- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megbal6048
újonc
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni!Szóval a helyzet a következő. Újabban megfigyeltem hogy a gépem még minimum grafikákon is képtelen akárcsak elindítani is egy 2018-as játékot, szóval le szeretném cserélni a gépem egyes alkatrészeit!
Ebben kélrném a segítségeteket, ugyanis nem igazán értek a gépekhez, azon túl hogy tudom mi van az enyémben.
Ez a jelenlegi Configom:-Alaplap: ASrock N68-VGS3 FX
-Processzor: AMD Phenom(tm) II X4 965 (3,4 GHz)
-Memória: 4GB DDR3
-Videókártya: MSI (Nvidia) Geforce GT 630 (2GB-VRAM)Jelenleg úgy érzem, a Processzorral nincsen különösebb baj, de a Videókártyám és a Ramom, finoman szólva is erősen elavult. Azt nem tudom hogy az alaplapom a 2018-as normákhoz képest milyen minőségűnek mondható.
Tehát a kérdésem az:
-Milyen videókártyát ajánlanátok ehhez az alaplaphoz és Processzorhoz?
-Milyen RAM-ot ajánlanátok ehhez az alaplaphoz és Processzorhoz?Nem tervezek 50-60e-nél többet szánni rá, esetleg majd a jövőben.
Köszönöm szépen a segítséget!

-
half333
őstag
Üdv! Nem tudom jó helyre irok-e. Ma tettem a gépembe egy 240gb-os ssd-t. Azóta nem kapcsol be a gép,semmi hang. Viszont kiszedtem a grafikusom,akkor jó. Minden vadonatuj,nem értem ezt a logikát. A grafikusnak a slot-ját ki is tisztitottam,de ugy sem. Sűrgős! Valaki tud segiteni?
-
Pécsi gyerek
addikt
Nekem is most sikerűlt a gépfejlesztés.Xeon E5440,8Gb ddr2 800 Mhz,Hd 6770 1 Gb megy rajta még a Gta 5 is 😀Pénzben : (használt árak)fsp táp 450/500 4 ezer ,alaplap 10,proci 6,memória 10,videókártya 12,két házventi 2 ezer,proci hűtő 3,5 ezer(ez új😁) 2 db vinyó 160/80 gb 7200 rmp 4 ezer a kettő.Házam volt,csak kikellet egyengetni kalapácsal 😨😝 Nem sikerűlt 200 ba becsúsznom 😂😂😂
-
idegen lény
addikt
válasz
Alfa164/TD
üzenetére
Mi a fenének? Inkább két videókártyát. Meg nem is hiszem, hogy belemennének.
-
Alfa164/TD
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni!
Konfigom: Alaplap : MSI Ms-9661 K9ND Speedster 2 Szerver
CPU: 2db AMD Opteron 2324- 2.1Ghz (2x 6mag)
Ram: 32Gb DDr2 667 Mhz
VGA: Gigabyte GTx 960 Gaming 4gb!
Táp: eVGA Supernova 650GSKérdésem a következő: Ebbe a lapba rakhatok 2db i5-ös vagy i7-es processzort?
Infó a lapról:
Chipset NVIDIA nForce Professional 3600 MCP
(MCP55 Pro)CPU
2x Socket F / 1207
(up to two 45nm Quad-Core AMD Opteron processors, DEPENDING ON BIOS version even Hexa Core AMD Opteron, with TDP under 115 W) -
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa
üzenetére
Ha 4.5-re húzod a 6600k-t nem sokkal marad le a 6700k-tól.
-
turbokappa
senior tag
Szerintem : alaplap 1151,z-170. Proci 6600k,vagy ha van több pîz 67ook, cpu hűtő gammaxx 400, memo gskill 3200 cl15,2x8 giga.Videókari játékra: kizárólag nvidia min gtx960 4giga vram. / van radeon itthon,meg nvidia,a radeonnal szívtam rendesen. Táp fsp 650 raider / az aurum bele ua/
-
secular
tag
Sziasztok!
GamerPC-t szeretnék építeni, már egy ideje túrom a netet az okosságok után, de mindig az vált be, ha itt megkérdezek pár dolgot!
Amire használnám: Játék/stream/maximum videóvágás.(300e nettó környéke a keret.)
Lenne jó pár kérdésem, elég sok rétűek! Kérlek titeket aki tud érdemben segíteni tegye meg.

1. Proci: AMD vagy Intel? Ehhez tartozik egy másik kérdésem, mennyire kell betartani az amd-ati kártya intel - nvida kártya mendemondát?
Én inkább az intel+nvida felé hajlok egyébként, viszont ott is több proci képbe jön i5-6600 v i 5 6600k v i7 2600 v i7-4820K, Ha pl. k-st választok mennyivel dobja meg a költségvetést a tuningolhatóság? (jobb hűtő stb) Én hajlok a 6600 vagy (ha keretbe be fér) akkor a k-s verzió felé.2. Alaplap: Fogalmam nincs mit kell figyelni, mi-mire jó...(annyit tudok ezzel kapcsolatban h a foglalatba milyen proci illik, milyen memót támogat és azt hány mhz-n) de pl ilyen hogy Chipset? kell rá figyelni?
ATX, MICRO ATX, BTX stb.. ezeket sem tudom nagyon miket jelölnek:S3. memória: ddr3 vagy ddr4? mhz mennyire számít 1600 felett? (erőltessem pl 2100-t? vagy bőven elég az 1600 játékra? időzítésről tudom, hogy gamelni tök mind1 milyen)
4: vga: gtx970, amd config esetén 390x. gtx970-ből is van ezer féle ugye? kártyára 110-120 jutna kb.
Nekem a Asus GTX970 4GB DDR5 TURBO-GTX970-OC-4GD5 jön be a legjobban (kinézet), de itt is lehetnek eltérések mhz-ben teljesítményben stb, ide is várnék ajánlást
5. táp: összeadom a fogyasztást és férjen bele? számoljak rá? 500 vagy 750w legyen erre a configra? mennyire számít a táp minősége? 10 ért merjek már venni? vagy 15-20 ilyen config esetén?
7. hdd: wd black / blue / green? utánanéztem láttam a címszavakat mi, mire jó. de a gyakorlatban még is mi illene ebbe a gépbe? csak a black? vagy egy blue belefér? esetleg mivel csak tárolnék rajta elég a green?
8. ssd: milyet szabad? mekkora elég (op renszer (win10) + driverek lennének rajta)? 120/240 ? Ocz márka mehet?
9: ház: alaplap + vidikártya mérete alapján kell választani és annyi? Kitétel passzoljon színekben, oldala ablakos legyen, látszodjon mi dolgozik ott bent

Egyéb szempont, hogy színben passzolót szeretnék. Ha pl. kék az alaplap, akkor kék/szürke stb kártya, kék memória, esetleg a táp/hűtő is passzoljon színben, vagy legyen fekete/szürke, + ház is passzoljon színben
Tudom kimerítő amit kérdezek és biztos van benne logikai bukfenc. Aki tud, kérem segítsen dönteni.

Köszönöm előre is!
-
Barnuss
tag
csak ne legyen nagy throttling

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SlayerPrince
üzenetére
Ha még aktuális, akkor 200k imo:
Skylake - nVidia
lap: Gigabyte GA-H110M-S2H ---> 18k
CPU: Intel Core i5 6500 BOX ---> 56k
RAM: 2 x 4 GB Kingston HyperX Fury Black DDR4-2133 ---> 17,5k
VGA: Gigabyte GeForce GTX 950 OC 2GB ---> 45 k
ODD: Lite-on iHAS124-14 ---> 3,5k
SSD: 250 GB Samsung 850 EVO MZ-75E250B/EU ---> 28k
HDD: 1 TB Western Digital Blue WD10EZEX ---> 13,3k
ház: Gigabyte GZ-F1 USB3.0 ---> 6.8k
táp: Corsair VS350 --> 12k
---------------------------------------
200,1kMinden vadi új. +5k és mehet bele WD Red a WD Blue helyett.
Akárhogy is; modern, gyors, elleszel vele egy jódarabig. Összesen eszik max. terhelésen ~250 W-ot.
Ha meg RAM-ot ápgrédelsz majd egyszer, úgyis 2x8 GB-os párt veszel, addig is meg profitálsz valamit a DC-ből.
-
MeroM
senior tag
Jo kis gép lenne ha nem egy 3 éves amd kártyát raksz bele
-
shteer
titán
válasz
pzolika9512
üzenetére
így van, nem volt hozzá akksi
bár a lényegre Dexar007 tapintott rá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Inkább mondja az eladó valamire, hogy nem tudja, mint valami iszonyat sületlenséget csak azért, hogy kielégítse a vevőt. A legjobb válasz a "Nem tudom, de mindjárt megnézem az adatlapot / a gyártó oldalát / a service manual-t.", a legrosszabb meg az "Igen, ez a(z) [eszköz fajtája] biztosan tudja a(z) [kérdezett szolgáltatást]."
A számtechboltok nagy része meg nem szaküzlet, hanem átvevőhely.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Vincent_
üzenetére
Bennem ugyan megvan a képesség, hogy utánanézzek a hardvereknek, hogy mire van szükségem, illetve értek is hozzá, viszont akaratlanul is vannak dolgok, amikhez lövésem sincs. De ha egyszer meghallom az eladótól azt, hogy "nem tudom", azt a boltot, áruljon bármit is, kerülni fogom. Dolgoztam kereskedelmi cégnél, egy idő után ebben a részben is részt kellett vennem, és informatikusként bizony bele kellett tanulnom, hogy az utolsó csavarig mi van egy autóban, mi a javítás menete, és kárfelvételes karosszériás munkánál komplett kalkulációkat kellett csinálnom. Ehhez képest egy számtechboltostól nem nagy elvárás, hogy az általa forgalmazott, legalább polcon lévő lapokról tudja, mit támogatnak, esetleg fél másodpercnyi guglizást követően tudja megmondani. Nem azt mondom, hogy frissíts minden alaplapot, csak azt, hogy ha van egy procim, vagy akarok egyet, a kiszemelt lap támogatja-e, vagy ha nem, BIOS frissítés megoldja-e. Nincs olyan túl sok alaplap és CPU a piacon, és a hasonló is sok. Ez van, ha szaküzlet, vannak igényeim. Az első "nem tudom" hallatán elköszönnék, és távoznék tőled, és vissza se mennék soha. A kerékpárboltostól is elvárom, hogy tudja, az egyik miért 35 ezer, a másik miért 150, és mi a különbség az általa polcon tartott monoblokkok között.
-
idegen lény
addikt

-
pzolika9512
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
gondolom nem úgy gondolta hogy pont a bios frissítés előtt veszi ki! sokan használják úgy a lapost (mint pl haverom is) hogy kiveszik az akksit amikor otthon vannak és így kímélik az életét

de nem tudom mit veszekedünk ezen, a gyerek szerencsétlen volt vagy tényleg sz*r volt a bios, és KÉSZ.
-
Dexar007
veterán
Kiveszed a noti aksijat bios frissitesnel?

-
Vincent_
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Tőlem rendszeresen kérdezik, hogy az amúgy marhaolcsó alaplapon milyen BIOS van, mert csak az újabbak kezelik az x-y processzort. Én meg mondom, hogy nem tudom, és mivel újként árulom, bagóért, nem is fér bele az árrésembe, hogy egyenként felflesselgessem a biosokat. Mondjuk ezért.
Te ezzel szemben inkább megvennéd boltban kétszeres áron. Ez van, nem vagyunk egyformák.

szerk: a "boltos" mégis honnan tudná, hogy milyen BIOS van a szerencsétlen lapon? Dobozra ráírva nincs, új lapot nem fog egyesével felbontogatni, csak hogy "megtudja"
-
Dilikutya
félisten
válasz
pzolika9512
üzenetére
Mondjuk azért lenne a boltos, hogy legalább szóljon neki róla, ne otthon döbbenjen rá, hogy nem megy együtt, aztán hőbörögjön garanciáért.
-
Dilikutya
félisten
válasz
pzolika9512
üzenetére
És minek vennél olyan lapot, ami csak BIOS frissítés után kezeli az újabb CPU-t? Más az, ha megvan a lap már, és van lehetőség beletenni újabb CPU-t ily módon. De én tuti nem vennék olyat, amivel baszakodni kell, ha van olyan, amivel meg nem kell.

-
AxBattler
félisten
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Én is innen idéztem...

Magyarul pont azt írja, hogy az egyszeri júzer inkább ne piszkálja a BIOS-t. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
A BIOS egy memórián ül, ez a memóriamodul produkálhat írási vagy olvasási hibát. Mivel leginkább BIOS flash-nél írják, értelemszerű, hogy írási hiba főként ekkor merül fel. És ezt minden gyártó tudja. Ahogyan cserélik a sok badsectoros merevlemezt és az összezsugorodott SD kártyát, elérhetetlen pendrive-ot, úgy egy rendes gyártónak a BIOS flashelésre alkalmatlan, és így hibás lapot is cserélnie kell, ha a BIOS flashelés egy valid - bár lehetőleg kerülendő - felhasználási módja az alaplapnak (lásd az általad linkelt oldalak, és az ASUS manual). Olyan mint az autóban a légzsák. Nem ajánlják a használatát, csak ha feltétlenül muszáj, de működnie kell. Ha nem működik, az garanciális probléma.
Egyébként Giga lapodnál 17. oldal:
"Because BIOS flashing is potentially risky, if you do not encounter problems using the current version of BIOS,
it is recommended that you not flash the BIOS. To flash the BIOS, do it with caution. Inadequate BIOS flashing
may result in system malfunction."Ahogyan alatta azt is írja, hogy egyébként a BIOS-t se piszkáld, ha nem muszáj:
"It is recommended that you not alter the default settings"
-
AxBattler
félisten
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Ezt meg is lehet fordítani: ha mindent helyesen csináltál, akkor nem szabadna hibának felmerülnie. Magyarul ha beviszel szervizbe egy notit/alaplapot BIOS frissítéses hibával, akkor a Jóisten se fogja neked elhinni, hogy nem a Te sarad.

Ne terelj, itt most csak BIOS (frissítés) hibáról volt szó, mint a Tékozló Homár Acer cikkében, nem pedig hardveres hibákról.

Q-Flash és @BIOS szerinted melyik gyártóhoz köthető?

-
törölt tag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Ne a ref kártyákat nézd, mert azt a süketeknek találták ki.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
üzenetére
Az hogy a VRM-en nincs borda nem kellene hogy probléma legyen, ha szellőzne rendesen. Ezeken a képeken meg úgy látszik, hogy nem hagyták ki a memóriahűtést, csak elbaltázták, ugyanarra a bordára van kivezetve a memória mint a GPU, csak utóbbi kicsit magasabb hőmérsékleten jár/többet bír. De ha lenne rajta egy rendes hőcsöves borda és két 12-es venti, akkor valószínüleg még egy ilyen konstrukció is 80 fok alatt tartaná a magot és a ramokat.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Pont ez a két mondat jelenti azt, hogy a felhasználónak kell flash-elnie (mielőtt flashelne, olvassa el, hogy hogyan kell csinálni) - megfelelő / proper módon. Tehát ha otthon elmegy az áram közben, az nem proper. Ha beleöntöd a tejeskávét az sem proper. Ha követed az utasításokat, mit kell előtte ellenőrizni, hogyan kell csinálni, az proper. Hogy utólag hogy lehet megállapítani, az már jófejség vagy jog kérdése, meg persze bizalom és őszinteség.
Ilyen alapon akármi baja van az alaplapnak, azt mondaná a szervízes, hogy biztosan BIOS-t frissítettél *és rosszul csináltad*, és amiatt nincs kép/hang, púposodott fel a kondi.
Giga lapon ezek szerint nem lehet BIOS-t frissíteni.
-
AxBattler
félisten
válasz
pzolika9512
üzenetére
Az már egy más dolog, és nem egyenlő a kötelező javítással, vagy cserével.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Korábbi ASRock alaplapom BIOS-oldalán:
Az ASRock® nem vállalja a nem megfelelően elvégzett BIOS frissítés, letöltés okozta károkért.Tetszőleges MSI alaplap BIOS-oldaláról, a "How to flash the BIOS" doksiból:
Micro-Star assumes no responsibility for any damages resulting from improper use or lack of technical expertise.Szóval lehet hárítani a felelősséget, de attól még, hogy valaki publikus leírás alapján próbálkozik a frissítéssel, még nem válik gariztatásra jogosulttá.

-
törölt tag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Pont nem a ventikkel van a baj, hanem a teljesen kihagyott memória és a gyenge VRM hűtésekkel.
-
MongolZ
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
A kettőnek mi köze egymáshoz? Két, teljesen különböző eset.
Le van írva egy autó HASZNÁLATI kézikönyvébe, hogy hogyan kell modnjuk az ECU-t frissíteni? Nincs. Ha le lenne, a gyártó meg közzétenné, hogy nesze, itt az új szoftver, te felteszed, majd nem működik, akkor ugyanúgy hibás teljesítést követ el a gyártó (már ha az apróbetűs részben nem tér ki valahogy előle).
De nincs benne, és nem véletlenül.
-
AxBattler
félisten
válasz
pzolika9512
üzenetére
Ha egy autót veszel, akkor a szalonon kéred számon egy év múlva a kötelezőt?

(#244) lajthabalazs + (#247) MongolZ
Tévedés, pl. az én lapom Manual-jában le sincs írva.A Q-Flash oldalon ennyi áll: Inadequate BIOS flashing may result in system malfunction.
Az @BIOS-nál kiemelik: GIGABYTE Technology Co., Ltd is not responsible for damages of system because of non-correct process of updating FlashBIOS" to avoid any claims from end-users.
-
MongolZ
addikt
válasz
Vincent_
üzenetére
Állj. Most nem tökéletes termékekről volt szó, hanem hibásokról (vagy hibás teljesítésről). Az, hogy neki téves terméket adtak, rugalmasan kezelve beleesik ebbe a kategóriába. Valóban elírtam, csere a kötelező, nekem felajánlották, hogy csere, vagy kp. én a kpt választottam (már csak azért is, mert nem volt raktáron több).
Most jobban elolvasva a bejegyzést azért valóban kétséges, mennyire hibás teljesítés az, hogy az eladó elmondja, hogy mije van, ki is nyomtatja, hogy a vevő megnézze, az még haza is viszi, és otthon jön rá, hogy ez mégsem jó.
-
Vincent_
aktív tag
Ezzel a 3 napos "vissza kell vennie" dologgal még mindig nagyon sokan téves információkkal bírnak. Hibás (!!!) terméknél van ez a 3 napos elállás, amikor visszajár(hat!) a pénzed.
szerk.: bocs, akkor is másikat kell biztosítson, a pénz ott sem jár vissza automatikusan!
Itt a link hozzá: [link]
Az, hogy van olyan cég, aki inkább bevállalja a buktáját, az a saját döntése. De agyf*szt kapok, amikor ezzel jön bárki, hogy x-y helyen is visszavették... Ez nem előírás, hanem egy jófejség az adott cég részéről (jellemzően multi, ahol nem számít 1-2 terméken ez a bukta).
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
na hát akkor már inkább otthon én csesszem el ingyen
mint hogy még fizessek is érte, hogy kinyírják 
-
MongolZ
addikt
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Szvsz használtam az AMD termékek nagyon jó árban vannak, gondolom az alacsonyabb presztízs miatt.
(#239) AxBattler: Ott van a felhasználói kézikönyvben, hogyan kell frissíteni. A gyártó a publikus honlapján közzé teszi. A mai telepítők mellett ehhez nem kell számítástechnikai végzettség. Még egyszer: A házi BIOS frissítés nem jár garivesztéssel. Ez csak egy olyan mondat, amivel a szervízesek leráznak.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
pzolika9512
üzenetére
Egyszer el akartam vinni egy lapot, ha jól emlékszem az AQUA-ba, a 4-5e Ft-os BIOS frissítésre, már nem volt garis. Megcsinálták volna, de felelősséget nem vállaltak, kifizetem, és ha nem sikerül, legalább a brick-elt lapot visszaadják. Végül otthon flash-eltem, ijesztő volt, de sikerült. Lehet hogy azóta változott a morál, mert jobbak lettek az eszközök.
-
shteer
titán
válasz
pzolika9512
üzenetére
Egyetértek.
De szvsz emiatt nem tagadható mé a gar.
Áramszünet is jöhet közben pl -
lajthabalazs
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
A User Manual-ba írják bele, hogy hogyan kell BIOS-t frissíteni. Tehát a felhasználó feladata, a megadott utasítások alapján ezt elvégezni. Ha szervíz feladat lenne, akkor a Service Manual-ban lenne, és a User Manual-ban azt írnák, hogy "Updating the BIOS voids warranty. To update the BIOS, contact your local service center." vagy ilyesmi.
Például az M6700-as Owner's Manual-jában még a zsanér eltávolításának módját is megmutatják, hogy ha azt akarja a felhasználó tisztítani, akkor megtehesse.
Ez nem IT pengeségről szól, hanem egyszerű utasítások pontos követéséről.
AMD
Az árak tényleg mindig változnak, és engem mindig hidegen hagyott, hogy AMD vagy nVidia, de a HD3000-es elrontott sorozat után valamiért akármikor vettem videokártyát, középkategóriában az AMD-vel jöttem ki jobban, akár újat, akár használtat kerestem.
-
pzolika9512
aktív tag
nem várnám el, én személy szerint nem vagyok félős, megcsinálom magam, csak ha gáz lenne, nem azt mondanám gariztatáskor, hogy biost frissítettem, hanem hogy egyszer csak se kép, se hang
neki is ezt kellett volna tennie 
AxBattler:
az is igaz, de én most csak egy példát hoztam, mert sokan otthon jönnek rá, hogy b*szki ezt frissíteni kell

-
AxBattler
félisten
válasz
pzolika9512
üzenetére
Mondhatod, hogy akkor viszed csak el a 30k-s lapot, ha előtte frissítik a legújabbra...

-
shteer
titán
válasz
pzolika9512
üzenetére
Szvsz igen. Vagy elvárnád, hogy ingyen megcsinálja neked bárki?
A bolttól meg elvárhatod ahol veszed, meg is csinálják normális helyeken ha kéred.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
és olyankor mi van, ha veszek egy lap cpu kombót, és nem kérek összeszerelést, de ahhoz hogy működjön a cpu, biost kell frissítenem ? azét keresek egy szervizest és fizessek 4-5 ezer forintot? igaz neki felesleges volt a bios frissítés, úgyhogy részben az ő hibája! bár szerintem rosszat szedet le
pedig egy normális gép nem enged rosszat felrakni...legalábbis pc-n volt olyan hogy a flash program kiírta hogy rossz bios -
AxBattler
félisten
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Az árak mindig változnak, szóval ez csak egy adott időpontban igaz.
Bármennyire is szeretném, nem mindig az AMD a legjobb vétel...
(#232) Dexar007
Jogos, de én meg ezt szarom le baromira. A saját igényeimet és konfigomat figyelembe véve nekem igenis számít a fogyasztás / hőtermelés: ITX ház, SFX tápegység, stb.
(#237) MongolZ
Lehet egy BIOS hivatalos, de a frissítése nem felhasználói feladat, azt szervizben kell elvégez(tet)ni: nem hiába írják mindenhova, hogy csak saját felelősségre lehet vele próbálkozni. És nem érdekel, hogy az illető hány éve foglalkozik IT cuccokkal, garanciális szempontból ez teljesen irreleváns.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
üzenetére
Aki 200W-os videokártyát vesz, az nem hiszem hogy feltételezi, hogy egy radiális ventillátor fogja lehűteni a kártyáját. Abban a kategóriában, amit én ésszerűnek tartok (és amit általában vásároltam is edig: GT8600, HD4670, HD5750, HD7770) az R9270 esetleg az R9270X ül az AMD oldalon, és ezek viszik is a chartot a jellemző felbontásokon. Teljesítményben a GTX660 fölött, árban egy tizessel alatta, és a fogyasztása is kedvező. Nekem ez az AMD.
-
MongolZ
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Mi, azért, mert fel akart tenni egy hivatalos BIOS frissítést, és meghalt tőle a gépe???
Lehet, hogy elbénázta, de az, amit az ott lévő hozzászólók megemlítenek (miszerint a BIOS frissítés garanciavesztéssel jár), az egyszerűen nevetséges.
A computer Imperiumos meg egy vicc, 3 napon belül akármikor visszaviheted, szó nélkül vissza kell fizetniük. Én vittem már vissza más műszaki cuccot is (nem oda), kibontva, kipróbálva, szó nélkül visszaadták a pénzt.
Egyébként nagyon egyszerű a megoldás: le kell velük íratni, hogy mit miért. Másnap azt mondják, hogy nem veszik vissza? Írják le, aláírás, pecsét, cégszerűen. "2015.07.09-én vásárolt laptopot 2015.07.10-én a számla és bontatlan csomagolás ellenére nem vesszük vissza, mert... " Egész életemben 2x kellett azt a mondatot kimondanom boltban, hogy "jó, akkor írja le és írja alá, pecséttel", 15 mp-en belül született mindkét esetben nekem tetsző megoldás. A kereskedők (nem csak magyar) színvonalát mutatja, hogy idáig el kell jutni. -
BeZol
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Hát igen, csak anno a 4870es után jött az 5xxx széria, ami bikagyors lett és bikadrága (55ért és 42ért vettem a kártyákat, és ekkor ugrottak meg az új csúcskártyák 80-100 körülre), és olcsóbb volt beszerezni egy olcsóbb 4890est. A 2x fps megvolt, csak nem hiába lett pl. guru3d-n fcat teszt, az kimutatná, hogy mennyre laggos lett tőle minden. Azóta én is azt vallom, hogy inkább 1 erősebb kártya mint 2 kisebb. Sli-hez még nem volt szerencsém, de azt ez a régi alaplap eleve nem támogatja.
Ez most ugyanolyan, hogy elvileg a gigabyte alaplapok nem olyan jók mostanság, de az én 6,5 éves gépemben vígan megy folyamatos tuning mellett is, így nyugodt szívvel vennék újra gigabyte-ot. Asus alaplapokat sokszor dícsérik. Nekem már 2db is megadta magát pont a garancia lejárta után... Asrock-okat is szokták becsmérelni, 2 gépben is az van, tökéletesek.
Ha cserben hagy vmi mostani márka, akkor értelem szerűen váltok majd, de amíg amik most vannak és beváltak, maradok annál, hiába jobb talán egy amd.
Laptopoknál ugyanez a szitu. Mindenki isteníti a dell-eket. Hát 2 dell laptopom volt, mindegyik állandóan szervízben rohadt (jó buli ez a garancia, csak kár h alig volt nálam a laptop, el is lett adva inkább). Van asus-om, ott alaplapcsere volt mert gyárilag hibás volt, azóta pöpec, a 2 aldiban vásárolt medion laptop pedig hibátlan. Hát nekem ezek a tapasztalatok, még ha a neten pont az ellenkezőjét lehet sokszor olvasni. -
törölt tag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Sajnos nem erről van szó... Pl. a normális 290/290X baromira drága volt, a megfizethetőbb árúnak a hűtése le van sprórolva ami miatt a hibák még nagyobb százalékkal előjönnek.
Továbbá még vannak a gyári órajelen hibákkal szenvedő kártyák is, a 260X-ek. A 280X-nél is voltak driveres és hűtési problémák de még lehetne sorolni. -
Dexar007
veterán
Crossfire - SLI-vel csak a szivas van szerintem. Vagy ha nem is akkor pedig nincs ertelme,mert jobb egy normalis kartyat venni,mint ket szart összerakni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AxBattler.: En baromira leszarom melyik a huvosebb.A regi coin banyaszok mar kideritettek,hogy mennyi mindent kibir egy vga. Konkretan nalam 20 db r9 270 ment napi 24 oraban 3.5-4 honapon keresztül 75-78-80 fokon stabilan,es csak egyetlen egyszer lett belole garis problema,az összes többi szo nelkül türte.
Ez mennyi üzemora is pontosan? Kb 3000. Ennyit felnött ember nem jatszik,csak 4-5 ev alatt. 
Nalam egy dolog szamit ha kartyat veszek megpedig a teljesitmeny/ar mutato. Ebböl a szempontbol a 7950-7970 vezet toronymagasan. Fel evvel ezelött viszont volt egy r9 290-esem is amit 60-ert szereztem,ami szinten nem rossz ajanlat,ha figyelembe vesszük,hogy gtx 970 szintjen van,es vagy 30 ezerrel olcsobb. -
törölt tag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
A perf/USD nem jelenti azt, hogy jobb vétel.
-
AxBattler
félisten
válasz
lajthabalazs
üzenetére
az Ati: olcsóbb, hűvösebb, kevesebbet fogyaszt (legalábbis addig, amíg követtem, ez volt a tapasztalat
Hátöö... bárcsak így lenne, de ez utoljára talán a HD5670/6670-em, ill. HD7750-em esetében volt így.

-
haxiboy
veterán
válasz
lajthabalazs
üzenetére
ATI/AMD : hűvösebb? Kevesebbet fogyaszt?????? Ez még 2000-ben sem volt így pláne most

-
lajthabalazs
senior tag
Lehet hogy nem két különböző kártyából kellett volna xFire rendszert építeni... Persze hogy papíron megy, mert egyébként nagy arcvesztés lenne, de azért ha a legerősebb kártyából egy már kevés, nem véletlen hogy a profik a SLI-t választják minden másra ott az Ati: olcsóbb, hűvösebb, kevesebbet fogyaszt (legalábbis addig, amíg követtem, ez volt a tapasztalat, GT8600, GT8800, HD4670, HD6850, HD7770 és most egy GTX460),
-
Nekem eddig ritkán volt bármi gondom a driverekkel. HD7730-asal volt 1-2x probléma, de a mostani 280-al semmi gondom nincsen. És a HD4850-nek sem volt smmi gondja a driverekkel.
Én mondjuk ilyen híreket nem nagyon hallok, lehet ez én hibám nemtudom. Szóval nekem eddig nem sok gond volt AMD driverekkel, de elhiszem, hogy neked volt gondod vele. Nekem eddig nem sok rossz tapasztalatom volt az AMD drivereivel. -
BeZol
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Mégis mik azok a hírek, amikor 1 hónap kell egy AAA játéknál, hogy normális driver-e legyen az amd-nek?
Nekem anno a 4870esemmel + a 4890esemmel az lett volna a fontos, hogy menjen a crossfire, de csak hébe-hóba ment, és kb. játéka válogatta, hogy épp melyik drivert tegyem föl, és akkoriban kellett egy újraindítás a törlésre, és +1 a telepítés után, kinek van erre ideje?
A crossfire egyébként tök laggos volt, hiába volt 2x fps-em, fura volt az egész, cs-hez pl. használhatatlan volt ÉS még a fényeffektek sem stimmeltek cs-ben alatta... Én megszívtam velük, mióta nvidiám van, semmi problémám nem volt. A szitu ugyanez amd procival, mert ott kiderült h az fps droppokat az amd procinak köszönhettem, pedig túlmelegedés sem volt... -
BeZol
őstag
Hát itt a kártyám, és ott az a +20%, csak nekem "csupán" 1355 MHz-en megy: [link]
Én a 4870esem óta elvből nem veszek ati/amd kártyát, mert 2 év után sz*rban hagynak szoftvertámogatásban, de addig sem kóser a pálya. Az amd prociknak pedig játékban irtó rossz minimum fps értékeik vannak, és lehet h papíron erősebb egy amd proci, de játéknál be-beesik az fps (phenom II x4 965 3.4ghz-es procim is volt, és hiába volt akár több v. ugyanannyi az átlag fps mint a q9550esemen, ha néha be-bedroppolt olyan minimum értékekre, hogy csak lestem, emiatt a kritikus esetekben szentségeltem is).
Innen már érthető, hogy eddig miért nem kukkantottam arra, hogy amd proci/vga egyáltalán milyen eredményt kap a teszten, de nvidia vs nvidia és intel vs intel összehasonlításra tökéletesen bevált nekem, de akkor nvidia vs amd és intel vs amd-re maradnak a rendes tesztek. -
Ant@
senior tag
Első nekifutásra szerintem kifejezetten jó lett. Gondolom a zajszint, hőtermelés nem különösebben zavar most, hogy vágtatva hasít a rendszer az előzőhöz képest.
Kösz a cikket és használd egészséggel! -
válasz
AxBattler
üzenetére
Örülök, hogy tetszett a cikk
.Tesztben én is láttam, hogy IGP-nél számít sokat a Dual c. Szerintem se fogom nagyon észrevenni.
El se hiszed, de én is a CM N200 abalkosát néztem ki, csak mindenhonnan elfogyott (szó szerint, még rbx.hu-t is kérdeztem, de ott se volt) mire rendelni akartam.
Hűtő szerintem egyelőre nem lesz, jól hűt ez is. Terhelés alatt 60 fok fölé nem megy, ha nem játszok akkor meg 40 körül van. Házba lehet veszek még 1 vagy 2 hűtőt.
Tápból ez a templom matricás Sirtec belsős, tehát ezzel nincs gond, jó minőségű.
Így utólag belegondolva lehet tényleg elég lett volna, de nem bántam meg ezt se. (SSD-re amúgyis majdnem összegyűlt már a pénz
) -
AxBattler
félisten
Most sikerült csak elolvasnom a cikket, de megérte - jó olvasmány, jó kis gép!

Szvsz ne hallgass a huhogókra, jó ez a konfig:
- alaplap: teljesen jó az ASRock, én ugyan Giga, és MSI párti vagyok, de az ASRock-tól is simán vennék lapot;
- legkisebb i5: játékokra tökéletes lesz ez is, nem kell erősebb;
- 1*8GB RAM: a dual channel hiányát csak IGP-s játéknál vennéd észre, egyébként csak mérőprogrammal, így legalább könnyebb lesz bővíteni;
- házból én inkább a CM N200-as ablakos változatát vettem volna, de ízlések...
- procihűtőnek azért vennék valamit a gyári helyett, főleg nyárra;
- tápból FSP Raider-t, vagy XFX Pro-t vettem volna, de ha utánanéztél, és a hozzáértők rábólintottak, akkor okés;
- VGA: 1080p-re elég lett volna egy GTX960, vagy sima R9 280 is (spórolhattál volna hűtőre, vagy az SSD-re), de legalább sokáig nem lesz vele problémád, és ennek a hűtése is frankó.(#212) Dexar007
Tékozló Homárral azért csak óvatosan. Legtöbbször igazuk van, de itt pl. a gyerek a saját hülyeségét akarja mentegetni az Acer ócsárlásával...
-
SybenX
őstag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Így van

-
lajthabalazs
senior tag
Ez nem helyi probléma. A kiskereskedelem kontraszelektív - mint oly sokminden más, élen az ingatlanosokkal.
Az átlagember észre sem veszi, hogy átveriték, boldog, hogy vehetett valamit, még jobban örül, ha nem kellett érte fizetnie (pld ingyen iPhone 6 - 24 havi részletre, 18.000Ft-os számlacsomaggal).
A kicsit dörzsöltebb felhasználó meg a legtöbbet akarja kihozni a pénzéből, és ezért miután felszívta magát a neten - akár 30-40 munkaórát is rászánva a keresgélésre, a megfelelő típus kiválasztására - oda vissza autózik 1-2 órát, hogy elhozzon egy 10e Ft-tal olcsóbb hangprojektrot.
A tudatos fogyasztó, aki csak azt veszi meg, amire igazán szüksége van, és valljuk be sokmindenre nincs igazán szükség.
És végül van a felső 0.1%, aki vásárol márkaboltokban, bemutatótermekben. De nem azért, mert szakértő kiszolgálásra vágyik, hanem mert tisztaság van és nincsenek prolik.
Ilyen körülmények közt egyedül azoknak a boltoknak éri meg szakértő személyzetet tartani, akik főként az iparnak szállítanak, ahol nem vásárolni akar, hanem egy problémára szeretne optimális megoldást a vevő. Számítástechnikában Budapesten két ilyet ismerek, a Rufusz és az eBolt, illetőleg az Ipon, de ott a vállalati szférával mintha más alkalmazottak foglalkoznak.
Mindenhol máshol csak az számít, hogy elkeljenek a termékek, és ehhez vagy jó árak kellenek, vagy rábeszélő eladók.
-
Dexar007
veterán
-
SybenX
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Most egy kijelzőfelbontás miatt ekkora hisztit csapni...Én vásároltam a imperiumtól egy lenovo laptopot személyes átvétellel,nagyon korrektek voltak,legjobb áron náluk találtam meg a kiszemelt laptopot.Szerintem itt a vásárló volt egy kicsit hibás,mert igazán megnézhette volna mi van írva a dobozra mielőtt kifizeti.
-
Dexar007
veterán
Azert az imperiummal ovatosan.

-
-
Aslan
aktív tag
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Egy ismerősöm vásárolt tőlük komplett gépet, pontosabban ezt a konfigot: [link]
Tökéletesen elégedett a masinával és ha minden igaz akkor egy Seagate HDD van benne. Nekem is van egy Seagate Barracuda 3TB-os HDD-m. Már pár éve nyúzom és tökéletes.
Egyébként nyilván, mindenre vannak érvek és ellenérvek. Csak előttem is nagy meglepetés, hogy már itt tartanak a komplett gépek, mert ez előtt pár évvel olyannyira szar gépeket lehetett venni kompletten és annyival drágábban, hogy még ránézni is vétek volt, ellenben mára már elég sokat javult a felhozatal és az ár is.
De még mindig a saját összeállítás híve vagyok én is, mint azt már korábban hangsúlyoztam.
-
A Computer Imperium-ot nézegettem én is amikor előre összerakott gépen gondolikodtma, pont a PH! tesztje miatt. De azért ez is vérzik pár sebből: Ház gyenge hűtésű, nincs kábelmenedzsment, táp kitudja milyen, V300 ssd lassú, nem ajánlott, HDD milyen lehet benne (bár ez részletkérdés), Asus lappal meg nem vagyok kibékülve--> 4590 meg hashwell Re proci.
(ez nem feltétlen hátránnynak szánom)
A másik a gari. 3 év van az egészre, nem pedig alkatrészenként, vagyis (ha jól sejtem) ha gond van vele az egész mehet vissza gariba. A másik ezzel kapcsolatban (ebbe se vagyok biztos) ha valamit cserélnél benne 2 év múlva (pl vga-t) akkor meg elveszik a garancia. -
Aslan
aktív tag
Rugalmasak annyira, hogy kicseréltesd még a megvásárlás előtt a tápot (vagy amit akarsz)!!
+ a Computer Imperium gépeit (ha nyilván nem is mindet) a Prohardver is tesztelte! És nem voltak róluk szar véleménnyel, sőt!
Mondom mindezt úgy, hogy alapesetben én is a saját gépépítés híve vagyok immár lassan 20 éve! Egész pontosan 17 éve, ugyanis kb 13 éves voltam (1998 környékén lehetett) amikor életem első saját építésű gépét összepattintottam és azóta is így tettem minden alkalommal. + egy időben vállalkozó is voltam ezen a területen.
Én csak arra reflektáltam, hogy nem igaz az, hogy minden esetben rosszabb a komplett gép vásárlása.
-
Aslan
aktív tag
Azért nem minden esetben drágább a kész konfig.
-
mmdms
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.