Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ugyanez a retró vasakkal: Egy működő gépet bárki meg tud venni. De egy félig vagy sehogy sem működő darabot rendberakni nem. Amikor elkészül és elindul rajta a játék vagy egy demó az jó érzés. Persze nekem is van 1-2 "gyűjtői darabom" de azok érnek nekem sokat amikért meg kellett küzdeni.
lezso6: A határokat lehetett volna még jobban feszegetni, de az nekem már nem éri meg. Szól a zene, forró a páka. Mi kell még?
-
Na ezt mégegyszer. Nem küldi lasabban, az error rate kicsit nagyobb, de nem szignifikánsan. A gondot inkább a szomszédok által bevitt zavar okozza.
A lapantennánál pár dolgot nem veszel figyelembe:
1. A wapnak is wan 2dB nyeresége
2. Azzal, ahogy felszereltem további nyeresége van, kicsit játszva a távtartóval és egy fém lappal ez kb. 2dB-t jelent
3. A lapantennához vagy kültéri ház, szerelék... kell, amitől a költsége magasabb az egésznek, ráadásul csőre szerelhető ami nem megoldható. Ahogy leírtam vagy fel tudom csavarozni az ablakkerethez vagy nem játszik.
4. Ha beltérbe rakom az elektronikát, akkor a 6dB különbség a waphoz képest tovább csökken, csatlakozó, kábel 2-3dB közötti csillapítást simán bevisz.Szóval gondolkoztam jobb antennában, de a felszerelhetőség/költség/haszon hármasban a wap volt a kiegyensúlyozott kompromisszum. Hidd el láttam én már ilyet igaz azon még 2Mbit-es PCM ment át. Itt 1Mbit volt a cél, azt elértem. Egyszerűen nem éri meg nekem a további befektetést sem időben sem pénzben.
Az már csak bónusz, hogy a visszaverő felület nem egyenletes, a parabolával több útvonal közül lehet választani. Tegnap este 200kB/sec-et mértem, a száraz levegő ennyit számít.
Agyturbina: 2.4GHz = mikrohullám
-
törölt tag
És mennyivel jobb az el nyelődése(csillapítása) az átvivő frekvenciának, egy erre nem való felületen? Mert ha jól sejtem te a mikrohullámot ajánlod erre célra a hozzávaló antennával együtt.
Mert ahogy a frekvencia növekszik, úgy lesz egyre jobban problémás a visszaverődés, hiszen kisebb a szóródás, ami egyenetlen házfalon lehet éppen a holdra lovi ki. Persze lehet rosszul gondolom, akkor elnézést.Nekem ez jött le abból amit mondtál, ha nem így van akkor nem szóltam semmit
-
bambano
titán
válasz
#90088192 #20 üzenetére
és?
azért lassú a linkje, mert az ack csomagokat a wap nem irányítottan küldi vissza, hanem körsugárzóként. A gridje 18 fokos nyílásszögű, ami azon kívülről jön, az olyan csillapítást kap, hogy valószínűleg nem vesz részt az átvitelben. következmény: jó eséllyel egy útvonalon közlekedik a jel, a wapnak azon kellene visszalőni a választ. amit nem fog tudni, mert körsugárzó. ennél még egy 60 fokos nyílásszögű lap antenna is hatékonyabb ebben a felállásban. és csak 4 centivel szélesebb.
-
válasz
#90088192 #10 üzenetére
Nem megoldható. Rádióamatőrködtem és megtanultam, hogy bármit akarsz csinálni azt le kell papírozni. Ez meg lehetetlen, mert 6 emberből minimum egy elkezd hülyeségeket beszélni és viszi magával a többieket. Kb. ilyen vicces dolgokat képesek kitalálni a hozzáértők:
- Az üvegszál/UTP sugároz és bele fognak halni
- A behúzott üveg miatt ázik be a felső szomszéd
- Fizessek bérleti díjatSajnos nem elég jó a hülyegenerátorom több nem jut az eszembe. A wifi-t nem látják, nem fáj. Arra meg figyeltem, hogy ne zavarjam mások wifijét.
zoltanz: 20MHz-en van. Elég sokat próbálgattam.
-
zoltanz
nagyúr
Szép munka! Én is rádió amatőrködtem kicsit, valamint a honvédségnél is híradós voltam, (bár az az orosz technika inkább elpusztíthatatlan volt mint használható.)
Nem próbáltad meg 20 MHz-re, rakni? Sokszor jobb mint a 40, csak szenved vele. -
törölt tag
főnökömnek volt ez a heppje, hogy lőjünk át 200 m-t wifivel, közvetlen rálátás nélkül. Hiába magyaráztam, hogy a cuccok és a szerelés árából veszek 2 évre korlátlan mobilnetet, és úgyis elköltözünk 2 éven belül...
-
törölt tag
Ennek örülök
én meg mindig csak a TP 7.0-as verziójával szenvedek, hobbiból, és nézegetem a majd 20 éve általam megírt pogikat.
Különben ez valami jellem béli hiba? Mert valami nagyon félre csúszik amikor eléri az ember ezt a szenvedni jó mert kihívás szintet, tapasztalatból mondom
, amikor megoldod a problémát akkor az orom, vagy boldogság? Egy élet űr kitöltő funkció?
-
-
törölt tag
Mi az hogy okoskodás?
Itt mindenki okosabb mint a másik, nem tűnt fel...Ja ez egy paradoxon...Semmi baj.
Sajnos nem latom át a helyzetet(fizikailag, térben) így sok okosat nem tudok mondani.
Meg különben sem, nehogy mar én oldjam meg a problémájátSzenvedjen csak meg az internet kapcsolatért, és remélem a szomszéd internet kapcsolata is csak 1Mbit környéken tetőzik majd hala ennek az akciónak, nehogy mar neki jobb legyen a műhelyben
Különben gratula a kreatív gondolatokért a szerzőnek, tudjuk nagy a deficit belőle mostanság -
Szép munka.
Többiek részéről meg látom csak a szokásos okoskodás megy.
Tisztelet a kivételnek.
-
törölt tag
Akkor ha jól értem, te egy többszintes társasházban laksz, ezert nincs más megoldás...
Nincs véletlenül közmű alagút/csatorna a házban mint a panelekben? Vagy esetleg egy nem használt kémény amivel a tetőre kijuthatsz?Tudom a szenvedés a lényeg, én is ilyen vagyok, kihívás mindenek előtt
-
bambano
titán
nem tudtál felfelé mozogni?
szerintem ha optikát végighúztál volna az eresz alatt, azzal jobban jársz...
-
beugró: "direkt rálátás pedig nincs"
A házban van egy lépcső, a homlokzat nem egyenes. Ahol beugrik 10-15 métert ott van a műhelynek használt helyem. Az utcára kellett volna kiraknom 10 méter légkábellel antennát, hogy legyen rálátás. Képzeld úgy el az egészet mintha egy négyzet két szomszédos oldalának a közepén lenne amit össze akarsz kötni.
Wifi antennát használtam, de birtokon belül. Átjátszóval lehetett volna még megoldani, de az is csak közterületről látta volna mind a két végpontot.
bakter24: 100m, külön villanyóra.
-
bakter24
őstag
A Powerline nem megoldás? Nincs az adott helyen 220v, vagy másik villanyórán van?
-
Jól érted. A problémáát leírtam:
"Az első, hogy kábel nem jöhetett szóba, mert elég messze van ahhoz, hogy ne tudjam elvezetni a kábelt. Maradt tehát a vezeték nélküli megoldás, de az egyik végpont egy beugróban van. A wifi 2.4 vagy 5 GHz-et használ, a mikrohullám pedig nem hajlandó bekanyarodni a sarkon."
kb. 100m. Kábel nem jöhetett szóba, direkt rálátás pedig nincs. Ezért kellett a visszaverődést kihasználni.
Egy ideig játszottam azt, hogy USB kulcson vittem-hoztam az adatokat. Mobilnettel is vesződtem. De sokkal egyszerűbb az, hogy van egy műhely gépem ami látja az internetet. Lehet, hogy lassú a kapcsolat, de menet közben le tudok tölteni egy kapcsolást, és a monitorom tudom bogarászni úgy, hogy ott a forrasztópáka és a nyák mellette.
-
Jól értem, hogy ~25eFt?
Pontosan mi volt a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy nem mindennapi hálózati kapcsolatot építettem ki. Egyenes úton nem lehetett, ezért kerülő megoldásra kényszerültem....
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest