Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- joghurt: frenda dsttöytoi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
A modositas elotti hozzaszolasodra valaszoltamHa lenne hozza tamogatas, akkor elvileg tobb processz is hozzaferhetne.Valahol lattam olyan 10Gb halokartyat, ami tobb kartyanak latszik, igy a VM-ek mint dedikaltat latjak es a hardver fogja ossze ezen virtualis ethernet kartyak forgalmat egybe. Raadasul meg az ip stack kezelesenek egy reszet is elvegzi.
Valami hasonlo lesz a vege a GPU-nal is szerintem. Egy VM -> egy ablak, terhelestol fuggofeldolgozo hozzarendelessel. Esetleg annyival meg lehetne turbozni, hogy full screen eseten az eloterben levo ratenyerelhetne a teljes kartyara. XEN-bol probalgattam tobb vidokartyat, hogy az adott VM-hez hozzarendeltem egy darabot. A monitorra KVM-el kuldtem a kepet. Eleg nagy ganyolas, de mukodott.
-
De akkor miert nem hivjak GART-nak, vagy legalabbis barminek csak nem IOMMU-nak?
kraftxld: Sok esetben nem tudod rabizni a kartyara. pl. ha egy ipmp csoportod van es az alaplapi portot fogod ossze egy bovitokartyan levo porttal.
puttputt: dolphin-t probaltad mar? Nagy szepen lehet WII-t emulalni.
-
Ez a felosztassal kovetkezetes, megha nem is teljesen tudok vele egyeterteni. A problemat ott latom, hogy a gyakorlatban nincs tiszta virtualizacio, szinte mindig van emulacio is. Szoval azzal finomitanam, hogy aranyaiban ahol a fo komponensre (CPU) igaz, az a virtualizacio.
IOMMU-val tisztaban vagyok, de bizony plusz terhelese van. Ezt pont a versenges es a plusz reteg okozza. Ha sokan akarnak sok apro feladatot adni a HW-nek, akkor ez jelentos is lehet, legalabbis sajat meresek ezt bizonyitottak.
Szimplan egyszerubb megvalositani, a host OS/hypervisor-nak kell egy driver, amihez fordulhatnak a guest-ek. De ez meg a jovo zeneje.
-
Ez egy jo nezopont. Jol ertem, hogy ha hardver, akkor virtualizacio, ha szoftver, akkor emulacio a velemenyed szerint? Az IOMMU nem rossz, de a +CPU terhelese esetenkent nem elhanyagolhato. A jelenlegi trendet szerintem az APU-k megjelenesevel tovabb fogjak vinni es a shaderek is szetoszthatoak lesznek.
Tudom, hogy elvalaszthatatlan a ketto es teoretikus a kerdes, de pont az elmosodo hatar miatt tettem fel. Tetszik a link.
-
Az evolúciós sort kezdheted korábbról. Virtuális környezetet igény a single user, single task gépeknél jelent meg. Először hardverből oldották meg az időosztást, így egy OS/user volt a e felállás. Ez azonban erőforrás pazarló volt. Következett a multi user rendszer, ami minden felhasználónak saját terminált biztosított. Ezt megoldották applikációkra is, elég ha csak egy chroot jail-re vagy a wine-ra gondolsz.
Erről jut eszembe a következő kérdés: Szerintem több szintű virtualizáció van HW, OS, Desktop, Applikáció. Ezek közül az OS-t hívják sokan virtualizációnak. Szerintetek melyik virtualizáció és melyik nem?
Nem kérdés, hogy kell emuláció. A ritkán használt, lassú hardverek, mint floppy vagy CD emulációja nagyrészt megoldották. Az IO-t is felgyorsítják saját driverek telepítésével. Szerver vonalon már majdnem tökéletes a dolog. Gondot csak a VGA jelent, de szerintem erre is lesz megoldás.
kraftxld: Az is egy virtuális környezetet ad. Csak a virtualizáció szintje eltolódik az OS fölé, az applikációs szintre. Lasd P.H.-nak írtakat
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest