2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gamer PC építés - amatőr szintről

Ebben a cikkemben szeretném bemutatni nemrégiben vásárolt számítógépem útját az első gondolattól a vásárlásig.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, kezdetek

!Szolgálati közlemény! A cikkben szereplő gép már némileg változott alkatrészek terén, az adatlapomon lehet látni, hogy mi cserélődött.

Amikor elkezdtem nézegetni, gondolkodni milyen alkatrészeket vásároljak még szinte nulla tudással rendelkeztem a hardverek terén. A cikket azoknak szánom leginkább, akik még soha nem építettek gépet, de már eljátszottak a gondolattal, aki meg nem, remélem, kedvet kap hozzá. :) Szerintem jó szórakozás és kikapcsolódás összeválogatni, majd összerakni a kiszemelt alkatrészeket és végül beindítani a kész gépet (már ha minden alkatrész klappol).

A gondolat, hogy lassan új számítógépet kellene vásárolni, körülbelül egy éve merült fel, amikor egyre több játék már a minimum grafikán sem akart rendesen menni. Akkor még hardver téren nagyon gyenge volt a tudásom (azt tudtam mi van a saját gépemben, de ezzel ki is merült) így ahogy sok laikus, én is azonnal elkezdtem nézegetni az előre összerakott gépeket, amit ugye konyhakészen kapunk és semmi dolgunk nincs vele. Nos, erről testvéreim elég hamar lebeszéltek (így utólag nagyon örülök is neki :D), egyrészt mivel aránytalanok és drágák, másrészt sokkal élvezetesebb, ha én magam válogatom össze az alkatrészeket.

Ekkor regisztráltam be a PH! oldalára és kezdtem el böngészni fórumokat, teszteket, híreket. Azóta is olvasom ezeket és nagyon sok infót, amit a hardverekről tudok, innen gyűjtöttem be.

Szép lassan kezdett körvonalazódni a dolog, egyre jobb gépeket rakosgattam össze itt magamban, amiket testvéreimmel beszéltem végig, illetve a fórumon is kértem segítséget, amit ezúton is köszönök, nagyon hasznos volt az itteni segítség. Mindenkinek ajánlom, hogy nyugodtan kérdezzenek, nem harapnak a fórumozók, nagyon segítőkészek. :)) Eredetileg a keret körülbelül 200 ezer forint volt, de végül kicsit kitolva a keretet 230 ezerben állt meg a gép, amit az Aquánál vásároltam.

A konfig, amit leváltottam, egy kb. 7-8 éves gép volt (kivéve a HD7730-as kártya, az kb. 2 éves), ami még mindig szolgál és éli nyugdíjas éveit szüleimnél, mint netezős, filmnézős gép.
A konfig a következő volt:

Az egyedüli, ami megmaradt a régi gépből, az egy 24"-os Acer FullHD monitor. Az új gép terén (még SSD nélkül is) hatalmas gyorsulást lehet érezni, szinte egy másik dimenzió. :DD
Most, hogy már SSD is van így még gyorsabb az egész, minden egy szempillantás alatt betöltődik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.