Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• flymi

addikt

válasz Luck Dragon #26 üzenetére

Kondik nem púposak. Annyi még, hogy rádugtam a tápot egy régebbi alaplapra, azzal simán elindult, szóval a lappal lehet valami...

• flymi

addikt

válasz Luck Dragon #22 üzenetére

Értem és köszi! A hűtő nem lehet gond, mert levettem róla. Így mindenhez könnyebben hozzá lehet férni. Akarom mondani, csak így lehet bármihez is hozzáférni. Sajnos az egyszeri siker után már a régi táppal sem mozdult meg semmi. Pedig volt RAM bizerga és a VGA-t is kivettem a helyéről, valamint a HDD-t és az SSD-t is lekötöttem.Szóval elvileg csak a lap-RAM-CPU kombó kap áramot, vagyis nem kap, mert nem muzsikál...
    Ez akárhogy is nézem szerviz lesz, ott talán meg tudják mondani a lap károsodott-e.

• flymi

addikt

válasz Luck Dragon #18 üzenetére

Megvárom azért az okítást, hátha tudsz valami jót mondani. Valóban nem lesz menet közben nyúlka... :N
    RAM-okat még egyszer megpróbálom átrakni, hátha...

• elektrotank

aktív tag

válasz Luck Dragon #11 üzenetére

Nekem teljesen mindegy a processzor, olyan lesz, amire pénzem lesz :D Tehát alapvetően én se vagyok márka fan, csak hogyha alaplap vásárlásról van szó :DDD Videókártyánál is ez van, aminek jobb az ár/érték aránya, azt veszem :)
    Szeremcsére az én házamba se forrt fel még semmi... erősen fűtőtt szobában a hőmérséklet 3x120-as ventilátorral, Zalman hűtőmmel, stressz alatt ment 60 fok fölé asszem :D Tehát meg vagyok vele elégedve :)
    Aztán még rakhatnák bele 2 ventit plusz 1-et.
    Szóval alaplapot eltekintve, annyira nem teszek különbséget márka közt, ahogy adódik pénzem úgy veszek.

flymi
    Mivel füstölted el? :O Én is néha zárlatot csináltam stb, szikrázott, de soha nem ment el semmim... a táp azonnal tiltott... de ha úgy közvetlen próbáldod beindítani rögtön az eset után, akkor nem fog (tapasztalataim szerint), húzd ki a tápkábelt vagy kapcsold ki a hátulján lévő kapcsolóval, várj 1 kicsit, aztán kapcsold be újra. Ha csak a táp ment el, az könnyen pótolható.

• flymi

addikt

válasz Luck Dragon #9 üzenetére

Szerintem teljesen jó lehet a konfigod, megtámogatva egy Nvidia GTX760 szintű kártyával, szerintem alább ne add! (Talán még 670-680)
    A hűtő is elég lehet, mivel nem lesz tuning. A lényeg, hogy egy i5-öt már azért ne gyári cooler hűtsön.
    Szerintem teljesen korrekt!

Többiek: Szomorúan közlöm, behalt a gép. :U
    Mondjuk az én hibám volt, zárlatot csináltam, most tesztelgetem, mi mehetett benn tönkre. Remélem csak a táp és nem az alaplap, mert akkor morci leszek. Addig már eljutottam, hogy SSD, HDD, RAM, VGA sértetlen. De nem moccan a kicsike... :O :W

• elektrotank

aktív tag

válasz Luck Dragon #9 üzenetére

Én Asrock-ot nem vennék, maradnék az Asus-nál. Nincs vele tapasztalatom, de az Asus-t sokáig nyüstöltem, és most is azom van :)
    Én vga-ból pl. AMD választanák, bár azt mondják az Nvidia jobban megy az intelhez, ettől függetlenül ha nekem lenne egy i5-söm, akkor is AMD vennék. Ha jó kártyát akarsz az r7-r9 (amd-s szériák ezek) körül érdemes nézegelődni. Az Nvidia-ról nem tudok sajna nyilatkozni, világéletemben AMD kártyám volt.
    Corsair ramok szerintem jók.
    A WD black-t csak akkor érdemes venni, ha nem tárolásra fogod használni a vinyót, elég gyors, szóval ha játékot akarsz rajta futtatni, az kíválóan alkalmas rá. De tárolásra elég a blue is szerintem, nekem pl az van, azokat a játékokat amikkel én játszok (már ami elfut a vga-m miatt :DDD ) azokkal nincs gond, viszi. Ettől függetlenül megéri black-et venni.
    Gépház, így képekről nem tűnik rossznak, szép, anno biztosan megszállottan akartam egyet, ma már érdekes, de inkább a letisztult formák izgatnak, mint a CM Silencio 650 pure, ami nekem van. Havernak viszont megmutatom, mert Ő is akar egy gépházat, porszűrővel és ahogy látom ebbe van. Bár ahogy olvastam róla, a kábelmenedzsment nem épp az erőssége, a processzor hűtőről néztem információt, mármint magasságáról, mekkora megy bele max, arról nem láttam semmit, de lehet én vagyok vak.
    SSD-m nincs, de gondolom biztosan jó a Kingston.
    Én a két táp közül a XFX Pro 550-et választanám, ha a képeket nézem, mindegyik kábele harisnyázott (az nekem plusz pont), a vezetékek nem lógnak össze vissza, jobban mutat a gépedben emiatt (meg jobban is néz ki maga a táp, ha már itt tartunk), összeségében jobb lesz a végeredmény is.
    Az i5-ről különösebben nem tudok mit mondani, korrekt egy proci... de ha már itt tartunk, szerintem érdemes a legerősebbet választanod az i5-ből, és akkor nem lesz sok gondod :D

De ahogy hallottam, msot úgy mindennek emelkedett az ára, így meglehet érdemes lenne várnod húsvétig, lehet csökkennek az árak vagy benyomnak 1-2 akciót, így még akár olcsóbban is kijöhetsz és a megspórolt pénzből esetleg még mást is tudsz venni :)

• elektrotank

aktív tag

válasz Luck Dragon #6 üzenetére

Köszönöm. Talán nekem is meg van valahol a 775-söm, bár fogalmam sincs, hogy hol. Ha kapok állást, akkor a közeljövőben teljes garnitúra csere lesz, ha csak egy táp és vga után nem elevenedik meg a gép :D Ugyanakkor megpróbálok várni a ddr4-es korszakra, hátha az amd is kitalál valamit, lehet érdemes arra várni, az intelnek már vannak ddr4-es lapjai, de iszonyú drágák. Ugye nekem most amd-m van, lehet maradok is ennél, olcsóbb, olykor jobb felszereltségű ugyanazon az áron egy alaplap, mint egy ugyanolyan intel, legalábbis én ezt vettem észre. Elvileg APU-ké a jövő az amd-nél. Bár szerintem jelenleg vga-n és tápon kívül így hirtelen nem is kéne más, 80-100k-t költenék erre a kettőre, azzal már bőven elégedett lennék. Nekem ez a kettő jelenleg a legfontosabb, egy moduláris tápban gondolkodnék akkor, talán egy 600W-osban.
    Aztán ha nem jön össze, akkor szívás van és ez a konfig fog szolgálni még pár évig :)
    Várom a további híreket :R

Új hozzászólás Aktív témák