellenére felüdülés az android és az N5 is, tudom, hogy bármi van a későbbiekben, egy délután alatt visszatehetem az előző rendszert, amin még gördülékeny volt minden, úgy és akkor szabom át, és bővítem fícsörökkel, amikor akarom...
Egyébként egy elegáns telefonnak tartom, ami teljes mértékben kiszolgál. De változó igények és értékrendek alapján élünk.
Még csak annyit, hogyha az N5 csaj lenne, már elvettem volna
-
gulb
senior tag
Jo volt olvasni a kommenteket
Sajnos ram is ram talalat a ram problema 80ora utan kakukk totalis lefagyas lett a vege.. ma 32oranal tartok es 670MB systemmel mar receg.. restart need.
Az L-be ilyen gond nem volt de abba voltak funkciok amik nem mukodtek 5.0val szembem szoval fiuk osszecsaptak ezt az 5.0-at -
deakferenc75
tag
Köszi a kimerítő véleményedet.Nem azért jöttem ide,hogy az iOS-t és hardver társát istenítsem.Addig nem volt semmilyen cupertinoi termékem,nem volt róluk tapasztalatom ameddig idén tavasszal ki nem mentem az öcsémhez Sydney-be.Neki csakis alma termékei vannak:macbook, macbook air és pro,iphone.Ott töltöttem 2 hónapot és láttam,hogy ezek a cuccok nagyon jól működnek,úgy ahogy meg van írva.Nosza is hoztam haza egy iPad Airt,ami szintén tökéletes,nem frissítettem még 8-ra.Ezt csak azért írtam le,mert android fronton is egy hasonlóan jó cuccot keresek,erre szerintem tökéletes az N5 az általatok leírtak alapján.Nem vagyok gyerek,hogy évente össze-vissza cserélgessek telefonokat,ezért kell egy jó,megbízható példány.Nagy valószínűséggel egy N5 is a család tagja lesz hamarosan.Magyar nyelv mindegyiken van? (mert Sydney-ben az egyik szolgáltató kiállított N5 menüjében volt).
-
M.Eriksen
tag
Sziasztok!
32 GB-os verziót lehet itthon gyári garanciával kapni? Ha igen hol? Olvastam,hogy többen a partnero gsm-nél vettétek a telót. Valakinek van már szervíztapasztalata velük kapcsolatban? Amúgy hivatalosan ma hol adnak mo.-n gyári garanciát a nexus 5 mellé?
Akik a partnero-tól vették nekik milyen a telefon lokalizációja? Melyik piacra szánták eredetileg? Bocs a sok kérdésért,de máshol nem találtam megnyugtató választ ezekre és vásárlás előtt állok. Egyből 2 db-ot vennék szval nem szeretnék rosszul választani. -
szpali
addikt
válasz slice14 #29855 üzenetére
Fura, hogy nem kompatibilis az alkalmazás a Nexus5 készülékkel
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.telekom.as.mywallet.huiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
mmarta
senior tag
válasz slice14 #29870 üzenetére
Origo oldalán ez van:
a cégek közül elsőként a Magyar Telekom vezeti be élesben ügyfelei számára a szolgáltatást. Decembertől azok az ügyfelek tudnak majd - NFC lapkával szerelt - okostelefonjukkal fizetni, akik OTP-s betéti számlával rendelkeznek.
Tehát most a Telekomosok -sim kártya alapján gondolom-, decembertől az OTP-sek. -
Davzone
senior tag
[ Szerkesztve ]
Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Sajtqukac
tag
Én beszéltem a telekomos mobiltárca ügyfélszolgálattal és azt mondták hogy csak telekomos készülékkel működik (azaz náluk vásárolt, és a kompatibilis listán fel van sorolva). De ha valaki meg tudná szerezni az apk fájlt és be megy egy simért akkor szerintem simán működne a nexuson is.
-
gery2123
őstag
Akinek sikerül be üzemelni a mobil tárcát az ne tartsa magában majd, mert nagyon érdekel engem is a dolog.
-- PSN_ID: GerY2123
-
válasz gery2123 #29882 üzenetére
Itt van leírva a megoldás, hogy hogyan lehet megoldani bármilyen NFC-s mobilon.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
zolka95
őstag
válasz BeastMode #29860 üzenetére
Tényleg belassul az android egy idő után? :-O
Mondták már nekem ezt, de keveset értettek a telóhoz, csak a szifont istenítették. Nem gondoltam volna, hogy komolyan belassul egy idő után.
Azt hittem csak úgy mondják. De mi az a konkrét ok, amitől belassulnak a nem stock rendszerek? A nem nexus telókra is rá lehet tenni a gyári rendszert és wipe-olni, úgy értem a gyártója által kiadott rendszert. Akkor újra gyorsnak kéne lennie, nem?[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
-
-
mmarta
senior tag
válasz Sajtqukac #29884 üzenetére
A Chrome bővítményekből telepítsd fel a hozzávalót és menni fog. A lentit használom (evozi.com).
-
ElGatto
aktív tag
válasz Just486 #29889 üzenetére
hi!
Igen igazad van... 25 - én frissült a google play, és azóta csinálja. Nem mellékesen mintha azóta jobban merülne. Remélem javítják nemsokára ha csak nem direkt lett ilyen.
Persze azért felmerült bennem a kérdés, hogy aksi kijelzőnél a % - okat összeadva nem ki kellene jönni a fogyott % - nak? pl. 18 - at számolok erre 70% a töltöttség szintje... -
Just486
senior tag
válasz ElGatto #29892 üzenetére
Ez szerintem azért van, mert volt egy "bug" a nyílt bétában, hogy az "Egyéb" fogyasztás túl magas volt az akkumulátor statisztikáknál, és látszólag ezt a Google olyan elegánsan oldotta meg, hogy egyszerűen kivette az Egyéb bekezdést a végleges verzióból, igaz így nem látod, hogy mennyi a többletfogyasztás, de legalább nem szúrja a publikum szemét...
That unconquered country we call the future.
-
nagyúr
válasz zolka95 #29887 üzenetére
Amit fentebb is irt a kolega, sok gyarto sajat, sokszor rosszul optimalizalt romot rak a telefonra, ami tele van felesleges, torolhetetlen alkalmazasokkal. Ezek nagy resze reklam, samsung leszerzodik app gyartoval, aztan felrakjak a keszulekre a sok memory cleaner faszsagot. Masreszt idovel cash is kepzodik a programok altal, ez is lassithatja a rendszert. Masik dolog, hogy az android sajnos alapbol eroforras igenyesebb, JAVA-ban irodott, tobb memoriat igenyel, szemben az IOS-el amit objective c-ben irtak (ha jol tudom). Na mar most az eleve sok memoriat igenylo rendszernek adnak 1 GB memoriat, aztan feltojak a touchwizt ami megzabal 700mb-ot, akkor mi a kerdes?! Erdekes baratnom kinabol rendelt csupasz droidos teloja nem lassu az 1GB-al
-
palesz53
senior tag
válasz M.Eriksen #29866 üzenetére
egy részére válaszolok - itthon 32-es gyári garival nem volt és nincs most sem...
gyári garival mm, speedshop, bestbyte, meg a firstphone adta a 16-ost - mm-nél már nincs, speedshopnál fekete talán lesz a jövő héten, bestbyte-nál nincs, firstphone-nál nincs (ez mind jelenlegi állapot!)...mobiltárca - a hír egész pontosan úgy jelent meg, hogy idén a telekom (+ otp), és majd jövőre a telenor és a voda is beszáll...
[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
lord.lakli
őstag
válasz slice14 #29859 üzenetére
Sajnos az nem olyan egyszerű. Rengeteg jogszabálynak kellene megfelelnie, meg egy csomó pénzéhes magyar céggel és bankkal kellene megegyeznie. Még NS-en tök jó poén volt. Mobiltárca sem volt rossz, de wallet valamiért jobban tetszett, már csak azért is mert ahhoz nem kellett sim-et cserélni.
-
zolka95
őstag
ha nem használom a telót, akkor akkukímélőbe kapcsolok
kb 7.30 előtt nem volt akkukímélőben, így lehet többet bírt volna[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Sajtqukac
tag
válasz lord.lakli #29899 üzenetére
Azért mert a nexus 5 nem kompatibilis vele és ezért nem listázza ki. De ha neten kattintasz egy linkre ami rá mutat akkor oda visz, azonban letölteni ugyanúgy nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest