- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! A GLS meddig ül az utánvétes csomagom kifizetésén? Hétfőn vette át a csomagot az illető, de azóta nem érkezett meg az ára. A számlaszám jó.
-
GLS-futár, háztól házig szolgáltatás, utánvétes fizetéssel.
Ami roppant érdekes, előbb szállítják ki címre 390 Km-re a csomagomat mint amennyi idő alatt utána küldik a lóvémat. Kicsit röhejes, a ami másodperces utalások világában. -
Nekem volna egy dolog amit ki kéne próbálnom.
Van egy 83cm magas csomagom , de a 60cm a max. amit meg lehet adni (Futár rendelésnél) és mi van akkor ha én 60cm-el rendelem meg a futárt, a csomagot leszállítják, vagy vissza hoznák? (és még fizetnem is kellene?)Jófogás oldalon a GLS háztól-házig (TV) eladás lenne.
Válaszokat előre köszi!
-
Purple_46
tag
Vannak az esettel kapcsolatban új információk?
-
Veteran
csendes tag
Nekem is volt hasonló esetem, amikor is rendeltem valamit, és a gls futár hozta ki. Első alkalommal én voltam a hibás részben, mivel nem tudtam, hogy a gls futárok félnek a csengőtől, és a mobiloktól. Így az első alkalom elmaradt, mindenféle értesítés híjján.
Mivel akkor még nem tudtam, hogy ez így volt, rákérdeztem az eladónál egy héttel később, hogy hát hol van a csomag, és ő mondta, hogy már voltak nálam elvileg , és másnap ismét jönni fognak.
Se másnap, se harmadnap nem jöttek. Helyette egyszer csak felhívott valaki, de akkor már nem voltam otthon, úgyhogy nem vettem fel. Amikor hazaértem megtaláltam egy értesítést a postaládávan, hogy voltak itt, és nem sikerült átadni. Ezután másnap felhívtam a futárt aki az értesítést, hagyta, hogy ma tudnám átvenni, de ő mondta, hogy ma csak egy másik kollégája jön erre beszéljem meg vele. Megadta a számát, és föl is hívtam, hogy hát várom a csomagot, mikor jön. Akkor jött a válasz, hogy hát ő már volt itt. Mondom mikor, hiszen se csengő, se telefonhívás nem volt.
Azt mondja reggel!
(Ez a beszélgetés kb. reggel 10-kor zajlott)
Jólvan mondom nem baj megkérdeztem, hogy akkor hová mehetek érte.
Azt mondta, hogy menjek az xy utcába, mert neki is arra van dolga. Felhívtam, 10 perccel később, hogy mindjárt ott vagyok, hol találkozzunk. Erre azt mondja: -hol? Xy utca? Hát én már nem ott vagyok. Nem tudok visszamenni.
Akkor megkérdeztem, hogy akkor hova menjek. Azt mondta, nem tudom majd hívj és mondom.
Oké!
Elindultam arra amerre akkor volt.
Amikor odaértem felhívtam, hogy most már aztán mondja meg hogy hol van... Amikor bejött a hangposta fiókja.
Hát mondom ez kib@szott jó. Itt keringek ebbe a k*rv@ városba, mert egy nyomorék futár szarik az ügyfelekbe.
Azóta nem érem el, úgyhogy ma visszaküldik a feladóhoz.
Köszönöm szépen a GLS-nek, hogy ilyen király futáraik vannak, akik odamennek valahova, és miután kiabálnak egyet, elhúznak, egy csengetés, telefonálás, vagy papír nélkül.
Az biztos, hogy soha többé nem gls-sel rendelek semmit.
Bezzeg amikor mpl hozta, akkor egy napon belül a megbeszéltek szerint ott volt a csomag. -
fulton
addikt
Sziasztok
Az én esetemet is szeretném leírni.
Rendeltem egy terméket ami két részből áll két külön dobozban. Állítólag a futár átvette feladótól. Hitelesített mérlegen le is mérték, méreteit is levették. Össze volt csomagolva a két doboz nájlonnal.
Viszont mire hozzám kiért a csomag 2 nappal később , csak az egyik dobozt hozta a futár. Kérdeztem Tőle hol a másik doboz? Ő nem tudott semmilyen másik dobozról, állítólag neki ezt felrakták a kocsira ő kiszállít. (igaz az hogy nem ők pakolnak fel a kocsira?).
Hívtam a feladót hogy mi történt, és hogy hogy adta fel a csomagot. Mivel azt mondta hogy Ő 2 dobozt adott fel 1 csomagként..., átadtam a telefont a futárnak hogy beszéljék meg. Így történt. Neki is mondta a futár hogy ő ennyit kapott a depóból ezt hozta ki....
Végül a csomagot átvettem (1 dobozt), viszont kértem vegyünk fel jegyzőkönyvet róla. A futár nem volt hajlandó ezt megtenni, és rögtön hívtam a GLS-t. És panaszt tettem. Ők felvették a 'panaszom', kérték nézzem meg a csomag súlyát, méretét, mikor ez megtörtént és közöltem a telefon másik felén lévő hölgyel, azt mondta ez valóban nem egyezik azzal ami a rendszerükben rögzítésre került. Kérte hogy írjam le hogy nézett ki a doboz, annak méreteit, feliratot rajta, minden külső ismertetőt. Ez megtörtént, és türelmemet kérték, keresik.Van esély hogy egyáltalán meg lesz? 2 nap telt el. Állítólag be van kamerázva nekik a depó ..minden...jó ha 2 depon átment a csomag, mégis meddig trat visszanézni azt a 2 órát míg bepakolják a csomagokat? biztos ki lehetne szűrni hol kelt lába.
A rendelt terméket nem fizettem még ki (úgy lett "postázva" hogy majd miután megkaptam utalással fizetek).
járt már valaki hasonlóan? -
törölt tag
A GLS nagyon átment gagyiba az utóbbi 5-6 évben. Régen 1, max 2 napon belül megkaptam a csomagot, most meg már majdnem 1 hetet kell várni rá. Meg már nekem kell alkalmazkodni a futárhoz, mert nem tud jönni, csak pontosan egy bizonyos időben legyen az hétfő, vagy péntek, vagy kedd. Ja az utolsó percben meg felhív, hogy véletlenül kihagyott, majd holnap eljön... ultra gáz!
-
djculture
félisten
-
GAbre
veterán
-
djculture
félisten
Ha nem lenne ez a külföldi szál a történetben ez sima bűncselekmény magán okirat hamisítás.
-
GAbre
veterán
Fogyasztóvédelem nem tud segíteni!
De azért kéregették be az infókat meg minden,és a végén azt mondják azért nem mert külföld,de ezt már az elején tudták!
Perelni lehet max... -
GAbre
veterán
Köszi mindenkinek.
Remélem jövő7re kapok jobb infókat,elindítottam 1-2 dolgot.
Meglátjuk győz-e az igazság... -
sutykuru
aktív tag
Ha figyelmesen elolvastad volna amit írt, akkor tudnád a választ.
"Nehezen nyomódhatott be doboz,mivel a pc ház majd "kitöltötte" a dobozt(azért került a ház széleihez habszivacslap 1-1).
Plusz monitorhoz is,és körberakták ruhákkal is.
Egy szót nem szólt gls a képekre,hogy kevés a csomagolás." -
Retro11
senior tag
Nem tudom érted-e azt a részt, hogy megnézni - nézni? Kép van erről csomagolási folyamatról esetleg?
A ruhákkal bélelve védett csomagolás és törékeny árut szakszerűen védő csomagolás közt van némi különbség, azt gondolom.
(#52) sutykuru Neked tényleg nem megy a szövegértelmezés.
-
Retro11
senior tag
Dettó, sőt én a GLS-el, Parcelforce-al, TNT-vel küldött több száz csomag után (Köztük több milliós tétel is), csak azt tudom mondani, hogy teljesen elégedett vagyok. Mániásan csomagolom, amit küldök, és kinyitom a futár előtt, amit kapok. Persze fotó - videó mindenről, ami ér annyit. Soha, semmi problémám nem volt, sem UK-ban, sem Magyarországon. Érdekes.
Azt már félve írom le, hogy nekem szokásom jattolni a srácoknak.. Olyan kicsit ez a téma, mint a "k@cs@g rendőrök"..
Azért azt megnéztem volna, miként volt becsomagolva ez a pakk...
-
yerico
senior tag
Karácsonykor csomagot vártam, utánvéteset. Egyszer csak megjelent a státuszban, hogy átvették. A gond, hogy nem voltam ott, ellenben valaki kipengette érte a pénzt. A futár természetesen nem fog felhívni, mert nem kötelességük, cserébe előtte címet akartam módosítani, de nem adtak számot, ahol megtehettem volna. Szóval az MPL és a GLS kezd egykutya lenni.
-
AGE-T
őstag
DPD-vel nekem is volt gondom, paypal-nál volt ügyem, és piszok nehezen lehetett bármit kinyerni a DPD-ből. PayPal csak angol nyelven aláírva hitelesítve fogad el dokumentumokat, dpd meg Magyar nyelven küldött egy fecnit, amit bárki összeollózhat egy paintban. Semmi azonosító, pecsét, aláírás. Másfél hónap telefonálgatás után, kettő case újranyitást követően megnyertem az ügyet, de már az eu fogyasztóvédelmet is bevontam. Legyen nagyon észnél mindenki, ha vásárol, elad!
-
Sok rossz tapasztalat között megjegyezném, hogy én az MPL-lel maximálisan elégedett vagyok.
-
Lathronos
őstag
A futárszolgálat mindig zsákbamacska. Elég egy rosszul rögzített csomag ami elszabadul szállítás közben, vagy az úton egy jó nagy gödör amibe az autó belehajt és vége. Na meg a futárok is olykor 5-6 csomagot raknak egyszerre a csomagtartóba, csak egy essen ki a kezükből... Továbbá ha siet és a sárgáról pirosra váltó lámpánál tövig nyomja 50 km/h-nál a féket, vagy már a gyártó raktárában megsérül a termék, és még sorolhatnám hosszasan azon okokat amiért a személyes vásárlás jobb befektetés. Ezért értékes dolgot üzletben vásároljunk és a helyszínen(amennyiben erre adott a lehetőség) próbáljuk is ki. Tudom, sokan vannak akik pl. vidéken laknak esetenként akár 100 km-re a legközelebbi plázától, de inkább a ráfordított idő és útiköltség legyen a veszteség mint a termék teljes vételára(ami 100.000 Ft vagy afelett már gondolom senkinek sem elhanyagolható aprópénz). Ha pedig nagy a termék, és más lehetőség nincs, még mindig jobb a posta szerintem. Lehet, hogy 1-2 héttel tovább tart, de legalább nem törik össze a terméket(na persze ott is vannak balesetek, de nem ilyen sok mint a GLS-nél). Bár szerintem úgy fociznak a csomagokkal mint Jim Carrey az Ace Ventura 1. részének elején.
-
-
törölt tag
De mi az, hogy lerakja az ajtó elé és meghamisítja az aláírásod?
Nyilván való, hogy leejtette és hallotta, hogy tört valami... Egy ekkora cégnél meg szégyen, hogy ilyen szinten leszarják.
-
gerii
addikt
Nagy kamugépek a GLS futárok is. Nem tudom hogy van-e GPS nyomkövető a kocsikban (hogy tudják járt-e a futár a megadott címen), de nálam is többször volt "sikertelen kézbesítés", miközben otthon ültem. Rá egy fél órára néztem pont a csomagkövetőt, tehát tudtam hogy kamuzik, így felhívtam a futárt hogy wtf. Ami a fura hogy azonosította a házat, tehát járt itt, de állítólag csak dudált. Hogy így mi értelme van nem tudom, lehet lusta, de forintra kérem a visszajárót azóta is.
-
yerico
senior tag
Csatlakozom, a GLS elkurvult. 40 collos tévét kellett volna házhoz szállítani. 4-en voltunk otthon. Fél háromkor jött sms, hogy a GLS ma csomagot hoz. A megadott csomagszám szerint már másfél órával az sms megérkezése ELŐTT sikertelenül próbálták kiszállítani, de nem vettük át. Senki se keresett, nem hívott, nem csengetett, nem kopogott. A futár inkább elvitte a cuccot. A GLS szerint nem kötelességük értesíteni, hát nem is fognak.
Rá két héttel direkt olyan módon adták fel a csomagot, hogy a futár értesít. Egyszer csak délben beállított. Reklamáltam, hogy nem volt előzetes értesítés, tehát örüljön, hogy otthon talált. Ennek örömére a sikeres csomagátvétel után 1 órával megjött az sms, hogy várhatom aznap a csomagot.
Szóval óvatosan velük, és csak olyan csomagot kell velük szállíttatni, ami előzetesen nem volt kifizetve. -
Magnum_
nagyúr
En fizetesi felszolitassal, majd ha eredmenytelen, fizetesi meghagyassal kezdenek, ott 3% a 'perkotlseg', ha nem mond ellent a masik fel, akkor vegrahjthato. Ha ellent mond, akkor valoban ki kell egesziteni 6%-ra, de a vegen minden koltsegednek (illetek + ugyved is) meg kell terulnie, ha pernyertes vagy.
Egyszer nekem is bajom volt a gls futarral, de en voltam hulye, nagyon figyelmetlen, de makom volt es sikerult 'raijeszteni', igy megoldodott.
-
GAbre
veterán
Ha már vetted a fáradtságot elolvasni blogom.
Csak belefér még néhány sor,főleg a tied mellett nem messze...
1enként ne várd,h mind a kb 20 írónak írok külön-külön.Amúgy teljesen igazad van,az én hibám,hogy töröltem 1 videót(amire azt mondják nem tudják használni),mit képzelek én,teljes mértékben én vagyok a hibás!
És leírtam,hogy más ne járjon így,esetleg tanácsot.
Mert azzal a videóval sok mindenre mentem volna szerintem is... -
Met
nagyúr
Szerintem amúgy elsőre a fogyasztóvédelmet keresd meg, tőlük megtudod mik a jogaid.
Utána GLS és add értésükre hogy a fogyasztóvédelemtől meg tudtad a jogaid és lehetőségeid, (mert a cégek hajlamosak a saját érdeküknek megfelelő jogszabályokat alkalmazni) és ha nem tudtok megegyezni akkor ügyvédhez fordulsz. -
SUPREME7
őstag
Nekem egyszer volt gondom GLS-sel de akkor majdnem az se volt elég, hogy én vettem át és azonnal fényképeztem, a köcsög futár nem akart jegyzőkönyvet írni, sőt azt állította, hogy a csomag nem is sérült. Felhívattam a főnökét és még az is flegma, lekezelő volt, majd miután leugattam meg fenyegetőztem, akkor mentek csak bele a jegyzőkönyvbe de akkor is elsőre beleírta a futár, hogy a csomagolás nem sérült, de szerencsére átolvastam és újrairattam vele.
https://www.dropbox.com/home/Public/GLS
Laptop kijelző volt...
-
Letorolted a videot, ami az egyetlen bizonyitek a kezedben?
-
GAbre
veterán
Az volt kárigénynél,hogy vagy elfogadják,vagy elviszik a csomagot,és kivizsgálják a dolgot.
Nem gondoltam volna,h perre kell mennem,és mivel a videó mit sem számít,ha azt nézed belerakom a törött cuccot felveszem videóra ugyanúgy,,h kiszedem,és meglepődött arcot vágnék,h neba eltört!?
Online rendeltem,nem gls-től közvetlen.Az otthoni embereken kívül,hiába mondom,h pl rendőrségi is tanúsíthatja,h előtte működőképes volt a monitor is,nem érdekelte őket.
Illetve,nem 2 Ft-ot meg nem kevés időt rááldoztam erre már...Az aláíráson Gábor helyet gabof.ot írt meg vezetéknévnek az első betűmet és kész!
Szóval 1 retardált látássérült aki talán szereti dobálni a csomagokat az hozta! -
Nekem is összezúzták a GLS-nél a csomagot, szintén nemzetközi(HU=>DE).
-
'Azosztigen'. Havi 2-5 csomagot küldök GLS-el szerencsére még nem érkezett panasz egy vevőmtől sem. Az is igaz, hogy mindig úgy becsomagolom a portékát, hogy ha a vonószemre kötve húzzák el a címzetthez akkor is sértetlenül kapja meg. De ez akkor is durva. Odahamisítja az aláírást? Mégis mit gondolt? :I
-
kenwood
veterán
Ha nincs komoly serules a csomagolason ,akkor a felado a hibas.
Gondold el,mi lenne,ha az ilyen ugyekre fizetnenek ?
Osszetorsz valamit ?Nem baj,feladod valamelyik havernak,aztan a gls majd kifizeti.
Kell egy kis zsebpenz?
Veszel par torott cuccot,es elkezded postazgatni a haveroknak.Nyilvan az alairas hamisitasa mas teszta,de a torekeny kezeles valodi mukodeset nagyon kevesen ertik meg,fogadjak el.
-
sutykuru
aktív tag
Kivel állsz szerződésben? A gls-el vagy az online felülettel?
-
kopi120
tag
Mi szerződött GLS csomagpont vagyunk, szerencsére még nem fordult elő ilyen. Ennek ellenére én kikérném az átvételi bizonylatot, amit elképzelhető hogy a szerződött partneren keresztül ( webshop, csomagpont ) tudsz, utánna pedig úgy beperelném őket mint a huzat... Kétszer probálják meg kézbesíteni ha nem sikerül megy vissza a feladónak, mi az, hogy leteszik az ajtó elé...!!!??
-
törölt tag
"Arról nem beszélve,hogy valami rejtélyes oknál fogva,ahogy kivettem a videókártyát,megnézni nem lett-e baja,és simán leszedhettem a pci-e sínt a helyéről..."
Fájdalmas.
Részvétem. Bármelyikünkkel megtörténhet, most épp veled történt. Nagyon sajnálom!
-
Eastman
addikt
...küldjem el a videót(amit azóta töröltem mivel azt mondták az nem az játszik)...
Nincs vinyód? Küldjek?
-
GAbre
veterán
-
total90
veterán
Csak is DHL, velük van a legkevesebb gond.
DPD-vel volt perem is, hasonló szitu, csak nekem futár eltette a csomagot és aláírt helyettem.
Megnyertem a pert... -
Met
nagyúr
Azért kellene az aláírás hogy egyrészt igazolva vannak hogy átadták valakinek a csomagot és ha esetleg kérdés akkor meg tudják mondani hogy ki vette át. Mert mondjuk a kolléga nem mondta annak aki várta a csomagot hogy átvette.
Nem is értem hogy egy futár hogy engedhet magának ilyet.GLS-el szerencsére nincs ilyen rossz tapasztalatunk, csak a DPD-vel.
1 hétig állt náluk a depoban a cucc, megkérdeztük hogy mégis mi ennek az oka, az volt a válasz hogy nem volt elég csomag hogy arra menjen az autó
Pedig úgy van a szerződés hogy ma feladom, holnap az ügyfélnél van a csomag.GAbre Az teljesen kizárható hogy nem eleve sérült cuccot küldtek?
-
GAbre
veterán
Volt rajta 1-2 nyomódás,de semmi hirtelennek tűnő nyomás.Sztem vmik szépen lassan nyomást helyeztek csomagra a törött plexi felől,vagy felől is 2 oldalt,és szépen szétnyomta a monitort.
De számomra fent említett biztosításhoz járó törékeny jelzésnek kezelésnek a nyomát se látom.
Nehezen nyomódhatott be doboz,mivel a pc ház majd "kitöltötte" a dobozt(azért került a ház széleihez habszivacslap 1-1).
Plusz monitorhoz is,és körberakták ruhákkal is.
Egy szót nem szólt gls a képekre,hogy kevés a csomagolás.Nordic
Már bánom,hogy nem azt mondtam,h nem kaptam meg.
100ezer huf-ból kijött volna a monitor az alaplap,meg 1 új ház is talán.
Kíváncsi lettem volna ilyenkor mi van,de esélyes,h hasonló hozzáállás lett volna...Az a baj,h nagyon megdolgoztatják otthon őket,nem 1x jött gls futár izzadva,meg "kapkodva" a sok meló miatt.
De mindíg korrekt volt velem.
De magyarba útközbe azt a telefont igazán megnyomhatta volna,h:"hello beraktam a csomagot házhoz,bocs siettem..." -
Nordic
Közösségépítő
Mit sem számít ,hogy aláírás van-e vagy nincs. nekem a csomagomat bedobták az udvarra(se csengetés se dudálás nem volt, pedig ketten is otthon tartózkodtunk). Rákérdeztem, hogy ugyan ezt meg hogy, ki vette át? Erre közölték e-mailben, hogy többször volt csengetve, senki nem válaszolt. Rákérdeztem ,hogy akkor ez a módi, hogy bedobom az udvarra, hátha a kutyám ki van engedve, és szétkapja a csomagot, és ráadásul az aláírás is kellene hogy átvettem, vagy valami. Erre már válaszolni se válaszoltak. Ennyit a GLS-ről. Ha netán közlöm velük, hogy a csomagon nem érkezett meg, szerintem akkor se csináltak volna semmit.
-
Bird
addikt
Kolléga alant leírta.... Elküldeném az egész storyt képekkel a homar.blog.hu szerkesztőjének (Hilda), valamint egyúttal írnék a futárszolgálatnak is, jelezve, hogy nagy nyilvánosság elé vitted az ügyet. Én biztos, hogy a fogyasztóvédelemnél is bejelenteném....
Rákerestem a "Gls" szóra fenti blogon. Ajajjjjjjjjjjj.
-
Met
nagyúr
A dobozon volt sérülés? Rendesen be volt csomagolva a cucc?
Mondta a GLS-es futár nekünk, hogy jó ha ragasztunk törékeny matricát a csomagra, Ő mondjuk figyel rá de a depoban már lesz@rják.Ott hibáztak hogy aláírás nélkül otthagyták a csomagot és ha mondjuk sérült volt a csomag akkor ott helyben tudtatok volna jegyzőkönyvet felvenni.
-
Bird
addikt
Bazz. Részvétem....
Egyébként homár gyanús poszt én elküldeném Hildának....
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tisztelt olvasó!Tavaly november folyamán rendeltem csomagszállítást Angliába online.Kis keresgélés után regisztráltam...
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trollok komolyan
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest