Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tim82


Tim82
nagyúr

Gratulálok, jó írás, mint egy használt business-class T40 tulajdonosa, hasonló gondolataim vannak a témával kapcsolatban (de sokkal jobban összeszedted, mint én tettem volna). :C

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#2) kozmate


kozmate
tag

Nekem Core2-es HP-m van, NHC-ban gyönyörűen be lehetett állítani, hogy minden szorzóhoz ugyanazt, a legalacsonyabb feszültséget használja. Azt nem mértem,hogy így mennyivel tovább megy akksiról, de az biztos, hogy a ventilátor alig kapcsol be így.

[ Szerkesztve ]

(#3) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

Nekem is tetszik az írás! :R
Nekem egy Acer szubnotim van (3012WTMi), külső a DVD írója, elég jól is bírja, azonban pont az aggaszt, amit meg is fogalmaztál.
A 945GM zabál és fűt is. A Core duo 0,95V-ig vihető csak le szoftveresen, 1000MHz az alsó határ.
Azon gondolkodom, hogy egy kisebb Dothant szerzek bele (remélem kezeli is). Egyszerűen bőven elég. Elketyegne 0,75-0,8V-on, 800MHz-en... És feleannyi mag fogyaszt.
Meg olvasgattam a fórumon, és arra jutottam, hogy még egy Banias sem lenne rossz, semmivel nem melegedősebb a Dothannál.
Viszont én a jelenlegi négyórás akkuidő helyett egy hatórásnak nagyon örülnék!

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4) sghc_toma


sghc_toma
senior tag

... a hagyományos elrendezésű ins-del-home-end-pgup-pgdn hatos blokkért ...
szívesen kezét törném annak, aki kitalálta a nem hagyományos elrendezést.. undorító.. sajnos hamarosan hozzá kell szoknom, mert a kedves HP is úgy döntött, hogy vált, és a 8510w-n ott vigyorognak az említett gombok a jobb szélen :O

kozmate: azt be lehet állítani, hogy minden frekin a legkisebb feszültséget használja, azonban annál kisebbet nem tudsz beállítani...

in asm we trust

(#5) Hebry


Hebry
senior tag

Nekem itt van 2 laptop
Egy p3-as HP xe3, ami nem éppen egy mai technológia, de arra, amire használni akarom tökéletes. Irodai alkalmazások, és kommunikáció (msn, skype)
Ősoknek szereztem be. Had tanuljanak. :DD
A másik egy IBM T43p, amelyet minden nap használok a munkámhoz.
M770-es procival, igaz saját videóvezérlővel , de az nekem kell is. :DDD
Minden tökéletesen és eléggé gyorsan működik. Gondolkodtam, hogy lecserélem egy T60p-re, de gondoltam minek, az igényeimet kielégíti. És ami nagyon fontos, hogy szeretem, mert még sohasem hagyott cserben, igaz nem is várnám tőle.
Tény, hogy 2 éve csúcs volt, ma már sokan leírják, hogy mi ez, de tökéletesen elég nekem, és arra, amire használom.
A többire itt az asztali.

A pöcökegeret én szeretem :DDD

(#6) bbazsy


bbazsy
őstag

tetszett az írás, egyet is értek vele. ha tehetném, most már nem ezt a gépet venném, de bajom nincs vele:) 15,4 + 3.1kg -ot is meg lehet szokni. de nyilván nem csapdosom az oldalamhoz és futkosok vele kilómétereket:)

pöcökegér és társai(minőség, bill(!), felbontás) meg mindenképp hasznosak szvsz.

első kép felett még: "A két gép közöt ..."
kép alatt: "ninc sszüksége"

[ Szerkesztve ]

..

(#7) rudi


rudi
nagyúr

Éppen a napokban gyűrtem két kis notit. Az egyik egy 12,1"-os széles kijelzős volt. Elkezdtem méricsgélni, és az jött ki, hogy egy centivel széleseb(!) mint a régi 4:3-as képarányú, DE 14"-os Dell D600, vagy bármelyik másik gép. Mindemellett a 14"-os csak 1-2 centivel volt mélyebb. Szóval, szerintem nem halt ki a 13-14"-os méretosztály, csak átalakult :) Mondjuk, ebben a 12-esben, ami nálam járt, az volt a ronda, hogy a monitor körül jó másfél centis keret volt, tehát folyton azt kérdezgettem magamtól, hogy miért nem tettek bele nagyobb kijelzőt.

Emellett most kezd éledezni a szintén nem túl nagy 13,3"-os méret. Elvileg a 12-es széles gépházába bele lehet tettni és nem lesz mellette az a ronda keret.

Abban maximálisan egyetértek, hogy a 15,4"-os már nem hordozható méret. Én a legésszerűtlenebbnek tartom a maiak közül, mert asztalra meg kicsi, pláne annak, aki a ma divatos 20-22"-os monitorokhoz szokott.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#8) rudi válasza kozmate (#2) üzenetére


rudi
nagyúr

Le tudod venni 100 MHz-re?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#9) cannibal


cannibal
senior tag

Azon viszont meglepődtem,hogy a celeron d elveri a pentium m -et :F

(#10) lapa


lapa
veterán

az a bajod, mint nekem. túl sokat gondolkodsz ahelyett hogy fogyasztanál mint a többi normális ember.

(#11) rumos14


rumos14
nagyúr

az írás nagyon jó, nekem kicsit off kér(d)ésem lenne: noti procikat összehasonlító tesztet vagy ilyesmit merre találok? notebookcheck.net-et leszámítva.

(#12) parandroid válasza cannibal (#9) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Miért meglepő? Ez egy Conroe-L magos Celeron proci 1MB cache-sel. Már a Dothan magos Pentium M és a Celeron M között sem volt semmi észrevehető különbség azonos órajelen, ez meg még fejlettebb architektúra is. Nemrég néztem egyébként egy Celeron M530-at (1,7GHz, 1MB cache), az is hozta ugyanezeket az eredményeket egy Acer notiban.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13) Alchemist


Alchemist
addikt

Vegyük észre, hogy a PC-s iparnak egyre nehezebb érdemi innovációt létrehozni és lenyomni a fogyasztók torkán.
Ha 8 éves ciklusokban visszatekintünk az elejére, ugye 1984-ben volt a C64 és megjelent az első Mac ('76-ban legfeljebb programozható zsebszámológépek voltak a consumer piacon, egy HC/PC már eleve más kategória).
’92-ben már 486-os processzorral felszerelt PC-ket lehetett kapni, amelyeken a DOS mellett már a Windows 3.x változatával már sokféle alkalmazást lehetett kényelmesen használni. A C64 a szekrény mélyébe került, esetleg a gyerek még játszadozott rajta néha egy kicsit.
2000-ben már a Win’98 mellett megjelentek az NT alapú rendszerek is és közeledett az 1 GHz-es álomhatár elérése. De a régi 486-os gép (talán azóta egy kicsit feltupírozva) már nem lett mindenütt elfeledve, könyvelésre, egyszerűbb szövegszerkesztésre továbbra is jó volt. Vagy legalábbis a gyerek elvolt vele...
Ma, 2008-ban a többmagos procik és a Vista mellett még meglepően jól használható egy 8 éves, 900 MHz-es PIII-as rendszer Windows 2000-rel. Legalábbis szövegszerkesztésre, netezésre, zenehallgatásra és DVD vagy avi filmek megnézésére vagyis nem CPU- és memória zabáló alkalmazások futtatására.
Ha ez a trend így folytatódik, láthatóan egyre kevesebb oka lesz az egyszeri fogyasztónak, hogy időről-időre lecserélje számítógépét és operációs rendszerét (ami nemcsak $$$ pénz, hanem idő + vesződség is a régi programok telepítésével, kompatibilitási gondjaival és az újabb verziók megint csak $$$$ kiadást jelentenek, etcetera).

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#14) Zso Ro válasza Alchemist (#13) üzenetére


Zso Ro
senior tag

Hali!

tokeletesen egyetertek veled,bar en nem szamoltam utana,de a desktopok piacan a gyartok meg lesznek/vannak love,hiszen regebbi gepek is beallithatok munkara.
Csupan a jatekok teren van oriasi lemaradasuk,de erre is van egyellenpelda:

Ismerosom COD2-zik egy 900Mhz-es Cerkaval,256-nal tobb RAM-ot csak akkor latott a gep,mikor kolcsonbe kapott meg egy modult a gepebe.Ennek ellenere a maximum 30fps-t produkalo gepen megtanult jatszani,a diavetites kozben a kepeket osszerakni,viszont ha ellatogat hozzam,a gepemen lealaz mindenkit.

Ne temessuk meg azokat az "ocska" gepeket,amelyeket evekkel ezelott vasaroltunk.

(#15) divergens


divergens
tag

Én is fájó szívvel válok meg a t41-től!! :O

quake III arena

(#16) yash


yash
senior tag

Nos, én úgy érzem érintett vagyok a témában, hiszen ugyanaz a gépem van, mint peterkeT-nek, csak a cikkből az újabb. Nekem HP-NC4400-am van, az emlitett Core Duo-val, újabb chipset-tel. Nos, már több mint egy éve használom (16 hónapja kereken), eleinte XP-vel, majd most már Vistával. Tapasztalataim a következők:

A Vista csicsája teljesen megy rajta. XP-vel a gép közel 3,5-4,5 órát birt akkurol, az Vistánál, office hasnzálat mellett sem éri el a 3-at (NHC-vel mérve, feszültségek a minimálisra állitva, 0,965 V), inkább 2-2,5 óra. Tehát: Vista zabálja az áramot. És nem csak az áramot, erőforrást is (2G ramból azért engem nem zavar, ha kajálgat). Ez nagyon nagy hátrány.

Másik oldalról: a gyakorlat szerint, ha vkinek olyan vidkarija van, ami nem támogatja a Vista csicsáját (pl i915, hp-nc4200-as géprn), akkor a 3D mód be sem töltödik, és hosszabb élettartamu az oprendszer, mint XP-vel (ezen eléggé meglepődtem).

Tehát, a régi gépek az új rendszerrel, bár szenvedni fognak RAM-mal, (procival nem igazán), akkidejük nő! De ez csak a régebbi platformra igaz. Szóval, gyalázatos, amit a hw/sw gyártók művelnek...

Amikor vettem a gépem, 525e volt ujonnan, most már 300e a végösszeg ujonnan... Használtban max 200e-re tippelem... igen, de mit is kapunk ezért? Nézzük csak:

Acer gagyik, 150e, HP business class noti 200e... na akkor nézzük, mit is kapunk 200-ért (és ez már ráadásul az ujabb széria!!):

ujjlenyomatleolvaso
bluetooth
infra
pöcökegér + tapiapad
környezeti fényérzékelő
mikrofon (nagyon durva minőség, méterekről hallják ha beszélek, elmondások alapján, lealázta a BT haedszetem!!, félelmetes)
Core Duo 2Ghz
2G RAM
i945GM (128mb VRAM rendszerből)
SATA Seagate Momentus (tesztgyőztes winchester)
12 col szubnotesz, 1,8 kg (a konditerembérlet árát hagyd meg a NET-re)
Trusted Platform Chip
BusCard
SD/MMC olvaso
GigaLAN
s-video
VGA-ki
gyorsgombok
WLAN ABG
fém aluház!!
nagyon pöpec billentyűzet (másfél év után is finom gombok, halk)
3 év garancia (ha a 200e-s gépet veszzük, még 2 majdnem)

Na, kérdem én: egy acer vagy fujitsu, ugyanezért az árért mit fog tudni? Megmondom: olvadós műanyagház, recseg ropog, jó ha megy másfél órá akkuról, és örülhetsz, hogy van benne WLAN.

Ja, és megjegyzem: ez nem acer... HP business class, core duo procival!!!

Aki szerint, ez a minőség nem ér meg ennyi pénzt, és jobb egy ócskafos "legujabb mindent visz" extragaygi notebook... az meg is érdemli, ha szétég a lábán a szőr, amikor használja (már ha elbirja ölben, mert az enyém 1,8 kg!!! csak a gyagyik 3 kg-jával szemben).

Szóval, én a mai napig inkább venném akár a régebbi nc4200-at ugyanabban az árban, mint a legujabb gagyifost... és ezzel, azt hiszem egyet fogunk érteni peterkeT-vel is.

[ Szerkesztve ]

(#17) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Pár hónapon belül esedékes a notebook vásárlás, ezért gondoltam, hogy bemegyek a Media Marktba, megtapogatni a gépeket, az összeszerelést, stb.

Nagy bánatomra csak 12"-os gépből volt 2, meg 15.4-esből vagy 50.
Jah volt még egy 17"-os is.

Elgondolkodtam ezen, főleg azután, hogy pár napig egy 15.4-es laptopot használtam. Kisebb kéne nekem, mert ez nem túl mobil. Elképzelhető, hogy egy 13.3-ast próbálok keríteni, aztán majd spórolok egy monitorra, és úgy használom otthon.

(#18) gerii válasza (Kolombusz) (#17) üzenetére


gerii
addikt

12-es gépeket a Mammut-i Saturnban nézzél, ott asszem van egy csomó

(#19) (Kolombusz) válasza gerii (#18) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Félreértesz, én 13.3-ast akartam nézni, de sajnos csak 12-es, 15.4-es és 17-es volt.

(#20) sghc_toma válasza yash (#16) üzenetére


sghc_toma
senior tag

Tehát: Vista zabálja az áramot.
Milyen nyelvű Vista-d van? Csak azért kérdezem, mert egyszer feltettem egy magyart, és kb. 1 órával (!!!) kevesebbet ment akksiról, mint az angollal. Nem tudom, mi a franc lehet a különbség, mindenesetre fura. Amúgy angol Vista-val kb. 10-15 perccel többet megy, mint XP-vel..

in asm we trust

(#21) parandroid válasza (Kolombusz) (#17) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az usanotebook-nál, notebookstore-nál, de a notebook.hu-nál is szokott lenni bemutatódarab HP, IBM és Dell szubnotikból is. Mindhárom cég foglalkozik renew HP-val is, ha az ár is fontos. Dellnek van 13"-es kategóriájú konzumer gépe is, igaz az az XPS sem olcsó darab. Emellett talán MSI még, aki 12, 13, és 14"-en is kínál konzumer cuccokat, nem is drágán, de a magyarországi szervizgaranciájuk bennfentesek szerint botrányos.

Viszont ha suliba kell a gép, állandó cipelésre, akkor az IBM t4x és a HP nc62xx mindent ütnek. Persze ezek már csak használtan kaphatók.

Jövő héten IBM Thinkpad tali BP-n (lásd a Thinkpad Baráti Kör topikot), ha ünnepélyesen megígéred, hogy Thinkpadet veszel, akkor valószínűleg beengednek, lesznek páran régebbi X sorozatú gépekkel is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22) parandroid válasza sghc_toma (#20) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy a nyelv lenne az extra fogyasztó. :DDD

Valószínűbb, hogy valami energiabeállítás másképp volt beállítva a két verzióban. Én most angol nyelvű Vista Ultimate-et használok, de meg kell mondjam, hogy nem jelentősen kevesebb az akkus üzemidőm, mint XP-vel lenne. Minimumra vett fényerővel és max battery beállításokkal erősen közel van a 4 órához így is.

Ezzel együtt más okokból, de megy vissza rá az XP.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#23) Blaise válasza (Kolombusz) (#19) üzenetére


Blaise
veterán

Elég kevés 13.3 gép létezik, ráadásul nem is olcsók. Macbookon kívül Dell XPS-ből van, valamint Asusból, de ezek nem a 200k-s kategóriába tartoznak. :U

(#24) venember83


venember83
nagyúr

Sejtettem, nem, reméltem, hogy peterkeT írt valamit a notikról, neki is látok az olvasásnak. Előre is kösz!

(#25) (Kolombusz) válasza parandroid (#21) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Igen, napközben cipelésre kell, estére otthon pedig asztalra. :)

Így milyet ajánlanál akkor?
Nem akarok használt gépet, mert van egy lehetőség, 150k huf-ot fizet egy cég számítástechnikai eszközbe, de új kell legyen és számlás.

Szóval bruttó 200 ezer forint körüli áron kellene egy kisebb noti, eredeti Vistaval (mindegy melyik, csak ne a Basic) és normális anyagminőséggel. Kivitelezhető ez, vagy spórolni kell még hozzá?

Acer gemstone Aspire 2920 széria esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#26) Blaise válasza (Kolombusz) (#25) üzenetére


Blaise
veterán

eredeti vista nem kell, hogyha a suli ahova mész rendelkezik msdnaa-val, mert akkor a Vista Busniess elérhető jogtisztán

(#27) parandroid válasza (Kolombusz) (#25) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Marad a renew HP. Mást jó szívvel, új státuszban ennyiért nem tudok ajánlani. Így is beáldoznád a gari egy részét (erre csak egy év van), és a magyar lokalizációt (billentyűzet, Win).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#28) (Kolombusz) válasza Blaise (#26) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Látod, erről el is felejtkeztem. :)

PeterkeT: utánanézek a gépeknek.
Esetleg ez az Acer? Olvasgattam én a notis topikot, de annyira felemásak a vélemények. Egyesek szerint szar a szerviz és a gépek, mások szerint meg nagyon gyors a szerviz (asszem valaki pont itt a Logouton írt róla), csak az a gond ugye, hogy ezeknek az új Acereknek a megbízhatóságáról nem nagyon tudunk.

[ Szerkesztve ]

(#29) Blaise válasza parandroid (#27) üzenetére


Blaise
veterán

egy jó kis t60 a "szokott helyen" még belefér a keretbe :)

(#30) venember83


venember83
nagyúr

Igen, én is 2 kg körüli lábdobot keresek, de nincs. Vagy 2,5 kg vagy valami brutál drága szubnoti, az egyetlen viszonylag normálisabb gép amit találtam, az a Toshiba U300, de fene tudja, könnyen karcolódó a teteje, a billentyűzete nem túl merev plusz ha lekopik a szürke festék elég ronda is lesz. Ezért X61 felé hajlok, csak az meg sok-sok pénz... Használtat csak nagyon jó állapotban vennék, sok-sok garanciával. Úgyhogy marad a vesém eladása és az X61 beszerzése.

Teljesen egyetértek az írással. :K

(#31) Blaise válasza venember83 (#30) üzenetére


Blaise
veterán

x61-et is meg lehet kapni 300k alatt [itt]

(#32) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nemtom, nekem még "új" laposom sosem volt. Van egy P1/AMD K6@333MHz :-) , ez kölcsönadva, használják...!!! Wordözésre pl. Amúgy Gericom. 10 éves, semmi baja.

Aztán volt egy Compaq, ami kissé döglődött, PII@400MHz, néha nem indult el, de barátnőm még videót is szerkesztett vele ha arról volt szó. DC ment rajta folyamatosan, napi használatra tökéletes volt. Már eladtam pár hónapja. (Ez egy 8 éves gép, a fent leírt néha be nem kapcsoláson kívül nincs baja. Bár az új tulajnál meg néha magától beindul... :-D Amúgy a teljesítménye a nem Celeron Pentium 2-től volt ilyen jó.)

Most meg egy lassúka(!!!!) HP Omnibook C3-am van, ami furcsa, mert ugyanannyi rammal lassabb a Compaq-nál, és ez egy P3 Celeron... Na ennyit számít az, hogy Celeron. Majd kap még ramot, akkor csak jó lesz... Mondjuk kijelzőhibásan vettem, fénycsövet kellett benne cserélni (én csináltam), de azóta pöpec.

Minőségre persze a HP a legjobb, de nem ez a lényeg. hanem az, hogy egy laptop nem avul olyan gyorsan mint az asztali akármik, mivel a hordozhatóság egyszerűen annyira megdobja a használati értékét, hogy egy gyengébb / öregebb darab is elég sokáig jó szolgálatot tehet. Tudjátok mikor fogok egy C2D-s laptopot megvenni ha 35 ezerből van egy P3-as, és amúgy sem szoktam játszani :-D Office-nak meg nem mindegy mi van alatta?

Mutogatni való hater díszpinty

(#33) Niquis


Niquis
aktív tag

Jó írás, és ez az egyik téma, ami a legtöbb vitát generálja mostanában, hozzátenném, értelmetlen vitát, mert egyik oldalról ott van, hogy mi az emberek egyéni preferenciája: hiába jelenik meg a képzeletedben a "notebook";"laptop" szavak hallatára valami egy mérleg 14.1"-es serpenyőjébe rakva, annak kijelzőjén villogó 2.2-vel, attól még igenis el kell fogadni, hogy van létjogosultságuk másfajta igényeknek és így gépeknek is. A másik oldal a gyártóké, akik sokszor elébe is mennek ezen igényeknek, és kitalálnak valami olyat, ami később esetleg a klasszikus kategóriák kihalását okozza. (bár ez utóbbi jelenség nem túl szerencsés, sztem)
Mondom ezt úgy, hogy eddig két gépem volt, és pont lefedte az általad is vázolt kategóriákat, ráadásul a játékra is kihegyezett, otthoni piacra szánt, másfél év után szétesős kategóriáról váltottam kisebb méretű üzleti gépre. Mert úgy gondoltam, hogy ez elég, és a rapszodikus játékvágyamat minőségre váltom. Bejött, de mégis hiányzik néhány jellemzője a réginek. Például, számomra nincs különbség a 14, 15, 15.4 gépek között, szimplán csak nem érdekel a méretkülönbség. Ennél nagyobb már nekem sem kell, de mégsem mondom, hogy az bullshit. A szélesvásznat szeretem, programozáshoz, toolbarokhoz szerintem telitalálat. A hordozási szokásaim pont azon a határon balanszíroznak, ahol még nem gond, ha a gép 3 kg fölé nő. (különben is, erősödjünk!:) ) Ennek alapján a következő gépemnél összeházasítom a két irányt (erős CPU/GPU - minőség), és nem fog zavarni, ha széles és mondjuk 3.2.
Persze kettőnk között csak ott van a különbség, hogy nálam magasabban vannak a határok, amikbe belefér egy hordozható gép fogalma, a szokásaimból/igényeimből adódóan. Van akinél meg még magasabban. Ilyenekről minek vitázni?

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#34) yash válasza (Kolombusz) (#25) üzenetére


yash
senior tag

http://www.notebookstore.hu/notebook/hpq/2510/index.htm

(#35) yash válasza sghc_toma (#20) üzenetére


yash
senior tag

angol vistám van, de amit mondazs, az nem lehetséges szvsz, ugyanis, mindkét vista tud másik nyelven is (add language az ultimate verzioban, GUI lsnguage csere letöltéssel), egyébként sem hinném, hogy ez volt az oka.

(#36) dokesz007 válasza Hebry (#5) üzenetére


dokesz007
aktív tag

Egyet tudok érteni veled...nekem ugyan nem IBM hanem HP workstation-öm van, ami egy kategória...enyémet is leírják, h nem C2D meg h nem ilyen csilli villi kijelzője van...mégis a 3D-s progikat, nagy összeállításokat simán kezeli most is, megfelelő sebességgel(mondjuk még egy kis plussz memó elférne a videóvezérlőnek, de ennyi)...

A pöcökegér szeritem is király....

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

(#37) sghc_toma


sghc_toma
senior tag

peterkeT, yash: nem is úgy gondoltam, hogy a magyar nyelv miatt eszik sokat.. én is valami energiagazdálkodás-beállításra gondoltam, csak az a fura, hogy mindkettőn a HP oldaláról leszedhető beállítások voltak..

in asm we trust

(#38) spirit007


spirit007
senior tag

Nagyon jó "gondolatok" !
Pontosan ezeket kell(ene) tudni(a) egy notebook-nak .
Nem is tudok mást hozzáfűzni .
Gratula !

(#39) ttower


ttower
aktív tag

ezek a tesztek pontosan miket mérnek? :F

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#40) Tim82 válasza Blaise (#29) üzenetére


Tim82
nagyúr

a probléma, hogy a cég, amelyik fizeti (Kolombusz) gépét, nem biztos, hogy "újnak" fogadná el a laptopinfós T60-okat.

PeterkeT: TBK talin Shadowfax-nak lesz egy régebbi X20-asa, ha elhozza, más X tulajdonosoktól még nem kaptam visszajelzést.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#41) fotel


fotel
aktív tag

A glare-tft kijelzőkről nem is írtál... lehetetlen bármit is látni rajtuk.

Én privátban egy T23-ast hajtok (1.13Ghz, 1Gb RAM, 120G HDD, B/G belső wifi, szóval kicsit maximalizáltam) melóra meg egy Core2Duo 2Ghz/2GbRAM FuSi E8110-et, amiből egyedül csak az SXGA kijelzőt irigylem, privát céljaimra (net, filmek, skype) bőven elég a T23 is. A hat éves IBM meg aksiról majdnem bírja még a 3 órát... a FuSi újonnan 4,5-öt visz, ami mondjuk annyira nem is rossz.

(#42) parandroid válasza Tim82 (#40) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Talán Grafiqs kolléga is odaér a talira, no meg ki tudja, hogy ki bukkan még fel. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43) parandroid válasza ttower (#39) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Őszintén? Fogalmam sincs. :DDD

Ami viszont biztos, az az, amit az írásban is említettem: jól tükrözik a mindennapi gyakorlatban tapasztalható erőviszonyokat.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44) yash


yash
senior tag

Mikor lesz ez a tali meg hol? :U HP tulajok részt sem vehetnek? Meg mi lesz a tali lényege? noti-tapi? :P Vagy vmi WLAN parti esetleg?

(#45) parandroid válasza yash (#44) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Sajnos ez for Thinkpad users only. :D
Keress rá a Thinkpad baráti kör kifejezésre.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46) lúzer válasza kozmate (#2) üzenetére


lúzer
veterán

Notebook Hardware Control ?
jó cucc?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#47) parandroid válasza lúzer (#46) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A legjobb. ;) Ezt a témát olvasgasd: [link].

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48) burgatshow válasza parandroid (#12) üzenetére


burgatshow
veterán

Lényegében nézve nagyon jól összeszedted azt, amire szükség volt már egy ideje a notebook-os körökben. Öröm volt olvasni, és még inkább tetszik, hogy valakinek végre volt elég bőr - vagy vas :D - az arcán és ezt el is merte mondani (leírni).

Öröm volt olvasni. :R

Igazság szerint nem is kötekedni, csak pusztán kiváncsiságból kérdezem, hogy miért gondolod azt, hogy a 16:10-es képarány az annyival nehezebben kezelhető (méreteit tekintve), mint egy négy-hármas... És itt most feltételezem, hogy járt már a kezeid között 16:10-es masina - legalább is a cikkből nekem ez jött le.

Mint tudod, nekem egy 16:10-es képarányú Toshiba notim van, apumnak pedig szintén, egy 16:10-es Dellje.

Lehet, hogy csak én vagyok túl láma és nem érzem azt amit mondasz mert már annyira megszoktam, beletőrődtem, nem veszem észre, mint te. Vagy nem tudom valójában felfogni azt, amit ezzel mondani akartál.

Az a plusz 1-2 cm szerintem nem akkora eltérés a fizikai méretben. Szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#49) lúzer válasza parandroid (#47) üzenetére


lúzer
veterán

:R :R
előzetesen mielőtt nézném: állítgatni is lehet benne ugye, nem csak infó?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#50) parandroid válasza lúzer (#49) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Természetesen lehet.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.